Gradu Vukovaru u posjet je stigla delegacija Grada Trilja. Na čelu s gradonačelnikom Ivanom Šipićem, predsjednicom gradskog vijeća Grada Trilja Ivanom Živaljić te pročelnikom Markom Župom organiziran je posjet gradu Vukovaru u znak zahvalnosti i poštovanja prema žrtvu Vukovara. Ovom prilikom iskazali su veliko srce i iskoristili priliku da daruju vukovarsku obitelj u potrebi.

Delegaciju je u gradskoj vijećnici Grada Vukovara srdačno ugostio gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava sa suradnicima te ovom prilikom zahvalio Gradu Trilju na posjeti i emociji koju su donijeli. „
Riječ je o kraju koji je nama blizak i drag, vežu nas emocije, a kroz dosadašnju suradnju, kako poslovnu tako i ljudsku, imamo izuzetno dobru osnovu za početak jednog dugog prijateljstva" istaknuo je Penava te naveo kako svjedočimo hvale vrijednoj akciji kojom daruju vukovarsku obitelj u potrebi.

Gradonačelnik Grada Trilja i saborski zastupnik Ivan Šipić ističe da ih u grad Vukovar dovodi želja, volja, pijetet i poštovanje prema Vukovaru koji je simbol stvaranja domovine. „S ciljem da se poklonimo žrtvi Vukovara došli smo ovdje, ali smo između ostalog vođeni željom da se dva grada povežu u duhu prijateljstva. Grad Vukovar je napravio veliki iskorak i od njega se puno toga može naučiti, a ljudima koji su prvi puta danas ovdje je to jedna velika čast i zahvalnost" rekao je Šipić i pri tome spomenuo kako su iskoristili priliku posjeta i dolaska u Vukovar i time željeli pomoći obitelji u potrebi. „Stalo nam je i znamo da gradovi skrbe o obiteljima koje su teško ugrožene. Drago nam je što možemo pokazati kap dobrote obitelji koja broji 6 malodobne djece i što ova posjeta ima i humanitarni karakter" zaključio je Šipić.

Gosti iz Trilja prilikom posjeta Vukovaru obići će memorijalna i kulturna mjesta te odati počast poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima Vukovara u Domovinskom ratu.