Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava sa suradnicima je obišao novoizgrađenu spojnu cestu između Ulice Dvanaest redarstvenika i Kralja Petra Krešimira IV u gradskoj četvrti Borovo naselje, čime je omogućena bolja prometna povezanost građanima gradske četvrti Borovo naselje.

Projektom je izgrađena cesta, pješačka i biciklistička staza s kompletnom novom kolničkom konstrukcijom, s uređenjem temeljnog tla, novim zatvorenim sustavom oborinske odvodnje te novom vertikalnom i horizontalnom signalizacijom.

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava ističe kako je još jednom uočen prostor za napredak u razvoj cestovne infrastrukture te mogućnost olakšanja kretanja u prometu. „Projekt je ovo koji smo realizirali suradnjom s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Projektom je obuhvaćen moderan kolnik s rubnjacima, svom signalizacijom te pješačkom i biciklističkom stazom koja je zelenom površinom odvojena od kolnika. Novoizgrađenom cestom povezan je urbani dio Borova naselja gdje su višestambeni objekti, s dijelom koji je u neposrednom okruženju osnovne škole" rekao je gradonačelnik Penava.

„Veliki udio ulaganja u komunalnu infrastrukturu se odnosi upravo na cestovnu infrastrukturu. Zahvaljujući dodatnih 20 milijuna kuna koje je Vlada RH osigurala Fondu za obnovu i razvoj grada Vukovara i Grad Vukovar će sukladno tome osigurati dodatna sredstva u svom proračunu za tu namjenu. Stoga, ove godine očekujemo trošak od 12 milijuna kuna. Neke od ulica koje će se sanirati su Ulica Antuna Matije Reljkovića, Ulica Ive Tijardovića, Ulica Čvorkovac, spust Županijske ulice prema šetnici na Dunavu i niz drugih i na taj način dovesti cijelu cestovnu infrastrukturu na određenu razinu i svima osigurati kvalitetnije prometovanje i kretanje na cesti" rekao je zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara Marijan Pavliček.

Direktor gradske tvrtke Komunalac d.o.o., Igor Štrangarević, naveo je kako je ova prometnica jedna od građevinskih radova koje je tvrtka Komunalac osvojila putem javnih natječaja. „U ovoj godini trenutno ugovorenih dobivenih projekata na javnim natječajima je u iznosu 9,5 milijuna kuna. Protekle 3 godine smo sustavno ulagali u edukaciju kadra, kvalitetan razvoj i tehnologiju. Pokušavamo napredovati i kao struka i tehnološki, gradu osiguravamo kvalitetnija rješenja i kvalitetnije izvođenje, a samim time i izlazak Komunalca na tržište" istaknuo je direktor Štrangarević.

Vrijednost ugovorenih radova iznosi 943.700,00 kuna s PDV-om, a projekt je sufinanciran u iznosu od 400.000,00 kn od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice u 2019. godini. Izvođač radova je gradska tvrtka Komunalac d.o.o.
Ukupna površina ceste koja je uređena iznosi 750,00 m², a pješačke i biciklističke staze 330,00 m², dok ukupna dužina uređene prometnice iznosi 100,00 m².