Zamjenica gradonačelnika Grada Vukovara Ivana Mujkić primila je učenike iz 6 zemalja, sudionike projekta Erasmus+ pod nazivom „Bruecken bauen" („Gradimo mostove"), u kojem sudjeluju i učenici Ekonomske škole Vukovar.

Učenici i profesori škola iz Portugala, Poljske, Češke, Latvije i Njemačke od 10. do 15. svibnja u sklopu projekta borave u Vukovaru te su tim putem obišli brojna memorijalna i kulturna mjesta u našem gradu, a jedna od aktivnosti je i posjet Gradu Vukovaru.

Ciljevi projekta su razvijanje znanja i vještina učenika kroz timski i dobrotvorni rad, socijalnu inkluziju i integraciju, stjecanje znanja o kulturnom nasljeđu vlastite i zemalja partnerskih škola. Zatim, povećanje jezične kompetencije u njemačkom/engleskom jeziku (tijekom ostvarenja projekta kao i u tipičnim svakodnevnim situacijama učenici komuniciraju na njemačkom/engleskom jeziku) te razvijanje interpersonalnih vještina kao što su kognitivne vještine, stav poštovanja i tolerancije prema drugim kulturama, osjećaj samokritičnosti, realne samoprocjene i otkrivanje vlastitih talenata.

S povijesnim činjenicama, ali i gospodarskom situacijom prije i nakon Domovinskog rata učenike i profesore je upoznala zamjenica Mujkić naglasivši kako je izrazito pohvalno što se učenici Ekonomske škole Vukovar uključuju u ovakve i slične projekte, koji pokazuju da škola nije samo učenje gradiva u školskim klupama, nego i usavršavanje sebe, ponajprije radom na komunikacijskim vještinama, ali i upoznavajuči druge kulture. „Drago mi je čuti da grupe dolaze u Vukovar te da svaki projekt u sklopu svojih aktivnosti predstavlja naš grad u najboljem svjetlu. I mi se stoga imamo mogućnost predstaviti djeci, upoznati ih s onim najboljim što Vukovar nudi te se nadam da će se neki od njih i vratiti", zaključila je Mujkić.

Koordinatorica projekta u Ekonomskoj školi Vukovar Vera Kovačević istaknula je kako, osim naših učenika, u projektu sudjeluje 25 učenika iz 5 zemalja sa svojim profesorima.