Pitajte gradonačelnika - stranica 5

Idi na prethodnu stranicu


P: Poštovani,
Do sada nisam u Hrvatskoj vidio web kameru bolju od vukovarske. Čast i hvala Vama i majstoru Siniši da sad dobro vidimo Trg, ulicu Franje Tuđmana i sve okolo skroz do našeg Otoka… a i obnova Radničkog doma će uskoro biti završena. Lijepo je što su ipak, bar preko zime, uklonjeni izvanredno ružni sunco (ili kišo)brani iznad terasa dvaju kafića, pa da je ulica bar za sad čista i kad se gleda odozgo.
Pitanje : može li netko ljubazno zamoliti vlasnike kafića da idućeg ljeta ostave te nepotrebne suncobrane u podrumu dok stolovi i stolice nikomu ne smetaju, naprotiv dobro je sjesti i popiti sok na otvorenom kad je vruće. Ako je problem hladovine, možda je više ima na suprotnoj strani ulice koja je ionako samo pješačka ? Srdačno, Vaš VV (Vjerni Vukovarac)

O: Poštovani,
Hvala. Siguran sam da ćemo u suradnji sa projektantima doći do kvalitetnog i primjerenog rješenja.
Mislim da će biti "ludo dobro" ako se ostvare planovi koje imamo.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani gradonačelniče,
Problem: asfalt u ulici Milke Trnine znam da se ceka kanalizacija ali dali je moguce da se bar "rupe" (krateri) zakrpaju jer ih je nemoguce zaobici autom. LP (Robert M.)

O: Poštovani,
Da, moguće je. Nadam se da će tvrtka Komunalac, koja to treba uraditi, obaviti posao.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Zašto me komunalne službe opominju za raslinje na mojoj katastarskoj čestici ?
Na mojoj zemlji mislim da imam prava pustiti raslinje, saditi krompir i štošta drugo jer grad nema novca za otkup zemljišta na kojemu je bila kuća (Željko M.)

O: Poštovani,
Bili ste prvi da Vam se očisti plac, ruševine. HV je to odradio i na zadovoljstvo vlasnika i građana Vukovara imali smo lijep ugođaj. Za sve godine dok Vas nismo pronašli niste ni pomislili na nas koji tu živimo da brinete o svojoj nekretnini .
Tako se ponašate i sad. Ne poštujete nas koji želimo uljepšati svoj grad i vratiti mu još ljepši sjaj. Održavanje znači i saditi krumpir, ali ne dvometarski korov (ambroziju).
Cijenu koju sami određujete za zemljište je kao za Beč. I to je Vaše pravo. Pravo je i Grada da ne iskaže zainteresiranost za kupovinu, ali da Vam putem opomena ukažemo na propust. Imate tvrtku Komunalac ili privatno dogovorite "sadnju krumpira" jer nakon opomena idu kazne.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Čestitam!
Puno se radi, gradi, uređuje, betonira i asfaltira. Sve pohvale! Moje pitanje: zar nemate par lopata viška betona ili asfalta da se zatvori rupa na cesti na ulazu u licu Marka Marulića u Borovo Naselju?
Pozdrav! (Ivan B.)

O: Poštovani,
Ima. I ne samo to nego će se cijela ulica uređivati.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Gosp. gradonačelniče da li može na neku inicijativu građana grada Vukovara, zatražiti da se jedan trg u Vukovaru ili barem ulica nazove po Jean - Michel Nicollier. Taj je čovijek barem tolioko zaslužio od Vukovara. Prijedlog zašto inicijativa građana, jer ako bi pokrenula bilo koja stranka u gradu, od toga sigurno ne bi bilo ništa, jer znamo kako stranke surađuju, bez obzira koji je razlog. Lijepo bi zvučilo Trg Vukovarskog branitelja Jeana - Michela Nicolliera (Damir S.)

O: Poštovani,
Prihvaćam sve što predlažete, kao i drugi.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Štovani,
Pročitao sam razriješenja i nova imenovanja predstavnika grada u gradskim tvrtkama. Pročitavši nova imenovanja, nisam se mogao načuditi jer mi nikako nije jasno da jedan čovjek može predstavljati grad u četiri tvrtke i to Hrvatski radio Vukovar, Vukovarska razvojna agencija, Tehnostan i Komunalac. Pa zar zaista mislite da ste jedina pametna osoba u gradu i da samo vi možete predstavljati grad. Gospodine, moram Vam reći da Vi niste grad Vukovar i da u mom voljenom gradu ima još pametnih i poštenih ljudi. Osim toga moram još naspomenuti da ste govorili kako HDZ koalira sa SDSS-om, i kritizirali ste tu koaliciju, a sada Vi to isto radite, a pokazatelj toga je i smjena g. Džanka iz Vodovoda i postavljanje g. Crnogorca na mjesto predstavnika grada u Vodovod. Moram Vam reći da sam obzirom da ste i Vi Vukovarski branitelj, duboko razočaran ovakvim Vašim stavovima i ponašanjem. sa štovanjem. (Danimir M.)

O: Poštovani,
Postoje neke funkcije koje mnogi ne razumiju pa je tako i sa Skupštinama u gradskim tvrtkama. U Vinkovcima, Županji, Iloku i svim gradovima, osim Belog Manastira i Vukovara trgovački sudovi kažu da je to gradonačelnik.
Kod mene, a niti kod SDP-a nema koalicije niti sa jednom političkom strankom.
Što se gospodina Tomislava Džanka tiče, on je meni sigurno draži nego Vama.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: poštovani gosp.gradonačelnice.molio bi samo jedno objašnjenje po kom principu se dodjeljuju stanovi u vukovaru, pa sam ja tako ta svojom obitelji na listi bio 635,pa zatim 633,a sad 645.unaprijed hvala. (Goran C.)

O: Poštovani,
Ministarstvo regionalnog razvoja i regionalni ured Vam mogu dati informaciju jer su oni nadležni.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: poštovanje,zanima me dali jos uvijek grad Vukovar daje stanove mladim obiteljima za preseljenje i življenje u Vukovaru i kako to provijeriti dali postoji konkretna stranica.pozdrav (Helena M.)

O: Poštovana,
Tako piše u zakonu ali stanova nema. Za stanove je nadležno Ministarstvo regionalnog razvoja.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Prije svega lijepi pozdrav. Pišem Vam iz Đergajske ulice. Male slijepe ulice u koju se ulazi iz druge male slijepe ulice u koju se ulazi s Vinkovačke ulice. U ulici dugackoj 700 metara s 50ak kuća radovi na kanalizaciji su počeli veljači ove godine, nakon kopnjenja snijega. Radni strojevi su radili po takvoj kaljuži da su radnici 2 sata prije radnog vremena strugali asfalt od blata. I pomislili smo, moramo istrpiti radi većeg dobra. Radovi su se odvijali dinamikom kojom su se odvijali i nakon polaganja glavnog voda kanalizacije stali. A ulica ostala bez jedne trećine prijašenjeg, ionako oronulog asfalta koji, samo da napomenem, nije bio obnavljan od prije rata. I tako je to stajalo ostatak proljeća i cijelo ljeto. Mjesecima nije bilo nikakvih radova, ali je bilo pijeska i prašine od nedovrsenih radova. I bilo ih je toliko da smo preko ljeta morali zatvarati prozore, jer je svaki automobil dizao oblak prašine koja je ulazila u kuće. A onda su radovi opet krenuli. Ovaj put popriječnim priključcima za svaku kuću. Ono malo asfalta što je ostalo se sjeklo popriječno. U međuvremenu od radnih strojeva, vozila odvoda smeća i automobila ostatak asfalta je popucao, a mjestimicno se i raspao i nije ostalo ništa više od makadama! Hoćemo li mi tako dočekati snijeg? Jer ralica nam neće moći proći jer šahtovi i komadi asfalta strše i po 4-5 cm. A ulica se većinom sastoji od umirovljenika, invalida i kroničnih bolesnika. Čija je odgovornost što to još nije gotovo? Zanima me tko će biti odgovoran kada moj otac, 80% invalid u donje ekstremitete bude odsječen od civilicacje jer po snjegu ne može hodati? Tko će biti odgovoran kad susjedi, kroničnom srčanom bolesniku, hitna pomoć ne bude moga doći na vrijeme? Hoćemo li dobiti asfalt prije toga? Apeliram da se prošetate mojom ulicom. Dovoljno da krenete 15 minuta ranije kada budete sljedeći put išli u Osijek ili Vinkovce, usput Vam je. Možete ponjeti i krojački metar (onaj majstorski će Vam biti prevelik) da se uvjerite da ispred moje kuće ima manje od 1 metra asfalta. Ove godine se po gradu jako puno radilo i svake pohvale za to, ali sam ogorčen prioritetima. Novca i radne snage očito ima, jer se asfaltiraju parkirališta i nogostupi u Borovu Naselju. Oprostite na dugom pismu i hvala Vam na odvojenom vremenu. (Vladimir S.)

O: Poštovani,
Svi radovi pa i završetak uređenja cesta trebali bi biti završeni do kraja godine. Nadam se, zbog kašnjenja radova, da ćemo u tome uspjeti.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani,
zanima me, kada počinje isplaćivanje studentskih stipendija?
S poštovanjem, (Domagoj G.)

O: Poštovani,
Isplate stipendija će početi u siječnju 2013. godine, a svi studenti će retroaktivno dobiti i stipendije za listopad, studeni i prosinac 2012. godine.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Ovo nije direktno pitanje ali je predlog za razmisljanje:
Trebalo bi bar na neki nacin stimulisai decu koja su slabijeg imovinskog stanja a talentirani su za neki sport ili van skolsku aktivnost kojih ima dosta . Radi velike mesecne clanarine ne mogu da se bave omiljenim sportom. Pisem primera iz okruzenja gde deca do osmog razrena imaju besplatne treninge.
S poštovanjem, (Alinka M.)

O: Poštovana,
U okviru usvojenog proračuna grad Vukovar sufinancira rad svih sportskih udruga. Predsjedništva tih udruga vode udruge pa i donose odluke. Sa nekima sam razgovarao o tome i rekli su da to što nekome roditelji ne mogu platiti članarinu nije prepreka da djeca budu uljučena u aktivnosti.
Nadam se da će svi tako postupiti te ću im to predložiti.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani gsp. Gradonačelniče stanujem u Bogdanovcima i predala sam zahtjev za dodjelu građevinskog materijala.Međutim evo već godinu dana čekam rješenje, u Zagrebu su mi rekli da nema tko potpisat te papire (zbog promjene vlasti).Zanima me hoće li se što pokrenuti u vezi toga. (Tamara P.)

O: Poštovana,
Molim Vas da se obratite gospođi Đurić. Ured ministarstva obnove (pored Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara - tzv. crna udovica).
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: 18.11. sam bio u Vukovaru,sudjelovao u koloni,do groblja,misa i sve to!
Došao sam sa Zagrebačkim braniteljima Vukovara;njihova organizacija je bila traljava ali to nije vaš problem!
No,za vas pitanja!
Kako ste mislili da onih 10tak kemijskih wc-a bude dovoljno na taj dan,za taj broj gostiju!
Tko je bio službeni organizator u gradu svih aktivnosti?
Tko je zapovjedao policijom,koja je kod groblja bila u stalnoj sabotaži,šaljući autobuse nekud,pa ih ne bi bilo po 40 min!
Govorili su nam što smo došli kad su znali da će biti gužva,nek samo idemo što prije u Zagreb, et cetera!!
Znam da dio policije kod vas igra za drugu momčad,a ne za Hrvatsku,ali previše je to!!! (Vladimir Š.)

O: Poštovani,
Ne znam za policiju, ali se zna tko im je zapovjednik, te ću mu Vaše primjedbe proslijediti. Za toalete je ograničen broj zbog takve dozvole. No ipak uvažite činjenicu da je taj dan u Vu bilo gotovo 100.000 ljudi na jednom mjestu, što je 4 Vukovara. Zamislite da u Zagreb da dođe 3 milijuna ljudi. Kako bi to bilo? Ipak se treba imati malo više strpljenja kod svih. Svi nam čestitaju na organizaciji, a ja svima zahvaljujem na dolasku i primjerenom ponašanju. Hvala i Vama, te se vidimo i dogodine.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani gradonačelniče,
Ranije ove godine poslao sam Vam prijedlog o izgradnji optičke svjetlovodne komunikacijske mreže na području grada. Zanima me hoće li se nešto napraviti u vezi toga? (Stjepan J.)

O: Poštovani,
Molio bih da se najavite pročelniku Siniši Kovačiću na tel. 099/3231601, te sa njim porazgovarajte o prijedlozima. Svakako da ih podupirem.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Sramota!!!
Umjesto da vaš zamjenik bude na polaganju vijenaca 18.11 u nedjelju sa vama, on u 13 sati udara i štema po svojoj kući. Kako ga nije sramota? Ja bi na njegovom mjestu, ako neće ići u kolonu sjećanja barem bih taj dan šutio i sjedio kući i barem bih poštivao nedjelju (P.S. Ja mislim da i njegov vladika Lukijan poštiva nedjelju). (Zelimir Z.)

O: Poštovani,
Nemam komentar, ali bih volio da je drugačije.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Na moje pitanje o postavljanju asfalta u Buđaku ste odgovorili krajnje demagoški, s puno epp-a i čak bezobrazno kada ste mi rekli da pitam određenog direktora, a svi znamo da ste Vi tom nekom direktoru šef.
Uostalom i posao Vam je da pronalazite novčana sredstva za investicije u Vukovaru, pa zato smo Vas i birali.
S Poštovanjem ! (Olga O.)

O: Poštovana,
Neću tako osim da ti poslovi trebaju biti završeni do kraja godine.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: studiram na Veleučilištu u Vukovaru kao redovan student, inače sam iz Borova pa nemam pravo na stipendiju ni besplatan prevoz. Zanima me da li imam pravo na neku novčanu naknadu? Da li vi na neki način pomažete studente koji nisu iz Vukovara?
Hvala unaprijed !
Pozdrav iz Brčkog :D (Adnan S)

O: Poštovani,
Ne. Za Vas su nadležne općine i županija.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: studiram na Veleučilištu u Vukovaru kao redovan student, inače sam iz Borova pa nemam pravo na stipendiju ni besplatan prevoz. Zanima me da li imam pravo na neku novčanu naknadu? Da li vi na neki način pomažete studente koji nisu iz Vukovara?
Hvala unaprijed !
Pozdrav iz Brčkog :D (Adnan S)

O: Poštovani,
Ne. Za Vas su nadležne općine i županija.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Veliki Pozdrav gradonačelniče,
evo šaljem pitanje iz Brčkog,
možemo li uskoro očekivati koncert Marka Perkovića Thompsona u Vukovaru?
Hvala unaprijed !
Pozdrav iz Brčkog :D (Adnan S)

O: Poštovani,
Ovisi o njemu a ne nama. Bio je ljetos.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: lijep pozdrav gospodine gradonačelniče.ja i moja obitelj iz Slovenije dolazimo u Vukovar na dan siječanja 18.11.2012.pošto još nismo bili u Vukovaru i nepoznajemo grad,da vama postavim pitanje gdje se na taj dan može slobodno parkirati automobil.znači trebamo informaciju gdje se nalaze organizirana parkirališta.hvala na odgovoru.(Dragan)

O: Poštovani,
Policija će Vas uputiti.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani gospodine gradonačelniče,
pozdravljam sve inicijative koje idu u pravcu da nam grad bude lijep i uredan i Vaša zasluga je u tom pravcu izuzetna.
Ovih dana pripadnici hrvatske vojske čistili su preostale ruševine kuća u ulici Tri ruže i Preradovićevoj ulici.
Na moju zamolbu gospodinu Nevenu Genčiću,da se ruševina u SS Kranjčevića na broju 12 ukloni i očisti,jer ista prijeti da se sruši u naše dvorište i na ulicu čime ugrožava živote i nas koji tu živimo,a i svakog prolaznika,Ista postaje deponija smeća i leglo štakora i zmija(nađene su i narkomanske igle).Dobio sam odgovor,da je za isto potrebna suglasnost vlasnika i da se bez iste ne može pristupiti čišćenju.
Po našem saznanju vlasnik nekretnine (ustvari više njih) žive negdje u Srbiji i još nijednom se nisu pojavili u Vukovaru od mirne reintegracije. Nije nam poznato gdje žive i kako do njih doći.
Pitanje glasi:
Što je potrebno učiniti da se predmetna ruševina ukloni i ovo ruglo i leglo zaraze očisti.
U nadi da ćete nam pomoći,srdačno Vas pozdravljam.
S poštovanjem i svako dobro Vam želim. (Vlatko M.)

O: Poštovani,
Suglasnost za rušenje mora biti od nekoga. Možete Vi ili više vas preuzeti odgovornost da se ukloni ruševina, ukoliko kojim slučajem vlasnici pokrenu tužbu. Ima slučajeva da su uz fotografije postojećeg stanja neki građani potpisali ovjerenu pisanu izjavu i mi smo postupili po zahtjevu. Rado ćemo i kod vas u ulici isto učiniti ali Vas molim da to učinite.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Zašto su izrušili Vukovar naš milostini (Branislava M.)

O: Poštovana,
Na neka pitanja i sam tražim jasnije odgovore.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Da li još primate zamolbe za natjecaj spremačice-čistačice rado bih radila kod vas jer imam radno iskustvo u tom poslu. Unaprijed vam hvala (Branslava M.)

O: Poštovana,
Za ovu godinu smo popunili kvote javnih radova.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: kada se otvara klizalište (Deki K.)

O: Poštovani,
Uskoro će se početi postavljati, a otvorenje će biti ovisno o vremenskim uvjetima.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani gospodine Sabo kada će početi radovi na izgradnji nogostupa u zelenoj ulici,jako je oštećen gotovo da ga nema te ljudi koračaju cestom. Hvala (Jelena B.)

O: Poštovana,
Da vrijeme dozvoli bilo bi još ove godine. No u slijedećoj godini bi krenuli već početkom godine.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: kada ce luzac dobiti autobus ???????
zasto jedna od linija ne ide preko lusca
trpinjska novo groblje ili savulja sajmiste
tako bi ceo dan imali vezu i za borovo i za vukovar
pozdrav (Vesna P.)

O: Poštovana,
Autobusna linija za Lužac ili gradska linija sa stajanjem na Lužcu je više puta bila u funkciji. No prijevoznik Čazmatrans je pratio koliko putnika koristi prijevoz, te je utvrđeno da je jako mali broj putnika. Dnevno cca pet putnika što nije opravdalo uvođenje ove linije.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani gsp. Gradonačelniće htjela bi se nadovezati za pitanje od gđe. Sande P. rekoli ste da smo mi u Petrovcima loše birali na izborima pa imamo loše čelnike u Općini Bogdanovci . Ako ste živjeli prije rata u Vukovaru kao što jeste samo neznam dali se sjećate da su u Petrovcima živjelo od poljoprivrede i da je jako puno ljudi radilo u kombinatu Borovo , Vuteksu , Vupiku a i na drugim radnim mjestima . Do posla se došlo bez ikakvih problema a danas čim kažemo da živimo u susjednom naselju Petrovci koje je udaljeno od Vukovara tek 6.5 km svi poslodavci samo kažu da zapošljavaju samo iz grada Vukovara . Sviu znamo i zašto, zato što grad Vukovar daje poslodavcima poticaje ako se zapošljavaju Vukovarci . Nitko danas negleda dali čovjek ima iskustva nego dje živi. Ja neznam što je sa zapošljavanjem nacionalnih manjina kao što znamo da u Petrovcima su većina rusini u ukrajinci mi i dalje nemamo nikakve privilegije . Ja bi Vas molila da malo razmislite i o sufinanciranju ljudi sa sela jer i oni imaju djecu koja odlaze u škole koje su u Vukovaru . I tako sav novac koji imamo potrošimo u Vukovaru . Naša djeca po politici ovog grada ili moraju otići sa sela u gradove u unutrašnjosti Hrvatske ili moraju živjeti u neimaštini . Grad Vukovar nikada nije odbacivao rednu snagu i sa sela sve do sada . Pa zar i Vi Gradinačelniće mislite da smo mi samo seljaci . MI smo isto Građani Republike Hrvatske pa ponašajte se onda tako prema nama i dajte nam ista prava kao i građanima grada Vukovara !!! (Anđelka V.)

O: Poštovana,
Ma niste nikako u pravu. Građani Vukovara ukazuju da se u Vukovaru zapošljavaju ljudi izvan Vukovara. Ima dosta primjera da su i u pravu, posebno u državnim službama. Grad ne daje nikakve poticaje za zapošljavanje Vukovaraca, već za otvaranje radnih mjesta. Svakako da ako već grad daje subvencije, očekujemo da Vukovarci rade u tim tvrtkama. Volio bih da stvorimo preduvjete da otvorimo što više tvornica. Isto tako bi mogli i vaši u općini ili županiji. Što rade svih ovih godina?
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani g.gradonačelniče, prijateljica i ja radimo plakat o poljoprivredi u Vukovaru, a na internetu ne mozemo ništa naci, jel nam mozete Vi pomoci i reći nam nešto o poljoprivredi u Vukovaru?
Pozdrav, (Marija K.)

O: Poštovana,
Mislim da je najbolje da se obratite direktoru VUPIK-a gospodinu Bošnjakoviću. Naime sigurno su oni kao tvrtka ti koja imaju sve relevantne podatke. Osim te tvrtke u gradu postoji nekolicina individualnih poljoprivrednika. Županija ima odjel poljoprivrede, pa bi oni trebali imati podatke za županiju.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Postovani gospodine Sabo.
Ssvaka cast za sve ucinjeno do sada u gradu. Vidi se veliki napredak. Vidim da se nogostup na neparnoj strani ulice Vijeca europe radi. Kada ce se raditi druga strana ? (B.G.)

O: Poštovani,
Kada se završi započeto.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovanje,Dobar Dan !! Nemam pitanje. Imam prijedlog. Slučajno sam vidio prilog o školi u Vukovaru u kojoj djeca rade u neljudskim uvjetima. To je strašno,i Ja kao pripadnik ovog društva osjećam sram.Ja sam slobodni umjetnik,stand up komičar,i nemam puno za ponuditi.(i sam spajam kraj s krajem) ali predlažem Vam da organizirate jedan humanitarni nastup (može i dva) u nekoj dvorani,kinu,kazalištu u Vukovaru. Ja ću Vam dati od srca jedino što imam - sebe! Svoj program od sat,sat i petnaest minuta,prepun smijeha.Odrićem se honorara.Jedino imam molbu da mi platite autobusnu kartu da dođem k vama i porciju čevapa. To je sve. Svako dobro Vam želim ! (Dalibor G.)

O: Poštovani,
Problem kod obnove te škole nije novac, jer je osiguran od resornog ministarstva. Problem je bio u izvođačima. No po posljednjoj informaciji od resornog ministra, gospodina Branka Grčića, odabrani izvođač će nastaviti obnovu, te se nadam završetku ove godine.
Vas će kontaktirati moja zamjenica radi mogućnosti gostovanja u Vukovaru.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani gradonačelniće! Molim da učinite nešto u svezi naša četiri kontajnera koja se nalaze na parkingu ispred zgrade crne udovice točno ispod prozora. U ljetno vrijeme širi se nesnosan smrad i zaraza, pošto su stalno otvoreni. imamo veliki prazan poslovni prostor koji stoji neiskorišten zašto se ti kontejneri ne stave unutra? inspekcija predstavnica stanara i komunalac godinama ne poduzimaju ništa. više puta je prijavljivano da se ti kontejneri izmjeste i nikome ništa. ima mogučnost da se izmjeste između pošte i t-com gdje već stoji kontajner. 22 stana ¸i poslovni prostori gutaju taj smrad molim da se očitujete što će te po tom pitanju poduzeti. S poštovanjem Drago B.

O: Poštovani,
Nitko od nas ne želi u svojoj blizini imati kontejnere. Kada ih samo malo udaljimo onda je nekima problem da je daleko.
No, mislim da imam rješenje za ovaj problem. Treba sve to staviti pod zemlju i već u planu slijedeće želim krenuti sa ovim rješenjima.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani ! Ja živim na dijelu grada koji je poznatiji pod nazivom Buđak, konkretnije u Đergajskoj ulici. Prošle godine , negdje u ovo doba, počela je izgradnja kanalizacije .Radovi su počeli od moje kuće pa dalje i nakon godinu dana nadam se da su završeni (u dužini otprilike 500 metara) Za navedenu dužinu trase je trebala godina dana,Bravo ! Zanima me koliko će Gradu trebati vremena da sanira ulicu, jer već drugu gumu na vozilu mijenjam ( Kao što znate , gume se rado probuše na oštrom rubu izrezanog asfalta, a i koštaju.) Ja znam da Vi imate važnijeg posla oko postavljanja i smjenjivanja direktora gradskih tvrtki, ali Vas molim da obratite pozornost i na nas ništa vrijedne male ljude i njihove probleme. (Olga O.)

