Grad Vukovar kao nositelj projekta uspješno je proveo projekt  Jačanje kapaciteta za provedbu Intervencijskog plana Grada Vukovara.

Projekt ukupne vrijednosti 397.622,41 eura od čega je iznos od 336.628,25 eura sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u financijskom razdoblju 2014.-2020.  dio je Intervencijskog plana Grada Vukovara koji se provodi kroz Program integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima. Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Odlukom o pilot područjima odabralo je za provedbu Programa pet gradova među kojima je i Vukovar te je planirana realizacija svih projekata definiranih Intervencijskim planovima do kraja ove godine. Kroz Intervencijski plana Grada Vukovara provedeni su infrastrukturni projekti Centralna kuhinja za prehranu djece u vrtićima, Izgradnja gradske tržnice u naselju Olajnica u Vukovaru, Izgradnja sportsko rekreacijskog centra na nogometnom stadionu u Vukovaru, Razvoj dodatnih obrazovnih sadržaja i modernizacija sportske dvorane Borovo Naselje te  Rekonstrukcija zgrade ''Radnički dom'' u Borovu Naselju i prenamjena u prostor Veleučilišta ''Lavoslav Ružička'' u Vukovaru ukupne vrijednosti oko 12.9 milijuna eura, dok je projekt Adica trenutno u provedbi.

Provedbom projekta Jačanje kapaciteta za provedbu Intervencijskog plana Grada Vukovara izrađena je Strategija razvoja gospodarstva grada Vukovara, nabavljeni softverski alati za područje građevinarstva te za potrebe upravljanja projektima Intervencijskog plana. Kako bi se ojačali kapaciteti nositelja i partnera zaposleno je pet osoba u Gradu Vukovaru te su održane edukacije tijekom kojih su zaposlenici stekli nova znanja i vještine za učinkovitu i uspješnu provedbu projekata financiranih iz EU fondova.

Projekt se provodio u razdoblju od ožujka 2019. do srpnja 2023. godine. Partner Gradu Vukovaru na provedbi projekta bila je VURA - Razvojna agencija Vukovar d.o.o. za promicanje razvoja.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Sadržaj članka isključiva je odgovornost Grada Vukovara.