U sklopu Športsko rekreacijskog centra Lijeva Bara obnovljeno je i novouređeno vanjsko nogometno igralište i tenis teren. Staro i derutno nogometno igralište pretvoreno je u multifunkcionalni teren s modernom podlogom. Teren je proširen te je oko njega postavljena zaštitna mreža, a predviđen je za nogomet, rukomet i tenis. Ugrađena je i rasvjeta koja omogućuje korištenje terena i u noćnim satima, a radi se i na postavljanju video nadzora. Osim ovih, radovi su izvedeni i na tenis terenima na kojemu je stara žičana ograda zamijenjena novom i sigurnijom.

Nastavak je ovo ulaganja u sportsku infrastrukturu na području grada Vukovara.

Novoobnovljena igrališta obišao je i gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava sa suradnicima pri čemu je istaknuo kako smo po pitanju uređenosti igrališta na području grada Vukovara svjesni posljedica rata i nebrige, ali da Grad Vukovar daje svoje maksimume kako bi se situacija popravila. „Pravo nam je zadovoljstvo da smo kroz ovaj sadržaj svim rekreativcima i građanima našega grada osigurali jednu modernu podlogu koja je izrađena po vrhunskim standardima. Prvi je ovo teren ovakve vrste koji se nadamo primijeniti na cijelom području grada Vukovara s obzirom na vrstu podloge, a koja predstavlja iskorak u sigurnosti za sve korisnike" rekao je Penava te zahvalio na izvrsnoj suradnji s JU Sportski objekti Vukovar kao i Fondom za obnovu i razvoj grada Vukovara te investiciji u vrijednosti 750.000 kuna na zadovoljstvo svih građana i posjetitelja.

Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara provodi brojne projekte koji su doprinose poboljšanju infrastrukture, a ovo je jedan od takvih.

„Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara se dugi niz godina uključuje u sve sfere života u gradu, tako smo za ogradu na teniskim terenima izdvojili 127.000 kuna, a za nogometno igralište 633.000 kuna. Zahvaljujući inicijativi Grada Vukovara koji vodi brigu o svojim nekretninama suradnju smo ostvarili i ovim projektom. Svi znamo da imati nešto nije dovoljno, važno je to održavati i osuvremenjivati, a ovo je upravo jedan takav primjer" zaključila je predsjednica Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara Ljiljana Blažević.

Ravnatelj JU Sportski objekti Vukovar Ivan Szabo istaknuo je izuzetno zadovoljstvo ovim projektom koji je samo jedan od onih u suradnji s Gradom Vukovar. „Naša temeljna zadaća je upravo održavanje i unaprjeđenje sportske infrastrukture. Vjerujem da će ovakav teren dodatno privući mlade, unatoč suvremenom načinu života. Na obnovljen teren ugrađena je i poluautomatska rasvjeta koja omogućava korištenje tijekom noćnih sati" rekao je ravnatelj Szabo pri čemu je naveo i buduće planove – osposobljavanje košarkaškog i odbojkaškog terena kao i novog, modernog i natkrivenog boćališta.

Izvođači radova su tvrtka EDEL SPORT d.o.o. iz Zagreba te gradska tvrtka Komunalac d.o.o., a ŠRC Lijeva Bara ovime postaje moderniji i pristupačniji sportski centar koji za cilj ima povećanje korištenja sportskih sadržaja za sve građane grada Vukovara kao i za pripremu i organizaciju sportskih natjecanja i manifestacija u gradu Vukovara.