O: Poštovana,
Čudno, vrlo čudno. Prvo zamjerate na dužini radova čiju vrijednost umanjujete i spominjete direktore i smjene. Recimo da ste u svemu u pravu, zar nije logiično da je odgovoran direktor za to? No ipak, evo mog odgovora. Želio sam i želim da se što je moguće više radova u gradu obavi. Tako i radovi u Budžaku, koji su se po planu trebali obavljati tek 2014-2016. godine. Uspio sam lobiranjem pronaći financiranje radova, za koje se nadam, ako vremenski uvijeti dozvole, da će biti završeni ove godine. Želio sam svakako da radovi budu brže obavljeni, te smo sa gradskom tvrtkom Vodovod koja je izvodila radove, bili uvjereni da su rokovi izvođenja primjereni izvedenim radovima. Eto zar to nije briga za vas, jer više nećete morati imati tolike brige zbog septičkih jama i plaćanja za njihovo održavanje.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani gradonačelniče s obzirom na radove u ulici Tri ruže i na vašu informaciju da bi radovi u ulici Petra Preradovića trebali biti iduće godine što se tiće kanalizacije i asfalta, mene zanima malena ulica između te dvije (S.S. Kranjčevića) dali je i ona u planu u neko dogledno vrijeme.
Hvala na svakoj informaciji.
Pozdrav (Dražen H.)

O: Poštovani,
Daj Bože lijepog vremena da završimo započete radove ove godine. Slijedeće godine ćemo nastaviti po novom planu koje treba usvojiti Gradsko vijeće, te se nadam da će i ta ulica biti u planu.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: kada će početi isplata za ogrev socialno ugroženim obiteljima.obitelji koji se ne griju na drva grad plaća grijanje a nama čekaju da prođe zima ili čekamo neku zabavu da se slikamo sa vukovarskom političkom elitom. (Katarina Ć.)

O: Poštovana,
Stvarno čudno. Mogu razumijeti da Vam nije lako, ali da se nađe i prostora za licemjerstvo, to sigurno neće ništa riješiti. Zar je to nečija obaveza? Da li je to u zakonu da to mora biti? Da li je netko prekršio zakon zato što još nema novca? Novac dobijemo iz Županije a oni iz ministarstva. Nismo ga dobili a ako želite drva, napravite zamolbu. Ili vam drva ne trebaju?
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Štovani g.gradonačelniče. Živim u Sotinu i imam dvoje djece predškolske dobi pa me interesira kada će biti napokon započeta gradnja vrtića u Sotinu? Sa štovanjem M.Z.

O: Poštovana,
Sredstva su osigurana. I nama je u interesu da bude što prije, ali ne na uštrb kvalitete.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: dragi gospodine Sabo prije nego što sam se udala stanovala sam u Vukovaru sada sam u selu Petrovci,uvijek sam mislila da je život na selu lakši ali uvjerila sam se da nije ne sto se tice posla, nego života, prednosti kao što teže nalazimo posao, linija autobusa nam je jako skupa ,nitko ne želi da plati putne troškove nasa opcina nam jako slabo pomaže u selu ima preko 10-nezaposlenih obitelji sa malom djecom koji su izgubili posao i koji nemaju vise s cime igdje krenuti sve nas izdržavaju roditelji bake i djedovi pomozite nam poduprite mlade obitelji i zaposlite nas ako ikako možete. (Sanda P.)

O: Poštovana,
Trudimo se stvoriti preduvjete za razvoj gospodarstva. Na pravom smo putu i biti će novih radnih mjesta. Žao mi je zbog općine Bogdanovci što nema sreće u izboru lokalnih čelnika. Znam i sam i vidim da nema projekata, da nema nikakvog ulaganja, te su vaša očekivanja za posao izvan općine. Šteta a tako vrijedni ljudi.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: poštovani gospodine Gradonaćelniče slušajući danas vaše priopćenje u svezi srednje škole koja do današnjeg dana nije u funkciji zbog nezavršenih radova .A iz vašeg priopćenja da ste zabrinuti poslali ste istu tvrtku koja je radila i školu a nije mogla završiti je do kraja da izvode i kanalizacisku mrežu u naselju Lužac.Kakve reference ima firma koja nije završila ni srednju školu Nikola Tesla a dobila je vaš blagoslov za izvođenje radova u naselju Lužac .Sa štovanjem Zelena akcija Lužac

O: Poštovani,
Trudim se objasniti kako zakon ponekad komplicira stvari, ali se mora poštivati. Uostalom da nisam toliko inzistirao i bio uporan, ne bi se kanalizacija na Lušcu niti izgradila. Uskoro će se završiti.
Ne znam zbog čega mi spominjete školu kada znate da je za školstvo zadužen Župan.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: ovim putem želim demantirati neupučenog građanina o prodaji ogrijeva na kružnom toku na trpinjskoj cesti jer je to privatno zemljište u najmu obrta koji ima registriranu djelatnost prodaje ogrijevnog drveta sa transparentnim poslovanjem knjigovodstvenih knjiga dok ipak postoji problem kod preprodavača ogrijevnog drveta koji su registrirani za tu djelatnost a samo poslovanje je u većini prometa neprijavljeno.ali tim se pitanjem trebaju pozabavljati druge državne institucije. Postavljeno pitanje se odnosi na zapošljavanje za stručno osposobljavanje u samom poglavarstvu grada vukovara.naime znam da ste primili na stručno usavršavanje osobe sa samo SSS dok na istom natječaju ste odbili bez pismenog ili barem usmenog objašnjenja osobu sa VŠS koja je za to mjestu kvalificirana.Konkretno pitanje je koji je to kriterij za zapošljavanje kada se između osobe sa završenom SSS i VŠS izabere osoba sa manjom stučnom spremom? (Saša D.)

O: Poštovani,
Što se tiče navoda za prijem volontera u gradsku upravu (poglavarstvo više ne postoji), mogla se javiti i doktorica medicine kada je to mjera koja predviđa volontera sa srednjom stručnom spremom. Imali smo i imati ćemo natječaj i za višu, ali tada također oni sa visokom spremom ne mogu biti primjeni. No također postoje i natječaji za visoku stručnu spremu.
Grad je prošle godine primio 13 a ove godine 14 volontera.
P.S. Koliko je cijena ogrijevnog drveta kod Vas? Treba mi za punicu.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Da li će građani Vukovara I Bača moći prelaziti skelom malogranični prijelaz i nakon ulaska Hrvatske u EU, tj da li će se malogranični prijelaz ukinuti ili promijeniti u granični prijelaz ili će ostati isti? (Dragan V.)

O: Poštovani,
Na Vaše pitanje ne bih osobno odgovorio da ne pogriješim. Stoga ću sa dopunama pitanja poslati upit za Ministarstvo vanjskih i Europskih poslova.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani gradonačelniče! Stanovnici ulice Tri ruže u Vukovaru ugodno su iznenađeni radovima na asvaltiranju ceste.Međutim imamo pitanje: Zašto cesta nije ravnomjerno proširena s jedne i s druge strane. Naime, po planu proširuje se na jednoj strani pa ljudi koji žive na toj strani ne mogu automobil parkirati ispred kuće jer ima je trećina automobila na cesti? Pretpostavljamo da su problem kandelaberi javne rasvjete koji su postavljeni uz sam rub ceste s druge strane pa se ne može cesta od njih proširiti. Zašto se ne pomakne rasvjeta i cesta napravi kroz sredinu ulice budući da se pravi jednom u sto godina pa neka se napravi jednom nešto kako treba.Molimo Vas da provjerite sa izvođačem radova zašto se tako radi.
Hvala na svemu što činite da bi naš grad bio lijepo i sretno mjesto za življenje.Pozdrav (Dubravka D.)

O: Poštovana,
Jedino trenutno rješenje je na taj način. Radovi neće dugo trajati, te će i problemi nestati.
Nadam se zajedničkom druženju po završetku.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: postovanje gradonacelnice Sabo, zanima me dali ce i ove zime biti klizalista i dali ce raditi ista ekipa od prije nas 10 ili ce ici drugacije nekako ??? pozdrav (Atip F.)

O: Poštovani,
Svakako da će biti klizalište, a tko će raditi još se ne zna.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: gospodine Sabo ja volim Vukovar zivim u Zagrebu trenutno radim i stanujem u njemackoj jer nakon 20 god. ostala sam bez posla a razmisljam prodat stan u ZG. i doci u Vukovar grad heroja i otvorila bi riblji restoran pa vas pitam za savjet dal je to dobra odluka puno pozdrava i ugodan rad vam zelim. (Milena F.)

O: Poštovana,
Svakako da podržavam Vašu želju i ideju i sa svojom obitelji ću Vam biti prvi gost.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: poštovani kada će se riješiti goruće pitanje na olajnici a to je parking naročito dio bliže kolodvoru vozači su toliko nekulturni nama koji živimo u prizemlju parkiraju nam se tik uz balkone i prozore time nam narušavaju naš mir naročito u jutarnjim satima svađaju se sa kom redarima mislim da je tu policija zakazala oni kažu ne postiji znak zabrane primeta to je piješačka staza i za slućaj hitne i vatrogasaca staza se nalazi sa strane vuke mlimo učinite nešto makar postavite znak. hvala za gradnju mosta na olajnici pametan potez. konačno. pozdrav (Katarina H.)

O: Poštovana,
Uz malo više discipline i pristojnosti svima nama bi sve bilo ljepše, a ne bi trebali ni komunalni redari. Možemo i to napraviti ako će pomoći. Već na proljeće ćemo krenuti sa novim parkiralištima gdje god ih budemo mogli napraviti.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani,
nedavno sam bio u Vukovaru u gostima i ostao sam ugodno iznenađen napretkom kojim pokazujete da Vam je stalo do Vaših građana. Međutim...uz sve korekcije koje ste napravili u Vukovaru ostao sam i neugodno iznenađen pojedinim dijelovima koji su u potpunosti zapušteni i neprimjereni za normalan život bilo koje osobe. Konkretno...radi se o ulici Čvorkovac u kojoj živi djelatnik moje firme gdje je cesta nasuta oštrim kamenjem koja reže gume i koja je u potpunosti neprimjerena i ispod časti bilo kojem građaninu RH.
Vama svaka čast na uređivanju vidljivih prometnica koje su stvarno adekvatno odrađene, no nemojte zaboraviti i one koji su skriveni a ipak žive u Vukovaru.

O: Poštovani,
Nećete mi vjerovati, ali imam svjedoka da kada sam obilazio tu ulicu te onako upitao jednog stanovnika te ulice hoćemo li asfaltirati ulicu isti odgovori NE. Kaže bolje ovako da sporije voze a onako bi bili u većoj opasnosti.
No u plan sam ipak stavio i taj dio, pa neka se čovjek ne ljuti.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Postovani
Kada ce se izgraditi bazen u Vukovaru?

O: Poštovana,
Gradi se i nadam se da će biti gotov slijedeće godine.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani, već sam pitao kada će se završiti dio staze na Priljevu, od zadnje kuće iz pravca Vukovara prema Vinkopromu i poslovnoj zoni? Od poslovne zone prema novom Kauflandu će sada biti uređeno, ali što je s onim nedovršenim dijelom od 60-ak metara neizgrađene staze koja postaje blato za ovih kiša?
Hvala! (Boris M.)

O: Poštovani,
U sklopu planiranih radova će se i to napraviti.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Gos.Željko!
vezano za stipendiju
sin je upisan vanredno u Rijeci (informatika). 01.11.2012. dobio je poziv od..
da ima pravo na stipenciju kao vanredan student pa te molim da li je točna informacija.
Pozdrav od mame K.

O: Poštovana,
Samo redovni studenti ostvaruju pravo na stipendije.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Molim Vas da meni - a i tolikima drugim gradanima Vukovara i okolice i svim Hrvatima koji se zanimaju sta se dogada u nasoj zemlji, objasnite kakkove se to gluposti desavaju u Komunalcu. Jedan direktor smjenjen; drugi direktor postavljen; netko sasvim treci smenjuje direktora; direktor nece da ide i tuzbeni postupak se pokrece protiv ?koga? Kako se vode organizacije koje su u vlasnistvu drustva i koje se financiraju iz nasih novaca? Tko je direktor te organizacije - onaj koji je najsposobniji to raditi ili tko je politicki pristran vodecoj stranci? Tko postavlja a tko smjenjuje? Svi kako im se hoce i kad' im se hoce.
Sramota da se grad, koji jedva prezivljava financijske krize od dana na dan, moze ovako izigravati i podrzavati toliku gomilu kojekakovih vijecnika cija je ideologija "Ja pa ja" a ne drustveno dobro.
Cemu je Vukovaru potrebno toliko vijecnika, toliko predstavnika i savjetnika koji pojma nemaju o ekonomiji, privredi i gospodarstvu? Vrijeme je maknuti se iz proslosti i dati gradu stabilnost, razviti ekonomsko dobro i pokazati da smo sposobni raditi nesebicno i za sire dobro
V Brown

O: Poštovani,
Niti ja Vam ne mogu reći reći koliko je tu bilo svega i svačega. Na žalost odgovornost nekih vijećnika je izostala, te su zbog raznih trgovina doveli u pitanje plaće radnika tvrtke. Jedino Vas želim ispraviti da grad Vukovar nema financijskih problema, te da je proračun grada stabilan.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: pišem po ko zna koji put u vezi nedovršenih radova na kanalizaciji u naselju Lužac. Molim da mi se odgovori jel se ti radovi planiraju završiti ili ne? Nama je završetak obećan jos u travnju ove godine, od tada se nista nije ni pomaklo. Djelatnici su sve unistili sto je bilo, kanali su zatrpani,voda ulazi u podrume,nemamo gdje s automobilima jer su svi prilazi sruseni.....i da ne govorim o jos hrpi problema. Ili da idemo preko medija, sto je na zalost, uobicajena praksa u drzavi jer se do tada nista ne pokrece...Dajte nam barem privremeno rjesenje, prokopajte malo barem kanale,dovezite nam kamion sljunka da si naspemo na kucne prilaze, to je pol dana posla....nema smisla ovako... (Dražen B.)

O: Poštovani,
Vodovod grada Vukovara će završiti radove, a nadam se (ukoliko vremenski uvjeti dozvole) i novom asfaltiranju ulica i sanaciji.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Štovani, gledao sam kako napreduje most preko Vuke i moram Vas pitati tko je izvođač? Pa naravno da je kod nas gradnja skupa kad se radi sporo i neučinkovito. Već tri mjeseca rade, a raditi će još najmanje toliko. Pa Turci su 1608 sagradili most od varteksa do dvorca za tri dana i to bez ikakve mehanizacije i preko tog mosta je prešla cijela turska vojska. Nije problem samo taj most, nego je problem što se sve radi na taj način što naravno dovodi do toga da nam je svako građenje preskupo. Sa štovanjem (Danimir M.)

O: Poštovani,
Izvođač je Gradnja Osijek. Postoji ugovorena cijena i rok završetka koji je ožujak 2013. godine.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovanje najbolji Gradonačelniče sto je Vukovar dosad imao.
Imam jedno pitanje: Da li će možda Moslavačka ulica dobiti novu cestu i kada?
Hvala Vam na dosadašnjem radu što činite za nas! Veliki pozdrav (Mirjana K.)

O: Poštovana,
Hvala na podršci. Mislim da će slijedeće godine taj dio Borova naselja biti uključen u program. Sve će se znati nakon provjere odvodnje(kanalizacije), te o tome trebaju li podzemni radovi. Odmah početkom godine.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani Gradonačelnice,
Prije svega želimo Vam zahvaliti na svemu što radite za ovaj grad, našu djecu i unuke. Znamo da nije lako i znamo kolika Vas ljubav prema gradu i građanima vodi. Ja neću ovdje tražiti od Vas posao ili obnovu moje ulice, ja ću od Vas pokušati tražiti ukoliko je to u Vašoj moći - MIR.
Moja obitelj i ja smo se svima već obratili i jedino nam još Vi ostajete. Naime, živimo u naseljenom dijelu grada, blizu naše obiteljske kuće nalazi se Vulkanizerski obrt. Trpimo nepodnošljivu buku i prljavštinu. Uz sve to, ispred njihove radnje (na javnoj površini) znaju biti parkirana čak 5 kamiona istovremeno i automobili, tako da je nemoguće uopce proći do svoje kuće stazom za pješake. Pisali smo Uredu državne uprave, no kada su izašli na teren zajedno u dogovoru sa vlasnikom obrta poslali su nam odgovor da tu nema ništa sporno. Nadalje, iako je njihovo radno vrijeme od 8:00h, kamioni koji čekaju cijelu noć parkirani, već u 7:00 počnu stvarati nepodnošljivu buku koju radnici stvaraju mijenjajući njihove gume. Razumijemo da se posao mora raditi,nikako ne želimo da majstori koji su zaposleni ostanu bez posla, no Gospodarska zona je stvorena za takve bučne poslove, a ne naseljeno mjesto sa obiteljskim kućama u kojoj žive i djeca koja se nemogu igrati na ulici niti prolaziti stazom od vozila kojima tu nije mjesto! Znamo da Grad i Gradonačelnik nemaju ovlasti utjecati na privatne obrte, buku i prljavštinu, no molimo Vas da nam kažete kome se još možemo obratiti, jer mi smo već očajni od svoje nemoći.
Ukoliko mislite da je potrebno, možemo Vam poslati i službenu malo opširnije opisanu zamolbu pa da ukoliko ste u mogućnosti Vi i Vaš ured proslijedite u neko ministarstvo koje bi nam moglo pomoći, sigurni smo da kada bi adekvatna osoba došla i vidjela s kakvim se okolnostima borimo da bi se pronašlo riješenje. Jedino što nam preostaje je da se odselimo iz naše obiteljske kuće i spremni smo sve napraviti da do toga ne dođe. Molimo Vas za savjet i pomoć da dobijemo svoj mir, da dobijemo zaštitu od svega što svakodnevno proživljavamo.
Hvala unaprijed (Obrad S.)

O: Poštovani,
Kako konkretno nema navedene adrese, dati ću nalog komunalnim redarima da pogledaju lokacije. Nitko nije dobio dozvolu za obavljanje djelatnosti na javnim površinama osim ugostiteljskih objekata za terase. Također ću izvjestiti i inspekcijske službe.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani !
Iz dana u dan dobijate pisma o turističkoj sramoti našeg grada pa tako i ovo zadnje koje Vam je uputio naš sugrađanin u vezi pristajanja kruzera i odlazak turista u bližu i danju okolicu....To je činjenica i stvarnost. Iznenađuje Vaša upornost objašnjenja da ovaj grad nema zasad što ponuditi turističim agencijama za program ???? Gospodine Gradonačelniče žalosno je da Vi nikako da shvatite da je stvar u ljudima, tz. turističkim radnicima koji kreiraju turističku politiku našeg grada.Postavljene su osobe bez turističkog znanja i vizije.Vukovar i okolica imaju toliko toga zanimljivog i privlačnog za svakog turistu a pogotovu strancu..Kada uspostavite i muzej i nalazište Vučedol i sve što Vi mislite da je uzrokok što se obilazi Vukovar,opet će biti isto ...i sve tako dok na te poslove ne postavite ljude koji znaju...jer to je ipak zanat kao i svaki drugi a ne politika ...... (Petar J.)

O: Poštovani,
Volio bih da se uključite u rad turističkog vijeća, te da svojim prijedlozima i zajedničkim radom pokušamo što prije postići ono što nam je cilj. Javite mi se ukoliko prihvaćate.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani gradonačelniče,dali mi možete odgovorite kada će biti napravljena biciklistička staza Borovo naselje-Vukovar? I još samo da mi odgovorite:u Borovu Naselju ispred zgrade gdje je borovo prodavnica već duže vrijeme ljudi donose prodaju svoje prizvode od povrća voća,kolača i svega i svačeka,dali postoji neko ko može ovome stat na kraj?osobno mislim da ovo nije uredu,niti za zdravlje a ni za ugled grada.Molim Vas odgovor puno hvala!lijep pozdrav!!! (Vera G.)

O: Poštovana,
Radovi bi trebali početi brzo, možda na proljeće.
Komunalni redar stalno obilazi Borovo Naselje i udaljuje ljude. Obrtnici nam se također žale, no ipak je to posao inspekcije. Ponovno ćemo im pisati i tražiti postupanje.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani gradonačelniče,
Na ulazu u Vatikansku ulicu iz pravca trga Slavija,postoji prolaz ili šetnjica iznad sportskog centra koja izlazi u ulicu Leopolda Mandića,šetnjica koja je prije bila u funkciji,a sada je zarasla i zapuštena.
Inače sa nje se pruža jako lijep pogled na kompleks sportskog centra.
Smatram da nije velika investicija pošto je izbetonirana staza koju je potrebno samo očistiti,a ujedno i skreniti pažnju vlasnicima objekata uz nju da ne odbacuju razne otpadne materijale,pogotovo građevinskog tipa.
Kao veliki ljubitelj rekreacije i same šetnje,bio bih zahvalan kad bi se oglasili u svezi ovog mog pitanja
S poštovanjem, (Davor R.)

O: Poštovani,
Prihvaćam prijedlog, te ću dati nalog za potrebno rješenje.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani gradonačelnik zanima me po pitanju o prodaji drva na crno u Vukovaru.
ja sam radio u firmi koja je zapošljavala u gradu vukovaru preko 10-15 lkjudi a danas rade 2 covjeka . dobio sam otkaz radi smanjenja obim posla u firmi , jel firma nemoze prodavati ogrijev radi ovih sto prodaju nacrno. ovih dana je na trznici grada vukovara preko 20 kamiona koji prodaju na crno. Molim Vas da mi odgovorite i da nesta poduzmete po ovom pitanju je jedino je jos vjera u Vas gradonačelniće. sef je rekao ak se stane prodaji na crno da ce odmah zaposliti minimalno jos 5 radnika.
dali Vam je u cilju dignuti firme u vukovaru ili i dalje dopustiti prodaju na crno po gradu vukovaru. na trznici bude preko 20 kamiona bez firme. Hvala Vam i nadam se uskoro odgovoru.
Mozete me i kontaktirati e mail-om ovim ili na mobitel (Ivan P.)

O: Poštovani,
Sa strane Grada ću učiniti sve što možemo. Odmah u ponedjeljak.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Postovani
Zasto se u nasem gradu ceste peru prijepodne?
U 10 sati ujutro kamion pere glavnu cestu u gradu, pa ga druga vozila obilaze preko punih crta, pjesackih...
U drugim gradovima se to radi nocu. (Davor K.)

O: Poštovani,
U pravu ste. Dogovarali smo sa tvrtkom Komunalac drukčiji način, ali dogodi se se da poremete dogovor.
Nadam se, sa sređivanjem stanja u Komunalcu, da ću imati direktora sa suradnicima koji će postupati po dogovoru.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani,
dopustite da Vam se prvo zahvalim na uspješnoj sanaciji gradskih prometnica te ujedno da Vas zamolim da pokušate zajedno sa vašim timom da sanirate prometnicu na obilaznici grada Vukovara (kod želježničkog mosta) u dogovoru sa HŽ-om, jer je tamo nepregledan zavoj gdje se nerjetko dešavaju teške prometne nesreće.
S poštovanjem, (Ranko M.)

O: Poštovani,
Jedan od zahtjeva koji sam uputio HŽ-u, odnosno resornom ministru je i to rješenje. Uz ovo je zahtjev za podvožnjak ili nadvožnjak na željezničkoj postaji B.Naselje, te uređenje perona.
Očekujem pozitivno rješenje ove ili početkom slijedeće godine.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Šta se trenutno poduzima u vezi rešavanja problema oko Tehničke škole u Vukovaru? (Sava M.)

O: Poštovani,
Već druga tvrtka koja je putem natječaja dobila izvođenje radova zbog stečaja ili poteškoća u poslovanju dovodi do toga da naša djeca imaju velikih problema u pohađanju nastave.
Upoznat je i resorni ministar, te se pokušava iznaći novo rješenje za završetak obnove.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani, interesira me da li natječaj za dodjelu stipendija studentima vredi i za studente koji pohađaju fakultet u R. Srbiji, konkretno u Novom Sadu-PMF,obrazovni profil: matematika financija.Unapred hvala! (Željka M.)

