×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/elemetwe/public_html/images/stories/2016/12/13/01
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2016/12/13/01

{gallery}2016/12/13/01{/gallery} Zamjenik gradonačelnika grada Vukovara Marijan Pavliček, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Živanović te predstavnici svih osnovnih i srednjih škola s područja grada Vukovara nazočili su predaji donacije institutskih knjižnih izdanja koje je donirao Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje povodom dana sjećanja na žrtvu Vukovara, a koje je upriličeno u OŠ Dragutina Tadijanovića.

Tom prigodom osnovnim i srednjim školama grada Vukovara donirana su sljedeća institutska knjižna izdanja: Prvi školski pravopis hrvatskoga jezika, Početno pisanje na hrvatskome jeziku, 555 jezičnih savjeta, Hrvatski pravopis, Hrvatski na maturi sa zadatcima za vježbu i Školski rječnik hrvatskoga jezika.

„Odlučili smo donirati naša izdanja koja su važna za školsku djecu, a siguran sam da će im pomoći za što kvalitetnije svladavanje hrvatskog jezika. Mislim da poseban povod za ovako skroman poklon nije ni potreban. Vukovar i njegova djeca zaslužuju daleko više, a mi smo dali jedan mali prilog. Nadam se da će to potaknuti i druge da se odvaže na slične donacije jer svi trebamo pomoći onoliko koliko možemo", rekao je Željko Jozić, predsjednik Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje te dodao kako se nada da ovo nije zadnji susret, a bit će prilike da se nešto slično učini i u budućnosti.
U ime Grada Vukovara Institutu za hrvatski jezik i jezikoslovlje se zahvalio zamjenik gradonačelnika grada Vukovara Marijan Pavliček. „Riječ je o zaista vrijednoj donaciji koja će služiti djeci u vukovarskim školama. Vjerujem da je ovo još jedan dokaz da Vukovar ima prijatelja diljem Republike Hrvatske i od srca im hvala na ovoj donaciji", kazao je Pavliček.

„Djeca će ovime imati mogućnosti za stjecanje dodanih znanja i napredovanja, a olakšana će im biti i priprema za državnu maturu. Nadam se da će stečenim znanjem biti uspješniji i u budućem školovanju, a na taj će način stjecati dodatna iskustva. Mi ćemo time dobiti nove obrazovane osobe koje će u budućnosti voditi grad Vukovar", zaključuje Živanović i naglašava kako je donacija lijepa i plemenita gesta.

„Prije svega zahvaljujem se Institutu na donaciji. Knjige će nam svakako pomoći jer su doista vrijedne. Obogatit će našu građu u knjižnici te samim time poslužiti našim učenicima, kojih ima oko 360, da steknu nova znanja.
Učenici OŠ Dragutina Tadijanovića upriličili su glazbeno-scenski program kojim su dodatno obogatili događaj.