Kategorija: Vukovar-mjesto posebnog pijeteta 2019

 

U bogatom kulturno-umjetničkom programu sudjelovali su glumci HNK Osijek te glumci Robert Kurbaša i Nada Gaćešoć Livaković. U glazbenom dijelu programa nastupile su Klapa Palma, Ženska pjevačka klapa Kurjože, Krunoslav Kićo Slabinac, Miroslav Škoro te Vladimir Kočiš Zec koji je po prvi puta uživo u Vukovaru izveo pjesmu Gospodine generale.

Zamjenik predsjednika Nacionalnog sindikata Policije MUP-a RH Dario Žepina rekao je kako se svake godine ovu manifestaciju trude podignuti za stepenicu više u organizacijskome smislu, a ovu će teško nadmašiti.

Ispred Grada Vukovara, Večeri pijeteta i sjećanja na žrtvu Vukovara nazočio je i zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček koji je rekao da Hrvatski dom Vukovar napušta prepun emocija.

"Teško je sve dojmove sabrati u par rečenica. Svi večerašnji glumci i izvođači su istinski pokazali što se događalo u Vukovaru i okolnim mjestima 1991. godine. Prikazali su kakva su to bila stradavanja s jedne strane, te kakvi su to bili zlotvori s druge strane" rekao je zamjenik Pavliček.