U organizaciji Veleposlanstva Republike Bugarske komemoracijom i polaganjem vijenaca odana je počast svim poginulim bugarskim vojnicima i časnicima.

U ime Grada Vukovara vijenac je položila i svijeću zapalila zamjenica gradonačelnika Grada Vukovara Ivana Mujkić koja je tom prilikom rekla kako je na Bugarskom vojnom groblju u Vukovaru pokopano 1027 bugarskih vojnika koji su se borili na strani antifašističke koalicije i koji su stradali u završnim operacijama na kraju II. svjetskog rata. „Žrtve su to koje su stradale u borbi protiv totalitarnih režima, jednakom kao i hrvatski narod, no na sreću danas oba naroda žive u slobodi i demokraciji u svojim suverenim državama", kazala je zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić.

Polaganju vijenaca nazočila je veleposlanica Republike Bugarske u Hrvatskoj dr. Tanya Dimitrova, brigadir Borislav Angelov Igov – vojni izaslanik obrane i zračnih snaga Republike Bugarske u Republici Hrvatskoj sa sjedištem u Beču te predstavnici Nacionalne zajednice Bugara u Republici Hrvatskoj.