Već devetu godinu za redom posljednjeg vikenda u srpnju, Klub podvodnih aktivnosti Vukovar organizira eko-akciju čišćenja korita rijeke Dunav. Ove se godine akciji odazvalo 60-ak entuzijasta iz ronilačkih klubova diljem Hrvatske i BiH pa tako sudjeluju ronioci iz Koprivnice, Splita, Slavonskoga Broda, Sarajeva, Mostara i Ljubuškog.
Mario Kamenjaš, predsjednik Kluba podvodnih aktivnosti Dunav objasnio je kako će i današnjom akcijom pokušati izvaditi što je moguće više otpada na potezu od ušća rijeke Vuke u Dunav do stare klaonice. Ističe kako ovom akcijom pokušavaju osvijestiti građane da čuvaju svoj okoliš, a posebice rijeku Dunav u kojoj pronalaze plastične i staklene boce, dijelove automobile, kuhinjske uređaje i razne druge otpatke.
Organizaciju ove ekološke akcije pomogli su i Grad Vukovar, Vukovarsko-srijemska županija, Hrvatske vode i ŠRU Dunav Vukovar.
Zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić pozdravila je okupljene te im se zahvalila na entuzijazmu kojim brinu za prirodu, a posebice za Dunav koji ima vešestruko gospodarsko i turističko značenje za grad Vukovar.
"Naša je obveza čuvati rijeku Dunav i činiti je ljepšom za buduće generacije i stoga se posebno zahvaljujem ovim ujedinjenim entuzijastima koji ni u ovome užurbanom vremenu ne zaboravljaju na važnost očuvanja prirode," rekla je zamjenica Mujkić.