Gradonačelnik Ivan Penava sa suradnicima je obišao započete radove na izgradnji pješačko-biciklističke staze uz državnu cestu D2 na dijelu ulica Kudeljarska i Priljevo. Projekt vrijednosti 6 milijuna kuna investicija je Hrvatskih cesta, a predviđeno je i uređenje spojeva postojećih autobusnih stajališta na pješačke površine.
„Biciklistička staza na ovoj relaciji za Vukovarce je vrlo značajan segment komunalne infrastrukture, a sigurnost građana nam je najvažnija. Ovo je prometnica na kojoj gravitira jako velik broj ljudi. Biciklom je ovdje oduvijek bilo nesigurno prometovati jer je cesta široka, a unatoč ograničenjima vozači motornih vozila razvijaju velike brzine. Uvjeren sam da je svim građanima, kao i nama samima, drago što će Vukovar uskoro dobiti jedan ovakav sadržaj jer će izgradnjom staze povezati Vukovar i gusto naseljena gradska četvrt Borovo naselje te će se bitno podići razina sigurnosti i udobnosti prometa," objasnio je gradonačelnik Penava dodajući kako se završetak radova na pješačko-biciklističkoj stazi očekuje u roku dva mjeseca.
„Raduje nas što uskoro kreće rekonstrukcija i sanacija najprometnije prometnice u gradu, a to je upravo ova cesta između Vukovara i Borova naselja. U sljedećoj fazi očekujemo izgradnju nadvožnjaka kod Luke Vukovar tako da bi ova prometnica u cijeloj dionici imala 4 trake," rekao je zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček najavljujući skori početak radova na sanaciji ceste na istoj relaciji.