×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/vukovar/public_html/images/stories/2015/06/18/04
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2015/06/18/04

{gallery}2015/06/18/04{/gallery} Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava, zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček i pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i međunarodnu suradnju Marijana Grubišić u srijedu, 17. lipnja 2015., prisustvovali su prvome susretu Luke Constantze i Luke Vukovar.

Ovo je prvi susret ovoga tipa koji organiziraju Luka Constantza i Luka Vukovar u Republici Hrvatskoj i to s namjerom uspostavljanja i unaprijeđenja gospodarske suradnje između gospodarstvenika iz Rumunjske i Hrvatske.

Luka Constantza najveća je riječno-morska luka koja povezuje Europu putem rijeke Dunav s Crnim morem, a time i s cijelim svijetom. Ekonomski i gospodarski potencijal za gospodarstvenike iz Republike Hrvatske koji putem Luke Constantze mogu ostvariti vezu s cijelim svijetom je nemjerljiv.

Luka Vukovar d.o.o. najveća je hrvatska luka na gospodarskoj žili kucavici Europe - rijeci Dunavu. Zbog niskih troškova transporta vodenim putem predstavlja ogroman gospodarski potencijal u pogledu transporta roba.

Zajedno s predstavnicima Luke Constantze, događaju su prisustvovali i predstavnici lučkih operatera koji se nalaze u Luci Constantzi kao i brodari što je bila velika mogućnost za uspostavljanje i produbljivanje gospodarske suradnje s potencijalnim partnerima iz Luke Constantze.