O: Poštovana,
U prethodnim odgovorima sam već dao opširnije odgovore.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani !
Da se niste malo zabunili. možete Vi odgovoriti istom mjerom, samo ja za razliku od Vas nemam nikakva primanja, osim dječijeg doplatka i nisam javna osoba, pa tako ni moj rad ne može biti izložen javnom prigovoru i kritikama. Ako Vas upit kako možete u isto vrijeme zatvoriti nam sve prolaze i prilaze gradu vrijeđa, to je samo Vaša osobna stvar. Mi Vas nismo tražili to da radite, pa šta bi sad trebali skakati od sreće, za nešto što nam i nije hitno, ni neophodno, a uz sve to trpimo.
Osim toga kad već hoćete da Vam sve napišem, sad ću to i napraviti, postoje milijunski gradovi poput Zagreba, Beograda, Budimpešte, koji nemaju toliko mostova koliko će sad biti u Vukovaru. A za sada na rijeci Vuki ih ima 6 i to na dužini rijeke manjoj od 5 km. Ako niste dobro upućeni sad ću ih nabrojati: postoji kod Lužca, postoji kod crkve na Dobroj vodi, željeznički most, most kojim ide promet, u centru most i kod hotela Dunav. A Vi sad idete praviti 7 most, svaka čast na gluposti, u koju će biti utrošeni novci.
Znam sad će netko reći, ne financira to grad ili bla bla. kao da je bitno čiji se novci bacaju.
A to što smo mi kako kažete zaslužni građani, pa dal jesmo ili nismo, je naša stvar. Ja sam jasno postavila pitanje kad će biti neki put slobodan za korištenje, a Vi ste shvatili kao napad.
Ovo vaše se zove pitajte gradonačelnika, pa sam eto pitala.
I još da Vas pitam dok ste na seminarima sjedili baš pored mene i mene uključivali u izradu i učenje kako izraditi projekta sam Vam bila dobra, kvalitetna mlada osoba, sposobna, a sad neka sa fakultetom sjedim kod kuće ? Hoćete i za to da Vam kažem HVALA GOSPODINE SABO ŠTO NEMAM OD ČEGA ŽIVJETI, JER MI SUPRUG KAD PROĐE SEZONA ISTO SA FAKULTETOM, MOŽE SAMO SJEDITI KOD KUĆE BEZ POSLA.
Pa eto ako ja Vama mogu kako pomoći ili nemam nikakve ovlasti, niti moć, Vi mi se slobodno obratite i piši te.
Hvala će te dobiti ili pohvalu kad budem zimi imala sčime djecu prehraniti, jer znate sezona traje samo 6 mjeseci, pa nije dovoljno za naknadu za nezaposlene.
A u vezi prethodnika Vaših da su bili dobri, sada ne bi bila Vama pružena prilika da dokažete da ste bolji, a i ko kaže da su ti prije ikad dobili moj glas, a istini za volju osobno Vi ste dobili taj glas, pa prema tome ako mi nije dobro ili imam pitanje valjda ga mogu i iznjeti. (Nataša)

O: Poštovana,
Imam svaki dan razgovore za završetak radova u ulici Ivana Gorana Kovačića. Veoma sam nezadovoljan što je nisu završili u roku. Radovi su stvarno bili vrlo zahtjevni i uz mnoge neočekivane radove. Za mnoge ulice ne postoji dokumentacija, tako da projektanti ne mogu sve predvidjeti, te je na žalost to bio problem. No ako vrijeme dodatno ne oteža radove, imam uvjerenje završetka za cca 10 dana. Što se tiče mog odgovora, nisam imao namjeru povrijediti Vas. Za ostale komentare, reći ću da svatko ima pravo na svoje mišljenje.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Zašto imate tako nefunkcionalno dizajniranu stranicu bez temeljnih podataka kao što su: adresa, broj telefona, e-mail adresa
Pozdrav (Hanibal S.)

O: Poštovani,
Svi podaci koje navodite su jasno vidljivi na stranici.
U glavnom izborniku klikom na poveznicu “Grad Vukovar” dobivate opće podatke o gradskoj upravi, a klikom na svaki pojedinačni Upravni odjel sve relevantne podatke o odjelu i zaposlenima (funkcija, ured, e-mali adrese i brojevi telefona).
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani gradonačelniče, prvo Vam se moram zahvaliti za sve što ste do sada učinili za naš grad a i za nas građane.
Do sada sam Već postavljao pitanja a ovaj put imam prijedlog. Stanujem u Vatikanskoj ulici. Da bi došli do naše ulice moramo da prođemo preko Trga Slavija na kojem je u prijepodnevnim satim gotovo nemoguće proći autom od gužve i nepropisno parkiranih automobila. Na spajanju Vatikanske i Ulice Stanka Vraza sada se prodaje plac na kojem bi se moglo napraviti parkiralište i postaviti kontejneri za skupljanje papira, plastičnih i staklenih boca. Znam da je za takve projekte uvijek problem novac ali sjećam se da je grad Hvar obećao obnoviti jedan trg u gradu. Možda bi to mogao da bude baš trg Slavija. (Veljko J.)

O: Poštovani,
Hvala na prijedlogu. Znam za taj problem i vidjeti ću što možemo učiniti.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani gradonačelniče.
Jučer 26.10.2012. u jutarnjim satima išao sam u grad poslom i imao šta vidjeti. Sa kruzera koji je pristao uz hotel Dunav izašao je pozamašan broj turista. Naime, isti ti turisti zadržali su se u našem gradu čitavih cca 30-35 minuta te su isti ukrcani u tri autobusa kod autobusnog kolodvora. Gle čuda, nijedan bus nije vukovarski. Dva su od osiječke privatne tvrtke i jedan vinkovačke. Ali ni to nije sve ti isti autobusi su te turiste odvezli put Baranje. Zar to sve nije žalosno, kako da nisu mogli otići negdje npr. u Ilok ili negdje unutar naše županije. Problem je i to što nama sve rade firme sa strane dok mi domaći ležimo i gušimo se u problemima sa pronalaskom posla. Vjerovatno grad ima nešto od toga što ti kruzeri tu pristaju i možda onaj čovjek što na parkingu prodaje suvenire, ali ostali gotovo sam siguran ništa. Ja sam svjestan da je ovo demokratska država i da može svatko slobodno raditi gdje mu je volja ali u našem gradu očito svi iz Vinkovaca, Osijeka i dalje rade dok smo mi osuđeni na propadanje.
Hvala. (Dragan I.)

O: Poštovani,
Da, o tomu sam mnogo puta govorio u radio emisijama. Nemamo u Vukovaru kvalitetnu ponudu da bi turističke agencije uvrstili u program. No, biti će uskoro, kada bude postav gradskog muzeja i arheološkog muzeja na Vučedolu. Svakako da i naše poduzetništvo treba biti složnije i poduzetnije. Imao sam nekoliko sastanaka sa njima na sjednica turističkog vijeća.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: dragi nas gradonacelnice , koja je razlika izmedju djece koja studiraju u B i H i djece koja studiraju u repuplici Srbiji ,kad sam prije 3 godine predala zahtijev za stipendiju svog djetete koje studira u B i H rekli ste da nemoze dobiti stipendiju jer ne studira u Hrvatskoj a sad srbima dajete objerucke stipendije naseg grada,pa zasto onda niste dali i nasoj hrvatskoj djeci koja studiraju vanredno u svojoj drzavi Hrvatskoj (Dubravka K.)

O: Poštovana,
Ove godine je Gradsko vijeće prihvatilo promjene i sada postoji mogućnost dodjele stipendije za studente koji studiraju izvan Republike Hrvatske. Dali je to BiH, SAD ili bilo koja država nije bitno. Ne dijelimo studente po nacionalnosti. Žao mi je što i Vaš student nije bio u izboru, ali se nadam da je uspješan te ako nije kasno može se javiti za ovu godinu.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Postovani gradonačelniče, vidim da grad Vukovar dodjeljuje stipendije studentima grada Vukovara koji se skoluju u Republici Hrvatskoj, pa me zanima da li studenti koji se skoluju u stranoj drzavi (BIH, Orasje) imaju pravo na stipendiju zbog lose financijske situacije? (Ines M.)

O: Poštovana,
Da. Mogu se javiti na natječaj.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani,stanujem u Vatikanskoj ulici u kojoj se nalazi veća zelena površina,pa me zanima dali imate u planu od te površine napraviti jedan park;i ako imate, zanima me kada bi bila realizacija? (Domagoj P.)

O: Poštovani,
Postoji projekt za uređenje navedenog prostora. Mogući investitor su Hrvatske šume, te se vode pregovori. Moja i naša želja je da se projekt ostvari što prije.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Postovani u ulici Bana Josipa Jelacica poslije diskonta Boso raste korov od dva metra. Da li ce biti uklonen do Dana sjecanja 18.11.2012. (Boris H.)

O: Poštovani,
Vlasnici navedene površine su Boso i Konzum. Iste su opomenute, te je zatraženo da primjerno održavaju svoju površinu.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: što mislite hoćete li bti opet gradonačelnik (Domagoj V.)

O: Poštovani,
Kao što su građani Vukovara donijeli odluku 2009. godine tako će učiniti i 2013. godine.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani, Prije dva dana se održala sjednica Gradskog vijeća na kojoj se trebalo raspravljati o dodjeli stipendija za narednu akademsku godinu pa me zanima što je odlučeno, kada će se održati natječaj i hoće li se stipendirati i studenti diplomskih studija. Lijep pozdrav, Ivan F.

O: Poštovani,
Možete preslušati sve sjednice na web stranici grada, a i u prethodnim pitanjima možete pročitati odgovor.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Zanima me da li studenti koji su imali pravo na stipendiju 2011. moraju ponovo predavati svu dokumentaciju ili samo potvrdu da su redovni studenti i kada će biti objavljen novi natječaj? Hvala (Verica K.)

O: Poštovana,
Natječaj je raspisan u petak, 26. listopada 2012. godine. Potvrdu da su redovno upisali i ovu akademsku godinu (2012./2013.) moraju donijeti svi studenti, dok se na novi natječaj trebaju javiti studenti koji su pravo na stipendiju ostvarili za period jedne akademske godine (2011./2012.) ili za određeni vremenski period koji je istekao završetkom prošle akademske godine. Svaki student je nakon provedenog natječaja potpisao i Ugovor o stipendiranju u kojemu je točno navedeno za koji vremenski period je ostvareno pravo na stipendiju. Ukoliko Vam je potrebno više informacija slobodno se obratite na broj telefona 032/456-542 gospođi Snježani Grgurević.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: PREDMET: Zamolba za donaciju
Poštovani,
kao i sve prethodne generacije maturanata, i mi bismo se od srednjoškolskih dana željeli oprostiti na lijep i tradicionalan način – maturalnom večeri.
Budući da na maturalno putovanje nismo mogli otići zbog financijskih poteškoća, iskreno se nadamo da ćemo naše srednjoškolsko školovanje uspjeti zaokružiti u jednu priču i proslaviti zaključivanje jednoga poglavlja naših života uspješnim organiziranjem maturalne večeri.
Da bismo to uspjeli, trebamo Vašu pomoć – u proizvodima, uslugama ili materijalnim sredstvima.
Cijenit ćemo svaki oblik pomoći koji nam u ova teška vremena uzmognete uputiti. Unaprijed hvala,
4.g razred s razrednicom Tihanom Lenđel, prof.

O: Poštovani,
Ako želite moje pokroviteljstvo maturalne zabave podnesite zahtjev. Nakon toga će uslijediti razgovori.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Imam pitanje, kada ćemo se nekim putem moći koristiti mi iz ulice I. G. Kovačića u Vukovaru ? Naime već sam Vam ranije pisala da radovi na kanalizaciji i asfaltiranju ulice traju već 17 mjeseci, odgovorili ste mi prije više od mjesec dana, da se nadate uskoro kraju toga. Pa vidim da od Vaših i naših nadanja još uvijek se ništa nije dogodilo na pozitivnu stranu, tj. rješavanje normalnog prolaska. Nego naprotiv još nam je i gore i to puno gore. Jer sad se i most počeo graditi na rijeci Vuci, pa tako da ni taj alternativni put nismo u mogućnosti koristiti, jer na ćošku, gdje trebamo skrenuti prema redovnoj ulici je ogromna dizalica, čak i po tri kamiona i kučica-kontejner. Ti radnici što grade most su tu i subotom do kasnih poslije podnevnih sati. Zanima nas dal je baš neophodno da nam svuda bude prolaz i put zatvoren ? Naše strpljenje je na izmaku svih snaga i smatramo da nije vrijeme da počnemo letjeti ili plivati po Vuci da bi stigli do grada.Napominjem nekad je nemoguće autom proći, a vrlo često se ne može proći ni pješke. Ako niste upoznati s kakvom mukom se borimo doći do grada i iz grada, pozivam Vas da dođete pješke, jer autom vjerojatno nećete stići do nas. Još jednom Vam skrećem pažnju da kad je ulica postojala, onda vrlo često nismo mogli izađi iz nje od naparkiranih automobila pred uredom javnog bilježnika, učilišta i kafića, korisnika tih ustanova, koje nije znak o zabrani parkiranja i zaustavljanja zanimao. Pa tako i kad smo koristili put nasipom nismo često mogli proći od parkiranja pred drugim kafićem. Mišljenja smo svi iz ulice da je red da se jednom napravi red oko prolaska tom našom ulicom, bilo pješke ili vozilima.
Problem je postao ozbiljan i trajan, pa bi bio red da se netko ozbiljno i zabavi tim problemom i pronalasku rješenja, jer i mi imamo pravo na kakav, takav normalan život.
Automobili su nam već iskidanih guma, zglobova i amortizera, pokidali smo za to vrijeme svatko i po nekoliko pari obuće. Pa Vas pitam dali je naše da plaćamo prvu zonu komunalne naknade, kao najbliži centru, jednu od najskupljih i da ćutimo i trpimo pa dok se sve firme koje rade tu cestu nauče poslu ? I ubuduće molim Vas da me uputite kome da šaljem račune od obućara i automehaničara, te vulkanizera za uništeno dok se ulica obnavlja ? (Nataša)

O: Poštovana,
Vaše pitanje i način pisanja je vrlo čudan. Niti jednu riječ ne vidim zahvale za radove koje predhodnicima nisu bili ni u primislima. Mogao bih Vam uzvratiti istim načinom, no eto neću, osim da imam uvjerenja da će za cca 10 dana biti završena ta ulica ZASLUŽNIH GRAĐANA.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Gospodine gradonacelnice da li je moguce da se ocisti i uredi stara pruga koja vodi od luke do Sajmista tocnije do Veleprometa ,znam pruga nije u funkciji ali bi bilo bar lijepo ocistiti ju od smeca ,izraslog drveca i ostalog otpada. (GS)

O: Poštovani,
Sve bi trebalo biti uredno. To je vlasništvo HŽ-a i vodim razgovore s njima o još mnogim objektima koji su u Vukovaru.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Već se duže vrijeme spremamo odati počast žrtvama Vukovara. Ove godine konačno možemo to i ostvariti.Dolazimo u Kolonu sjećanja. S obzirom da stižemo iz Varaždina ,pitam Vas poštovani gradonačelniće trebamo li se kome javiti, kad točno počinje protokolni dio i gdje je mjesto okupljanja.Trebamo li što ponijeti sa sobom?Puno Vam hvala na susretljivosti i srdačan pozdrav od obitelji Klarić i Bedenik. (Rajka B.)

O: Poštovana,
18. studeni u 10 sati - vukovarska bolnica.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Postovanje gradonacelnice,htela sam vas pitati sta se gradi na mestu zagrebacke Name? unapred vam puno hvala! (B.D.)

O: Poštovana,
Nova robna kuća.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani, planira li se gradnja većeg parkinga ili garaže u centru grada? Često je već sada problem naći slobodno mjesto, a kako će tek biti kad se izgradi nova robna kuća? (Bojan M.)

O: Poštovani,
U svakom gradu pa i Vukovaru su problem parkirnih mjesta. I biti će to uvijek tako. No imamo idejni projekt za izgradnju podzemne garaže na dvije lokacije u gradu. Parking pored hotela Dunav i prostor ispred Fine. Da. Imam plan, ali očekujem i zainteresirane investitore koji bi uz garaže imali mogućnost gradnje i ostalog sadržaja.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani Gradonačelniče, Ljetos sam Vam se obratila u vezi parkiranja na zelenim površinama oko hotela Lav, a pogotovo iza Ružičke. Tada ste mi odgovorili da se slažete da problem postoji i da ćete uvesti drugu smjenu (!?) za komunalne redare. Ljeto je prošlo, parkiranje se nastavlja, a redara nema ni u prvoj smjeni. Moje pitanje je: Da li je moguće da nikoga u Gradu ne zanima nerad komunalnih redara, a kad znamo koliko je nezaposlenih mladih ljudi koji bi taj posao odradili pošteno za plaću, za razliku od ovih današnjih tzv. komunalnih redara koji su se očito dobro uhljebili i primaju plaću za nerad. Da li Grad Vukovar zanima da pojača svoj proračun iz naplaćenih kazni za nepropisno parkiranje te time sačuva zelenilo u centru grada ili mu je potpuno svejedno što se devastira to zelenilo. Gradovi iz okoline takvo nešto ne bi nikada dopustili. Ovo nije kritika Vama osobno već molba da učinite da barem prva smjena komunalnih redara počne raditi svoj posao ili da prepusti svoje radno mjesto nekoj nezaposlenoj osobi iz Vukovara. Sa poštovanjem, Danica V.

O: Poštovana,
Potpuno ste u pravu i nadam se da mi se nećete trebati obratiti i po treći put. Znam tko je krivac i poduzeti ću sve mjere.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Kada će biti gotova Lička ulica da znamo rezervirati janjca?
Lijep pozdrav. (Stefanka L.)

O: Poštovana,
Nadam se brzo jer je prioritet. Piće sam pripremio.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: molim Vas da mi odgovorite dali itko u gradu Vukovaru, kojem je stvarno potrebna pomoč,kontrolira ili možda pokušava provjeriti PLJAČKU u restoranima, od strane osoblja, u kojima gosti i posjetitelji navrate na jelo i piče.Primjer, 13.10.2012. g. grupa od 50 (pedeset) ljudi nakon ručka,koji je plačen preko TA, naručuje na svoj račun svakom po jedno piče koje i plati i onda shvati da je prevarena za samo 250 kn (dvijesto pedeset kuna) a nakon traženja objašnjenja i valjanog računa izvrijeđana i istjerana da ISTJERANA iz lokala sa riječima " evo vam tih 250 kn i idite da vas nikad više ne vidim". gazda vidljivo pod utjecajem alkohola. Nadam se i vjerujem da ovakvih slućajeva nema puno. (Mijo V.)

O: Poštovani,
STRAŠNO! Na Vašem mjestu ne bih bio ništa manje ljut. Molio bih Vas da mi javite u kojem restoranu se to dogodilo jer je to loša reklama za grad i poštene ugostitelje.
Javite bar mojoj tajnici na tel. 032/456-501.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: kad ce se rijesiti pitanje pasa lutalica u borovu,ja svaki dan idem biciklom na posao i s posla i neprođe dan da me ne napadnu psi sada ih trenutno ima desetak u samom centru kod poste i u ulici hrv. zrakoplovstva a kako je krenulo bit ce ih jos vise jer prije tri mjeseca ih je bilo svega dva ili tri,veceras su me skoro uspijeli srusit s bicikla i izgristi,samo nemojte mi reci da nije vasa ingerencija rijesiti to pitanje,jer na to pitanje zatvaraju oci i policija i veterinarska stanica...molim vas bar razmotrite ovu stvar jer je ovo postalo poprilicno ozbiljno,puno ima nezadovoljnika u borovu. Molim vas rijesite pitanje pasa lutalica u borovu naselju prije no sto ljudi izgube zivce i pocnu uzimat stvari u svoje ruke. ispricavam se na pravopisnim greskama. ocekujem vas odgovor hvala unaprijed (Josip)

O: Poštovani,
Ovaj problem je kompleksan. Veterinarska stanica u Vukovaru nije u mogućnosti riješiti problem. Tražimo tvrtku koja će to moći i mislim da je rješenje blizu. Nemam ništa protiv da se pomogne od strane građana u rješenju, a to je udomljenje.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Štovani,
od danas je na snazi novi ovršni zakon,kojim se momentalno naplaćuju sva dugovanja određenog dužnika.
Moje pitanje je, ja sam na socijalnom uzdržavanju sa malodobnim djetetom, živimo na području grada Vukovara te nam grad plaća određene tražbine poput grijanja,komunalija,struje,itd. Živim u tuđem stanu! Računi glase na tuđe ime! A određeni računi koje grad subvencionira su neplaćeni, tj. nagomilani i trenutačno prelaze izuzetno veliku svotu! Problem je što će gospođa koja mi je velikodušno, bez novčane naknade ustupila stan na korištenje sada ostati bez svoje mirovine jer su su troškovi koji idu na teret gradskog proračuna veliki dug napravili ,a računi glase na gospođino ime! Gospoda u FINI ne znaju tko komu što plaća, jer oni rade automatski, pa vas stoga pitam-ŠTO DA RADIMO mi koji grad iz proračuna plaća troškove stanovanja, a ti troškovi nisu od strane grada podmireni, već su stvorili dug koji treća osoba ispašta??!
Hvala unaprijed na razumjevanju i odgovoru!! (Tatjana S.)

O: Poštovana,
Vi očito nešto griješite. Grad nikome ne plaća račune već subvencionira troškove stanovanja. Sigurno Grad nije uzrok problema. Dođite pročelnici Holoker Radumilo Dragici na razgovor.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Gospodine gradolnačeniče! Kada se misli nešto poduzeti vezano uz cestu koja ide prema gradu, a također iz pravca grada, konkretno na djelu gdje se iz ulice Priljevo kreće na most kao i u suprotnom smjeru. Tu je ograničenje brzine od 50 km/h. Vozači na tom dijelu ceste postižu brzine nerijetko i do 80 km/h. Moj prijedlog je da se na tom dijelu ceste postave usporivači brzine u oba smjera i to na najmanje tri mjesta da se konačno stane na kraj divljanju vozača.
Hvala unaprijed na odgovoru! (Daniel H.)

O: Poštovani,
To je državna cesta i ne postoji takva mogućnost. Za kontrolu prometa je nadležna policija. No u pripremi je projekt koji bi bio rješenje kvalitetnijeg i sigurnijeg prometa.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: poštovanje, mozete li mi reci kada krece dodjela stanova u Vukovaru jer moji roditelji su na listi pa me zanima kada bi to moglo krenuti,
pozdrav (Danijela C.)

O: Poštovana,
Svojim utjecajem stalno ukazujem nadležnom ministarstvu na ovaj problem, te se nadam da će ubrzati postupak.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Bio sam udaljen par metara od Vas kad sam slušao Vaš razgovor s jednim gospodinom,kako ga upravo želite zaposliti u jednoj gradskoj firmi.Pa čemu služe direktori?Nisam naivan to je normalna stvar u slučajnoj zemlji.ps znam da nečete objaviti ovo moje pitanje,čemu služe direktori? (Mario C.)

O: Poštovani,
Kada bih ja želio nekog zaposliti u gradskoj tvrtki onda bih to i učinio, a ne "pokušao" kako navodite. No to nije moj stil rada. Svi direktori gradskih tvrtki vode poslovnu politiku neovisno i bez pritisaka od mene. Stoga Vaše navode odbijam.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: zanima me gospodine gradonacelnice do kadace se tolerirati u gradu vukovaru prodaja ogrijevnog drveta na crno...
molio bih vas da mi odgovorite jel je postalo jako smijesno sta se radi po gradu vukovaru ,koliko se ogrijevno drvo na crno prodaje vec 5-6 god, da firma ni jedna nemoze opstat i da zaposli 10-15 radnika a ovako prodaju drva na crno.osobno znam koja osoba prima socijalnu pomoc i prodaje ogrijevna drva na crno.
da li gradonačelniće nije smijesno da se na kruznom toku na trpinjskoj cesti drva prodaju na crno na samom kruznom togu...
molio bih Vas da mi odgovorite.
hvala unaprijed na odgovoru (Grga P.)

O: Poštovani,
Sigurno da sve što navodite nije dozvoljeno. O Vašim navodima ćemo informirati inspekcijske službe, te će i naši komunalni redari obići teren.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovanje,meni je više zamolba nego pitanje.1991 g.sam sa familijom prognan iz Vukovara i završio u Istri, gdje su mi djeca završila škole a supruga i ja cijelo vrijeme radili.Ja sam sada 55g.i vratio bi se u Vukovar, imam kuću,gdje mi je sin koji se vratio prije tri godine, samo nemam posao.Vratio bih se u Vukovar sa suprugom pa ako mi se može nekako osigurati posao u "KOMUNALCU" odjel holtikultura. To sada radim ovdje u Poreču 6g. Radim na održavanju parkova i privatnih kuća.
Molim Vas da mi pozitivno riješite zamolbu za povratak i posao. Unaprijed hvala LP. Robert
P.S. ako treba preporuka šaljem.

O: Poštovani,
Poštujem i cijenim Vašu želju za povratkom. Na žalost ne mogu Vam omogućiti posao koji želite, jer o tome odlučuje rukovodstvo tvrtke.
Pokušajte poslati zamolbu i životopis u Komunalac.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani gradonačelniče,iako su pitanja koja su do sada upućena Vama "teže"prirode,moja obveza prema članovima Udruge te kao predsjednica iste je također postaviti pitanje. Mi smo udruga iz Vukovara koja se bavi kreativnim osmišljavanjem slobodnog vremena djece i animacijom.
Dakle, posjedujemo iznimno veliki fundus kostima (donacija HNK Osijek).Pitanje je slijedeće: koji je razlog angažiranja "stranih" (Đakovo, Osijek i sl.) animatora povodom događaja u gradu, tipa SV Nikola, Djed Božičnjak i sl,kada u gradu postoje talentirani, kreativni i predani animatori poput nas.
Unaprijed zahvaljujemo i čestitamo na dosadašnjem radu!
S poštovanjem,
Predsjednica i članovi Udruge PROANIMA.kreativka (Roberta R.)
P.S. željela bih napomenuti kako smo svi volonteri i nezaposleni više godina, a nemamo niti priliku pokazati što možemo i na taj način dati doprinos našem gradu

O: Poštovana,
Dođite u gradsku upravu i razgovarajte sa mojom zamjenicom Danijelom Stanković. Ne znam zašto već niste?
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Zbog čega srednjoškolska djeca koja idu u Borovo.(ekonomsku,obrtničku itd. školu.) a žive na sajmištu (lijeva i desna supoderica) moraju u jutro krenuti 5.45 kao da putuju iz Iloka, a na večer nemaju autobus do 20.00.
Dok njihovi vršnjaci sa mitnice to sve imaju u 15 minuta.
Unaprijed zahvaljujem. (Milenko T.)

