×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/stories/2015/03/17/04
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2015/03/17/04

{gallery}2015/03/17/04{/gallery} Lučka uprava Vukovar ostvarila je potporu za uređenje višenamjenske dvorane u putničkom pristaništu Vukovar putem Fonda za razvoj turizma 2013. godine. Višenamjensku dvoranu otvorio je ministar turizma Darko Lorencin. U ime Grada Vukovara svečanosti su se pridružili zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček i pročelnica UO za kulturu i turizam Marina Sekulić.
Riječ je o projektu „Uređenja multimedijalne dvorane u putničkom pristaništu Vukovar" vrijednom 680 tisuća kuna, kojeg je s 480 tisuća kuna sufinanciralo Ministarstvo turizma te s 200 tisuća kuna Ministarstvo pomorstva, prometa i veza. Cilj projekta je prema riječima ravnateljice Lučke uprave Vukovar Božane Matoš dvostruk: s jedne strane riječ je o novoj turističkoj ponudi koja će gostima s riječnih kruzera koji na ovom mjestu ulaze u Hrvatsku i grad Vukovar nastojat u jednom prostoru približiti ponudu grada Vukovara i okolice, dok s druge strane ova moderna dvorana predstavlja novi sadržaj za sam grad Vukovar, a u kojoj je moguće organizirati razne manifestacije i skupove. Za ovu godinu najavljeno je 217 putničkih brodova u gradu Vukovaru, što prati trend kontinuiranog povećanja broja pristajanja i putnika. To govori u prilog zanimljivosti grada Vukovara kao turističke destinacije, a što je u svom izlaganju naglasio i ministar Lorencin.