Kategorija: Upravni odjel za opće poslove i ured gradonačelnika

Tijekom posjeta Vukovaru predsjednik Ivo Josipović se susreo s čelnicima Grada Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije, građanima Vukovara, mladim sportašima i učenicima vukovarskih osnovnih škola, te posjetio tvornicu Anđelo d.o.o u Poduzetničkoj zoni „Priljevo“.
Posjet predsjednika RH Ive Josipovića Vukovaru započeo je sastankom u Uredu gradonačelnika na kojem je gradonačelnik grada Vukovara Željko Sabo sa suradnicima govorio o mogućnostima ulaganja u gospodarstvo ukazujući na problem mogućih investitora sa složenom administracijom na državnoj razini u vezi ulaganja,a posebno je istaknuta značajna uloga svih građana Vukovara tijekom procesa mirne reintegracije i željama da se posebnim projektom u gradu Vukovaru putem budućeg Centra za mir i nenasilje trajno sačuva vrijednost Vukovara u građenju mira nakon stravičnih ljudskih i svih drugih oblika stradanja i razaranja.
Predsjednik Ivo Josipović je zatim u pratnji domaćina prošetao središtem grada te u gradskoj kavani „Navis“ popio kavu s građanima.
U sportskoj dvorani u Borovu naselju , pred više od tisuću djece, predsjednik Republike Hrvatske nazočio je predstavljanju projekta "Odaberi sport", kojeg provode Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi, Ured za suzbijanje zlouporabe droge, Hrvatska olimpijska akademija, Udruga Pokret-aktivan i zdrav i Grad Vukovar s ciljem kontinuiranog vježbanja, zabavljanja i druženja mladih kako bi stekli pozitivnu naviku vježbanja od rane mladosti do duboke starosti usvajajući zdrave stilove života. U programu je sudjelovalo stotinu aktivnih sportaša grada Vukovara koji djeluju u sastavu brojnih sportskih klubova.
 Na kraju posjeta Vukovaru je obišao i izvozno orijentiranu tvornicu gornjih dijelova obuće „Anđelo“ d.o.o koja uspješno posluje, zapošljava 95 djelatnika, od kojih je čak 90 posto žena.

{gallery}vijesti/2011-12-13/02{/gallery}