Rezultati uspješne suradnje Grada Vukovara, Razvojne agencije Vukovar d.o.o., Savjeta za branitelje Grada Vukovara te braniteljskih udruga očituju se u početku realizacije još jednog europskog projekta odobrenog na natječaju „Razvoj i širenje mreže izvaninstitucionalnih usluga za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata".

Riječ je o projektu „Briga o hrvatskim braniteljima Vukovara" udruge Braniteljice Domovinskog rata RH te partnera Udruge obitelji poginulih, umrlih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata.
Ukupna vrijednost projekta je 1.995.998,20 kuna, a opći cilj projekta je unaprjeđenje kvalitete života hrvatskih branitelja na području grada Vukovara kroz pružanje usluge pomoći u kući te osiguravanje uvjeta za socijalnu integraciju, kao i sudjelovanje u svim oblicima društvenog života.
Kroz projekt će biti zaposleno 10 osoba na razdoblje od 24 mjeseca, a pomoć će biti pružena 30 braniteljskih obitelji u vidu pomoći u kući te unaprjeđenja kvalitete života posebne ciljane skupine hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata.

„Izuzetno mi je zadovoljstvo svjedočiti rezultatima koji su nastali zajedničkim radom Grada Vukovara, Razvojne agencije Vukovar, Savjeta za branitelje Grada Vukovara te braniteljskih udruga. Danas smo u društvu Braniteljica Domovinskog rata RH koje nastavljaju nesebično brinuti za svoje sugrađane te u ovoj lijepoj prigodi predstaviti europski projekt kojim će se pružiti pomoć potrebitoj braniteljskoj populaciji na području grada Vukovara" istaknuo je gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava te posebnu zahvalu uputio Ministarstvu branitelja, uz čiju kvalitetnu suradnju je omogućeno da svi zajedno radimo na dobrobit branitelja, ali i svih građana grada Vukovara.

Predsjednica udruge Braniteljica Domovinskog rata RH, Svjetlana Dželalija – Kovačić istaknula je iznimno zadovoljstvo i ponos ostvarenim rezultatima. „Realizacijom ovog projekta ostvaruje se skrb za 30 braniteljskih obitelji, pružanje pomoći onima koji su sami, ali nisu ostavljeni. Kroz projekt će zaposlenje pronaći 10 osoba, od kojih su 2 zaposlene u administraciji, a ostalih 8 će braniteljima pružati svu potrebnu pomoć u kući, oko kuće, uz posjetu obitelji 2 puta tjedno" istaknula je Dželalija-Kovačić te posebnu zahvalu uputila Gradu Vukovaru, Razvojnoj agenciji Vukovar kao i Ministarstvu branitelja koji su pokazali da brinu o braniteljskoj populaciji.

„Braniteljice i danas imaju aktivnu ulogu u društvu. Žene koje su svoj doprinos dale devedesetih godina, daju dio sebe i današnjem društvu te koriste priliku da pomognu svima u potrebi, od najmlađih do najstarijih" naglasila je predsjednica udruge Braniteljice Domovinskog rata RH uz poruku da nema ništa ljepše nego pomagati drugima.