Upravni odjel za opće poslove i ured gradonačelnika

Polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća te molitvom i misom obilježen je dan sjećanja na žrtve velikosrpske agresije nad mještanima Sotina. Ovaj dan u centru naselja Sotin, uz mjesto spomen križa okupio je stradalnike, lokalna i najviša državna izaslanstva.

U povodu proteka godine dana od održavanja prosvjeda zbog neprocesuiranja ratnih zločina, održana je konferencija za medije

08. listopada prije 28 godina Hrvatskih sabor raskinuo je sve državno-pravne odnose s ondašnjom Jugoslavijom te je Republika Hrvatska time postala neovisnom državom.

Odavanjem počasti i polaganjem vijenaca na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata započelo je obilježavanje 28. obljetnice ustrojstva legendarne 204. vukovarske brigade.

U Vukovaru je zaokružen velebni i prepoznatljivi projekt koji simbolizira mir, ljubav, suradnju i prijateljstvo među narodima – Gong svjetskog mira.

U posjet Gradu Vukovaru stigla je ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Vesna Bedeković, a u uredu gradonačelnika održan je sastanak s gradonačelnikom Grada Vukovara, Ivanom Penavom, zamjenicom gradonačelnika Ivanom Mujkić te pročelnikom Upravnog odjela za kulturu, obrazovanje, sport, branitelje, socijalnu politiku i civilno društvo, Draženom Kobaševićem

 

Cjelovito izvješće o visini troškova Izbora za članove vijeća i predstavnike nacionalnih manjina i načinu njihova korištenja

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odana je počast hrvatskim braniteljima i civilima u obrani gradske četvrti Sajmište

Novoimenovani konzul Generalnog konzulata Mađarske u Osijeku Béla Gárdos za svoj prvi nastupni posjet odabrao je Vukovar, a u uredu gradonačelnika primio ga je gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava.

Povodom Međunarodnog dana nestalih osoba, koji se obilježava 30. kolovoza podno spomen obilježja nestalima u Domovinskom ratu u gradskoj četvrti Borovo naselje položen je vijenac i zapaljena svijeća za sve one koji su svoj život dali za Domovinu, a čije sudbine su još uvijek nepoznate.