{gallery}2015/10/10/01{/gallery} U organizaciji Udruge hrvatskih branitelja Sajmišta svečano je otvoren Dom hrvatskih branitelja Sajmišta. Rezanjem vrpce Dalibor Tomašić, sin posljednjeg zapovjednika Sajmišta Josipa Tomašića – Ose i roditelji poginulih branitelja Zlatko Menges i Petar Čikotić simbolično su otvorili Dom, a blagoslovio ga je velečasni Mato Martinković, župnik Župe Kraljice mučenika. Prigodni su program uveličala Kulturno-umjetnička društva iz Novog Travnika, Bogdanovaca i Štitara

Predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Sajmišta Nikola Tarle pozvao je ovom prilikom svih 28 udruga braitelja na jedinstvo i zajedništvo koje su dijelile prije 24 godine. Objasnio je kako će braniteljima Dom služiti za brojne aktivnosti među kojima su borba za kažnjavanje ratnih zločina kao i ostvarivanje prava branitelja.


Svečanosti su uz gradonačelnika Grada Vukovara Ivana Penavu, zamjenika gradonačelnika Marijana Pavličeka i predsjednika Gradskoga vijeća Igora Gavrića nazočili i dožupan Željko Cirba, predstojnik županovog ureda Marinko Beljo, gradonačelnik Otoka Josip Šarić te brojni branitelji iz Hrvatske i BiH.


Prije same svečanosti u crkvi Kraljice mučenika održana je sveta misa.