U organizaciji Veleposlanstva Republike Bugarske, i ove godine komemoracijom i polaganjem vijenaca odana je počast svim poginulim bugarskim vojnicima i časnicima.

U ime Grada Vukovara vijenac je položila i svijeću zapalila zamjenica gradonačelnika Grada Vukovara Ivana Mujkić. „I ove godine zajedno s Veleposlanicom Republike Bugarske došli smo odati počast svim bugarskim vojnicima i časnicima palim u završnim borbama Drugog svjetskog rata, a nakon čega ćemo odati počast i hrvatskim braniteljima na memorijalnom groblju" istaknula je Mujkić.

„U završnoj fazi Drugog svjetskog rata bugarska vojska je dala velike žrtve. U grobnici ovdje na Bugarskom vojnom groblju nalazi se 1029 žrtava. Svake godine veliki broj veterana kreću put Vukovara te pri tome prolaze kroz sva mjesta koja su vezana za završnu fazu Drugog svjetskog rata. Nakon Hrvatske, kreću put Mađarske kako bi odali počast svim bugarskim vojnicima i časnicima koji su svoje živote skončali na ovakav način" istaknula je Veleposlanica Georgieva.