O: Poštovani,
Ako imate prijedlog koji će vama učenicima olakšati put, napišite mi skupni prijedlog sa potpisima. Biti ću vam zahvalan da mi isti i predate. Učinite to čim prije i pozivam vas u svoj ured.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani,
Želim upitati dali uskoro se planira obnoviti autobusni kolodvor u Vukovaru. Stvarno u strašnom je stanju.
Osijek je nedavno dobio novi kolodvor u kojem se osjecas kao i kod kuce,vjerujem da ce i jednoga dana Vukovarski kolodvor zablistati. al kada?
Naime prvo kada dodjem na kolodvor što mi uvjek zasmeta je to da hrpa onih "taxista" te dočekuje i stoji pred autobus i viće za tobom "trebate li prijevoz". zašto se ništa ne poduzme po tom pitanju? Otjeraju ih al ko? opet su oni tu? Prvo su pijani od 0-24 i očekuju da ču s njima takvima voziti se u autu.
Drugo imaju neke kante od auta od kojih mogu samo molit boga da se ne raspadnu putem. trece non stop se tuku između na kolodvoru i prave nemir.
da li moram svaki puta izbjegavat prolazak kroz autobusni kolodvor ili odabrati drugu lokaciju gdje ču pristojno zamoliti vozaca da me ostavi.
Najgore je to što hrpa njih trči za mnom i guraju se po kolodvoru da me na kraju ni jedan od njih nebi odveo.
strašno mi je to i postane mi neugodno.
Isto tako bih želio da Vukovarski kolodvor dobije novi sjaj :) (E.S.)

O: Poštovani,
U predhodnom pitanju sam odgovorio za autobusni kolodvor. Što se tiče drugog dijela, o tome je mnogo puta informirana inspekcija prometa, te su i postupali prekršajnim prijavama. No na žalost najviše je ugrožena tvrtka Čazmatrans, koja stalno traži daljnje i energičnije postupanje. Mi u gradu i ja osobno nemam ovlasti za postupanje. No svako uznemiravanje se može prijaviti policiji.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Pozdrav Da li se uskoro planira izgradnja nove pijace u centru Vukovara?
(I.T.)

O: Poštovana,
Planirao sam uz novu tržnicu i novi autobusni kolodvor. U sklopu toga je i veliki trgovački centar, sa podzemnom garažom, i trgom. Zadani prostor: sadašnji kolodvor i prostor oko Fine, na Olajnici. Projekt "boli glava", no trenutno je zastoj tog projekta zbog trenutne situaciji u Europi. Mogu Vam pokazati projekt ako dođete u grad na kavu.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani gospodine Sabo,
kada ćete stranku ojačati sa mladim visokoobrazovanim ljudima koje imate u među svojim članovima.(Jelena N.)

O: Poštovana,
Kako Vi znate tko je u mojoj stranci? Svi građani koji žele biti članovi neke od političkih opcija, to odlučuju svojom voljom. Tako je i u mojoj političkoj opciji. Treba se odlučiti.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani,
zanima me kada će otprilike biti objavljen natječaj za stipendije? Unaprijed hvala (D.S.)

O: Poštovani,
Nakon sjednice Gradskog vijeća 22.10.2012.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani gradonačelniče,
zanima me na koji način mogu provjeriti da li imamo pravo na pomoć prilikom rješavanja stambenog pitanja na području Vukovara.
Mlada smo visoko obrazovana obitelj koja čeka prinovu (suprug završava fakultet te je zaposlen u Osijek gdje ujedno ima i otvoren obrt, a ja upravo završavam fakultet (pišem diplomski), te trenutno živimo kod obitelji supruga no svakako bi htjeli u neko dogledno vrijeme riješiti stambeno pitanje.
Hvala unaprijed što će ta nas uputit na pravu adresu/vrata.
Zahvaljujem se na pomoći. (Biljana Đ.)

O: Poštovana,
Regionalni ured za prognanike u Vukovaru je institucija kojoj se trebate obratiti. Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova rješava stambeno zbrinjavanje. Nije ingerencija grada.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovanje,
zovem se Ante Č. i magistar sam geoinženjerstva. Zanima me da li grad Vukovar ili država Hrvatska u sklopu politike naseljavanja daje poticaje mladim obrazovanim ljudima u obliku zapošljavanja i stambenog zbrinjavanja i ako daje koji su uvjeti? (Ante Č.)

O: Poštovani,
Da postoji zakon koji daje mogućnost kadrovskog stambenog zbrinjavanja. Ministarstvo regionalnog razvoja, ured za prognanike, su institucija kojoj se trebate obratiti.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Kada će ulice u ulici Slobode i Srijemskoj na tako zvanom kudeljarskom trokutu dobiti kanalizaciju?
Septičke jame su upojena,kada cisterna ispumpa ,za sat vremena su opet pune a uslugs ispumpavanja je preskupa .Ovo pitam u ime stanovnika ovih ulica. Hvala na odgovoru. (Đorđe Č.)

O: Poštovani,
Radovi kreću iduće godine.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani ! Da li se ove zime sprema poskupljenje grijanja ? Što ne bi bilo uredu jer je prošle zime bilo tako. (Milivojević M.)

O: Poštovani,
Još nemamo zahtjev za korekciju cijene grijanja.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: pozdrav .ćitajući vukovarske novine članak o rekonstrukciji ulica primjetio sam da je izostavljena petri skela.molio bih vas da se provozate tom ulicom i da vidite u kojem je ona stanju.poštovanje (Zlatko Z.)

O: Poštovani,
Ne trebam se dodatno voziti Petri skelom da bih vidio ono zbog čega mi to nudite. To ide u rad a nešto smo ostavili i za slijedeći broj Vukovarskih novina.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani gospodine Gradonačelniče!
Ponovno pitam u svezi nogostupa ulice Vijeća Europe od Branka Radičevića do kraja ulice prema Petrovcima. Obećali ste da je u planu za ovu godinu. Dolazi jesen kiše i blato, škola je počela a i bus nam se nalazi kod ulice Branka Radičevića u kojoj ima nogostup (HV napravila) svi moramo po vrlo prometnoj cesti ići pješice prema gradu. Dolaze i magle i jaaako je opasno hodati po cesti mogao bi netko od djece stradati.
Unaprijed zahvaljujem u ime svih kojima je to najveći problem u našoj ulici. (Marija V.)

O: Poštovana,
Bio sam kod gospodina Bečvardi Ivana te zajedno s njim tražio rješenje. Mislim da ćemo riješiti nogostup i rasvjetu pojačati.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani gradonačelniče, kada će biti natječaj za komunalnog ili / i prometnog redara? (Dragan Đ.)

O: Poštovani,
Kada se ukaže potreba!
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Štovani, već sam Vam u dva navrata pisao u vezi streljane za zračnu pušku i pištolj i niste mi odgovorili. Ne znam u čemu je problem, a jako dobro ste upoznati s idejom, kao i s lokacijom buduće streljane. Imam još jedno pitanje,a odnosi se na cijenu grijanja koje bi po pisanju Vukovarskih novina trebalo poskupjeti. Pa nije moguće da naši građani troše i nekoliko puta više energenata od svih ostalih u državi. Nije moguće da za zagrijavanje 30 m2 treba zimi plaćati i 500 Kn, pa sada piše g. Kamerla da je i to malo. Molio bih Vas mišljenje o ovome, hvala unaprijed (Danimir M.)

O: Poštovani,
Za streljanu dajem potporu, ali grad je ne može izgraditi dok ima drugih prioriteta.
Za grijanje postoji državna agencija Hera, koja daje ocjenu opravdanosti cijene grijanja u Hrvatskoj.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: poštovani g.gradonačelniče kad će seriješit problem potoka i puta (ceste)u lijevoj Supderici i ruševina preko puta kuće br.11 .Čekam vaš odgovor . HVALA (Radojka T.)

O: Poštovana,
Potok - Hrvatske vode
Ruševina - kad dobijemo odobrenje vlasnika
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani,
zanima me postoji li u Vašem poglavarstvu mogućnost stručnog osposobljavanja bez zasnivanja radnog odnosa prema poticajnim mjerama HZZ-a i kome se treba obratiti?
Lijep pozdrav,
Jelena Š., dipl. iur.

O: Poštovana,
Da, mogućnost postoji. Podnesite zamolbu na Grad Vukovar, soba br. 8.
P,S. Ne postoji više poglavarstvo.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani gos. gradonačelniće !
Čitam i čujem da tvrtka Tehnostan opet traži povečanje cijene grijanja od nekih DVADESETAK POSTO? , a još se nije sleglo ni zadnje poskupljenje koje je iznosilo nevjerojatnih 78 %.Mada oni tvrde da je to bilo povečanje 40%.Ne znam kako oni računaju, a moja matematika pokazuje slijedeće: Kilovat isporučene toplinske energije iznosio je 0,23 lipe,a sada 0,40 lipa. To iznosi 0,17 lipa po Kw top. energije.Tako stoji u računi i koji plačam.Neka nam netko objasni NJIHOVE tvrdnje da je to povečanje cijene 40%. Zašto mi u Vukovaru plačamo najskuplje grijanje, a sada opot se traži poskuplenje. (Josip H.)
Srdačan pozdrav!

O: Poštovani,
Po mišljenju HERE, analiziraju se svi elementi i dolazi se do izračuna. Tek tada se po odluci Gradskog vijeća mijenja cijena. Nije grijanje najskuplje u Vukovaru. Volio bih da je cijena mnogo niža ali dok nemamo termoelektranu tako će biti.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Postovani, Ovim putem zeljela bih da mi razjasnite na koje se podrucje odnosi besplatan prijevoz za studente. Ja sam iz Ivankova, studiram u Vukovaru Upravni studij pa me zanima da li ja imam pravo na besplatan prijevoz? Isto tako me zanima da li vi dajete stipendije i za Upravni studij? Hvala (Marija V.)

O: Poštovana,
Na žalost ne ostvarujete prava koja grad pruža svojim Vukovarcima. Isto tako oni ne ostvaruju neka prava kad studiraju npr. u Zagrebu.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Nemam pitanje, nego ovim putem želim zahvaliti gradonačelniku Željku Sabou što mi je omogućio uspješan završetak studiranja tako što se izborio za stipendiranje nas studenta. Stipendija mi je definitivno pomogla u ostvarivanju akademske titule. Zahvalan sam mu mnogo na tome! I još jedno hvala! (Zoran M.)

O: Sretno Zoki,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani gosp. gradonačelniče,
hoće li ove godine studenti koji studiraju u Osijeku imati pravo na besplatne autobusne karte?
S poštovanjem
student Nenad M.

O: Poštovani,
Zar ste posumnjali da može biti drukčije?
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani,
Mi smo udruga za organizaciju događaja iz viteške tradicije.
Stoga Vam želimo za dan državnosti 08.10 kao gradu pokloniti isječak iz viteškog života na adekvatnom prostoru u gradu.
Mi posjedujemo svu opremu i konje i potpuno besplatno ćemo Vam održati predstavu ukoliko nam osigurate dozvolu i skup prijavite policiji.
Za "event" nam treba travnata površina od cca 40x80metara. Plakate ćemo sami tiskati. Ukoliko ste zainteresirani od Vas molimo medijsko praćenje putem lokalnog radija. Na zahtkev Vam dostavljamo video materijale. mp

O: Poštovani,
hvala vam na ponudi koju sa zadovoljstvom prihvaćam. Moja zamjenica Danijela Stanković će vam se javiti.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: gospodine gradonačelniče zivim u iznajmljenom stanu gdje nema grijanja dobio sam kčerku prije 4 dana ja i žena nemamo gdje bit ja bi vas zamolio ako nam ikako možete pomoc da nam grad da nesto trenutno dok se ne snađemo molim vas pomozite nam unaprijed hvala (Stjepan S.)

O: Poštovani,
Grad Vukovar ne raspolaže sa stanovima i nema ih.
Regionalni ured je prva institucija kojoj se trebate obratiti. Grad Vam može pomoći u ogrijevu ako na to imate pravo, odnosno ukoliko primate socijalnu naknadu.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Štovani, već sam Vam pisao u vezi streljane i imam potrebu za nadopunom. Naime, sva takmičenja u našem gradu financijski pokriva udruga umirovljenih policajaca, a ne Grič 7 i mi bi bili nositelji i voditelji nove streljane. Zar ne bi bilo prestrašno da turnir za Sv. Mihovila i za pad grada te za 12 Redarstvenika počnemo održavati u Nuštru jer će nam zbog uvjeta u ovoj streljani početi slati odbijenice. Vi ste upućeni u ovu problematiku, kao i u dogovor da streljana bude u vojarni. Molio bih Vas da ni odgovorite i kažete mi Vaše mišljenje. Sa dužnim štovanjem (Danimir M.)

O: Poštovani,
Da, mislim da je vrlo izgledno taj projekt realizirati u vojarni. Ako ste za podržavam.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovanje
zanima me da li postoji gradska stipendija ili zupanijska za studente koji su iz vukovara ali studiraju vani,pitam za prijatelja koji je zavrsio gimnaziju u vukovaru ali upisao je defektologiju u tuzli
hvala (Darko M.)

O: Poštovani,
Neka prati natječaj i prijavom može ostvariti pravo. Odgovor po prijavi će dobiti. Nadam se pozitivan.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Cijenjeni gospodine Gradonačelniče ,izvinite ali nekako najviše vjerujem vama da čete mi moči odgovoriti na sljedeče pitanje .2010 sam predao sa svojom obitelji molbu za socijalni stan u Borovu Naselju u kojem sam odrastao kod svoje pokojne bake u četvrtoj koloniji.Majka mi je iz obitelji Pavlović a kuča je bila prva četverodomka od kina sa desne strane.Zadesio sam se u ratu 1991 u Borovu i u 8 mj izašao prema Vinkovcima pa za Zagreb po naputku ujaka Pavlović Boška jer sam bio maloljetan.Posljedice rata su me sustigle i liječim se u Jankomiru na 8 odjelu od f62.0 i f 33.2 (ptsp)od posljedica ratnih trauma. Nemam status branitelja a u postupku sam da realiziram status civilnog ratnog stradalnika.Sve sam potrebne dokumente poslao i nezna koliko još moram otprilike čekati za realizaciju stana .Gospođa mi je rekla prema mojim članovima obitelji da imam pravo naveči stan što meni nije nužno.Žena i ja u Vukovaru mislimo se početi baviti poljoprivredom no jedan od glavni uzroka je kočnica jer moramo za poticaj iz FONDA EU biti prijavljeni i imati stan.Molim vas ako mi ikako možete izači u susret da mi date neki naputak ili nadu jer kolegice iz dotičnog ministarsva sa Olajnice mi se nejavljaju.U nadi da mi možete nešto reči od srca vam puno hvala jer jedino vjerujem vama na riječ pošto znam da ste iz plemenite Borovske obitelji .lijepi pozdrav (Vedran R.)

O: Poštovani,
Lista za stambeno zbrinjavanje je objavljena i po njoj se radi. Tu je odgovor na pitanje.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Gradonačelniče, lijep pozdrav!
Obzirom da je Vukovar srednjovjekovni grad, zanima me zašto samom središtu grada ne biste dali taj štih?
Konkretno, zašto korzo ne popločiti kamenom koji je tako tipičan za europske srednjovjekovne gradove :)?
Znam da je to skuplja investicija, ali Grad bi bio ljepši i kudikamo šarmantniji! Dičimo se titulom slobodnog kraljevskog grada iz 13.st., ali malo što nalazimo u samom gradu da o tome govori i da nas u to vrijeme vraća.
Zanima me također hoće li se i kada graditi šetnica (i staza za bicikliste i rolere) uz Vuku pa do Adice, tamo podno Olajnice? Čini mi se da je naša park šuma poprilično odsječena od grada što je šteta jer svi veći gradovi nastoje tješnje povezati čovjeka s prirodom...
Toliko od mene i hvala vam na odgovoru :)! (Saška)

O: Poštovana,
Nekoliko puta sam u radio emisijama HRV-a govorio o tome.
Sve što ste naveli i još puno više, kreće sa izvođenjem ove godine. Mislim do će svibnja (za Dan Grada) većina toga biti završena.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani
Zanima nas kada će doći na red za uređenje i osvjetljenje ulica Jana bate?Od Doma tehnike do prvih kuća nema ulične rasvjete i hodaju lisice i napušteni psi koji napadaju ljude koji tamo prolaze na putu do posla. Unaprijed hvala na odgovoru.

O: Poštovani,
Kada budemo vlasnici.
Mislim da sam više puta govorio da je problem što vlasnik, tvrtka Borovo, ne održava javne površine, a ne prihvaća prenijeti vlasništvo na Grad. Možda uspijemo ove godine riješiti pitanje vlasništva.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovanje
Stvar koja me najviše po novome smeta u gradu Vukovaru su kružni tokovi, mene zanima da mi jasno odgovorite na pitanje čija je ideja da na prostoru od 1, 5 km- znači mala razdaljina se sagradi TRI KRUŽNA TOKA. Već smo svjedočili brojnim nesrećama na tim kružnim tokovima, srušili ste drvo u poznatom drvoredu u Vukovaru da bi sagradili kružni tok zbog JEDNE trgovine!? Ima li to smisla? Mijenjati totalno cestovnu infrastrukturu grada, koja je godinama bila ista. Ovdje se ne radi samo o vizualnom smislu nego i sigurnosnom, ljudi jednostavno ne znaju pravila izvan i u kružnom toku, s time se ništa ne rješava. Nisu li semafori najbolje rješenje bili? A od spomenute ceste koja ima četiri traka i služi za brzinu do 70 km na sat ste napravili cirkus. U tu novu trgovinu se moglo ulaziti s desne strane kao i u ostale dućane s te desne strane, a tko je išao iz smjera centra grada mogao se okrenuti na kružnom kod OMV-a. Narušen je prepoznatljiv izgled grada, srušeno je drvo koje sigurno ima 30 ak godina, i najvažnija stavka NESIGURNO JE, bit će prometnih nesreća sve više, pogotovo kad se počne povećavati broj vozila. Ponavljam opet, zanima me čija je to ideja, tko je odobrio takav plan izgradnje na 1,5 km tri kružna toka- vrlo veliki stručnjak koji je odgovoran za velik broj prometnih nesreća. (Marko M.)

O: Poštovani,
Državna cesta je pod ingerencijom Hrvatskih cesta. Kudeljarska i Priljevo su državne ceste.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Gospodine gradonacelnice dobar dan.
Kada ce u Vukovaru biti zabranjeno paljenje korova suhog lisca itd.Bas kada navecer trebamo malo svjezeg zraka u sobama,moramo zatvarat prozore i vrata zbog smrada i dima. (Ivan V.)

O: Poštovani,
Zabranjeno je već odavno.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani gradonačelniče,
Lička ulica u Vukovaru (borovo naselje) je u postupku renoviranja - krpanja. Problem građana na kraju Ličke ulice od k.b. 205 do kraja ulice je što taj dio ulice već desetljećima nije asfaltiran.
Nemojte reći da je potrebna projektna rješenja i studije javno-privatnog partnerstva za asfaltiranje desetljećima utabanog puta.
Tražimo da se zajedno s radovima rekonstrukcije koja je u tijeku konačno asfaltira i taj dio ulice.
Pomozite nam da konačno počnemo živiti kao građani u 21. stoljeću a ne da gazimo po blatu i gutamo prašinu.
Zar tražimo puno ?

O: Poštovani,
Sve sam ja to osobno prohodao više puta i razgovarao sa ljudima iz Ličke.
Za 11 godina ništa (posebno u Ličkoj) jedino malo staze do nečije kuće. Želja je sve više a novaca mislite da je manje? No potpuno je suprotno. Novaca je više, ali se namjenski troši. U odnosu na 6 ulica koje su obnovljene za 11 godina (od 1998.-2009.), u tri godine mog mandata Lička ulica će biti 81. ulica koju ćemo obnoviti, i to ove godine.
Od vas iz ulice očekujem za svečano otvorenje, da proslavimo svi zajedno uz janjca. Svakako da se vi pobrinite za janjca a ja za piće.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani gospodine gradonačelniče!
Obraćam vam se drugi put, nakon par mjeseci, ponukan viješću da ste izašli na sastanak sa stanarima ulice A. Cesarca da bi porzgovarali o njihovoj problematici. To je gesta koju mogu samo pozdraviti. Ali nažalost mi stanari ulice Priljevo (dio između dva kružna toka) još uvijek nemamo riješenu prilaznu cestu, za koju ste mi na ovim stranicama obećali da će biti riješena u sklopu radova na kružnom toku za Kaufland.
Željko nadam se da mogu prijeći na ti, poznajemo se dugo.
Ukratko i Danijel Rehak je bio kod tebe skoro, i nikakve pozitivne vijesti nismo dobili.
Zima ide, mi smo u rupi, ceste nemamo, a samim tim ni ralica nam ne može doći kad zapada snijeg.
Molio bih te ako se ikako što može uraditi prije zime.
Srdačan pozdrav od svih stanara!

O: Poštovani,
Pored Hrgovićevog objekta kreće izgradnja benzinske crpke. U okviru tog zahvata biti će sve utvrđeno: i staze i cesta.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani gradonačelniče veliki pozdrav od obitelji P.
Evo ovim putem vas želimo zamoliti ako ste u mogućnosti izaći nam u susret te pomoći našem predstavniku Tenis klub Vinkovci uspješnom dječaku i sportašu, jer koliko sam ja svama pričao vi ste sami rekli da nemate mogućnosti ništa nam pomoći što je mene kao roditelja razočaralo a zamislite kako je tom mladom sportašu kojega gdje god smo se obratili samo odbijaju riječima nema i ne možemo, a smatramo da Vi i samo Vi imate tu mogućnost a da vam nitko ništa ne kaže da S. kao jednog od najuspješnijih sportaša u 2012.godini stimulirate novčanom nagradaom jer je bio 28. igrač na kraju 2011.godine na ljestvici HTS-a a sad zauzima 5. mjesto na ljestvici HTS te je i ušao u državnu reprezentaciju uzrast do 12. godina.
S. do kraja godine ima potrebu odigrati nekoliko turnira u Hrvatskoj i Srbiji kao i teniski kamp u Londonu gdje je pozvan besplatno kao talentirani dječak ali su nam potrebna sredstva za put u AVENUE ACADEMY London.
U nadi da ćete imati mogućnosti nam pomoći unapred zahvalni

O: Poštovani,
Molim Vas da sve ovo dokumentirate i dopunite uz zamolbu. Rekao sam što je problem i da gradonačelnik ima ograničenja. Problem je što niste iz Vukovara i što Vam sin nije član tenis kluba iz Vukovara. Stoga nemate pravo biti razočarani zbog odgovora, jer je to tako po zakonu koje imamo.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani gosp. gradonačelniče,
stanari ulice Augusta Cesarca došli bi do Vas na razgovori o problematici te ulice. Stoga Vas molimo da nam ugovorite termin kad Vama odgovara.
U iščekivanju vašeg odgovora,
S poštovanjem
Stanari ulice A. Cesarca

O: Poštovani,
Zašto da dolazite? Doći ću ja k vama. Nazovite me i dogovoriti ćemo sastanak.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Postovani,
da li ce grad Vukovar dijeli stipendije za poslijediplomski doktorski studij?
Hvala! (Milica)

O: Poštovana,
Ne grad već Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani g.gradonačelniče
kad će biti napravljena kanalizacija u ulici F.kuhača ?
lijepi pozdrav (Monika P.)

O: Poštovana,
Kanalizacija u navedenoj ulici je u programu EU fondova za 2013/14.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Željko ,dragi gradonačelniće, kao što vam je poznato ja sam samohrana majka na soc. skrbi. Imam kćer koja ide u xx razred pa bi vas htijela pitati da li je moguće da moja kćer dobije od grada neku stipendiju, pomoć bilo što jer mi je financijski vrlo teško i problem pošto moram svaki dan dati makar 20 kn za jauznu a imam skrbi 1025kn ,a od toga i račune plaćam. Puno vam zahvaljujem na vašem radu kao gradonačelnik svih nas i kao prijatelja! (D.B.)

O: Poštovana,
Da. Svi studenti će dobiti stipendiju i besplatan prijevoz kako je to već poznato od kako sam gradonačelnik.
Sretno studentici i pozdrav!
Željko Sabo, Gradonačelnik
P.S.
Srednjoškolci će također imati besplatan prijevoz, ali stipendije ne.


P: Poštovani,
hoće li se ikada dovršiti onaj komadić staze na Priljevu , nekih 60 metara, prije skretanja za poslovnu zonu (Vinkoprom ) na Priljevu? Kad krenu kiše tamo je pravo blato, a šteta je, jer je ostali dio još prije par godina lijepo uređen za pješake.
Hvala! (B.M.)

O: Poštovani,
U okviru radova koji se izvode trebalo bi se sve završiti.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani gospodine gradonačelniče,prije tačno 8 i pol godina predali smo zahtjev za stambeno zbrinjavanje, ove godine je izašao spisak na kojem smo 275 po redu,zanima nas kad će se to početi rješavati i koliko dugo još treba da čekamo? Unaprijed zahvalna peteročlana obitelj iz Vukovara!!! (Goran I.)

O: Poštovani,
Uporno prenosim vaše zahtjeve regionalnom uredu i Ministru tražeći brže djelovanje. Nadam se da će sada sve ubrzati.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani,
upisala sam ove godine Pravni fakultet u Osijeku i željela bih znati da li će svi redoviti studenti u 2012./2013. g. moći dobiti stipendije grada Vukovara? (Arijana B.)

