{gallery}2015/02/10/05{/gallery} U okviru gradske tvrtke „Komunalac" formiran je Stožer zimske službe koji je na vrijeme obavio sve pripremne radnje potrebne za izlazak na teren, čišćenje snijega i soljenje prometnica i nogostupa na području Grada Vukovara. Spremnost djelatnika „Komunalca" bila je testirana proteklih tjedan dana i noći kada su i u Vukovaru zabilježene snježne padaline i vrlo niske temperature. Zimska služba reagirala je na vrijeme i vrlo učinkovito.

Rad je organiziran sa osam djelatnika, u tri smjene, 24 sata. Na terenu se raspolagalo sa tri kamiona kipera, radnim strojem opremljenim snježnom polugom i jednim multifunkcionalnim strojem opremljenim također sa snježnom polugom i posipačem soli za zimsku službu. Prioritet su bile bivše županijske ceste, autobusne linije te prilazi zdravstvenim i drugim javnim ustanovama, a zatim i sve ostale prometnice.

Tijekom obavljanja zimske službe rizik uspješnosti je bio vrlo izražen, jer je raspoloživi vozni park prosječno star petnaestak godina i kao takav vrlo podložan čestim kvarovima i poteškoćama. Pored djelatnika sa strojevima, dan nakon najvećih padalina aktivirano je još 30-tak djelatnika „Komunalca" koji su radili na čišćenju i uklanjanju snijega u samom središtu grada Vukovara kao i Borovo naselja. U razdoblju od početka snježnih padalina, pa do prestanka i porasta temperatura, prometnice i nogostupi na području grada Vukovara tretirani su sa više od 40 tona soli.

Cijeli posao obavljen je vrlo kvalitetno i profesionalno na zadovoljstvo svih sudionika u prometu, ali i pješaka. Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, u pratnji direktora „Komunalca" Igora Štrangarevića i voditelja Stožera zimske službe Daria Tišova, pridružio se u jednom trenutku djelatnicima zimske službe, koji su u večernjim satima radili na posipavanju cesta kako ne bi došlo do stvaranja poledice, te se tako i osobno uvjerio u njihov rad i uvjete u kojima izvršavaju vrlo zahtjevnu zadaću.
-Trebamo govoriti kada nije dobro, ali isto tako istaknuti i kad je urađeno odlično. Djelatnici našeg „Komunalca" zaduženi za djelovanje u zimskim uvjetima odradili su povjereni posao za svaku pohvalu. Brojni sugrađani, također, ocjenjuju da je sve obavljeno kao nikad prije. Moramo imati i razumijevanje za određene propuste ili dinamiku izvođenja radova, jer je vozni park potrebno modernizirati. Ali, posebno treba istaknuti i nesavjesne vozače koji ostavljaju svoja vozila nepropisno i bez nadzora na prometnicama i tako otežavaju učinkovitost onima koji trebaju očistiti snijeg sa cijele trase kretanja – rekao je gradonačelnik Ivan Penava nakon pobližeg upoznavanja sa radom zimske službe u Vukovaru.