Uspješan završetak radova ostvario je i projekt energetske obnove Ekonomske škole Vukovar koji je Grad Vukovar proveo u suradnji s Ministarstvom graditeljstva i prostornoga uređenja, Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova europske unije i Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Tim povodom, gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava sa suradnicima, posjetio je Ekonomsku školu Vukovar, a događaj je upriličen i prigodnim programom učenika škole.

Objekt u kojem je smještena Ekonomska škola Vukovar bio je u katastrofalnom stanju ne samo s pogleda energetske učinkovitosti nego i sa sigurnosnog i funkcionalnog aspekta, no sada, prostor u kojem je često dolazilo do prodora vlage i rušenja dijelova stropova, za djelatnike i učenike Ekonomske škole Vukovar stvar je prošlosti.

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava istaknuo je zadovoljstvo postignutim rezultatima realizacijom ovog projekta gdje je objekt Ekonomske škole Vukovar kompletno obnovljen u energetskom smislu što će puno značiti kako za učenike, tako i za djelatnike škole koji već sada borave u puno ugodnijem i zdravijem okruženju. „Uštede ostvarene projektom su uvelike primjetne, govorimo o potrošnji energije smanjenoj za 67%. Jedan derutan objekt, prostor u lošem stanju gdje su prozori bili prikovani čavlima uz stalnu prisutnost vlage pretvoren je u sada izvrsno stanje za boravak srednjoškolaca, gdje su radovi obuhvatili gotovo sve što kvalitetna energetska obnova obuhvaća." rekao je Penava te navodi kako po pitanju energetske obnove Grad Vukovar aktivno aplicira na natječaje, a prema najavama, uključit će se i u sufinanciranje projekata energetske obnove kućanstava.

Posebno zadovoljstvo i zahvalu istaknula je Mira Majstorović, ravnateljica Ekonomske škole Vukovar koja trenutno broji 238 učenika. „Od 2006. godine radili smo u zaista iznimno teškim uvjetima, a danas smo svjedoci kako osim lijepog izgleda, naši djelatnici i učenici mogu uživati sigurnije i kvalitetnije okruženje za rad i nastavu."

Grad Vukovar aplicirao je ovaj značajan projekt na natječaj Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja te na taj način osigurao maksimalan iznos sredstava, a potom su preko Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije osigurana i dodatna nepovratna sredstva.

Ukupna vrijednost izvedenih radova i pruženih usluga iznosi 3.337.314,00 kn, gdje je Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja sufinancirao predmetni projekt u iznosu od 1.716.094,04 kn, dok je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije sufinancirao iznos od 861.595,87 kuna. Grad Vukovar financirao je projekt s iznosom od 758.814,09 kuna. Nakon provedene energetske obnove zgrada je prešla iz energetskog razreda F u energetski razred C.

U sklopu projekta energetske obnove u potpunosti su provedene aktivnosti rekonstrukcije krovne konstrukcije, izolacije vanjskih zidova, izolacije stropa prema negrijanom tavanu, zamjena vanjske stolarije, ugradnja kotla na biomasu, ugradnja solarnog sustava za grijanje potrošne tople vode, ugradnja termostatskih radijatorskih ventila, nova instalacija odnosno zamjena sustava hlađenja, zamjena unutarnje rasvjete LED rasvjetom i uvođenja sustava daljinskog očitanja potrošnje energije. Energetski pregled i izrada energetskog certifikata nakon izvršenih građevinskih radova, kao i usluge stručnog nadzora građenja.