Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava sa suradnicima je posjetio Nogometni klub „Vuteks-Sloga" gdje ga je dočekao sportski direktor kluba Đorđe Lukić.

NK Vuteks-Sloga je po snazi drugi klub na području Grada Vukovara u koji se ulažu znatna sredstva, pa je tako u proteklih pet godina iz proračuna Grada Vukovara klub financiran s 2.542.252,63 kuna, što osim redovnog održavanja obuhvaća i financiranje Nogometne škole „Bubamara" koja trenutno broji 98 polaznika, ali i izgradnju pomoćnog igrališta, sanaciju postojećeg igrališta, sanaciju klupskih prostorija te uređenje okoliša.

Gradonačelnik Penava istaknuo je kako je 2018. godine klub financiran s nešto više od 400.000,00 kuna. „Zbog velikog broja, što starijih, što mlađih zaljubljenika u nogomet koji koriste teren NK Vuteks-Sloge, pojavila se potreba za izgradnjom pomoćnog igrališta na kojem zajedno s Upravom kluba radimo, a u daljnjim razgovorima dogovoriti ćemo radove koje je potrebo izvesti kako bi do kraja godine teren bio u funkciji", rekao je Penava te dodao kako gradske tvrtke pomažu u održavanju. „Cilj nam je unaprijediti i podići na višu razinu sve sportske objekte u gradu Vukovaru, pa tako i ovdje radimo onoliko koliko nam financijske mogućnosti dozvoljavaju", napomenuo je gradonačelnik.

Sportski direktor kluba Đorđe Lukić izrazio je zadovoljstvo gradonačelnikovom posjetom te se zahvalio na sredstvima koje Grad Vukovar izdvaja za NK Vuteks-Slogu. „Grad Vukovar pomaže naš klub izdvajanjem značajnih sredstava iz Proračuna kako bismo riješili probleme koji se nalaze na terenu. Stadion se nalazi u neposrednoj blizini centra grada te se nadamo da ćemo u određenom vremenskom periodu uspjeti realizirati započete investicije u prostor i igrališta kako bi svaki gost mogao svjedočiti pristojnom okruženju", rekao je Lukić napomenuvši kako je pomoćni teren koji je u nastajanju neophodan ponajprije zbog svakodnevnih treninga mlađih kategorija.

NK Vuteks-Sloga se osim iz Proračuna Grada Vukovara financira i određenim sredstvima Zajedničkog vijeća općina, Srpskog narodnog vijeća i Vukovarsko-srijemske županije, a nastoje prikupiti i sredstva od sponzora.