Učenici Glazbene škole pri Osnovnoj školi Dragutina Tadijanovića zajedno sa svojim mentorima nastavljaju nizati izvrsne uspjehe. Naime, u školskoj 2018./2019. godini na održanim natjecanjima glazbeni i plesni odjeli osvojili su 16 prvih, 26 drugih i 8 trećih nagrada.

Na ovakvim uspjesima čestitke za trud i rad su im uputili gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava i zamjenica Ivana Mujkić, pohvalivši njihovu posvećenost i istaknuvši ponos i zahvalnost što ovakvim aktivnostima doprinose i predstavljaju Grad Vukovar.

Discipline u kojima su učenici ostvarili zapažene uspjehe u protekloj školskoj godini na raznim regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima su tambura, klavir, suvremeni ples, flauta te harmonika.

„Glazbena škola uistinu godinama postiže zapažene rezultate, a sasvim je jasno da je riječ o zaista talentiranim mladim ljudima koji dio svog vremena posvećujuću ulažući u sebe, a kroz to ulažu i u naš grad obzirom da se njima možemo ponositi kada god nastupaju i izvan našeg grada. Grad Vukovar trudi se podržati sve njihove projekte u skladu sa svojim mogućnostima" istaknula je zamjenica Mujkić, a navela je i kako Grad Vukovar od prošle godine stipendira i učenike srednjih škola deficitarnih zanimanja, a jedno od takvih je i srednja glazbena škola. Nadalje, Mujkić navodi kako je u tijeku Javni poziv za ljetovanje djece pri čemu se posebni bodovi mogu dobiti na rezultate postignute na školskim i izvanškolskim aktivnosti, pa je ovo jedan od načina na koji Grad nagrađuje učenike s izvrsnim uspjehom kao što su učenici Glazbene škole.

Ravnateljica Osnovne škole Dragutina Tadijanovića, Lidija Miletić, navodi kako je Glazbena škola dio Osnovne škole još od 1998. godine, a do 2007. godine brojala je 50 učenika i 3 učitelja. „Od 2007. godine kreće intenzivniji rast učenika i profesora, pa sada Glazbena škola broji gotovo 210 učenika i 22 profesora. Našu školu želimo proširiti i na krajnji istok Hrvatske, pa tako za otvaranje glazbene škole imamo zainteresiranih 50tak učenika iz Iloka, a na taj način želimo podići kvalitetu njihova života. Zadovoljni smo brojem djece koja pohađaju našu školu, a svi koje glazba dotakne u životu mogu ostvariti dodatnu vrijednost i na taj način obogatiti svoj život" ističe ravnateljica Miletić. Nadalje, ravnateljica Miletić ističe kako će u budućnosti postojati i glazbene radionice u dječjim vrtićima kako bi se djecu zainteresiralo za ritam i glazbu u svim vrstama.