Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava obišao je novoizgrađeno parkiralište u naselju Olajnica koje broji 172 nova mjesta. Zbog nedostatka parkirnih mjesta u naselju Olajnica suradnjom s tvrtkom Osijek – Koteks d.d. i Grada Vukovara realizirana su i osigurana nova parkirališna mjesta za stanare ovoga naselja.

„Česti upiti i promišljanja građana da s obzirom na broj stanova ovoga naselja postoji premali broj parkirališnih mjesta, doveli su do toga da je naša odluka ulaska u ovako zahtjevan projekt i investiciju potvrđena. Svjedočili smo tome da su se problemima susretale i zimske službe koje prilikom čišćenja snijega ralicama nisu mogle ući u naselje dovoljno duboko, zbog nedostatka mjesta i nogostupi su često bili neprohodni, što se ne smije događati" zaključio je gradonačelnik Penava te naveo kako je u tijeku i hortikulturno uređenje gdje se suradnjom s gradskom tvrtkom Komunalac s jedne strane naselja sadi crveni javor, a s druge strane drvored lipe što ovaj dio grada Vukovara čini vizualno vrlo reprezentativnim.

Izgrađeno je 2.800 kvadratnih metara nove površine prometnice, 2.500 kvadratnih metara nove površine parkirališta te 1.250 kvadratnih metara novog nogostupa. Vrijednost ugovorenih radova iznosi 4.497.171,66 kuna s PDV-om. Projekt je sufinanciran sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije u ukupnom iznosu od 650.000 kuna s PDV-om kroz Program održivog razvoja lokalne zajednice u 2018. godini (300.000 kuna) te Program za financiranje poboljšanja socijalne, komunalne i gospodarske infrastrukture u 2018. godini (350.000 kuna).

Po pitanju općenitog ulaganja Grada Vukovara i rješavanja problema parkiranja, zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara Marijan Pavliček ističe kako se godinama izdvajaju znatna financijska sredstva namijenjena za sanaciju i izgradnju parkirališnih mjesta. „Ove godine tvrtka Komunalac je u Županijskoj ulici sanirala te izgradila 50 novih parkirališnih mjesta jer smo suočeni brojnim problemima po pitanju parkiranja zbog blizine bolnice, institucija županije i državne uprave. U planu nam je izgraditi još oko 15 parkirališnih mjesta u gradskoj četvrti Borovo naselje - kod solitera, prvenstveno za potrebe samih stanara, ali i krenuti s izgradnjom još 60 mjesta u Ulici Hrvatskog zrakoplovstva" rekao je Pavliček te napomenuo kako prema najavama tvrtke Komunalac slijedi i sanacija najprometnijeg parkirališta u gradu, onog kod FINA-e, a da Grad Vukovar kroz sve projekte pokušava trajno riješiti problem parkiranja.

Pročelnik upravnog odjela komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Dražen Čulig istaknuo je kako se razmatra mogućnost uvođenja naplate parkinga na novoizgrađenom parkiralištu. „Najbitniji razlog je činjenica što će se uvođenjem naplate parkiralište koristiti samo za potrebe stanara, a ne okolnih institucija. Svjedoci smo da korisnici, kao i zaposlenici okolnih institucija, ovo parkiralište koristi jer se na njemu ne vrši naplata. Iz tog razloga bi uveli novu zonu koja bi imala manji iznos nego ostala parkirališta na području grada Vukovara, a time bi omogućili nesmetano parkiranje za stanare naselja čime bi svatko imao svoje parkirno mjesto u svakome trenutku" rekao je pročelnik Čulig.