×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/stories/2015/12/11/03
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2015/12/11/03

{gallery}2015/12/11/03{/gallery} Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava, skupa s ravnateljicom Gradskog muzeja Vukovar Ružicom Marić, pročelnicom Upravnog odjela kulturu i turizam Marinom Sekulić i pročelnicom Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i međunarodnu suradnju Marijanom Grubišić prisustvovao je na izložbi „Vukovar 1991-2015" koja je svečano otvorena u Regionalnom muzeju poljskog grada Kalisza u srijedu 9.prosinca 2015. Otvorenje je popratila i projekcija filma „Bitka za Vukovar".

Organizatori projekta su Ured maršala pokrajine Wielkopolske i Muzej grada Vukovara, a na izložbi je prikazana retrospektiva slika iz vremena ratnog razaranja pa do današnjih dana.
Svečanom otvorenju nazočila je hrvatska veleposlanica u Poljskoj Nj. E. Andrea Bekić.

Kalisz je grad smješten u vojvodstvu Wielkopolskie u Republici Poljskoj. U Prvom svjetskom ratu doživio je teška razaranja, no uspio se u potpunosti obnoviti i postati središte razvijene tekstilne, metalne, kemijske i prehrambene industrije. Poznat je i po proizvodnji glazbala (poznati glasoviri iz grada Kalisz i dr.).

Delegacija Grada Vukovara u Poljskoj se sastala s maršalom Velikopoljske regije gospodinom Markom Wozniakom te zamjenicima gradonačelnika Grada Kalisza. Također, sastancima su prisustvovali i gospodarstvenici, predstavnici najrazvijenijih gospodarskih grana Velikopoljske regije, te su razmijenili pozitivna iskustva i razgovarali o mogućnostima suradnje.

U pratnji delegacija Velikopoljske regije i Grada Kalisza, predstavnici Grada Vukovara obišli su primjere dobre prakse projekata financiranih iz fondova Europske unije.

Samo kroz ovakva nastojana i inicijative u suradnji s prijateljskim narodima Europe, žrtva i herojska borba Vukovara za domovinu neće biti zaboravljeni.