Kategorija: Upravni odjel za opće poslove i ured gradonačelnika

Prva komercijalna grupa koja je posjetila Vukovar u okviru potpisanog sporazuma o poslovnoj suradnji između Vukovarske destinacijske akcijske grupe i touroperatora UNILINE-a iz Pule bili su turisti iz Hong Konga. Događaj je posebno zanimljiv jer je riječ o prvom i konkretnom rezultatu spomenute suradnje koju su zvanično obznanili i potpisali u Zagrebu 12. travnja ove godine predstavnici malih agencija (DAG) s velikom agencijom/touroperatorom Uniline.

S obzirom da je takav oblik suradnje bezrezervno podržao i Grad Vukovar turistima iz Hong Konga prvo je dobrodošlicu poželio gradonačelnik Željko Sabo koji je u gradskoj vijećnici gostima najviše govorio o Vukovaru u Domovinskom ratu s obzirom na izražen interes za povijest na prostoru Republike Hrvatske, ali i susjednih nam država, poglavito na temu ratova.

Dvadeset i troje mladih turista iz Hong Konga upoznati su s velikosrpskom agresijom na Hrvatsku i njezinim stravičnim posljedicama 1991. godine u Vukovaru, zatim s mirnom reintegracijom hrvatskog Podunavlja kao jednoj od najuspješnijih mirovnih misija UN-a u svijetu, te obnovom, povratkom i planovima za budućnost.

Tijekom jednodnevnog boravka u Vukovaru turisti iz Hong Konga obišli su sve znamenitosti grada na Dunavu uključujući i ugostiteljsku ponudu.

{gallery}2012/07/09/02{/gallery}