O: Poštovana,
Naravno!
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani!
zahvaljujem na odgovoru koji ste mi proslijedili i konstatacijom da je odgovoran gos. Damir Barna koji je u skupštini trgovačkog društva "Tehnostan", Nemam nameru nikoga da branim niti napadam, no prisiljen sam da Vas podsjetim:.
Na sjednici gradskog vijeća dobili ste ovlasti poglavarstva te ste na taj način u mogućnosti da izvršite promjene (SMENITI sve osobe u gradskim tvrtkama) koje rade na štetu građana ,što ste Vi u više navrata i javno isticali,međutim to niste ispunili,NP. (povukli ste se za TEHNOSTANOM te u ime grada tužili svoje birače vrhovno sudu za povrat pričuve mada grad niti tehnostan nisu dobiti niti jednu revizijsku presudu ustavnog suda a troškovi suđenja su ogromni (ako niste upoznati, provjerite kod odvjetnika koji zastupaju građane).
Osobno me interesira tko će odgovarati za bespotrebno suđenje i napravljene troškove te iz kojih sredstava će to Grad i tehnostan namiriti sredstva s obzirom na STATUT grada i članak 20,koji govori o odgovornosti,
zahvaljujem ! (Mirko D.)

O: Poštovani,
Ma opet isto. Nikako da prihvatite činjenice. Odlukom Gradskog vijeća je imenovana Skupština i to gospodin Damir Barna i njemu se trebate obratiti.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Gospodine gradonačelniče!
Molim za Vaše mišljenje o današnjem rasističkom napadu Srpskih mladića (njih 5), na Hrvatskog mladića ispred „Strukovne škole“ u Vukovarskom kvartu B. Naselje. Bila je policija i napravila zapisnik: Hrvatski i Srpski mladić su se potukli, a četiri Srpska mladića su ih razdvajali. Hrvatski mladić ima frakturu nosa i teške tjelesne povrede (ustanovila Hitna služba), dok su Srpski mladići nepovrijeđeni.
Znam gradonačelniče da su oni Vaši glasači i da su Vas doveli na vlast. Ali... dali smo došli do toga?
Negdje sam pročitao da ste i Vi Vukovarski branitelj...
Otac teško ozlijeđenog mladića je Vukovarski branitelj više puta ranjavan. (Aleksandar D.)

O: Poštovani,
O ovom slučaju neznam ništa. Svakako da ih osuđujujem. U okviru zakona vjerujem da će odgovorni odgovarati.
P.S.
Ne znam kako Vi možete znati od preko 5500 glasova tko mi je dao glas? No, nadam se da sam opravdao svaki glas i trudit ću se i za Vaš.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani!
Ima li ikakvih vijesti u vezi obnove OŠ N.Andrića ili ćemo djecu "prebaciti" u neku drugu školu u kojoj ne prijete smrtne opasnosti??zašto naš župan ne mari za Vukovar? (Tony)

O: Poštovani,
Na žalost nemam.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Postovani gospodine gradonacelnice,ako mozete molim vas da mi date odgovor,,,Pored moje kuce je rusevina ,a o vlasnicima se nista nezna ,dali ce takve kuce postati vlasnistvo drzave i dali ce prvi susjed moci kupiti tu povrsinu.Daljna obitelj nije zainteresovana za taj plac. Zelimo vam i dalje uspjeha u vasem radu i pozdrav od vasih sugradana. (Zora V.)

O: Poštovana,
Dođite i gradsku upravu i javite se pročelnici Lidiji Nikšić. Pokušati ćemo pomoći.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Postovani gospodine gradonacelnice ja bih vam postavio jedno pitanje na koje se nadam da cete mi odgovoriti.Kada ce proci asfalt u Lickoj ulici u Borovu naselju,nase zadnje tri kuce nemaju asfalt i vec godinama se borimo sa blatom u kisnim danima godine,jer stvarno vise nema smisla da samo nase 3 kuce na kraju ulice nemaju asfalt.Ovim putem bih vas zamolio da se pozabavite mojim pitanjem.Unaprijed zahvaljujem. (Borislav A.)

O: Poštovani,
Ove godine će biti riješen Vaš problem. Znam i bio sam tamo nekoliko puta, u različitim vremenskim uvijetima. Želio sam da uredimo cijelu ulicu, ali ako ne onda samo taj dio sigurno.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Hoče li išta biti od planirane Termoelektrane u Vukovaru i što se čeka sa nastavkom radova na izgradnji Konzuma.
Lijep pozdrav ! (Josip H.)

O: Poštovani,
Radovi na izgradnji robne kuće su krenuli. Termoektrana je u pregovorima i čekanju rješenja zemljišta.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani,
Molim da nas iz ulice I. G. Kovačića, u Vukovaru kao prvi čovjek grada uzmete u zaštitu. Naime više od godinu dana vrše se radovi na cesti naše ulice i primorani smo koristiti ulicu Frankopansku, da bi došli do grada i vratili se kućama. Naš problem je uzani prolaz na početku Frankopanske ulice, koji je asfaltiran i oivičen bankinama, u dužini od nekih 100-tinjak metara. Ne znam zašto baš na tome djelu se neki bezobrazno moraju parkirati, neki radi toga da izbjegnu plaćanje parkiranja, neki su u kafiću, koji se nalazi na ćošku, ulazu u Frankopansku ulicu i fizički nam je onemogućen prolaz automobilom, ako su parkirana druga vozila na tom komadu ceste, puta.
U toku ovih više od godinu dana otkad nam se radi ulica zvali smo i komunalne redare i policiju i već im dojadili sa pozivima da nam je netko opet zatvorio put, sa nepropisno parkiranim vozilima, znak je uredno postavljen o zabranjenom zaustavljanju i parkiranju, ali očigledno nikoga taj znak ne zanima.
Ako smo pokušali da kažemo netkome iz kafića koji sjedi uz kavu ili pivo da se pomjeri i da ne možemo proći dobili smo odgovore šta se vozimo ako nismo sposobni vozači da prođemo ili nam se psovala majka ili pokazivao srednji prst. To su dosad svi stari iz naše ulice doživljeli, kao i gosti koji idu kod nas i čak da netko kreće da se tuče sa nama.
Pošto je problem postao i više nego trajan, molim da nešto učinite sa vaše strane i da nam dopustite da imamo pravo doći do svojih kuća i otići od kuće nesmetano.
To "zatvaranje" nama prolaza se događa od samog jutra, do večeri, a ponekad i do same ponoći.
U nadi da će te nam pomoći i omogućiti normalan prolaz, pa tako i ovu našu svakodnevnicu, zahvaljujemo se i veliki pozdrav vam šalju svi iz ulice I. G. Kovačića, u Vukovaru. (Nataša)

O: Poštovana,
Učiniti ću što treba i to brzo. Nadam se i konačnom završetku radova u ulici I.G.Kovačića.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani Gradonačelniče
prošle godine u 2 mj predali smo zahtjev za povrat uloženih sredstava za strojeve i obijekat u fond za obnovu i razvoj grada Vukovara i do sada ništa svoje obaveze prema radnicima .državi i dobavljačima uredo ispunjavamo nismo na Linićevom popisu pa me interesira dali je moguće da su svi oni dužnici iz grada Vukovara dobili ogromna sredstva a da pošten čovijek nemože ni ono na što smatram da imamo pravo kao i drugi. Zato me onteresira dali Vi imate kakvih informacija šta se dešava u Fondu i kad će krenuti isplate
Pozdrav (Katica K.)

O: Poštovana,
Trebam više podataka. Molim Vas pošaljite mi ih na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani.Zanima me dali će uskoro biti obnovljena ulica Dr.F.Tuđmana? I kada bude da će biti obnovljena u stilu u kojem je obnovllena ulica koja vodi prema crkvi i gimaziji. Moje mišljenje je da bi barokni centar trebao imati baš tako uređene ulice. (Veljko J.)

O: Poštovani,
Radi se, a još idu iskopi za glavni cijevovod pitke vode. Nakon toga idu završni radovi, popločavanje po projektu i uvjetima konzervatora. Ne kocka granitna, zbog stvaranja buke.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Štovani Gradonačelniče!
Znam a sada imate i drugih problema u gradu, ali me zanima da li postoji mogućnost da dobijemo normalnu streljanu? Naš streljački klub radi u neljudskim uvjetima, a isti je jedan od najtrofejnijih klubova u gradu. Da imamo normalne uvjete, imali bi više članova,a samim tim bi bili još bolji. Vinkovci imaju dvije streljane, a Nuštar ima streljanu sa fantastičnim uvjetima i sa 10 staza. Ne mogu vjerovati da samo u našem gradu nema sluha za novu streljanu. (Danimir M.)

O: Poštovani,
O tome sam razgovarao sa dečkima iz Griča. Moguće je sve,samo ipak treba više upornosti.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani ! Kako je gradska tvrtka "TEHMNOSTAN" d.o.o. i po čijem odobrenju postala vlasnik kotlovnica i podstanica ?
Drugo pitanje vezano je uz prvo a tiče se iste tvrtke:
"Grad Vukovar sa svojom gradskom tvrtkom "TEHNOSTAN" je sklopio ugovor o korištenju i održavanju mjerača topline koji su plaćeni novcem porezni obveznika (odgovorna osoba gradske tvrtke TEHNOSTAN 2004 godine došla na gradilište i zabranila ugradnju mjerača topline s kojim ciljem neznam") kako sad sa izlaskom iz sustava grijanja gradska tvrtka tehnostan NEZAKONITO skida i odnosi mjerače topline tvrdeći da je ona vlasnik? Molio bih konkretne odgovore jer na prvi upit više od godinu i po dfana nisam dobio odgovor niti od Gradskog vijeća niti od gradske tvrtke tehnostan (Mirko D.)

O: Poštovani,
Pitajte glavnu osobu za Tehnostan; Skupštinu, gospodina Damira Barnu. On Vam treba odgovoriti.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani gradonačelniče,
zanima hoće li učenici i studenti imati pravo na besplatni prijevoz u idućoj školskoj/akademskoj godini?
Lijep pozdrav! (N.N)

O: Poštovana,
To sam rekao na početku mandata. DA!
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani gradonačelniče,
na današnji dan, u mislima smo s Vama.
Našem Vukovaru želimo puno dječjeg smijeha,veselijih ljudi i ljepše budućnosti.
Vesna Draganić
Udruga odgojitelja dječjih vrtića Koprivničko-križevačke županije

O: Poštovana,
Hvala Vam. Lijepo je znati da imaš prijatelje. Znajte to i Vi, u svojim mislima.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani gradonačelniće!
Vidim da dosta ima pitanja i raznih komentara pa Vas ne bih zamarao previše. Zanima me Preradovićeva ulica kad bi mogla ići u sanaciju? Onako u šali, otpast će nam kotači s auta.
Svako dobro i nastavi te s ovakvim radom i brže ćemo isplivat iz krize. (Dražen H.)

O: Poštovani,
Preradovićeva još nije na redu jer treba slijedeće godine raditi kanalizaciju.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Imate li u planu čišćenje korita Vuke od otpada, barem u centru grada, ovih dana kada je vodostaj iznimno nizak?
Izgled rijeke baš i nije reprezentativan.
Lijepi pozdrav (Ljiljana)

O: Poštovana,
Da imamo. Planiramo uraditi i mnogo više.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani, Od kud zaštitarima (za vrijeme trajanja VFF) pravo da tjeraju ljude (koji imaju svoje piće)sa gradske plaže? pa zar nije plaža gradska imovina?
inače: bio sam sa svojim djetetom (5god) i pio sok kada su mi došla 3 nabildana zaštitara i doslovno me otjerali "iza sidra"
Dali je cilj da "danube gardens" zaradi ili je cilj da ljudi u sklopu VFF pogledaju nastupe izvođača? (Marijan K.)

O: Poštovani,
Pogriješili su i dobiti će upozorenje.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani gradonačelniče, kada će biti natječaj za komunalnog ili / i prometnog redara?
Unaprijed zahvaljujem!
Pozdrav! (Dino M.)

O: Poštovani,
Uskoro, u rujnu.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Štovani, nisam Vas stigao pitati na adi pa sad koristim prigodu, zanima me da li možete usmjeriti javne radova da očiste korito Vuke u centru grada jer je sada idealna prigoda pošto je vodostaj tako mali. Taj msli zahvat bi uljepšao sami centar koji je po meni srce našeg grada. (Danimir M.)

O: Poštovani,
Vuka će se uređivati.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Postovani! Moje pitanje je kada primate stranke na razgovor i da li se moramo najaviti? Hvala unaprijed. (Mara R.)

O: Poštovana,
456-501. Najavite se tajnici i molim Vas ako je moguće recite joj u čemu problem.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Postovani.
molio bih vas da se sastanemo kod vas kada budete umali vremena.
Zasto?Predstavio bih vam projekt koji bi dobivao struju iz alternativnih izvora energije,kojom grad obiluje.
Na sastanku bi se trebali dovesti ljudi iz Vure,HRV.voda i suma,kako bi se vidjelo kako bi i gdje bi se projekt mogao implementirati.
Vura bi morala napraviti svu potrebnu dokumentaciju,kojom bi iz EU. fondova dobili sredstva za infrastrukturne projekte u iznosu do 75%. (Milan M.)

O: Poštovani,
Javiti će Vam se gospodin Kedmenec.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani gosp. GRADONAČELNIČE, kada će se urediti i staviti pod kontrolu atomsko sklonište u naselju Olajnica ? Ono je sada smetište i ruglo grada a noću se tamo i nešto čudno događa. Mišljenja sam da taj objekat to zaslužuje, što govore i '' RANE 90-e. (Drago J.)

O: Poštovani,
Ove godine.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani Gradonačelniče, Sa ogorčenjem primjećujem da Grad ne čini ništa po pitanju parkiranja na zelenim, gradskim površinama, dok sa druge strane marljivo kažnjava vozače koji nisu uplatili parkiranje na parkiralištima. Zašto komunalni redari ne kažnjavaju nesavjesne vozače koji parkiraju po zelenim površinama, posebno u okolini hotela Lav? Sve su to ljudi koji idu na kupanje i eto baš moraju na metar od Dunava parkirati svoje limeno kljuse! Ovo divlje parkiranje je prevršilo svaku mjeru, a i nemar komunalnih redara koji očigledno ne rade svoj posao kako treba, a primaju plaću. Ujutro radnici Komunalca uređuju zelene površine, a popodne vozači tamo parkiraju automobile! Da ne kažem kako parkiraju osim "Vukovaraca" i Županjci i Vinkovčani koji u svom gradu ne bi tako nešto ni pomislili napraviti. Zašto dopuštamo nered u svom gradu, a u njihovim gradovima se moramo držati reda? Poduzmite nešto i uostalom popunite gradski proračun. Nemojte mi samo odgovoriti da se eto malo strpimo jer će proći sezona kupanja pa će i parkiranje biti manje. Sa poštovanjem, (Danica V.)

O: Poštovana,
Sve stoji što ste napisali. Uvodim drugu smjenu redarskoj službi.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani,
sada kad je mali vodostaj Dunava i Vuke vizura s bilo kojeg gradskog mosta na Vuku je nezavidan. Nikako se nebi zadržavala na mostu, zato jer je osvanulo razno smeće. Nikako mi se ne sviđa slika tog dijela grada. Nadam da će komunalna služba to oćistiti u što kraćem roku. (Danijela H.)

O: Poštovana,
Trebale bi to uraditi Hrvatske vode ali nećemo ih čekati.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani gosp.gradonačelnik!mene zanima dali je opravdano,pošteno i po zakonu da našePPD-Vukovar vrši kontrolu plinski instalacija po domovina i naplaćuje 350kn.?dali je neko u ovom gradu mislio na nas koji imamo male mirovine kako izdvojiti tu svotu novca.Za desetak minuta koliko se zadrže u kući toliko novac! S poštovajnem Vera.

O: Poštovana,
Vidjeti ćemo koliko je to u drugim gradovima. Nakon usporedbe možemo uputiti prigovor PPD-u.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani gradonačelniće,,prošla dva tjedna sam poslovno boravila u vašem gradu..i moram reći da sam oduševljena.. grad vam je jako ljep i vidim da se i dalje uređuje,,svaka čast..kad bih imala mogučnosti rado bi došla sa obitelji živit u vaš grad..možete li mi reći kako stojite sa prodajom gradskih stanova i dali imate slobodnih..ili možda pacela za gradnju....unaprijed hvala i još jednom BRAVO za grad,ljubaznost i toplinu ljudi.. (Marina J.)

O: Poštovana,
Imate izvanrednu i najpovoljniju privatnu ponudu od samih vlasnika nekretnina. Pratite oglase u Vukovarskim novinama, a ima i agencija. Grad ima nekoliko zemljišta koja nisu atraktivna.
Hvala za interes i reći ću Vam da smo na 40 posto onoga što slijedi.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Samo jedno pitanje za vas Željko ,poznato nam je da će ove godine biti otvoren Kaufland i da će biti zaposleni mislim naši Vukovarčani. Dali će te pomoći nama koje smo samohrane majke ,na skrbi a imamo tu školu i želimo da radimo. Ja govorim u ime svih samohranih majki, a ne kao i svugdje da ljudi dolaze iz Vk, Osijeka i Županje i zapošljavaju se ovdje kao da mi nemamo ljudi. Ja sam zamolbu poslala i nadam se da neće biti mita i korupcije, ali kod nas to valjda tako mora bit,sramotno ali tako! Hvala vam što će te ovo pročitat i biti uz nas nezaposlenih! Pozzzdrav! (Daliborka B.)

O: Poštovana,
Svakako da je to i moja želja. Iako je nemoguće utjecati privatnicima koga će zaposliti, nastojati ću djelovati u interesu Vukovaraca.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani,
ovo je više prijedlog nego pitanje.
Naš grad kao turistička destinacija ima mnogo neiskorištenih mogućnosti. Svaki grad ima neke atrakcije kao borba vitezova, stari zanati, a i mi Imamo dvorac Eltz. Zašto to ne bi iskoristili. Treba odrediti nekoliko dana u godini kad će se kostimirati dvorjani. Neka se po gradu voze kočije kao u stara vremena. Najviše me boli što turisti sa brodova prođu tržnicu i odu za Baranju, kao da im Vukovar nema što ponuditi,. Nije Vukovar samo groblje. (Željka K.)

O: Poštovana,
Slažem se sa Vama i nadam se da vidite promjene u Vukovaru. No ima prostora te Vam hvala.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik
P.S. Ujedno Vas pozivam na jednu vitešku bitku koja će biti 14.09. u Borovo naselju - Moraška/Korčula


P: Hoće li Mladen Grdović imati koncert u Vukovaru? (Željka K.)

O: Poštovana,
Mladen Grdović ima koncert u Vukovaru 02.09.2012.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani, kada će biti sanirana ulica Vladimira Nazora i ostale ulice u središtu grada koje su raskopane tijekom radova na kanalizaciji? Hvala. (Bojan M.)

O: Poštovani,
Ove godine i do proljeća 2013. nadam se da će se centar Vukovara cjelovito urediti. Na redu je novi iskop za glavni cjevovod vode, a onda finiš. Malo strpljenja i onda veselje zajedničko.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: imam jedan problem i nadam se da ste Vi u mogućnost naći rešenje. Naime,pored nas je kuća u kojoj nitko ne živi tj.vlasnici su u Kanadi i koja je puna osa.Pošto "drage" vlasnike to ne zabrinjava a iste ose polako okupiraju i moju terasu gde počinju već stoti put praviti osinjak ,tako mi ulaze kuću narušavajući zdravlje moje dece i nas samih.Moje pitanje Vama postoji li rešenje za uništavanje "tuđih" osa?
Unapred zahvalna! (Jelena)

O: Poštovana,
Kada bih Vam odgovorio što trebate učiniti, vjerujem da bi rekao ono što već znate. No reći ću Vam nešto drugo. A to je da umjesto ono što trebate ne napravite, već pošaljite Vašu adresu pa ćemo pokušati, uvidom na lokaciji, rješiti problem.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani, zanima me zašto na Mitnici nema niti jedan kontejner za reciklažu papira, stakla i plastike. Naime, bio je jedan kod vrtića, ali je navodno tamo smetao te je uklonjem. Molim Vas da riješite navedeni problem HITNO jer reciklažu otpada treba poticati, a ne onemogućavati. Također napominjem da niti Komunalac nema reciklažno dvorište u kojem bi građani mogli odlagati papir, staklo i dr. S poštovanjem (Ivana Ž.)

O: Poštovana,
Problem koji Vi ističete je problem za Komunalac, jer oni imaju koncesiju za zbrinjavanje otpada i to im plaćamo. Vašu incijativu ću proslijediti istima.
Mislim da pravilno upravljanje otpadom treba biti svima u interesu.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: gospodine gradonacelnice
cijenim vas rad i sve sto ste napravili za njega, na spisku sam za dodjelu stanova posto to neverujem da cu docekati zasto grad ne izgradi zgrade za novoformirane obitelji izvrsna lokacija iza naselja stjepan supanc prema labi cisti prostor i lokacija ok razmislite o mom predlogu

O: Poštovani,
Ideja Vam je super i već sam ju prije 6 mjeseci predložio ministarstvu. Nadam se da će biti i novaca za gradnju.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani,
Apsolvent sam arhitektonskog fakulteta u Splitu, inače sam sa područja naše županije. Završni, diplomski rad želim raditi na području grada Vukovara, pa sam Vas htio pitati kome se mogu obratit za potrebnu mi dokumentaciju i upute pri odabiru građevnih lokacija?
S poštovanjem, Stipo L.

O: Poštovani,
Gospođa Pul Žaklina od 20. kolovoza u komunalnom odjelu.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Gospodine gradonacelnice imam pitanje supruga i ja smo predali za stan od apn-a nalazimo se na listi prvenstva dobijanja stana za 2012 god zanima nas kada bi to moglo biti rijeseno supruga moja je djete od invalida iz domovinskog rata dali njoj rijesenje znaci nesto od njenog oca i dali takav dokumenat treba priloziti uz sve ostale papire hvala unaprijed.(Goran B.)

O: Poštovani,
Informaciju možete dobiti u Regionalnom uredu a dobro je priložiti svu dokumentaciju.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani Gradonačelniće,
prilikom nedavnog boravka u Vukovaru tražio sam Taxi uslugu kako bih obišao grad ali na žalost niti Turistička zajednica mi nije mogla pomoći...pa Vas pitam ima li smisla pozivati turiste ako u Vukovaru NEMA jasan kontakt za taxi usluge na svim turističkim mjestima od Vukovara do Iloka...S obzirom da su me upozorili da na gradski prijevoz ne mogu ni računati (osobito u ljetno doba) ...pa Vas molim da mi objasnite kako idući put kad dovedem goste iz Australije im objasniti da u Vukovaru se koristiti Taxijem ili pak neučinkovitim gradskim prijevozom...Unaprijed zahvaljujem...
S poštovanjem D.Purić

O: Poštovani,
Krivo su Vas informirali. Ima taxi i javni prijevoz. Samo se vi javite i biti ćete zadovoljni. Ako treba i vlakić će ih voziti.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: OTVORENO PISMO-APEL- Poštovani gospodine gradonačelniče! Bit ću vrlo konkretan i postaviti vam sljedeća pitanja.Kada mislite riješiti stambeno pitanje ljudi koji žive u paklu gradske četvrti "internati" u ulici R.PEREŠINA a,b,c,d..ovdje su neljudski uvijeti za normalan i miran život!od ilegalaca koji rasturaju četvrt,siju strah u kosti,prijete starima i nemoćnima,kradu sve pa i radijatore u stanovima. ima i još uljeza,ZOHARI I MRAVI ulaze djeci u nosnice,disne puteve,prenose zaraze i izbezumljuju nemoćne majke.Poštovani gospodine gradonačelniče,po 10 godina čekamo stanove,smješteni smo privremeno,a predugo!!ovdje nema civilizacije! ljudi nemaju toplu vodu spominje se prestanak opskrbe grijanjem za predstojeću zimu,bagra je počupala na stotine kilograma bakra iz zemlje,dovode struje iz trafo stanice za domaćinstva,koja nisu naseljena..HEP kao vlasnik nije učinio ništa kako bi spriječio otuđivanje državnog vlasništva,to je sramotno,a zamislite kako onda nazvati sljedeće što vam kažem!?MUP policijska postaja grada vukovara svakodnevno dobija prijave očajnih stanara,svakodnevno i izađu u prosijeku 1 do 2 puta,ali ništa ne čine,sve ostaje isto pa i gore! GOSPODO!Dužni ste nam omogućiti dostojan život čovjeka,mir i sigurnost,a vi samo trošite tintu i papir,ne kažnjavate krive,a osuđujete nevine!!POSLUŠAJTE NAŠ VAPAJ,POMOZITE NAM DA SE VRATIMO U CIVILIZACIJU!Ja imam 25 godina.a zamislite starije ljude koji strhuju jer nitko ne reagira i ne spriječava već samo pogoršava dajući im dozvolu svojim tolerancijama! Vukovar je naš grad,a kako ću osnovati obitelj i zajednicu?kada nemamo humane uvijete za dostojanstven život!Očekujem da preuzmete odgovornost,da na isto pozovete sve institucije koje se skrivaju i prebacuju lopticu na druge!A kada to kažem onda mislim na REGIONALNI ured u kojemu godinama rade nestručni ljudi,jer netko ima 3 stana,a netko odvaja od kruha da bi stanarinu platio!Njih smatramo glavnim krivcima za pakao u kojemu živimo i što 10,a neki i preko 10 godina čekaju stan jer im otac,brat ili kum nerade u regionalnom ili pak nemaju plave kuverte?Želimo ono na što imamo pravo,što je naše,što nam je uništeno i spaljeno,a sad obnovljeno i poklonjeno onima koji na to ni nemaju pravo!Nećemo stati na ovom pismu čekajući čudo,očekujemo rješavanje ovih krajnje ozbiljnih problema od svih institucija nadležnih i odgovornih za kaos u kojem živimo!pozivamo i vodstvo regionalnog ureda na NEOPOZIVU OSTAVKU te izbor novog i stručnog rukovodstva koji će nas vratiti u naše domove i odvesti iz noćne more!20.kvadrata dijele i 4-člane obitelji,na tisuće žohara i mravi..djeca nemaju uvjete za učenje,igranje i normalno odrasatnje,nemaju slobodu izaći.a oni su naša budućnost,našeg grada koji više nije siguran grad.tražit ćemo pravdu i prava dok god se naše stambeno i životno pitanje neriješi,ukoliko budemo prisiljeni objaviti ćemo apel uredu predsjednika,vladi,državnom odvjetništvu,pravobraniteljici za djecu kao i udruzi za zaštitu starih i nemoćnih te ljudskih prava!Prikupljeno je preko 80 posto potpisa žitelja koji žele normalan i dostojanstven život!
Ponosni i sa štovanjem,STANARI ULICE R.PEREŠINA a,b,c,d.

