U Novom Ulmu od 9. do 13. srpnja predstavnici Grada Vukovara sudjelovali su na 5. partnerskom sastanku projekta Transdanube.Pearls, Središnjoj konferenciji te Seminaru za uspostavu mreže Bisera.
40-ak sudionika iz 9 zemalja sudjelovali su partnerskom sastanku na kojem se tijekom dva dana raspravljalo o projektnim aktivnostima, dosadašnjim iskustvima i rezultatima projekta te predstojećim aktivnostima.
Dana 11. srpnja održana je Središnja konferencija na kojoj je sudjelovalo više od 100 sudionika, od kojih mnogi dolaze iz turističkog sektora sa područja i okolice Ulma/Novog Ulma, a 12. i 13. srpnja Bojan Lajić i Danijel Kifer iz tvrtke Green Smart Start sudjelovali su kao pridruženi strateški partner na tematskom seminaru.
Ovaj međunarodni projekt financiran je kroz transnacionalni program INTERREG Danube, a zajednički ga provodi 9 podunavskih zemalja, odnosno 15 projektnih partnera, a vodeći partner na projektu je austrijska Agencija za zaštitu okoliša.
Projekt ima za cilj doprinijeti razvoju Dunavske regije stvarajući mrežu dunavskih destinacija koje promoviraju zdrav način života i održivi turizam za posjetitelje i stanovnike regije, razvijajući „zeleni" i siguran transportni sustav i uravnoteženu pristupačnost urbanim i ruralnim područjima. Na ovaj način projekt će nastojati umanjiti popularnost korištenja osobnih automobila, njihov negativan utjecaj na okoliš i poboljšati povezanost između dunavskih turističkih destinacija, odnosno bisera. Ukupna vrijednost projekta iznosi 2,94 mil. eura, dok vrijednost projekta za Grad Vukovar iznosi 128.434,00 eura.
Ispred Grada Vukovara sudjelovali su članovi projektnog tima, Marina Sekulić, Davorka Krajnović Naletilić i Vlatko Radović.