Kategorija: Upravni odjel za gospodarstvo

Tvrtka Ricosta Croatia poslovanje je u Vukovaru započela 1. siječnja 2016. godine, a trenutno je u tijeku investicija vrijedna gotovo 8 milijuna kuna - proširenje pogona koje će rezultirati novim zapošljavanjima. Tim povodom tvrtku je posjetio gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava sa suradnicima.

Zbog uspješnog dosadašnjeg rada tvrtke, kao i zadovoljavanja uvjeta proizvodnje i kvalitete, tvrtka je odlučila kupiti susjedno zemljište s namjerim proširenja poslovanja i izgradnje nove tvornice. „Ricosta Croatia je sestrinska tvrtka njemačke tvrtke Ricosta GmbH koja u Vukovaru posluje već 5 godina, a osim u Hrvatskoj, svoje pogone ima i u Poljskoj, Mađarskoj i Rumunjskoj“, objasnila je Anica Dorkin koja obnaša funkciju prokurista. Dorkin dodaje kako se RIcosta bavi krojenjem i šivanjem gornjih dijelova dječjih cipela, a u svojim početcima imala je 64 djelatnika, dok danas broji 111 zaposlenih, a s proširivanjem pogona do kraja 2020. godine u planu je zaposliti još 30 osoba.

Nastavak je ovo i potvrda činjenice da ukupan broj zaposlenih u Vukovaru kontinuirano raste te da Vukovar ima velike potencijale za ulaganje, ali i da intenzivno radi na privlačenju zainteresiranih investitora.

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava rekao je kako je dugogodišnji rad Gradske uprave, fokusiran na gospodarstvo iznjedrio ovakve rezultate. „Nije slučajan podatak da smo se našli na drugom i trećem mjestu u Hrvatskoj po izdvajanju za gospodarstvo, u taj rezultat uloženo je puno napora, a upravo je RIcosta Croatia jedna od tvrtki koja ima tendenciju porasta zaposlenih. Od pokretanja svog poslovanja do danas, broj zaposlenih se u Ricosti povećao za 75%.“, rekao je gradonačelnik Penava te dodao kako će u predstojećem razdoblju, s proširenjem pogona, kako je i najavljeno, doći do novih upošljavanja što ide u prilog gospodarskog rasta Vukovara, porasta broja radnih mjesta te pozicioniranja Vukovara kao prepoznatljivog središta obućarske industrije.