Kategorija: Upravni odjel za opće poslove i ured gradonačelnika

{gallery}2014/09/29/03{/gallery}Ministarstvo turizma provelo je natječaj HotSpot Croatia za dodjelu bespovratnih sredstava temeljem Programa poticanja slobodnog pristupa Internetu u turističkim destinacijama. Grad Vukovar je uredno podnio projektni prijedlog te dobio 20.540,00 kuna za postavljanje minimalno jedne pristupne točke bežičnom Internetu, proširenje minimalno jedne točke i postavljanje Wi-Fi interpretacije u prostoru.

Nakon što je u srpnju ove godine potpisan ugovor s Ministarstvom turizma odlučeno je da će se iz sredstava projekta uspostaviti jedna nova pristupna točka i jedna centralna link točka i to na lokacijama: Gradski muzej i centar grada - centralna link točka, te će se pojačati i proširiti signal točke Otok sportova, dok će Wi-Fi interpretacija biti postavljena na obalu Dunava, neposredno pored pristaništa za putničke brodove.

Sve odabrane točke uspostavljene su i obilježene znakovima 29. rujna, a službeno ih je pustila u rad Marija Budimir, zamjenica gradonačelnika Vukovara. - Dobiveni iznos na ovom natječaju najveći je koji je dobio jedan kontinentalni grad, odmah nakon Zagreba i to dovoljno govori o kvaliteti samog projekta – istaknula je Marija Budimir te dodala da je Vukovar prepoznat kao grad koji prati moderne tehnologije.

Važno je naglasiti da je najnoviji projekt druga od četiri planirane faze razvoja bežičnog i širokopojasnog Interneta u gradu Vukovaru. U prvoj fazi, realiziranoj tijekom 2011. i 2012. godine, testiran je sustav bežičnog pristupa Internetu na 4 lokacije u centru i na frekventnim gradskim lokacijama. U trećoj fazi planira se kroz postojeću infrastrukturu, te izgradnjom i postavljanjem nove infrastrukture, povezati sve gradske tvrtke i ustanove u gradu Vukovaru kao središta budućih HotSpot lokacija. Četvrta faza predviđa širenje signala iz postojećih čvorišta po cijelom gradu čime bi oko 80 posto grada Vukovara bilo pokriveno bežičnim signalom.