×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/vukovar/public_html/images/stories/2015/05/07/02
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2015/05/07/02

{gallery}2015/05/07/02{/gallery} Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sastao se 07. svibnja 2015. godine u gradskoj vijećnici sa 70 Vukovarki i Vukovaraca koji će od 04. svibnja do 03. kolovoza 2015. godine biti zaposleni u javnom radu koji je sufinanciran sredstvima mjera aktivne politike zapošljavanja iz nadležnosti Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a u okviru mjere „Radom za zajednicu i sebe". Zaposlene su osobe sa statusom dugotrajnije nezaposlenosti u evidenciji HZZ-a koji će Gradu Vukovaru prema svojim važećim kriterijima sufinancirati njihovu plaću u visini 50 ili 100 posto, u ovisnosti o trajanju prijave pojedine osobe u evidenciji nezaposlenih.

U programu "Uređenje, revitalizacija i privođenje namjeni javnih površina na području grada Vukovara" zaposleno je 45 osoba, a preostalih 25 osoba u projeku "Pomoć u kući starijim osobama".

Cilj ove mjere je integracija na tržište rada putem društveno korisnog rada, poticanje i ublažavanje socijalnih posljedica nezaposlenosti te motivacija nezaposlenih na traženje posla.

-Ljudima bez posla i u teškoj materijalnoj situaciji svaki oblik pomoći je dobar. Javni radovi su „slamka spasa", „vatrogasna mjera" i privremeno rješenje. Međutim, meni i suradnicima u gradskoj upravi prioritet su nova radna mjesta i stalan posao za nezaposlene stanovnike Vukovara. Nakon 200 novozaposlenih u posljednje vrijeme, najnovija pozitivna vijest je da od novog ulagača poziv vezano za posao mogu očekivati nezaposleni djelatnici u proizvodnji obuće. Od djelatnika u javnim radovima očekujem odgovorno i kvalitetno izvršavanje povjerenih radova – rekao je gradonačelnik Ivan Penava uoči uručivanja ugovora zaposlenima u javnim radovima. Gradonačelniku Vukovara tom prigodom pridružile su se pročelnica UO za opće poslove i ured gradonačelnika Sanja Tokić i pročelnica UO za društvene djelatnosti Ana Živanović.