U Poslovno-inovacijskom centru BIC-Vukovar održana je radionica za poduzetnike povodom objave poziva na dostavu projektnih prijedloga za razvoj poduzetništva u gradu Vukovaru.

Vukovarskim poduzetnicima putem Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije osigurano je 7 milijuna kuna bespovratnih sredstava. Riječ je o poticajnoj mjeri, koju ovo ministarstvo provodi u okviru program integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima.

Pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i međunarodnu suradnju Grada Vukovara Marijana Grubišić, vukovarskim je poduzetnicima predstavila otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga koji se mogu podnositi putem sustava eFondovi od 2. ožujka 2018. godine do iskorištenja raspoloživih sredstava, a najkasnije do 28. lipnja 2019. godine.

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava rekao je kako je radionica organizirana iz razloga da se svim vukovarskim poduzetnicima pruži jednaka šansa te da se sukladno svojim interesima jave na poziv i ostvare poticaje u svome poslovanju. „Drago mi je što smo okupili ovako velik broj zainteresiranih poduzetnika. Ovakva i svaka slična poticajna mjera je vrlo važna za osnaživanje i napredak našega poduzetništva te cjelokupnoga gospodarstva grada na Dunavu", istaknuo je Penava dodavši kako u posljednje tri godine Grad Vukovar stavlja veliki naglasak na poticaje u gospodarstvu jer samo jačanjem gospodarstva te stvaranjem novih radnih mjesta možemo osigurati bolje egzistencijalne uvjetu u Vukovaru, ali i zadržat mlade.

Zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić pojasnila je kako je u Intervencijskom planu Grada Vukovara i pratećem Akcijskom planu identificirana potreba ulaganja u razvoj poduzetništva slijedom čega je ovaj Poziv usmjeren na povećanje kapaciteta za razvoj malog i srednjeg poduzetništva na području našega grada „Pozivam poduzetnike da što ranije dostave projektne prijedloge jer će se bespovratna sredstva dodjeljivati putem otvorenog postupka dodjele bespovratnih sredstava, odnosno do iskorištenja raspoloživih sredstava Europskog fonda za regionalni razvoj", rekla je Mujkić.

Iznos dodijeljenih bespovratnih sredstava vukovarskim poduzetnicima koji udovoljavaju propisanim uvjetima odlučit će se na osnovu bodovanja prijavljenih program koje će se vršiti u resornom ministarstvu.

 

PREZENTACIJA