O: Poštovani,
Upoznao sam i policiju i regionalni ured, napisao im dopis kao o problemu korisnika stanova u nazovimo ih po starom Internatima. Obećali su da će energičnije krenuti u rješavanje. Grad na žalost nije nadležan za rješavanje, osim što sam kao gradonačelnik pisao i tražio, kao i Vi.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani gradonačelniče, zanima me gdje mogu dobiti odgovor vezan za dodjelu kadrovskih stanova? Prošle godine sam bila kod gospodina Pinjuha po tom pitanju, ali on me nije znao ni otprilike uputiti na pravo mjesto gdje bih mogla dobiti potrebne informacije. Suprug i j smo visoko obrazovani, ali na žalost već pola godine ne možemo naći posao ni sa SSS iz razloga što smo prekvalificirani, a posao u struci da i ne spominjem! Zanima me da li i kao mlade visokoobrazovane osobe imamo pravo dobiti kadrovski stan iako trenutno ne radimo (na spisku smo za stambeno zbrinjavanje ali tek sedamsto i neki)? Prije mjesec-dva sam konkurirala i kod Vas u poglavarstvo na radno mjesto voditelja za pomoć u kući starijim osobama, ali odgovor pozitivan ni negativan nikada nisam dobila! Unaprijed hvala! (Milica J.)

O: Poštovana,
Za preporuku kadrovskog zbrinjavanja potrebna je pisana preporuka poslodavca kod kojega radite za deficitaran kadar. Nakon toga Vam i ja kao Gradonačelnik dajem preporuku. Kako nemate poslodavca onda je to u Vašem slučaju za sada teško ostvario.
Ne znam zašto niste dobili odgovor, te ću Vaš navod provjeriti kad dobijem Vaše podatke.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik

Nadopuna odgovora:
Poštovana,
Od Gradonačelnika Grada Vukovara možete dobiti samo kadrovsku preporuku temeljem Zakona o područjima posebne državne skrbi ("NN " 86/08.) čl.19.,a zbrinjavanje vrši Ministarstvo regionalnog razvoja i FU. Da bi dobili kadrovsku preporuku trebate dostaviti slijedeće dokumente:
- zamolbu Gradonačelniku
- preslik diplome
- preporuku poslodavca ( trebati biti zaposleni)
- uvjerenje o prebivalištu
- uvjerenje porezne uprave ( potvrda o prometu nekretninama)
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Hvala vam na vašem odgovoru vezano uz putne troškove za javne radove.
Kao nemamo pravo jer živimo u Vukovaru a i tvrtka je isto. A šta je sa onima koji žive u Borovu Naselju kao recimo većina iz javnih radova ? Borovo Naselje spada pod Vukovar a tvrtka Komunalac je na kraju sajmišta. Znači ja moram da platim autobus do tamo što znači za mene 12 kn troškova prijevoza dnevno. To nije baš tako blizu za nas iz Borova Naselja.Ovi u komunalcu bi najrađe da nas nema jer tako se i odnose prema nama. Ne daju nam putne troškove ,odijela ,radne cipele . Apsolutno ništa . A i plaća je upitna jer je opet novi direktor rekao para nema a i potrošili su naš fond javnih radova da zakrpaju neke druge rupe. Ako je država platila za nas unaprijed novce za naše plaće kako se dozvolilo da neko napravi transfer sa našeg računa za plaćanje nečega drugog.
Hvala (Marko M.)

O: Poštovani,
Plaća mora biti a za drugo ne mogu govoriti. Naime dobio sam i ja te informacije o tome što se dogodilo u tvrtki.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Dobar dan gospodine gradonacelnice!
Molim vas da mi kazete kako i gdje mozemo saznati koji placevi su u drzavnom vlasnistvu, jer bi plac tj. nekada bila kuca kupili. Taj je plac pored nase kuce. Unapred vam hvala na odgovoru.
Veliki pozdrav i samo tako nastavite vasi iskreni sugradani to cijene. (Zora V.)

O: Poštovana,
23. kolovoza možete doći u Komunalni odijel te se javiti pročelnici gđi. Nikšić Lidiji.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Moja cura i ja imamo stan u Vukovaru (Borovo Naselje), mi smo iz Koprivnice.
Vec duže vrijeme si trazimo nekakav stalni posao u Koprivničko - Križevačkoj županiji ali neuspiješno.
Sjetili smo se tog stana u Vukovaru pa zašto ne da si tamo probamo nešto naći. Stoga moje pitanje je :
- da li dajete kakve poticaje i benificije za mlade ljude koji bi se htjeli tamo preseliti i tražiti posao?
Nadam se vašem odgovoru. Sandro A.

O: Poštovani,
Na žalost imamo, kao i u drugim gradovima, problem zapošljavanja i naših mladih koji su u Vukovaru. Pitanje zapošljavanja je pitanje potražnje, kao kvalifikacija ponude. Nemamo poticaje osim mogućnosti stambenog zbrinjavanja a Vi to imate.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Pozdrav kako se ono zove vas sin? (Jadranko I.)

O: Poštovani,
sin Vedran, a kćer Vanja!
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani gradonačelniče Sabo,
ovaj vikend na terasi Radničkog doma u Borovu naselju sviralo se ponovo nakon radnog vremena?
Petak do 01 i 15h?
Subota do 00 i 40h ?
Možete li pomoći stanarima ove gradske četvrti jer smo umorni od zvanja policije nakon 24h iz istog razloga? (V.K.)

O: Poštovani,
Svaki lokal odnosno vlasnik odgovara za svoj rad inspekcijama. Stoga ukoliko netko krši bilo koji zakon, kao što navodite, mora dogovarati te zna kolika je kazna. Stoga Vas želim obavijestiti da grad Vukovar ili ja nismo nadležni da kontroliramo njihov rad. Svakako da ću usmeno obavijestiti direktora Borovo standarda, no nije mi jasno kome su svirali kada su se posjetitelji razišli prije 24 sata.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani, Kako je simultanka koju ste Vi igrali u dobroj namjeri i na neki način predstavljali Grad Vukovar izazvala izvan šahovskih tabli razne kontroverze-moram Vam postaviti pitanje.
Zašto ste /a bili ste upoznati/ kao najuticajniji odnosno najviše rangirani političar RH-sa funkcijama Gradonačelnika, Saborskog zastupnika, član Predsjedništva SDPa,Predsjednik SDPa ŽVS,Dopredsjednik SDPa Gradske organizacije SDPa,dopredsjednik Gradova Hrvatske,uticajni čelnik nekih sportskih organizacija,član raznih UDRUGA IZ DOMOVINSKOG RATA,a takođe mnogo nečega još da ne nabrajam ste dozvolili da bezobzira koliko volite šah da Vas izmalipulira Zlatko Klarić. Iskoristio Vas je da i Vi se u ime GRADA HEROJA založite za nelegitimnu ideju i time ste pokušali da na neki način pomognete u omalovažavanju HŠS kao institucije i krovne šahovske organizacije Hrvatske,koja je izabrana na Zakonskim osnovama.
Ako sam ja do sada branio Vaš ugled na svim sličnim podmetanjima i uvjek naglašavao takvim DA ČEKAJU IZBORE i neka birači odluče.
Zašto baš Vi ste morali da se istaknete takvom izjavom koja nije dobro primljena u šahovskim krugovima.
Svi akteri ovoga događaja moraće sve dokazivati na sudu-jer podnosim tužbu i nadam se da je ipak neovisnije sudstvo u RH -zrelije od namjere pojedinaca koji će pokušavati da to osporavaju.
Pozdrav MOJ GRADONAČELNIČE (Milutin L.)

O: Poštovani,
Bio sam pozvan da pozdravim počasnog građanina grada Vukovara, koji je to od 1993. godine, odlukom povijerenika za Općinu Vukovara, gosp. Marina Vidića-Bilog, te da odigram simultanku. U nikakve se igre nisam upuštao osim, što sam pokušao pobijediti Garija.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Postovani Gradonacelnice,
ja nemam nikakvo pitanje ali Vas molim za pomoc. Ja sam ona "Velika mama"sto je rodila prve trojke u Vukovaru.Nismo nikad nista trazili za nasu djecu,tri godine(koliko oni sad imaju)ali sad me je kriza natjerala da Vam se javim.I ja i suprug smo ostali bez posla(ne nasom krivicom,zbog ekonomske krize)oboje smo na birou.Ja sam zavrsila trgovacku i imam 15god.radnog staza. Suprug je radio u gradjevinskoj tvrtki "Fenix"iz Slavonskog Broda.Na sve strane smo isli pitati za posao ali niko ne zaposljava.Svesna sam da imate puno obaveza i da Vam ovakvih molbi stizu svakodnevno,ali ako nam ikako mozete pomoci bila bi Vam zahvalna.
S postovanjem Sladjana

O: Poštovana,
Ne znam što Vam je suprug po struci, no pretpostavljam da je građevinske struke, pa neka preda svoj životopis u tvrtku Komunalac. Mislim da će oni trebati građevince. Što se Vas tiče ili se javite vašem referentu na zavodu za javne radove koji će biti uskoro aktualni, (krajem kolovoza bi trebali biti pozivi za razgovore) ili se javite na natječaj za Kaufland koji je u tijeku.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani,
obraćam Vam se i kao Gradonačelniku grada Vukovara i kao Predsjedniku Turisitičke zajednice grada Vukovara.
Drago mi je da naš grad svakim danom postaje ljepši i bogatiji za nove sadržaje.I sama sam otvorila prelijepo prenoćište u centru grada ZARA.
Ali bilo bi lijepo da se očisti neizgrađeno zemljište u ulici Nikole Andrića -tik do kemijske čistionice i prenoćišta ZARA,a koje je zapušteno i neodržavano. Problem je i neriješena odvodnja oborinskih voda u ulici Nikole Andrića 16 jer nema šahte za odvod oborinske vode,a nije najsrećnije riješen ni prilaz.
Kako Vukovar postaje sve više i turistička destinacija, uređenje okoliša bi nam svima trebalo biti nešto što će učiniti sretnima i nas i druge koji dolaze u naš grad da ga posjete.
Ukoliko Vam vrijeme i obaveze dozvole,bit će mi drago i čast da posjetite moj novootvoreni turistički objekt ZARA. (Zlatica M.)

O: Poštovana,
Prihvaćam Vaš poziv, te ću razmotriti moguće uređenje.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Dragi Željko kad će ta naša klupa i stol stići na adresu Kralja Zvonimira 80, ajd molim te ako se sjetiš nas tamo pozdrav! (Daliborka B.)

O: Poštovana,
Klupe su naručene. Očekujte poziv.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani gradonačelniče , Imao bih jedno interesantno pitanje...
Postoji li u našem gradu ili općini nekakav poticaj za mala kućanstva koja žele proizvoditi svoju struju i prodavati je HEP-u pomoću fotonaponskih elektrana ?? PS (iz izvora sam čuo da je Općina Lovas u tom projektu i pomaže svojim sugrađanima sa 9000 kn koji su potrebni za ostvarivanje svih dozvola da bi se krenulo sa proizvodnjom ) i još jedno kratko pitanje Ulica Samoborska na mitnici kad dolazi na red za obnovu ??
Lijepi pozdrav i Hvala unaprijed !! (Damir Đ.)

O: Poštovani,
Za tu namjenu nemamo sredstva u ovogodišnjem proračunu. Samoborska ide u rad ove godine.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani gradonačelniče!
Da li će se u skorijoj budućnosti raditi rekonstrukcija ceste i nogostupa u Ukrajinskoj ulici u Vukovaru?
Hvala

O: Poštovani,
Rujan ove godine bi trebao biti rok za radove u Ukrajinskoj ulici.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani gosp. Gradonačelniče.
Imam za vas čitav niz pitanja, pa vam s tim u vezi predlažem jednu kavu. Moj broj mobitela je xxxxxxxx.
Hvala (Dragan I.)

O: Poštovani,
Možete i Vi mene nazvati. No očekujte poziv uskoro.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: kad ce plata za jun javni radovi

O: Poštovani,
Vaš odgovor je u tvrtki Komunalac.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani.
Da li bi se grad mogao uključiti u nekakav projekt "Skate parka"? Možda na Olajnici. U Vukovaru imamo dosta mladih ljubitelja takve vrste sporta (uključujući mog 12-godišnjeg sina).
Lijep pozdrav, (Vanja H.)

O: Poštovani,
U planu je izgradnja već ove jeseni, samo mi je potrebna pomoć dečki što točno treba napraviti da njima bude dobro a ne da potrošimo novac uzalud.
Pomozite i Vi sa savjetom.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Dobar dan.. imam jedno pitanje.. cula sam za informaciju da samohrani roditelji koji su nezaposleni imaju pravo neplacati vrtic za dijete.. da li je to tocno i ako je sto je potrebno da bi to bilo ostvarivo.. hvala... (Kristina L.)

O: Poštovana,
Odgovor na to ćete dobiti u vrtiću, te što sve treba od dokumentacije.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Postovani gradonaćelniče U nedelju oko 8 sati naveče napadnut sam iz čista mira od strane psa lutalice u prvoj koloniji u Borovu Naselju,te sam zadobio ugriz za desnu šaku i desno koljeno.Svjedoci su mi dvojica granicnih policajaca i čovjek koji tamo stanuje napravljen je zapisnik,nakon toga sam otisao u hitnu i kod epidemiologa.Policajci su mi rekli da ne mogu nista napraviti po tome pitanju. Meni licno zanima u cemu je problem da grad Vukovar ne moze da rijesi taj problem,svjestam sam da je kafillerija skupa al nije mi jasno zasto veterinarska stanica ne poduzima nista po tom pitanju jel grad je pun lutalica i postoji mognoct da se to ponovi kao sto su mene napali. (Todor A.)

O: Poštovani,
Zaista o ovome se pisalo i govorilo. Grad je ugovorom sa Veterinarskom stanicom njima dao posao. Očito je da nisu spremni izvršiti ugovorenu obvezu, te ćemo morati tražiti novu tvrtku.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: poštovani gos.gradonačelniče imao bih tri pitanja za vas
1 u Borovu N. u ul.domovinskog rata ispred zgrede 54-56 u veljači ove godine vandali su povadili desetak betonskih ploča sa staze u velikom slovu U pa me zanima kećese sanirati ta sramota o tome su obavješteni vaši djelatnici komunalnog koji su to slikali i na tome je ostalo do dana današnjeg.
2 na istoj adresi kod zgrade 56-52 zbog neodržavanja drveća isti su podigli pješačku stazu a na nekoj stazi se nemože ni hodati jer granje dolazi maltene do zemlje
3 kaće kom.redari na diječijem igralištu početi naplaćivati kazne zbog vođenja pasa na isto da vrše veliku nuždu tj.neko je ukrao dva znaka o toj zabrani jedan je osto hvala. (Dragan J.)

O: Poštovani,
Vrlo brzo.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani gospodine gradonačelniče
Htjela bih upitati (opet) što se događa sa nastavkom izradnje šetnice koliko ja znam ništa , stoji onako kako je i bila, znam za planove sanacije itd , ali me zanima kada će to ?
I drugo , ulica Vučedol , (ona poslije Petri skele ) još nema asfalt , ja stalno cujem kako ulice dobivaju cestu , kako se te ceste obnavljaju , a evo nama jos uvijek nista , zanima me ima li sta nakon 10 godina praznih obećanja išta ? Svake godine sipaju kamenje , ali nebih li bilo isplativije jednom napraviti cestu , pa mirni i mi i vi ? Jer teško je i sada , a pogotovo kada krenu kise ...
Unaprijed hvala na odgovoru (Gordana M.)

O: Poštovana,
Neznam za prazna obećanja i od koga su davanja. Za 11 godina od 1998.-2009. u gradu se obnovio 6 ulica, od toga 4 najkraće i to iz državnog proračuna. Za tri godine od srpnja 2009. do srpnja 2012. obnovilo se preko 60 ulica, od toga tri iz državnog proračuna. Lista prioriteta postoji i mogućnosti radova također su argumenti obnove. Petri skela kao i dio ceste koju navodite je u planu za ovu godinu, i već bi bila u radu da nije problem imovinskih odnosa.
Šetnica je dio EU projekta u vrijednosti cca 60 mil. Eura koja će se izgraditi kroz projekt izgradnje pročišćivača otpadnih vođa. Vrijeme izgradnje 2013.-2015.godina.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani,
Zanima me da li se zna koji će koncerti biti u sklopu "Ljeta u Vukovaru" od poznatih izvođača?
Hvala! (Zoran M.)

O: Poštovani,
05.08. Zlatko Pejakovic
13.08. Goran Karan
26.08. Boris Novkovic
Od 22.-25.08. Vukovar film festival, te će svako veče biti koncerti, a to će se objaviti putem medija. To je za kolovoz i možda još u rujnu bude nešto no pregovori se još vode.
P.S. Čuo sam danas da će i u nekim kafićima biti ludo i da će imati goste.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Dragi Željko, kad će ta naša klupa i stol stići na adresu Kralja Zvonimira 80? Ajd molim te ako se sjetiš nas tamo pozdrav! (Daliborka B.)

O: Poštovana,
Nalog je dan tvrtki Komunalac, nadam se uskoro.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani gradonačelniče!
Dali bi vas zanimala mala elektrana koja bi opskrbljivala npr.iskopine na Vucedolu, ili osvjetljavala gradsku rasvjetu,i to sve na eko prijateljski.
Alternativni izvori energije.
Ako je odgovor potvrdan molim vas da mi se javite na br. telefona xxxxxxxxx (Milan M.)

O: Poštovani,
Zanima me i nazvati ću Vas.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani gradonačelniče!
Da li će se u skorijoj budućnosti raditi rekonstrukcija ceste i nogostupa u Ukrajinskoj ulici u Vukovaru?
Hvala. (Nebojša V.)

O: Poštovani,
Molim Vas da sačekate odgovor jer u rujnu pravimo dodatni plan, te ćemo vidjeti.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani gos. Gradonačelniče
nisam član SDP-a, ali imate moju potporu u vezi ove medijske hajke koja je pokrenuta protiv Vas. Očito da je počela predizborna kampanja.To se vidi i koji ljudi učestvuju u njoj i tko ih je namjestio na visoka radna mjesta u Komunalcu. "Čista namještaljka"
Lijep pozdrav! (Josip H.)

O: Poštovani,
Hvala Vam na potpori i vjeri u mene. Sve to ima drugu pozadinu i mnogi to mogu zaključiti. Ako žele.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Jedno pitanje za vas!
Do počeka mjeseca sam radio u javnim radovima i danas je 18.7, plaću smo trebali dobiti do 15.7. kad dobijaju i ljudi iz komunalca.
U komunalcu još nije bila plaća jer grad im nije uplatio sredstva! Mene zanima zašto nije isplačena plaća javnim radovima kad njih financira Država i taj novac je odavno osiguran!
I nije u redu da ispaštaju ni radnici komunalca ni javni radovi zato što vi imate problem s direktorom komunalca i zadržavate uplatu komunalcu za isplate plaća! To je javna tajna, nitko neće da javno kaže ali svi znaju da je tako! Nama koji nemamo ništa previše je i tri dana kad plaća kasni!!!
Hvala (Marko V.)

O: Poštovani,
O tome sam se očitovao putem medijskog priopćenja i u emisiji na HRV. Grad Vukovar nema ništa sa plaćom za javne radove. Sve ste točno rekli osim što trebate znati da je država uplatila novac direktno na račun tvrtke Komunalac, a ne Grada Vukovara. Nema moj odnos sa bilo kim u Komunalcu veze sa plaćama. Kakav direktor takvo poslovanje.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: ja bih htio pitati gdje se mozemo obratiti i pogledati koji su uvijeti dodjeljivanja stanova u gradu Vukovaru i okolici vukovara.
hvala vam puno (Branimir N.)

O: Poštovani,
Regionalni ured u Vukovaru u zgradi Fine.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Štovani, sada ona kava i nije važna,ali moram Vam reći da Vas sada još više cijenim jer ovi koji dižu buku protiv Vas i ne vole ovaj naš grad, nego samo vole položaj i nikad ništa pametno nisu uradili za moj i Vaš Vukovar. Samo nastavite vaš posao na dobrobit grada i građana ovog grada. Normalno je da čovjek nekada i pogriješi, a može pogriješiti samo ako radi. Naravno da ne mislim na ove nebulozne optužbe i vjerujem da ste čisti. I da hvala Vama i Mati Buliću na preljepom koncertu. (Danimir M.)

O: Poštovani,
Hvala na pruženoj prilici da razgovaramo i u malo kasnije sate. No kava ostaje.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Ovako,zanima me kada se počinju dijeliti stanovi za mlade novonastale obitelji? Hoću li uopće dočekati taj stan od 65 kvadrata ja ili moji unuci? Znam da je popis dugačak i da ljudi čekaju godinama, a previše je stanova koji su podijeljeni onima koji ih netrebaju i sada su prazni,dok se moja četveročlana obitelj mora stiskati u dvije sobice spojene u jednu.Da nepričam da kupaonicu djelimo s ostalim ukućanima zajedno sa kuhinjom,a kad se skupimo ima nas preko deset u tri spavaće sobe.Do nedavno tri obitelji,ponekad i četiri u jednoj kući.Želim dobiti svoj dom jer ga zaslužujem i potreban mi je.Imam dvoje male djece i one trebaju svoj prostor za igru.Imam još puno toga za napisati al nebih htjela duljiti. Već smo u kreditima do grla,kuću ili stan si kupit nemogu. Molim Vas da mi odgovorite,iskreno. Mladi smo i potreban nam je dom da bi mogli u miru uživati sa našom djecom.
Hvala (Katarina K.)

O: Poštovana,
Zbog svih prijašnjih nepravilnosti koje sam godinama pokušavao promijeniti, jedino pravedno rješenje je ovo sad koje je Ministarstvo napravilo. Kriteriji bodovanja su poznati, nakon toga objava liste, primjedbe, te ponovno objava liste za ovu godinu. Uvjeren sam da će se po istoj stanovi dodjeljivati a svake godine će biti ponovno bodovanje. Ono što želim da to bude pošteno, a ne da ima bilo kakve sumnje u korupciju ili vezice. Svakako da se trebaju graditi i novi stanovi i to će biti i moja zadaća. Već ove godine je u planu cca 200 stanova.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Kada će biti gotova Vukovarska Nama? (Ivan R.)

O: Poštovani,
U planu je do kraja ove godine. Tako su mi rekli investitori, Agrokor.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P:kad će biti isplata plaća za ljude koji su radili u javnim radovima!? (Marko V.)

