Uređene su prometne i pješačke površine na Trgu Slavija, čime je podignuta kvaliteta i sigurnost prometne komunikacije. Novoobnovljeni Trg je otvorio zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara Marijan Pavliček rekavši kako je nakon brojnih upita građana upravo o ovom dijelu grada, Grad Vukovar odlučio sanirati Trg Slavija. „Ovo je vrlo frekventan prostor, izrazito vidljiv, uz samu glavnu prometnicu koja prolazi kroz naš grad. Do nedavno smo na ovom prostoru nailazili na brojne probleme, ponajprije neadekvatno parkiranje te loša oborinska odvodnja što je dovodilo do ugroze prometovanja", rekao je zamjenik Pavliček te dodao kako je zahvaljujući ovoj investiciji Trg dobio potpuno novi izgled na zadovoljstvo svih građana Vukovara.

Trg Slavija je sada kvalitetna i sigurna prometnica sanirana u dužini od 870 m2, sanirano je i označeno 11 parkirališnih mjesta te dodatno parkirališno mjesto za dostavna vozila, 110 m2 pješačke površine, potporni zid visine 1,20 m, zatvoreni sustav cestovne odvodnje, javna rasvjeta, horizontalna i vertikalna signalizacija te hortikulturno uređenje. Radove je izvodila gradska tvrtka Komunalac d.o.o., a ukupna vrijednost navedenih radova iznosila je 1.400.000 kuna.

Pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Dražen Čulig napomenuo je kako je ovom sanacijom smiren promet što će uvelike doprinijeti sigurnosti vozača, ali i pješaka, parkirna mjesta su definirana te je time uveden red u prometovanje, novom oborinskom odvodnjom više se neće stvarati problemi zadržavanja vode na cesti, a postavljanjem nove javne rasvjete ostvarila se bolja preglednost.

U ljetnim mjesecima se na području grada Vukovara intenzivno radi na obnovi infrastrukture, pa su tako u tijeku radovi na nadvožnjaku i kružnom toku na državnoj cesti D2 kod Luke Vukovar, uređuje se površina s fontanom na Trpinjskoj cesti, započela je rekonstrukcija parkirališta u Ulici Hrvatskog zrakoplovstva te sanacija Ulice Ive Tijardovića, sanira se Dunavska ulica, a uskoro započinju i radovi u Čvorkovac ulici.