×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/vukovar/public_html/images/stories/2015/02/10/05
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2015/02/10/05

{gallery}2015/02/10/05{/gallery} U okviru gradske tvrtke „Komunalac" formiran je Stožer zimske službe koji je na vrijeme obavio sve pripremne radnje potrebne za izlazak na teren, čišćenje snijega i soljenje prometnica i nogostupa na području Grada Vukovara. Spremnost djelatnika „Komunalca" bila je testirana proteklih tjedan dana i noći kada su i u Vukovaru zabilježene snježne padaline i vrlo niske temperature. Zimska služba reagirala je na vrijeme i vrlo učinkovito.

Rad je organiziran sa osam djelatnika, u tri smjene, 24 sata. Na terenu se raspolagalo sa tri kamiona kipera, radnim strojem opremljenim snježnom polugom i jednim multifunkcionalnim strojem opremljenim također sa snježnom polugom i posipačem soli za zimsku službu. Prioritet su bile bivše županijske ceste, autobusne linije te prilazi zdravstvenim i drugim javnim ustanovama, a zatim i sve ostale prometnice.

Tijekom obavljanja zimske službe rizik uspješnosti je bio vrlo izražen, jer je raspoloživi vozni park prosječno star petnaestak godina i kao takav vrlo podložan čestim kvarovima i poteškoćama. Pored djelatnika sa strojevima, dan nakon najvećih padalina aktivirano je još 30-tak djelatnika „Komunalca" koji su radili na čišćenju i uklanjanju snijega u samom središtu grada Vukovara kao i Borovo naselja. U razdoblju od početka snježnih padalina, pa do prestanka i porasta temperatura, prometnice i nogostupi na području grada Vukovara tretirani su sa više od 40 tona soli.

Cijeli posao obavljen je vrlo kvalitetno i profesionalno na zadovoljstvo svih sudionika u prometu, ali i pješaka. Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, u pratnji direktora „Komunalca" Igora Štrangarevića i voditelja Stožera zimske službe Daria Tišova, pridružio se u jednom trenutku djelatnicima zimske službe, koji su u večernjim satima radili na posipavanju cesta kako ne bi došlo do stvaranja poledice, te se tako i osobno uvjerio u njihov rad i uvjete u kojima izvršavaju vrlo zahtjevnu zadaću.
-Trebamo govoriti kada nije dobro, ali isto tako istaknuti i kad je urađeno odlično. Djelatnici našeg „Komunalca" zaduženi za djelovanje u zimskim uvjetima odradili su povjereni posao za svaku pohvalu. Brojni sugrađani, također, ocjenjuju da je sve obavljeno kao nikad prije. Moramo imati i razumijevanje za određene propuste ili dinamiku izvođenja radova, jer je vozni park potrebno modernizirati. Ali, posebno treba istaknuti i nesavjesne vozače koji ostavljaju svoja vozila nepropisno i bez nadzora na prometnicama i tako otežavaju učinkovitost onima koji trebaju očistiti snijeg sa cijele trase kretanja – rekao je gradonačelnik Ivan Penava nakon pobližeg upoznavanja sa radom zimske službe u Vukovaru.