Na današnji dan, 2. svibnja 1991. godine u Borovu selu, pripadnici srpskih paravojnih postrojbi iz zasjede su ubili 12 hrvatskih policajaca, a 21 policajac ranjen je uslijed akcije spašavanja dvojice svojih kolega koji su zarobljeni u noći s 1. na 2. svibnja 1991. godine tijekom redovite policijske ophodnje.

Danas, 33 godine poslije, prisjećamo se pripadnika tadašnje Specijalne jedinice MUP-a te odajemo počast njihovoj žrtvi za slobodnu Hrvatsku.

U spomen na ubijene redarstvenike počast je odana mimohodom od ulaza u Borovo Selo do Spomen obilježja poginulih hrvatskih redarstvenika gdje je izaslanstvo Grada Vukovara predvođeno gradonačelnikom Ivanom Penavom i predsjednikom Gradskog vijeća Grada Vukovara Željkom Sabom položilo vijenac i upalila svijeću te je upriličen prigodan komemorativni program.

Gradonačelnik Ivan Penava rekao je kako je, više od tri desetljeća nakon strašnog masakra, lijepo vidjeti okupljene koji odaju počast i poklanjaju se žrtvama.
Uspomena na njihovu žrtvu mora nam biti trajno usađena, hvalevrijedno je što se okupljamo u ovolikom broju. Danas smo u poziciji da gradimo našu državu po njihovoj mjeri, ali i po mjeri budućih generacija“, rekao je gradonačelnik Penava.

Vijence su položila i brojna druga izaslanstva, nakon čega je uslijedila molitva i prigodan program, dok se sveta misa služi u crkvi sv. Euzebija i Poliona u Vinkovcima.