Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava, zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić te zamjenik župana Vukovarsko-srijemske županije Damir Barna primili su delegaciju tvrtke Petrokemija iz Kutine na čelu s predsjednikom Uprave Petrokemije d.d. Đurom Popijačem.

Tvrtka Petrokemija d.d. od izuzetnog je značaja za gospodarstvo Republike Hrvatske, a osim što u našem gradu ima svoju poslovnicu, strateški je partner Luke Vukovar kojoj se više od 50% prometa bazira na poslovanju Petrokemije.

Na sastanku je izložen plan restrukturiranja Petrokemije te se nadamo kako će isti proći uspješno kao preduvjet budućeg kvalitetnog poslovanja tvrtke, a što bi bilo i od vitalnog interesa za Vukovar jer bi se pozitivno poslovanje Petrokemije u značajnoj mjeri odrazilo i na pozitivno poslovanje te upošljavanje Luke Vukovar, ali i sve buduće zajedničke poslovne aktivnosti.

Gradonačelnik Ivan Penava ovim je putem dao punu podršku Upravi i Nadzornom odboru na svemu što čine za dobrobit Petrokemije te naglasio da se prijateljstvo Vukovara i Kutine temelji na Domovinskom ratu, ali je nastavljeno i u mirnodopsko vrijeme, ponajprije u gospodarskom aspektu te ima velike izgleda da se u budućnosti razvija još jače.

Delegaciju Petrokemije je činio i predsjednik Udruge Hrvatskih branitelja Petrokemije Stjepan Šalković, čijih je 60-ak članova u proteklih 16 godina vukovarskoj bolnici dobrotvorno darivalo oko 300 litara krvi što je jedna u nizu potvrda neraskidivog prijateljstva, a koje je svojim nedavnim posjetom Vukovaru s ciljem osnaživanja prijateljskih veza potvrdio i gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić.

Sastanku su nazočili i direktor Luke Vukovar Marijan Kuprešak, zamjenik predsjednika Nadzornog odbora Petrokemije d.d. Željko Klaus te direktor Korporativnih funkcija Renato Habek.