Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava primio je u svom uredu zamjenicu veleposlanika Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj, Victoriu Taylor.

Ovom prilikom zamjenica veleposlanika SAD-a u Republici Hrvatskoj istaknula je kako ovo njen prvi posjet gradu Vukovaru te kako je upoznata s važnosti Vukovara za cijelu Republiku Hrvatsku. „Razgovarali smo o povijesti grada, izazovima s kojima se grad Vukovar susreće, ali i njegovoj budućnosti. Veselimo se prilici zajedničkog rada s Vukovarom, a naglasak pri tome uvijek stavljamo na promociji tolerancije, zaštiti prava manjina i razvoju ekonomije" istaknula je zamjenica Veleposlanika, Taylor, te uputila zahvale gradonačelniku Penavi.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava ovom prilikom se zahvalio zamjenici Veleposlanika na posjeti kao i dugogodišnjoj izvrsnoj suradnji. „Već dugi niz godina imamo iznimno dobru suradnju s veleposlanstvom SAD-a koja se manifestirala i u čitavom nizu projekata, od izgradnje Doma učenika u Vukovaru, dodatnih prostorija Dječjeg vrtića Vukovar I, američkog kutka u knjižnici, nabave opreme za škole i slično. Na nacionalnoj razini sveprisutno je prijateljstvo i savezništvo, što u dodatnoj mjeri i povezuje dva naroda" istaknuo je gradonačelnik Penava te rekao kako je na sastanku bilo riječi o povijesti Vukovara i značenju Vukovara kako za Hrvatsku, tako i za cijeli hrvatski narod.