U rodnoj kući Lavoslava Ružičke upriličeno je svečano potpisivanje Ugovora o stipendiranju sa studentima i učenicima koji su ostvarili pravo na dodjelu stipendije za akademsku i školsku 2018./2019. godinu.
Svečanosti su nazočili gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava, zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić, zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček te pročelnik Upravnog odjela za kulturu, obrazovanje, sport, branitelje, socijalnu politiku i civilno društvo Dražen Kobašević.

Za akademsku i školsku 2018./2019. godinu dodijeljeno je 142 stipendije od kojih su 33 stipendije za studente druge i viših godina studija deficitarnih zvanja u iznosu od 1.000 kuna mjesečno, 72 stipendije za studente prve, druge i viših godina studija ostalih zvanja u iznosu od 500 kuna mjesečno, 3 stipendije za učenike srednjih škola prve i viših godina za deficitarna zanimanja u iznosu 400 kuna, a iz posebno prikupljenih sredstava isplatit će se 2 stipendije studentima druge i viših godina studija u iznosu 1.000 kuna mjesečno, 1 u iznosu 850 kuna mjesečno te 31 stipendiju u iznosu od 800 kuna mjesečno. Sve stipendije su dodijeljene za deset mjeseci.

„Zadovoljstvo mi je dodijeliti stipendije u ovolikom broju te vam ovom prigodom zaželjeti još više uspjeha i u ovoj akademskoj i školskoj godini, završetak studija u roku te pronalazak zaposlenja u gradu Vukovaru, kako bi svi zajedno pridonjeli razvoju lokalne zajednice u kojoj živimo" rekao je gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava.

S obzirom da od ove godine Grad Vukovar stipendira i učenike srednjih škola deficitarnih zanimanja gradonačelnik Penava rekao je kako je takva odluka donesena u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje. „Došli smo do zaključka da nam značajan problem predstavlja nedostatak određenih profila srednjoškolskih zanimanja. Za sad smo vrlo skromni po učinku, ali očekujemo da će taj broj s vremenom porasti" naglasio je Penava.

U proračunu Grada Vukovara za isplatu stipendija osigurano je 1.600.000,00 kuna, dok je iz posebno prikupljenih sredstava (donacija) za istu svrhu osigurano 276.500,00 kuna, a s obzirom da je u proračunu ostalo predviđenih sredstava, svi studenti i učenici koji po Javnom pozivu nisu zadovoljili kriterije, imati će prilike aplicirati na još jedan Javni poziv za dodjelu stipendiju za ovu akademsku, odnosno, školsku godinu.