×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/vukovar/public_html/images/stories/2015/08/30/01
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2015/08/30/01

{gallery}2015/08/30/01{/gallery} Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava povodom Međunarodnog dana nestalih osoba položio je vijenac i zapalio svijeću na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata.

Također, skupa s predsjednikom Gradskog vijeća Grada Vukovara i predsjednikom Udruge djece poginulih i nestalih branitelja Domovinskog rata Igorom Gavićem uputio je apel svima koji znaju gdje leže posmrtni ostaci nestalih da podjele informacije s obiteljima koje još tragaju za svojim najmilijima. "Danas smo se okupili na ovome  svetom mjestu kako bismo se prisjetiti nestalih kojih je u našemu gradu gotovo još 300. Ovim putem pozivam sve koji imaju bilo kakvu informaciju da ju kažu kako bi olakšali svoju savjest, ali i pomogli onima koji još uvijek nose najteže breme proizašlo iz Domovinskog rata. Iskreno i pokorno molim sve one koji ikako mogu pomoći u rješavanju ovog pitanja da to i učine kako bi ova nesretna priča konačno dobila svoj kraj," rekao je gradonačelnik Penava. 

Udruga djece poginulih i nestalih branitelja Domovinskog rata, koja je i organizirala obilježavanje, još jednom je apelirala na predstavnike države, sve državne ustanove, ali i sve pojedince koji imaju bilo kakva saznanja o nestalim osobama ili mogu pomoći u rješavanju njihovih sudbina, da pomognu ili informacije dojave na anonimni broj telefona 062 111 111.

"Apeliramo i na naše sugrađane koji itekako dobro znaju gdje su naši najmiliji da smognu snage, olakšaju si dušu i razotkriju makar jednu sudbinu nestale osobe," poručio je predsjednik Gradskog vijeća Gavrić dodavši kako Hrvatska traga za još 930 osoba nestalih u Domovinskome ratu, Vukovarsko-srijemska županija 410, a od čega Vukovar 290.

Molitvu je za sve poginule i nestale izmolio gvardijan i župnik župe svetih Filipa i Jakova fra Ivica Jagodić.