Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava i glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije Kazimir Bačić u Dvorcu Elts su potpisali Ugovor o pravima i obvezama u svezi s radijskim i televizijskim snimanjem, radijskim i televizijskim izravnim prijenosom te korištenjem radijske i televizijske snimke Svečane Sinjske alke u Vukovaru koja će se održati 6. svibnja ove godine.

Tom prilikom gradonačelnik Penava rekao je kako će ovo biti tek četvrta alka u 302 godine dugoj tradiciji trčanja iste koja će biti izmještena izvan grada Sinja te kako upravo ta činjenica ovom događaju daje nacionalni značaj.

„Do održavanja Svečane Sinjske alke u Vukovaru smo došli prvenstveno zahvaljujući iznimno dobroj suradnji koju su s Viteškim alkarskim društvom, Gradom Sinjem i stanovnicima Cetinske krajine uspostavili branitelji Vukovara, a potom i prijateljstvo Grada Vukovara i Grada Sinja", rekao je Penava te dodao da je ugovor potpisan s televizijskom kućom HRT s kojom Grad Vukovar ima iznimno dobru suradnju proteklih godina te svojim radom doprinosi ne samo odašiljanju informacija iz grada nego na taj način i njegovom razvoju.

„Drago mi je i zahvaljujem glavnom ravnatelju Kazimiru Bačiću te svim djelatnicima na ovome činu. Zajedno ćemo ispričati jednu lijepu poruku zajedništva na tragu ove priče Domovinskoga rata, Sinjske alke, HRT -a i Vukovara",  zaključio je gradonačelnik Ivan Penava.

Glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić istaknuo je kako će Sinjska alka iz Vukovara biti prenošena izravno, kako na nacionalnoj televiziji tako i na radiju. „Povodom ovog značajnog događaja osigurat ćemo izravni televizijski i radijski prijenos. Smatramo da je ovo važan događaj koji zaslužuje veliku pozornost i želimo da događaji u ovom dijelu naše domovine budu medijski popraćeni na odgovarajući način", istaknuo je Bačić.