×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/vukovar/public_html/images/stories/2014/10/30/03
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2014/10/30/03

{gallery}2014/10/30/03{/gallery}Zahvaljujući maksimalnim naporima gradonačelnika Ivana Penave radijatori u višestambenim zgradama Dunavska 5 i Dunavska 7 u Vukovaru već večeras će opet biti topli, jer će tvrtka Tehnostan o popodnevnim satima uspostaviti redovitu proizvodnju i isporuku toplinske energije.

Što se dogodilo u rješavanju problema koji su doveli do hladnih radijatora u navedenim višestambenim zgradama, te poslovnim potrošačima u Županijskoj 9 i 11, govorio je danas gradonačelnik Vukovara na izvanrednoj konferenciji za medije:

- Želim izvijestiti sugrađane i javnost da je zahvaljujući iznimnim naporima, dobroj volji i brizi za Vukovar postignut dogovor između Grada Vukovara i tvrtke Prvo plinarsko društvo (PPD), na čelu s direktorom Pavom Vujnovcem, o deblokadi žiro-računa tvrtke Tehnostan d.o.o, što će omogućiti normalno poslovanje tvrtke i tople stanove u gradu Vukovaru. Izražavam i ovim putem zahvalnost u ime svojih sugrađanki i sugrađana. Na kraju ove vrlo mučne situacije moram istaknuti da ovakvu suradnju i razumijevanje od strane privatne tvrtke želim svakoj jedinici lokalne samouprave, dok ovakav maćehinski odnos i nebrigu države preko svojih institucija ne želim nikome. Zapanjujuća je činjenica kako na jednoj strani imamo privatnika kojemu se duguju milijuni i koji ima razumijevanja za Vukovar, dok na drugoj strani imamo državu koja je gradskoj tvrtki „Tehnostan" dužna milijune, zbog kojih je ovaj problem i nastao, ali država u ovom slučaju ne nalazi dobre volje za Vukovar i njegove građane – rekao je gradonačelnik Ivan Penava i dodao kako se sadašnja gradska vlast neće igrati s problemima, nego će ih rješavati.

Zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček poručio je čelnicima SDP-a da su građanke i građani Vukovara na posljednjim izborima za Gradsko vijeće i gradonačelnika Vukovara pokazali što misle o prijašnjoj vlasti i gradonačelniku. Dobili su svakako bolje od onog što su imali, a naši sugrađani će ponovno dati svoj sud za tri godine.

Direktor „Tehnostana" Ivan Kamerla zahvalio je gradonačelniku Penavi i razumijevanju vodstva PPD-a na uloženim naporima i postignutom rješenju koje omogućava pokretanje poslovanja ove gradske na bolje.