Još jedan iskorak u unaprjeđenju cestovne infrastrukture na području grada Vukovara čini i rekonstruiranii odvojak Ulice Vlahe Bukovca, na Sajmištu, realiziran još jednom uspješnom suradnjom Grada Vukovara i gradske tvrtke Komunalac d.o.o.

„Svjedočimo velikim pomacima iz dana u dan, posebice na temeljnim prometnim pravcima u gradu Vukovaru. Danas smo na Sajmištu koje kao dio grada doista ima najlošiju infrastrukturu, a na zahtjev građana ovog dijela grada i Župnog ureda BDM Kraljice Mučenika, ušli smo u realizaciju ovog projekta gdje smo izgradili odvojak Ulice Vlahe Vukovca s nogostupima, modernom asfaltnom podlogom, horizontalnom i vertikalnom signalizacijom, zatvorenim sustavom odvodnje te novom javnom rasvjetom" istaknuo je gradonačelnik Penava.

Pročelnik upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša, Dražen Čulig, istaknuo je kako je riječ o početku većeg, sveobuhvatnijeg projekta. „Izgradnjom odvojka Ulice Vlahe Bukovca započeli smo s obnovom dijela Sajmišta koji je izrazito uništen tijekom ratnih događanja, Ulica Islandske i Vlahe Bukovca što predstavlja prvi korak uređenju ovog dijela grada. Za početak obnove komunalne infrastrukture ovog dijela grada bilo je neophodno pričekati postavljanje instalacija koje su podzemne, a tiču se izgradnje cjevovoda odvodnje pitke vode" zaključio je pročelnik Čulig te naveo kako se krajem ove godine očekuje početak većih projekata u ovome dijelu grada.

Vrijednost ugovorenih radova uređenja prometnice u Ulici Vlahe Bukova iznosi 550.000 kuna s PDV-om, a projektom je izgrađena cesta, pješačka staza, s kompletnom novom kolničkom konstrukcijom, zatvoreni sustav oborinske odvodnje te nova vertikalna i horizontalna signalizacija kao i potpuno nova rasvjeta.

Zadovoljstvo završenim radovima i izgradnjom odvojka Ulice Vlahe Bukovca ne kriju ni građani, koji navode kako je od zapuštenog dijela ulice izgradnjom odvojka upotpunjen ugođaj i učinjen doprinos uređenju našega grada.