Veleposlanica Republike Bugarske u Republici Hrvatskoj NJ.E. gđa Genka Georgieva iskoristila je svoj drugi posjet gradu Vukovaru kako bi se stvorili temelji i na drugim područjima, osim gospodarskih. Tako je tim povodom u prostorima Gradskog muzeja Vukovar održan sastanak vezan i za razvoj kulturne suradnje. Sastanku su nazočile zamjenica gradonačelnika Grada Vukovara Ivana Mujkić, veleposlanica Republike Bugarske u Repubilici Hrvatskoj NJ.E. Genka Georgieva i ravnateljica Gradskog muzeja Vukovar Ruža Marić.

Ovom prilikom Veleposlanica je obišla muzej te se upoznala s muzejskom građom, kao i poviješću muzeja i samoga grada Vukovara.

Zamjenica gradonačelnika Grada Vukovara Ivana Mujkić istaknula je kako joj je iznimno drago što je ovo već 2. posjet Veleposlanice u kratkom vremenu od mjesec dana. „Osim povijesti koja nas veže, želimo u budućnosti graditi dobre odnose, uspostaviti vezu i kroz kulturne manifestacije. Nadamo se dobroj suradnji u budućnosti s Republikom Bugarskom" ističe Mujkić.