Kategorija: Upravni odjel za društvene djelatnosti

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava primio je ravnateljicu Osnovne škole Dragutina Tadijanovića gospođu Lidiju Miletić te joj ovom prilikom čestitao na osvojenoj državnoj godišnjoj nagradi „Ivan Filipović" za značajna ostvarenja u odgojno-obrazovnoj djelatnosti za 2016. godinu, a koju je primila krajem 2017. godine.
„Nagrada Hrvatskog sabora „Ivan Filipović" koju je ravnateljica Miletić osvojila odraz je njezina rada ne samo u proteklih godinu ili dvije nego cjeloživotnog predanog rada. Mene osobno i kao gradonačelnika čini ponosnim činjenica da među sobom imamo jednu takvu osobu," rekao je gradonačelnik Penava čestitajući ravnateljici Miletić na dosadašnjim postignućima.
Lidija Miletić ravnateljica je Osnovne škole Dragutina Tadijanovića u Vukovaru još od rujna 2006 godine. U školi, kojoj je na čelu, je zaposleno 89 djelatnika, a školu svakodnevno pohađaju 562 učenika, kako u matičnoj školi, tako i u dvije područne škole. Nastava se odvija u dvije smjene, za učenike na hrvatskom jeziku i latiničnom pismu te učenike koji nastavu pohađaju na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu po modelu A, a u područnoj školi u Bogdanovcima za učenike albanske narodnosti organizirana je nastava po modelu C – njegovanje albanskog jezika i kulture. Sastavni dio škole su i glazbeni odjeli (program osnovne glazbene škole) kao i odjeli suvremenoga plesa o čijih 230 učenika i 22 zaposlena također brižno skrbi ista ravnateljica. Škola počiva na uvažavanju različitosti, solidarnosti i toleranciji, kao i međusobnom razumijevanju, a čemu osobit ton svojim primjerom daje ravnateljica naše škole gospođa Lidija Miletić.
Uz maksimalnu angažiranost i uključenost u poslove škole, Lidija Miletić aktivna je i u razvoju odgojnih i obrazovnih praksi lokalne zajednice. Voditeljica je Županijskoga stručnog vijeća ravnatelja osnovnih škola Vukovarsko-srijemske županije od 2014. godine. Svoj treći mandat osigurala je velikim poštovanjem među kolegama, svojim inovativnim idejama i entuzijazmom koji unosi u svoj rad. Također, godinama je već članica povjerenstva za organizaciju i provedbu natjecanja u Vukovarsko-srijemskoj županiji, a njezinu predanost prepoznalo je i državno povjerenstvo za organizaciju natjecanja u području likovne kulture te njoj i školi ukazalo čast i povjerilo organizaciju državnog LIKa 20.
Ravnateljica Miletić autorica je ideje za „Sat povijesti iz Vukovara", projekta videokonferencije koji učenici i učitelji Osnovne škole Dragutina Tadijanovića provode od 2010. godine kako bi učenike iz cijele Hrvatske povezali u jednom zajedničkom satu povijesti uoči Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine, učili o istini i važnost Domovinskoga rata te uvidjeli svoju važnost u izgradnji svoje domovine. U projektu je do sada sudjelovalo pedesetak škola i preko tisuću petsto učenika hrvatskih škola od Dubrovnika, Gospića, Zadra, Šibenika, Splita, Pule, Rijeke , Kaštela, Brodarice, Malog Lošinja, Duge Rese, Karlovca, Zagreba, Svetog Ilije, Varaždina, Čakovca, Slavonskog Broda, Belog Manastira, Osijeka i Vukovara.
„Iznimno sam zahvalna učiteljskom vijeću i cijelome mom kolektivu koji me nominirao za ovu nagradu te na takav način izrazio podršku meni, ali i svemu onome što zajednički radimo. Svakako, ova nagrada ne pripada samo meni nego i svim onim učiteljima koji su me učili i koji su mi usadili ljubav prema pozivu kao i mojim roditeljima koji su me odgajali i bili moji prvi učitelji. Također, pripada i mojim kolegama koji su mi dali potporu i bez kojih ne bi bilo moguće ovo ostvariti te Gradu Vukovaru koji mi je dao priliku sudjelovati na projektima i kroz rad pokažem što i kako mogu," rekla je ravnateljica Miletić naglašavajući kako rad škole mora biti u skladu s trenutkom u kome škola živi te je OŠ D. Tadijanovića postala jedna od hrvatskih dvadeset e- škola čime je za njezine učenike i učitelje započelo novo poglavlje u odgojno-obrazovnom radu.