O: Poštovani,
Pitanje treba uputiti Direktoru ali ste me ozbiljno zabrinuli zbog pitanja. O tome sam već govorio.
Srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Gospodine gradonačelniče,
neću Vam postaviti pitanje već ću ovu opciju iskoristiti za komentar.
Sinoć sam gledala kroniku grada Vukovara i strašno me je razljutio prilog o posjetu ministra gospodarstva "uspješnoj tvrtci" Res immobiles. Naime spomenuta tvrtka je u blokadi u iznosu od nekoliko miliona kuna i to već duže vrijeme, ne plaća svoje dobavljače, ne plaća obveze prema državi, a svojim radnicima ne isplaćuje plaće već im daje prozore koje moraju sami prodati i na taj način doći do svoje plaće. Zar vi mislite da smo mi svi ludi u ovom gradu pa nam servirate takve priloge jer se kronika radi po vašoj narudžbi. Ako u ovom gradu nema zaista uspješnih i poštenih tvrtki onda nam ne morate plasirati ovakve laži. Mislim da je ovaj prilog bio velika sramota za ovaj grad.
Ovo nije samo moje mišljenje, već i mišljenje svih mojih poznanika.
S poštovanjem (građanin)

O: Poštovani,
Znate ponekad ne treba tako biti odmah na prvu ljutit. Znam da Vi imate i opravdanja za bijes. Da li Vi mislite da svi koji imaju tvrtke ne bi željeli da nemaju sličnih problema? Mislite li Vi da vlassnik te tvrtke ne bi volio da nije tako?
Pa recimo Anđelo. Isto je bila uspješna tvrtka i može biti opet ali je sada do daljnjega zatvorena, a radnici na zavodu. Pa ne dovodim ja ministre u Vukovar da se hvalim ili da hvalim tvrtke i njihove vlasnike. Ja ih dovodim da vide potencijal, ali i probleme koje imaju gospodarstvenici. Znajte nije lako opstati a bez pomoći gospodarstvenicima svi smo na zavodu za zapošljavanje. Bitka se vodi za opstanak i u Borovu. Veliki dugovi, nema novca za ulaganje u proizvodnju. Bili smo i tamo, i ministri i predsjednici ali zašto? Da im pokažem potencijal. Za najkvalitetnije proizvode, najkvalitetnije i najstručnije radnike, a treba nam samo malo razumijevanja da od utopljenika budemo spasioci. Eto i sa Vama mogu popiti kavu ako želite više o ovoj temi, te o budućim planovima koji su u tijeku za oporavak gospodarskih tvrtki u Vukovaru.
Preporučam se i srdačan pozdrav
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Kada ćemo imati besplatni pristup internetu na području Grada?
U Karlovcu postoji na cijelom području! (Antun B.)

O: Poštovani,
Proširila se mogućnost besplatnog Interneta u gradu i nastojimo da pokrivenost bude još šira. Ne ovisi samo o nama već i od operatera.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani,
Zanima me ima li ikakve nade da Vukovar ikada postane stvarno sjedište županije,a ne ovakvo da je pola državnih/javnih ustanova smješteno u Vinkovcima,a u ono maslo što funkcionira u Vukovaru dolaze Vinkovčani i ini?Neka ovaj upit bude i drugima poticaj na razmišljanje i djelovanje. (ss)

O: Poštovani,
Zalažem se za pozitivne promjene. Na žalost mnogi ne. Pa čak i u gradsku tvrtku Komunalac imamo zapošljavanje od nedavno iz Vere.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani,
planira li se uskoro gradnja kružnog toka na križanju ulica Priljevo i Matice hrvatske? (Bojan M.)

O: Poštovani,
kako vidite izvođač je krenuo sa radovima.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani gradonačelniče,
Ovim putem bih Vas zamolio da se zauzmete za rješenje problema kojeg imaju stanari ulice Dr. A. Bauera Paje, a odnosi se na nesnosni smrad koji se širi iz prenatrpanog kontejner za smeće koji je postavljen tik uz glavnu ulicu, a uz same stambene zgrade. Naime, kontejner služi za odlaganje smeća stanarima, vlasnicima poslovnih prostora iz Tržnog centra, brojnim građanima koji se zaustavljaju svojim automobilima i u njega istovaraju smeće i razni glomazni otpad. Kako kontejner nije dovoljan za svo smeće koje se odlaže, neodgovorni pojedinci bacaju svoj otpad pored kontejnera stvarajući uokolo gomile smeća. Rješenje ovog našeg problema vidimo nešto niže, u ulici G. Čevapovića, gdje se nalazi prazan, betoniran prostor na koji bi se kontejner mogao smjestiti, te se tako ukloniti smrad ispod prozora stanara, a i ružna slika smeća uz glavnu ulicu time bi nestala. Istina je da pristup tom prostoru onemogućavaju postavljeni stupići koji brane parkiranje na zelenoj površini, ali je istina i da su stupići na pojedinim mjestima uklonjeni pa se pojedinci i dalje neometano parkiraju. Osim toga, divlje parkiranje, koje je ovdje postalo običaj, na tom prostoru najviše dolazi ulaskom vozača pored kuće Lavoslava Ružičke, tako da premještaj kontejnera ne bi ništa posebno promijenilo vezano za divlje parkiranje.
Srdačno,(Željko B.)

O: Poštovani,
Pronaći ćemo rješenje. Hvala na prijedlogu.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovanje!
Imam jedno pitanje?
Dali je stari drvored na priljevu zasticen ako je kako je moguce da se onda sjeku stabla? Zbog jednog kruznog toka (koji ce sluziti ulaz u kauflan i gospodarsku zonu s tim da gospodarska zona vec ima jedan ulazu s priljeva tako da ce ovaj kruzni tok sluziti samo za kaufland) po meni je on nepotreban, ulaz u kaufland se mogao napraviti tamo gdje je ulaz u vinkoprom (Robert)

O: Poštovani,
Drvored nije zaštićen. To su uvjeti koje koje je investitor postavio i sve sam plaća. Šteta je za svako drvo ali samo ove godine smo zaradili novih 1000 stabala.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani, u Ulici A.Cesarca(za broj nisam siguran mislim 20) nalazi se razrušena kuća, koliko nam je poznato vlasnikci se dugi niz godina nalaze u dalekoj Australiji. Problem je taj da je ta ruševina leglo štakora,zmija i drugih životinja, ispred same kuće prolazi staza a po saznanjima tik uz stazu na ruševnom zemljištu postoji i nekakav bunar koji također predstavlja problem jer nije vidljiv od raslinja u koje je urastao. Iskreno se nadam se da bi se isto moglo očistiti, te tako ujedno nesmetano prolaziti stazom i naravno ono naj bitnije da se smanjili prostor gdje se skupljaju razne životinje.
Unaprijed Hvala! (Radomir S.)

O: Poštovani,
U planu je bila i je. No pokušavamo riješiti neke imovinsko pravne probleme, te očekujem skoro natječaj.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Kada se radi o daljnjoj rekonstrukciji ulica na području grada Vukovara značajno je istaknuti da je raspisana javna nabava za izvođenje radova u ulicama Tri ruže u vrijednosti 2,200.000,00 kuna i Milovo brdo u vrijednosti 650.000,00 kuna kao i za sanaciju još 14 ulica: Siniše Glavaševića, Franje Kršinića + odvojak, Vanje Radauša, Samoborska, Varaždinska, Kralja Tvrtka + odvojak, Mirna, Eugena Kvaternika, Radnička, Sv. Leopolda Mandića, Sotinska, Prosina, M. Jurić Zagorke, Kralja Zvonimira u sveukupnoj vrijednosti radova oko 4.000.000,00 kn. Radovi u spomenutim ulicama trebali bi započeti sredinom mjeseca kolovoza 2012. godine.

Pitanje: Ne vidim petri skela ulicu u planu. (Zlatko Z.)

O: Poštovani,
Pokušajte nam pomoći da dođemo do dozvole vlasnika za rušenje. Samo tako možemo ostvariti predloženo.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani,
zanima me da li će se i ove godine nastaviti sa izgradnjom staza, budući postoje priče po gradu, da zbog nesuglasica između Vas i direktora Komunalca, neće doći do obnove.
Ukoliko će biti obnove hoće li se obnavljati staza u ulici Marije Jurić Zagorke, te da li se zna sa koje strane bi se išlo u izgradnju staze, budući neki od nas iz navedene ulice planiramo uređivati svoje okućnice, pa bi voljeli znati koja strana bi se uređivala.
Hvala
S štovanjem (Mario K.)

O: Poštovani,
Radimo po planu. Volio bih kada bi za sve radove koje građani rade dođu u Komunalni odjel te dobiju uvjete gradnje kako poslije ne bi bilo problema.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Cijenjeni gradonačelniče molim Vas pomozite spriječiti ekološku katastrofu nastalu sušom u našem "mini nacionalnom parku" podno Adice " Radina bara" - staro korito Vuke.
Ugrožen ja sav biljni i životinjski svijet, a posebno ribe i mladi naraštaj labudova. Vremena je jako malo!
Srdačan pozdrav (Snježana R.)

O: Poštovana,
Pokušati ću!
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik

Dopuna iz Komunalnog odjela:
Radina bara se nalazi na katastarskoj čestici 1481 k.o. Vukovar koja je u vlasništvu Vupik d.d. Vukovar. Zbog niskog vodostaja Vuke i Dunava, prirodni dotok vode je onemogućen, a dugotrajna suša dodatno smanjuje količinu vode u bari. Jedini način za povećanje nivoa vode su obilnije oborine, koje prema kratkoročnim prognozama meteorologa na žalost nisu na vidiku.


P: Postavio bih pitanje vezano uz vukovarsku obilaznicu.
Bivši premijer Sanader nam je obećao da će biti izgrađena vukovarska obilaznica. Ako se dobro sjećam to je bilo 2008 godine. Kao što vidimo od obilaznice nema ni o. Da li ima šanse da uskoro počnu radovi na tom projektu. (Veljko J.)

O: Poštovani,
Na žalost ne. Trenutno sam u aktivnosti da projekt obilaznice Vukovar bude završen, kako bi se mogao kandidirati za izvođenje.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani,
budući vojska nastavlja uklanjati ruševine po gradu, (zbog čega sam osobno jako sretan), postoji li mogućnost da se objavi popis lokacija za čišćenje. Mišljenja sam da ukoliko bi građani vidjeli koje su lokacije na popisu, mogli bi reagerirati prema svojim susjedima ili rodbini, da se prijave za čišćenje. ovako su(smo) u nadi da su se isti prijavili za uklanjanje ruševina. I postoji li mogućnost da se objavi raspored raščišćavanja. Hvala (Damir B.)

O: Poštovani,
Može i to jer mislim da nije tajna, bar lokacije sa adresama. Možete i pitati susjede, pa da prijave i podnesu zahtijev. Možete doći u Grad i pitati Genčić Nevena pa će te dobiti informaciju.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Dali ima nade da nam se popravi 200 metara puta u ulici 204.Vuk. brigade (zgrada uz stadion). Kad se popravi ulica do Adice što nas ostaviše u kaldrmi. Pozdrav od grupe stanara. (Dušanka R.)

O: Poštovana,
Ima nade svakako. Radi se po listi prioriteta i mogućnosti. Ne zbog novca, već zbog toga što je za veći dio Vukovara u planu, gdje nije provedena odvodnja (kanalizacija), da se to napravi. Zbog toga su ucrtane ulice koje možemo obnoviti, da ih ne bi za godinu ili dvije ponovno raskopavali.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani
prije nekog vremena, otprl. 2 tjedna postavila sam pitanje odnosno prijavila komunalni problem (na obrazcu prijava komunalnog problema) u ulici Marije Jurić Zagorke na br. 13. Do današnjeg dana niti je objavljen problem, pa tako nije dobiven odgovor, niti je nešto urađeno po problemu. Zanima me koji je razlog ne objavljivanja niti postupanja, budući pitanje nije bilo ni na koji način uvredljivo ili bilo što drugo. (radi se o previsokoj travi na zemljištu koje je prethodne godine očistila vojska.)
Hvala (Kristina S.)

O: Poštovana,
Provijeriti ću razlog brzine odgovora koji navodite. No iskoristiti ću priliku da Vam odgovorim o ovom problemu na mnogim lokacijama u gradu. Poznato Vam da je hrvatska vojska već treću godinu u Vukovar došla na moj poziv, da se riješimo ruševina. I radimo ali sa dozvolom vlasnika. Bude lijep osijećaj kada vidim da je na prostoru koji je bila ruševina, obrasla u korovu i drveću, leglu zmija i što sve ne, bljesne prekrasno očišćena površina, plac. Kao da zove svoga vlasnika: Nastavi sad ti brinuti o meni!
No nije tako. Mnogi su izvan svog grada, neki čak i u gradu, no ne brinu. Mi ih tražimo i upozoravamo da su dužni održavati placeve. Neke smo kažnjavali, no problem je ostao. Ostaje da mi iz Grada ili ja osobno dam nalog da se opet mi uključimo i da kosimo, održavamo. No i za to nam treba dozvola vlasnika ili nalog inspekcije. Eto dug odgovor, skraćen maksimalno, koji Vam je trebao odgovoriti komunalni redar. No ne zamjerite, ili je imao puno drugog posla, ili je na odlasku zbog odlaska u mirovinu, pa je usporio.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Gradonačelniče, pozdrav!
Planirate li postaviti fontanu u središte grada?
Imaju je Borovo i Mitnica, a naš centar nema...
Ona hrpa betona, ostakljena zgrada Poglavarstva i Porezne jednostavno vape za osvježenjem. Bez fontane središte grada se doima sterilnim.
Nadam se da ćete po tom pitanju nešto učiniti!
Srdačan pozdrav! (Stana)

O: Poštovana,
Da, dvije. Ubrzo. Nadam se još ove godine ili početkom slijedeće sa završetkom i uređenjem centra.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Gradonačelniče, pozdrav!
Planirate li postaviti fontanu u središte grada?
Imaju je Borovo i Mitnica, a naš centar nema...
Ona hrpa betona, ostakljena zgrada Poglavarstva i Porezne jednostavno vape za osvježenjem. Bez fontane središte grada se doima sterilnim.
Nadam se da ćete po tom pitanju nešto učiniti!
Srdačan pozdrav! (Stana.)

O: Poštovana,
Da, dvije. Ubrzo. Nadam se još ove godine ili početkom slijedeće sa završetkom i uređenjem centra.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: poštovani gradonačelniče,da li možda znate kako to da je bolnica super obnovljena a i stalno prima neke donacije,a dom zdravlja u vukovaru i borovu vapi za financijskom injekcijom? ona zgrada ispred hitne pomoći izgleda kao strašilo. možete li vi svojim vezama nekako pomoći da nam i dom zdravlja izgleda pristojno i obnovljeno,da i oni dobiju neku donaciju? (Adrijana B.)

O: Poštovana,
Nadao sam se da će se nakon zajedničkog projekta koji smo ostvarili (grad Vukovar i dom zdravlja) ugradnjom liftova na obje lokacije uređenje nastaviti. Zašto je stalo? Zato što je to nadležnost Županije, a ista za Vukovar nema novac. Rzgovarati ću sa direktorom da vidim zašto se stalo i koji su planovi za dalje.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani !
Govorim u ime svih radnika koji su zaposleni ove godine u javnim radovima. Nas zanima a pogotovo nas u zelenilu, zašto nemamo plaćene putne troškove .
Svi radnici u tvrtki komunalac d. o . o . koji su stalni radnici i sezonci to imaju plaćeno a mi koji isto radimo pod nazivom iste tvrtke to nemamo plaćeno. Nas zanima zašto smo tako diskriminirani. Zašto ?
U ugovoru o radu piše ovako :
Za obavljane poslove iz točke 2.ovog ugovora radniku pripada mjesečna plaća u iznosu 3.300,82 kuna (bruto) sukladno članku 4.,i troškovi prijevoza,sukladno članku 3. Ugovora o financiranju zapošljavanja nezaposlenih osoba u javnom radu -UREĐENJE JAVNIH POVRŠINA GRADA VUKOVARA .
Koliko ja znam gledajući razne druge forume na internetu HZZ je platio i putne troškove .
Molim odgovor. (Marko M.)

O: Poštovani,
Vezano za Vaš upit (u ime svih djelatnika koji su ove godine zaposleni putem mjere HZZ-a - "JAVNI RADOVI" u trg. društvu Komunalac d.o.o.) o pravu na isplatu putnih troškova, obavještavam Vas da niste "diskriminirani" kako navodite u Vašem upitu.
Između članaka i ugovora koje navodite, bitan je čl. 3. "Ugovora o financiranju zapošljavanja nezaposlenih osoba u javnom radu -UREĐENJE JAVNIH POVRŠINA GRADA VUKOVARA", gdje stoji da se subvencija troška pojedinoj osobi (od svih zaposlenih) određuje prema stvarnom trošku prijevoza u maksimalnom iznosu od 300 kn mjesečno. Stvarni trošak prijevoza podrazumijeva priznavanje subvencije prijevoza (na račun HZZ-a) ukoliko radite izvan mjesta prebivališta - što nije slučaj niti sa jednim djelatnikom zaposlenim ove godine putem javnih radova.
Nadam se da ste zadovoljni odgovorom, a detaljnije možete proučiti na slijedećem linku sa web stranice HZZ-a :
http://www.hzz.hr/default.aspx?id=8393
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani. Koji je razlog da poslovni prostori, u Frankopanskoj ulici u tzv. Braniteljskoj zgradi zjape prazni, odnosno samo je jedan prostor uređen i posluje. Mišljenja sam da bi bilo zainteresiranih za nevedene prostore, a i podigao bi se izgled i zgrade i grada kada bi po noći bili osvijetljeni izlozi, ipak se radi o centru grada. Hvala. Petar K.

O: Poštovani,
Zato što pokušavam postići to da se riješi vlasnički odnos i da, kako i treba, isti budu u vlasništvu grada, te da se onda stave u funkciju.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovanje, od srca Vam čestitam na uspjehu koji postižete za naš divni i voljeni grad. Zanima me, da li se može povećati broj parkirnih mjesta na Olajnici ispred zgrade br. 5 gdje se već nalazi parkiralište, ili se napraviti na drugoj lokaciji? Kakvi su planovi u svezi Skloništa na Olajnici, da li će se ono obnoviti ? Srdačno Vas pozdravljam, budite i dalje ovako ustrajani u svojim namjerama za dobrobit našeg grada i građana Vukovara. (M.B.)

O: Poštovani,
Hvala Vam na podršci, koja nam mnogo znači. Prijedloge koje ste naveli su u planu rada za ovu godinu. Nadam se da ćemo ih realizirati.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Zelio bih da Vas licno pozdravim kao i grad HEROJ Vukovar .
Zelio bih da Vas pitam da li Vam je potrebna web adresa Vukovar.net, koju bih poklonio besplatno gradu Vukovaru. Zelja mi je da se na taj nacin skromno oduzim gradjanima Vukovara i nitko ne zasluzuje vise od njih da koriste tu domenu . Poklonio bih iskljucivo opcini grada , a ne privatnom licu. (Zlatko C.)

O: Poštovani,
Hvala Vam na ponudi. Javiti će Vam se Siniša Kovačić, osoba koja je u gradu Vukovaru zadužena za informatiku.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani gradonačelniče,
jako je lijepo od Vas što ste nam omogućili puno koncerata s tako dobrim glazbenicima kao što su Zlatan Stipišić Gibonni, Crvena jabuka, Opća opasnost i drugi...
Zamolila bih Vas, da ako možete, ugovorite koncert s Dinom Merlinom... :) I da, dajte malo iscijedite Vaše "frendove" u Saboru pa da se uključe u obnovu grada da svi zajedno malo bolje živimo...
Hvala. (Jovana G.)

O: Poštovana!
Pokušavamo, što se tiče zabavnog života, imati raznovrsnost, kao i što se tiče Vašeg prijedloga. Neki glazbenici koje ste naveli su besplatno nastupili ali neki ne, a njihovi financijski zahtijevi su za proračun Grada Vukovara nerealni. Što se tiče drugog prijedloga i to je stalno u tijeku, svakako uz dodatak ministara.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Štovani Gradonačelniče, nedavno ste u radio emisiji rekli da ste izdali zapovjed da komarci ne smiju da polete. Sada smo svjedoci da isti lete više nego prije tretiranja pa predveče kada malo zahladi nesmijemo izaći iz kuće zbog njih. Sve mi se čini da Vas ni komarci ne slušaju,a ni nadležni za rješavanje ovog problema jer je zadnje tretiranje samo povećalo broj komaraca. Čini mi se da u ovom slučaju netko dobija novce za nešto što nije u stanju kvalitetno odraditi. da li ćete poduzeti nešto u vezi ovog problema? (Danimir M.)

O: Poštovani,
Rekao sam da smo spremni i za avio tretmane. Nisam zadovoljan rezultatom ovog tretmana i to sam već rekao. Molim Vas poslušajte emisiju na HRVU Magazin od 13,00 sati. U pripremi je avio tretman kada vremenski uvjeti to omoguće.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Štovani Gradonačelniče, gledao sam i slušao Vaše obrazloženje vezano uz bazen i moram Vam reći da nisam ni malo zadovoljan. Kako Vinkovci održavaju zatvoreni bazen? Pa uz Vašu pomoć će Vinkovci biti grad kvalitetnijeg života, a naš prelijepi Vukovar će se vremenom pretvoriti u selo i to sve zahvaljujući ovakvom ponašanju. Ako nema novaca, bolje je ne praviti nikakav bazen, a pogotovo ne otvoreni, a sredstva osigurana za bazen preusmjeriti u nešto potrebitije. Sami ste bili na maloj adi i uživali u ljepoti dunava i još se uvijek zalažete za otvoreni bazen što je čisto bacanje novaca. (Danimir M.)

O: Poštovani,
Imate pravo kao i ja na svoje mišljenje. Volio bih da popijemo kavu i razgovaramo o argumentima, jer sam u prijašnjim pitanjima već odgovarao na ovu temu.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani gradonačelniče!
Zanima me, ovo zadnje, kao i prethodna tretiranja komaraca. Puštaju li kroz one cijevi otrov ili neko sredstvo za razmnožavanje? Uvijek nakon tretiranja komarci kao da polude i kao da ih je sve više. Mislite li da ste nešto napravili ako ne tretirate obalu Dunava? Znam, odgovorit će te da je tretiranje iz zraka skupo, da se nema novaca, ali zašto onda bacate novac po ulicama kroz one cijevi? Tko je odgovoran za bacanje novca? Kada ste tako uspješni u svojoj karijeri, kako se piše po novinama i govori na radioemisijama, ja bih volio da barem jedanput godišnje uspješno tretirate komarce.
Hvala na odgovoru! (Želimir C.)

O: Poštovani,
Da komarci i mene izluđuju, ali zbog toga se nikad i dok nisam bio gradonačelnik nisam obrušavao na bivše gradonačelnike. Znao sam da je za posao tretiranja komaraca odgovorna tvrtka koja to radi, kao npr. i građevinske tvrtke koje izvode radove. No imamo istu želju za rješenje ovog problema. A što se tiče drugoga što navodite, želio bih postići da i Vama budem po volji. Ako to ne uspijem neću biti sretan, ali će mi savjest biti mirna jer se trudim.
Svako dobro Imenjače,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani gradonačelniče Sabo,
Živim u Borovu naselju na adresi Vile Velebita 26, preko puta Radničkog doma. I zbog toga nastaje moj problem i susjeda oko mene?! Naime, dana 23.06. i 30.06. na OTVORENOJ terasi Radničkog doma bile su zabave ZATVORENOG tipa za kulturno umjetnička društva Branislav Nušić, Dunav i još neke... I to ne bi bio problem da se glazba i zabava čula do 24h. Zabava i preglasna glazba čula se do duboko u noć? 23.06. je završilo u 01 i 30h, a 30.06. u 02 i 20h ???
Iz toga razloga ja sam zvao svaki puta policiju i to nekoliko puta tijekom noći, zbog kršenja javnog reda i mira uslijed velike buke, a iz policije su me svaki put odbili iz razloga, citiram: mi nemamo ništa s tim jer imaju dozvolu od Grada ?! A kada sam pitao do kada im je Grad dao dozvolu, nisu znali odgovoriti uz dosta bahati ton ? Sada Vas pitam da li ste na OTVORENOJ terasi dali dozvolu za rad u naseljenom mjestu kako bi npr. trubači od 24h do 01h svirali a potom nastavili uz viku i galamu ostali svirači i gosti? Ako se prvu noć sviralo do 01 i 30h a idući vikend do 02 i 20h, da li to znaći kako će se 07.07. svirati do npr. 03 i 30h, odnosno koliko im se hoće ? Prošle godine bile su predivne večeri u organizaciji Grada Vukovara na kojima sam sa obitelji rado odlazio, npr. kada su nam bili gosti iz Šibenika ? Tada je ugodno druženje bilo do 24h? Zašto i sada nije tako ?
S poštovanjem, Dražen Kobašević, mag.strojarstva

O: Poštovani,
u navedene dane nismo izdavali dozvole za navedene događaje. Policija je intervenirala, te je nakon toga, po informaciji koju imam, isto i prekinuto.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Ja sam 1996 godište i završila sam 1. razred srednje škole.Željela bih ići na besplatno ljetovanje . Moji roditelji nisu u mogućnosti poslati me na ljetovanje. Živimo od mamine plaće od 2200kn,tata ne radi, a sestra je student. Javi te mi dali mogu ići ? (Lea J.)

O: Poštovana,
po sporazumu koji imamo potpisan, moguće je isključivo ljetovanje djece do 15 godina. Ne znam da li je moguć izuzetak, te molim da dođete u Grad sa majkom i razgovarate sa pročelnicom za društvene djelatnosti gospođom Dragicom Holoker Radumilo.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Štovani gradonačelniče molila bih Vas za odgovor u svezi tzv uništavanja komaraca. mogu Vam samo reći da su nakon ovog zaprašivanja oni još brojniji i još ljući jer sad grizu više nego prije . ustvari ovo je više primjedba nego pitanje te Vas molimo da učinite nešto efikasnije uništavanje jer ovo nema nikakve koristi čini nam se da je ovo uzalud bačen novac i uzaludan trud.čini nam se da je manje komaraca bilo nakon zaprašivanja avionom neke godine i da je to korisnije i da bi mnogi ljudi sudjelovali u financiranju kao što je prije rata bilo pa makar kroz obavezno davanje uz komunalnu naknadu makar ali da taj novac bude utrošen stvarno za to. Sa štovanjem (Katica K.)

