×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/vukovar/public_html/images/stories/2015/08/10/01
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2015/08/10/01

{gallery}2015/08/10/01{/gallery}Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava prisustvovao je obilježavanju jubilarne 300. Sinjske alke koja se u Sinju održavala od 7. do 9. kolovoza 2015.

U puku Cetinske krajine živi predaja kako je Čudotvorna Gospa Sinjska otjerala Osmanlije, a Sinjani su kao vječni zavjet odanosti i poštovanja utemeljili vitešku igru Alku. Njezinu važnost prepoznao je i UNESCO koji ju je prije pet godina upisao na popis nematerijalne svjetske baštine u Europi.

Osim na samoj manifestaciji, gradonačelnik Penava nazočio je i Vojvodinu prijemu u Alkarskim dvorima kao i prijemu kod obnašateljice dužnosti gradonačelnika Sinja Kristine Križanac. Također, upisao se i u knjigu žalosti koja je otvorena za nedavno preminulog gradonačelnika Sinja pokojnog Ivicu Glavana.

Po završetku 300. Sinjske alke, gradonačelnik Penava susreo se sa slavodobitnikom Franom Ivkovićem te mu je tom prilikom i čestitao na ovom časnom uspjehu.