Kategorija: Upravni odjel za opće poslove i ured gradonačelnika

Gradonačelnik Željko Sabo primio je danas u svom uredu članice Udruge odgajatelja Vukovarsko-srijemske županije „Terina“,koje govore da im je svrha postojanja jačanje integriteta odgojiteljske struke, a time i bolji rad s djecom predškolske dobi.
Ova relativno mlada udruga je tijekom kalendarske godine 2011. organizirala stručni skup „Uspješno vođenje mape profesionalnog razvoja“ na kojem je sudjelovalo sedamdesetak odgajatelja s područja Vukovarsko-srijemske županije. Također, u sklopu obilježavanja Dana grada Vukovara organizirali su likovni natječaj za djecu „Moj grad Maštograd“ ,te pobjednike nagradili novčanim nagradama i prigodnim likovnim materijalima.
- Među ostalim aktivnostima, sudjelujemo u uveseljavanju bolesne djece u Općoj bolnici Vukovar raznim predstavama u vrijeme blagdana kao i prigodnim radionicama u Centrima za starije i nemoćne osobe. Ove godine bili smo domaćini Sportskih susreta Udruga odgajatelja Republike Hrvatske na kojem je bilo oko 130 domaćih sudionika te 50 gostiju iz susjedne Slovenije. Na ponos nam služi da smo troškove snosili samostalno što jasno govori da mi želimo raditi za našu djecu i naš grad – naglašavaju predstavnice Udruge „Terina“ u razgovoru s gradonačelnikom Vukovara nadajući se dodjeli prostora koji bi značajno olakšao njihov rad.

{gallery}vijesti/2011-11-28/03{/gallery}