Kategorija: Vukovar-mjesto posebnog domovinskog pijeteta 2021

Uoči 30. obljetnice sloma obrane grada, točno u 18 sati iz grada Vukovara poslana je poruka multimedijskim događajem, projektom pod nazivom „Vukovarski vodotoranj – hrvatski svjetionik”.

S obale Dunava čule su se riječi hrvatskog glumca Joška Ševe kojima je poručio da Vukovarski vodotoranj nije samo najviše mjesto u gradu Vukovaru, nego najviše mjesto našeg dijela svijeta, na korak do neba. "Večerašnji događaj simbolički je javni poziv svima da zajedno svojom dobrotom, radom, hrabrošću, žrtvom i poštenjem unesemo svjetlo tamo gdje još vlada tama, prije svega u ljudskim srcima, da ni jedno srce više nikada ne bude srce tame.", rekao je u govoru Ševo.

"Svjetlo koje danas palimo ne osvjetljava samo Dunav i naš grad, ono odavde kreće kako bi osvijetlilo svaki kutak lijepe naše domovine.", rekao je gradonačelnik Penava.

S Vukovarskog vodotornja je simbolično zasvijetlilo svjetlo prema svim stranama svijeta, a gradom su odjekivale, uz zvukove granata i pucnjeva, riječi prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, Blage Zadre i Siniše Glavaševića.