Kategorija: Upravni odjel za opće poslove i ured gradonačelnika

Na području grada Vukovara slijedi nastavak prekinutih radova za završetak izgradnje kanalizacije u naselju Lužac , Đergajskoj ulici sa odvojcima kao i na rasterećenju kolektora u ulici Stjepana Radića.

Izgradnja kanalizacije u naselju Lužac započela je u prosincu prošle godine nakon provedenog natječaja i potpisanog ugovora između investitora Grada Vukovar i izvoditelja radova Kera-kamex iz Piškorevaca u vrijednosti 862.812,63 kuna. Prije pogoršavanja vremenskih uvjeta urađena je trećina posla, što znači da su planirani radovi završeni u Karlovačkoj ulici, započeli su u ulici Njivice a zatim se nastavljaju u ulici A.B. Šimića. Očekuje se da će cjelokupno naselje Lužac biti priključeno na kanalizacijski sustav grada Vukovara tijekom mjeseca travnja.

Gradnja kanalizacije u ulici Kriva Bara je okončana, a privremeno su u prekidu radovi u ulici Đergajska sa odvojcima, te na rasterećenju kolektora u ulici Stjepana Radića. Investitor ovih radova vrijednih 2 milijuna kuna je gradska tvrtka Vodovod grada Vukovara, izvođač radova je zagrebačka tvrtka Centrogradnja, a ukoliko vremenski uvjeti dopuste skori nastavak radova isti bi trebali biti završeni ove godine do početka mjeseca svibnja ili Dana grada Vukovara.