×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/stories/2015/07/15/02
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2015/07/15/02

{gallery}2015/07/15/02{/gallery}Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava uručio je Rješenje o financiranju Pilot projekta „Halo pomoć" predsjedniku Lions Cluba Vukovar Željku Đekiću.


Grad Vukovar na prijedlog Lions Cluba Vukovar uključio se u jedan inovativan i vrlo koristan pilot projekt koji će sufinancirati tijekom godinu dana s ukupnim iznosom od 8 400 kn. Riječ je o donaciji 14 posebno prilagođenih uređaja koje će korisnici nositi kao narukvicu ili privjesak, odnosno telefonski uređaj s ugrađenom SOS tipkom. Pritiskom na SOS tipku u kriznoj situaciji kao što je nekakva ozljeda ili pad, uređaj se aktivira te šalje signal do dojavnog centra koji potom organizira pomoć.


Cilj je projekta omogućavanje starijim osobama te osobama s invaliditetom što duži ostanak u vlastitom domu uz osjećaj sigurnosti i povećanje kvalitete života.
Pilot projekt traje godinu dana, a ukupna mu je vrijednost 23 110 kn od čega je za nabavljene uređaje izdvojeno 7 670 kn, a za uslugu monitoringa tijekom 12 mjeseci 13 440 kn. Za izradu plakata i letaka koji služe upoznavanju šire javnosti o navedenom projektu izdvojeno je 2 000 kn.