Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava poželio je prvoj grupi vukovarskih umirovljenika sa 60 i više godina starosne dobi sretan put i ugodan boravak na izletu u Bizovačkim toplicama. Svakoga utorka organiziran je izlet za 200 umirovljenika koji i ove godine imaju mogućnost besplatnog odlaska na jednodnevni izlet u Bizovačke toplice kako bi se osvježili i družili s umirovljenicima iz drugih mjesta.
„Ljeto u Bizovcu je organizirano je utorkom kada je u Bizovačkim toplicama dan umirovljenika. Ukupno će 2400 vukovarskih umirovljenika imati priliku ovoga ljeta posjetiti Bizovac, uživati u ljekovitim svojstvima vode, družiti se, socijalizirati i brinuti o svom zdravlju. Želimo da naši umirovljenici ljeto provedu što ljepše," objasnila je je pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Živanović.
Iz Proračuna Grada Vukovara izdvojeno je 120 000 kuna kojima su financirane karte i prijevoz, a sve u želji da se starijim i nemoćnim osobama poboljša kvaliteta života kako bi što duže ostali aktivni i uživali u druženju. Izleti su organizirani tijekom srpnja, kolovoza i rujna.
„Ispunili smo obećanje i otvorili naše bazene, no međutim umirovljenici su iskazali želju da barem jednom tjedno i ove godine posjećuju Bizovačke toplice. Izašli smo im u susret tako da će s četiri autobusa njih 200 svakog utorka odlaziti na izlete," naglasio je gradonačelnik Penava pozivajući još jednom sve umirovljenike da se odazovu ovoj akciji, ali i koriste blagodati Kupališta Vukovara i Vukovarske ade.