O: Poštovana!
Ah, kada bismo samo mogli postupiti onako kako želim, onda bismo svi mi bili daleko zadovoljniji. No postoje nažalost zakonske odredbe koje su ograničavajuće. Pokušavam i ukazujem na nelogičnosti zakona. Sve što ste naveli je točno i tako sam govorio gosp. Tomislavu Šoti, direktoru veterinarske stanice Vukovar nakon tretmana koji su obavili. Kao da su ih Viagrom tretirali da ožive a ne da ih se uništi.
U tijeku je priprema za avio tretman.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P:Poštovani Gradonačelniče,
Temeljem pitanja naše/g "susjeda", osobe koja očigledno nema senzibiliteta za osobe s invaliditetom i Vašeg odgovora, a vezano za stanovanje uz podršku u ulici I. G. Kovačića 90, bilo bi nam drago da nas posjetite i na taj način, poslije Ive Prpić, pomoćnice ministrice u Ministarstvu socijalne politike i mladih, Zvjezdane Bogdanović, načelnice odjela za osobe s invaliditetom u istom Ministarstvu, Louise Vinton koordinatorice UN-a, Zijaha Sokolovića, i mnogih drugih, pružite potporu, kao i uglavnom uvijek do sada, ovom novom obliku skrbi za naše sugrađane koji su do «jučer» bili «zatvoreni» a danas se trudimo, uz ostale korektne susjede i sugrađane, da imaju život kao i svi mi u Vukovaru.
Temeljem Ugovora sa Ministarstvom i usluga koje pružamo, sedam osoba je našlo zaposlenje, a više od dvadeset osoba s mentalnom retardacijom svoje mjesto u društvu. Podsjećamo da smo druga Udruga roditelja u RH koja provodi stanovanje uz podršku (Čakovec), treća Udruga roditelja u RH koja provodi poludnevni boravak (Bjelovar, Ludbreg, poslije nas Čakovec).
Vama kao i svima drugima u svako doba vrata svih naših prostora gdje se provode aktivnosti su otvorena i na svako pitanje postoji odgovor.
S poštovanjem,
Ivica Azenić

O: Poštovani,
Niste mi postavili pitanje, već ste komentirali prijašnje pitanje koje mi je postavljeno. No ukoliko ste povrijeđeni prethodnim pitanjem, pokušajte ipak, bez obzira na emocije, razmisliti da li postoji i opravdanost za pitanje.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: molim Vas da mi odgovorite sto je potrebno od dokumenata za dobivanje stipendije? (Tena M.)

O: Poštovana,
Sve podatke možete dobiti upitom na odjel za društvene djelatnosti, i na web stanici grada Vukovara. Možete i osobno nazvati pročelnicu gđu. Holoker Radumilo Dragicu. Ono što je vjerojatno i Vama poznato je to da su svi studenti iz grada Vukovara koji su podnijeli zahtijev za stipendije u protekle dvije godine istu i dobili, a tako će biti i ove godine.
Svakako uz priloženu svu potrebnu dokumentaciju.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani, prošle godine sam pisala zamolbu da nam se ulica ocisti i napravi dječje igralište, to ste nam odobrili i napravili i hvala na tome, moj suprug i ja smo se obvezali održavati to igralište, ali nakon kratkog vremena počeli su problemi, naime susjedi imaju pse i ne žele ih držati u svom dvorištu već oni obavljaju nuzdu po igralištu, nekoliko puta smo pokušali im objasniti da to nije u redu, ali oni jednostavno ne žele cistiti svoja dvorišta već im je lakše da ja čistom igralište na kojem se i njihova djeca igraju! Vise puta smo zvali poglavarstvo i dolazili su ih upozoriti ali ni to nje pomoglo! Suprug i ja smo odustali od održavanja jer mislimo da to jednostavno nema smisla! Sto sad s tim igralistem, zar će opet izrasti sikara, ali ovaj puta na skupom tlu, jer pretpostavljam da ciscenje i postavljanje igrališta nije jeftino! Nadam se da ćete naći vremena za nas problem! Unaprijed hvala! (Marijana M.)

O: Poštovana,
Hvala Vam za brigu i žao mi je što je to tako. Molim Vas da mi se javite porukom na mobitel da se pokušamo dogovoriti kako dalje. Moj broj je 099/353-2453.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani,
možete li reći hoće će li i kada dolaziti još vojska čistiti ruševine po gradu Vukovaru.
Uz dužno poštovanje,
(Katarina Š.)

O: Poštovana,
već ovaj tjedan ili slijedeći vojska dolazi radi raščišćavanja ruševina. Ukoliko imate i Vi kakav zahtjev javite se u Grad komunalnom odjelu gosp. Genčić Nevenu.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Dali čete ove godine primiti odlikaše iz osnovnih i srednjih škola,kao i učenike generacije,jer sam siguran da bi to za njih osobno bila velika čest, a ujedno bi drugima ,možda,bila motivacija da se potrude iduče godine.
Predlažem Vam i da odlikaše nagradite sa nekom nagradom(knjigom sa posvetom, osmisliti neku plaketu(kipić ili medalju) za odlične-učenike generacije -dobre sportske rezultate i sl.),besplatan :prijevoz do Ade ili članarina u knjižnici za iduču godinu ili kartu za gradski prijevoz ili nešto slično).Bilo bi lijepo primiti i nagraditi (simbolično)i odlične studente iz Vukovara.
Moje je mišljenje da bi se trebala dati veća pozornost odličnim učenicima i sportistima u našem gradu.Svi vole biti pohvaljeni a možda se potaknu i ostali da se poprave,a ne da se priča samo o lošim rezultatima. Hvala. (Zdenko B.)

O: Poštovani Zdenko,
Da svakako. Početkom nove školske godine se vidimo!
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani gradonačelniče Sabo,
U Bovovo Naselju postoji kuglana koju koriste članovi kluba. Ostali građani ako bi željeli da se malo rekreiraju moraju ići čak u Osijek u Porta Novu da bi kuglali. Imamo kuglanu, ali kao i da je nemamo. Dali se po tom pitanju može nešto napraviti? (Darko)

O: Poštovani,
rješenjem imovinskih odnosa do 01.09. ćemo naći rješenje.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani Gradonačelniče,
strašan problem je pred svim učenicima Ekonomske Škole Vukovar već duže vreme i niko ga nerešava. Sve škole idu normalnu u smene(prva-druga) a samo EŠVu ide po polugodište. To je protivno svim pravilima ljudstva i toga nigde nema. Učenicima velikog broja se onemogućava bavljenje sportskim aktivnostima na koje se navodno trebaju učenici podsticati. Nadam se da će se to ispraviti i da od naredne godine i EŠVu kreće u rad sa regularnim smenama. ? Da li možemo očekivati pozitivan ishod ?
Hvala unapred. (ms)

O: Poštovani,
Osnivačka prava za škole u Vukovaru ima Županija a ne Grad. Što se tiče vašeg problema mislim da vi učenici svojom zajedničkom incijativom prema Ravnatelju ili Školskom odboru, možete naći rješenje. Osobno ću se raspitati zašto je kod vas drugačije u odnosu na druge škole.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Dragi naš gradonačelniče. Mi iz zgrade kralja Zvonimira imamo zamolbu ako možete da nekako dobijemo pred zgradu stol sa klupom,to je k Zvonimira 78/80. Eto ja vas zamoljavam u ime mojih stanara, a tu ima puno starijeg svijeta. Hvala unapred ako nam to ispunite! A i ne sumnjamo! Pozdrav vama. (Daliborka B.)

O: Poštovana,
Vaša zamolba je u okviru plana grada da se zajednički osmišljavaju javne površine koje će građani koristiti sa većim zadovoljstvom. Biti će ispunjeno. Uskoro.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Zanima me kakva je mogućnost preseljenja u Vukovar.Mlada smo obitelj sa dvoje djece.Pozdrav,hvala. (Marijana F.)

O: Poštovana,
Svi se možemo seliti po svom izboru gdje želimo, pa tako i Vi u Vukovar.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani,
Premda vjerojatno nije u Vašem domenu rješavanje ovakvih pitanja ipak Vam se moram obratiti kao prvom čovjeku grada Vukovara. Živim u gradskoj četvrti Borovo naselje u ulici 12 Redarstvenika.Neposredno uz ulicu se proteže poljoprivredna površina koja je sastavni dio površine sportskog aerodroma ili nama starim vukovarcima pozata kao "RIO".Meni nepoznata osoba u zakupu drži tu površinu gdje uzgaja godinama unazad razne poljoprivredne kulture, od kojih on ima višestruke koristi a mi stanovnici samo štetu u vidu povećane peludi u doba zrenja raznih kultura,prašine u vreme sjetve i žetve a bogami unazad dvije godine i SMRAD!
Već drugi puta uzastopno se dešava da netko ko je usko vezan uz korištenje navedene površine istresa organsko đubrivo tj.fekalije s neke farme na navedenu površinu i na taj način nam priušti "zadovoljstvo udisanja" tog odvratnog smrada! Nije mi jasno gdje živimo i kakav je mentalni sklop osobe spremne da učini takvu gadost??? Za prošli a i ovaj put ne moram vam ni spomenuti da ne da nije bilo posljedica u vidu snošenja odgovornosti već uopće nitko nije niti reagirao na navedeno jer svi koji bi trebalim biti nadležni za ovakve situacije (policija,zavod za javno zdravstvo,inspektorat...) prebacuju odgovornost sa sebe. Zato vas molim da reagirate i uputite nekoga od vama podređenih suradnika na terenski izvid ovig navoda i pokrenete slućaj utvrđivanja odgovornosti čiji bi epilog bio snošenje odgovornosti poijedinca ili grupe koji nam ovo čine! U ime grupe nezadovoljnih građana unaprijed Vam se zahvaljujem. (Saša M.)

O: Poštovani,
u pravu ste kada se u uvodu rekli da to nije u ingerenciji grada.
Znate vi u Borovo naselju tko obrađuje navedeno zeljište. No zemljište je tvrtke Borovo i mislim da će se raskinuti ugovor sa ovom godinom.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: molim vas da se raspitate u gradskoj knjižnici kako je do sada članarina za branitelje bila besplatna,a od sada više nije? nije bitna cijena,samo je bitno poštovanje prema braniteljima. (Mirko B.)

O: Poštovani,
Primjenjuju se drugi kriteriji, što ne znači nepoštivanje bilo koga pa i branitelja. Zar mislite da bi ravnateljica knjižnice koja je i sama cijeli rat bila u Vukovaru kao dijete sa obitelji, ranjena je, a otac je vukovarski branitelj i bio je zajedno samnom u zarobljeništvu, mogla ne poštivati branitelje? Uvjeren sam da smo se razumjeli i da se slažemo.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: kad će most na Vuki? I. G. K. - Olajnica ? (vukovarčanka)

O: Poštovana,
Most na Vuki vrlo brzo treba početi sa radovima.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: gradonacelnice dragi ja sam iz mostara bio sam gost u vukovaru da ne duljim bio je zabavno i nezaboravno veselim se ponovnom susretu u vukovar a vas molim kada budete dolazili u mostar molim vas da izvojite vremena da se upoznate sa mojom obitelji to je moja zelja molim vas da ne zaboravite bilo bi mi jako drago (Robert R.)

O: Poštovani Roberte,
Biti će mi zadovoljstvo, te pozdravljam tebe i obitelj.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Zašto sve selite u Borovo pa tako i koncert Parnog valjka , a sve pod nazivom za Vukovar???? Prošle godine i Ljeto u Vukovaru održavalo se u Borovu naselju, a nama su ostale" CAJKE" sa Broda na Dunavu.
Lijep pozdrav! (Josip)

O: Poštovani,
Nije tako kako pišete. Zaboravili ste ili niste bili u Vukovaru, recimo sam koncert Zlatka Pejakovića i drugo.
Stadion u Borovo naselju je jedina lokacija koja može prihvatiti sve u organizacijskom smislu. Od gostiju, parkiranja i sigurnosti. Tako je i menadžer Parnog valjka odlučio. Uostalom, ne želim dijeliti Vukovar. I ne pomišljajte da to ima bilo kakve veze sa nekim predratnim "rivalstvom" Borovo naselje-Vukovar.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani,
zanima me kada ćete odobriti špricanje komaraca? Lijep pozdrav (Nataša K.)

O: Poštovana,
Komarci se tretiraju. Prati se situacija u gradu i kada bude bila potreba, donijeti ćemo odluku, da li će se komarci tretirati sa zemlje ili iz zraka
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani, u Ulici Josipa Kozarca br. 17, nalazi se razrušena kuća, (za koju nam nije poznato da li se vlasnik javio za čišćenje). Problem bi bio taj da bi ispred same kuće trebala prolaziti staza, ali se na dijelu gdje bi trebala prolaziti staza, nalazi građevinski otpad, kao i na zelenom dijelu ispred . Kako je navedeno u vlasništvu grada, nadam se da bi se isto moglo očistiti, te tako i prolaziti po dijelu gdje bi bila staza, koja se nalazi ispod otpada, a ujedno i smanjili prostor gdje se skupljaju razne životine, i našoj djeci osiguramo sigurniju igru. Hvala (Maja I.)

O: Poštovana,
Dao sam u zadatak komunalnom odjelu da mi utvrde činjenično stanje i dobiti ćete cjeloviti odgovor. Sa svakim Vašim navodom se slažem i to je i naša zajednička želja.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Oprostite na smetnji! Ja sam Ema i imam dvanaest godina, idem na zbor 'Vukovarski golubići'. Željela bih vas pitati, jel možete organizirati u Vukovaru dječji festival? Željela bih sudjelovati na njemu. Nadam se da ste dobili moje pitanje, hvala! (Ema S.)

O: Draga Ema!
Tvoj prijedlog je divan, a već neko vrijeme pokušavam dobiti odgovor zašto to nije organizirao onaj tko je trebao. Nije ti bitno tko, no znaj da ćemo pokušati da grad Vukovar bude organizator ove ili slijedeće godine.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Dali ste u mogučnosti poboljšat više aktivnosti za mlade npr. bolji nocni zivot i vise diskoteka, koncerta, aktivnosti sportskih i događanja....? :) (Jelena J.)

O: Poštovana,
Upravo se u četvrtak otvara novi sadržaj u Vukovaru-Borovu naselju - Kino- novi sadržaj kakvog na daleko nema a i zabavni program za ljeto će biti nadam se prihvatljiv.
Naime eto već25.06. u 21 sat na nogometnom stadionu Borovo Naselje besplatan poklon koncert Parnog valjka. Spektakl!
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani, gospodine, sramota što se radi ovdje kod nas u gradskim ustanovama, da jedan samohrani roditelj nema pravo na stambeno i poslovno zbrinjavanje, trinaest godina nikad nitko nije se pojavio nešto da riješi. Sramota. (Jasmina P.)

O: Poštovana,
u okviru zakona postoji mogućnost i kod pokrivanja troškova koje navodite. Centar za cocijalnu skrb Vam treba dati odgovor.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Objasnite nam javno zasto za utakmicu hrvatska-italija nije bilo videozida? (Luka M.)

O: Poštovani,
Zbog toga što je utakmica odigrana u poslijepodnevnom terminu kada zbog svjetla nije moguće imati dobar pregled video ekrana.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani!
Ja mogu shvatiti da je političko razmimoilaženje stvar demokracije-nismo svi isti.Ali laganje u javnosti i to čelnih ljudi trenutno vladajuće garniture u našem Gradu je ipak ispod dobrog ukusa.Evo o čemu se radi-dana 06.06.ove godine slušao sam dnevnik Radio Vukovara u 18 sati,i između ostalih priloga su bile telefonske izjave prozvanih novopostavljenih ljudi u tvrtki "Komunalac".Tom prilikomje dao izjavu tehnički direktor Zdravko Dedić,koji je izjavio da je završio ekonomski fakultet i da je kompetentan za obavljanje tih poslova. Međutim on ima završenu neku takozvanu ekonomsku akademiju u Novom Sadu što je jako daleko od ekonomskog fakulteta. Radio dnevnik možete preslušati pošto se arhivira u Radio Vukovaru. Ja shvaćam Zdravka Dedića kome su privatni poslovi dosta smanjeni usljed krize i svih drugih čimbenika (otvorene su nekoliko samouslužnih autopraona) pa i on traži svoje mjesto pod suncem ali mislim da ne bi trebao baš tako lagati iako je jedan od Vaših važnijih suradnika.
Zahvaljujem (Zvonko P.)

O: Poštovani,
Ne mojim izborom imenovani su direktor i tehnički direktor tvrte Komunalac. Ne smatram ih svojim suradnicima i nemam informaciju o njihovim zvanjima. Predložio sam Gradskom vijeću grada Vukovara razriješenje Skupštine, gospodina Mirka Ćavare, koji je svojom samostalnom odlukom imenovao direktora a on dalje imenovao ostale, no isto su odbili vijećnici HDZ-a i SDSS-a tako da je gospodin Mirko Ćavara i dalje Skupština i odgovorna osoba za odgovore.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Gradonačelniče kome se moramo obratiti da nam se postavi vanjska rasvjeta? Imamo problema pošto je vrlo mračno pa doživljavamo neugodnosti svakojake i maltretiranja pogotovo nas koji smo na prizemlju. To je zgrada K Zvonimira 80 i gleda na solitere. Ako možete da obavijestite ljude da se to reši. Hvala unapred! (Daliborka B.)

O: Poštovana,
Hvala na prijedlogu koji će se razmotriti, te pokušati poboljšati kvaliteta javne rasvjete.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani
Mene jako zanima kako to da je u ulici I. G. Kovačića, na broj 90, otvorena kuća, klub za mentralno retardirane osobe Golubica, bez da je kuća uopće adekvatna za takve osobe i da nema prilaz ni parking za makar bicikl, a kamoli za ogroman kombi ? I da se nas koji živimo u toj ulici i osjetimo promenadu tih ljudi, sa vozila i koji parkiraju pred naše kuće i maltretiraju nas, baš ništa nije pitalo ? I od kad nikakvu inspekciju ne zanima što se radi u toj kući i zbog čega se oko tri ili pet čovjeka troše milioni, vjerujete jesu milioni. I kako kuća u kojoj jedno od kupatila ima ispust u Vuku, može dobiti uporabne dozvole i sanitetske za jednu tako ozbiljnu ustanovu, a ni po ostalim stvarima nije adekvatna svrsi funkcije u kojoj je sada ? (K.J.)

O: Poštovani,
Vaše pitanje ću proslijediti nadležnim institucijama, inspekcijama. Grad Vukovar nema nadležnost za njihov rad.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Cjenjeni gradonačelniče, kada će na red doći betoniranje staza uz kuće sa obje strane ulice u Vukovaru, u ulici Kolodvorska budući da ljudi koji tu žive hodaju cestom kada žele doći u grad, a velik je promet istom ulicom poradi dolaznog smjera od Vinkovaca? (Ljubica V.)

O: Poštovana,
Nakon uređenja kolnika ulica Kolodvorske i Kriva Bara na redu su nogostupi. Vrlo brzo.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: poštovanje - kada počinje sanacija ulice petri skele.hvala (Zlatko Z.)

O: Poštovani,
Planirana je za ovu godinu. Imamo određenih problema sa imovinsko pravnim odnosima vlasnika no nadam se da ćemo doći do rješenja i krenuti sa poslom.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Postovani gospodine gradonačelnice.
Imam pitanje pa nadam se i odgovoru.
Stara Zagrebacka nama je srušena do temelja. Zasto?
Da li ima neki projekat kako ce sve to izgledati i kada je isplanirano zavrsetak obnove i otvaranje?
Svaka cast ovoga puta ste se uhvatili posla,u Hrvatskoj po prvi puta nismo culi samo razna obecanja,Ali Hvala Bogu ono što se reklo to se polako i ispunjuje...:)
Vukovar je od 2009 godine napokon živnuo! To smo i cekali :) (Eduard)

O: Poštovani,
STARA NAMA - BUDUĆA PREKRASNA ROBNA KUĆA
Investitor Agrokor ima svakako projekt i svi radovi su planirani. Uz sve ono što će doprinijeti planiranim otvorenjem u prosincu ove godine, sretan sam što je investitor prihvatio moju sugestiju da imamo i tri dvorane CINESTAR-a na katu. Uz to također se planira završetak i otvaranje Kauflanda u prosincu 2012.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani gradonačelniče, zahvaljujem se na odgovoru u svezi pitanja za betoniranje pješačkih staza u ulici Tri ruže u Vukovaru, ali mi nije jasno kakve veze ima kanalizacija koja ide uz cestu i koja je obnovljena prije par godina. Također bi vas molila odgovor na pitanje kada će biti obnovljena škola Nikole Andrića u Vukovaru ? Unaprijed zahvaljujem na odgovoru. (Dubravka D.)

O: Poštovana,
Dopuna odgovora za ulicu Tri ruže - slijedi raspisivanje natječaja za uređenje ulice te se očekuje završetak do jeseni. Za školu N. Andrića je nadležnost Županije jer ona ima osnivačka prava. Inače kao što Vam je poznato da sam u saborskoj raspravi tražio da u školu dođe prosvjetna inspekcija. Želim da naša djeca imaju sigurnost i iste uvjete obrazovanja kao i u drugim gradovima Hrvatske. U navedenoj školi to sigurno nemaju.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani gradonačelniče, molim Vas da mi odgovorite kada će na red za asvaltiranje doći ul.Sv L.Mandića na Mitnici? S obzirom da se okolne ulice na veliko rade, a nisu niti u pola uništene kao ova. U biti molim Vas samo da prođete autom kroz nju i da se sami uvjerite da u katastrofalnom stanju prepuna rupa i kamenja koji su opasnost za djecu i kuće stanovnika te ulice. Ulica je sama po sebi jako kratka i smatram da trošak ne bi previše opteretio proračun grada. Srdačan pozdrav! (Oliver J.)

O: Poštovani,
Ulica Leopolda Mandića je u planu sanacije ove godine.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: molim da me izvjestite kako je moguće da prodajete javnim natječajem zemljište u vlasništvu grada Vukovar objavljenim u vukovarskim novinama od 25.svibnja 2012. kada ste dužni izvršiti povrat zemljišta u postupku povrat imovine koji se vodi pred Uredom državne Uprave 16. godina Klasa UP/I-943-01/98-01/395 KOD GĐE Crnogorac a postoji i korespondencija sa Gradom klasa 943-01/11-01/05 gdje se između ostalog pozivate na zabranu Ministra Jakovine glede raspolaganja sa zemljištem. (Aleksandra M.)

O: Poštovana,
predmet natječaja od 25. svibnja 2012. godine je prodaja nekretnina- neizgrađenog građevinskog zemljišta, u vlasništvu Grada Vukovara. Zabrana koju spominjete odnosi se na raspolaganje poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske, dok su jedinice lokalne i regionalne (područne) samouprave samostalne u raspolaganju imovinom u svome vlasništvu. Za dvije katastarske čestice koje su predmet natječaja, prema našim saznanjima nije podnesen zahtjev za povrat sukladno Zakonu o naknadi za imovinu oduzetu za vrijeme jugoslavenske komunističke vladavine.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani gradonačelniče, cijenim Vas kao humanitarnu osobu i osobu sa srcem, pa Vam se ovom prilikom obraćam ispred Udruge žena HRABRO SRCE iz Kustošije na Trgu siječanjskih žrtava 3 u Zagrebu, da potpomognete humanitarnu prodajnu izložbu slika mladog slikara Damira Vejzovića i njegovih kolega s faksa,a u svrhu pomoći šesteročlanoj obitelji,koja je zbog požara ostala bez krova nad glavom.
Dobrovoljne novčane donacije,koje bi pomogle obitelji da se vrati u svoje dvorište se mogu uplatiti na žiro-račun ZAGREBAČKE BANKE (Jasmina Vejzović):3115742271.
Hvala na podršci i hrabrom srcu, Zlatina obitelj.
P.S. Službeni podatak o nesreći napisao je NOVI LIST,7.4.2012.,g-đa novinarka Sandra Sabovljev.
Srdačan pozdrav, s poštovanjem, stradala OBITELJ. (Zlata V.)

O: Poštovana,
grad Vukovar će vrlo rado kupiti sliku za akciju koju provodite. Ponudite nam da od slika koje prodajete izaberemo jednu za grad.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: ...Poštovani gospodine Sabo...
Zanima me gdje se mogu dobiti informacije u vezi otvorenja Stare name,zapravo me zanima zaposlenje u Nami.Koje trgovine i što će se nalaziti u njoj i gdje se i kome mogu poslati zamolbe.Unaprijed hvala. (Martina B.)

O: Poštovana!
Još je rano za takve odgovore. Nadam se da ćete dobiti informaciju kao i mnogi zainteresirani.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani, zanima me da li postoji mogućnost postavljanja makar jednog igrala(tobogan ili ljuljačka) na trg žrtava Ovčare, jer nam je problem što često boravimo sa malom djecom tamo, a ona su prevelika za fittness sprave...bili bi Vam jako zahvalni... (Zoran H.)

O: Poštovani!
Da. Mogućnost postoji i osmisliti ćemo taj prostor.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Zanima me kome u gradu Vukovaru nije u interesu da građani dobiju zatvoreni bazen? Već je jednom izglasano da će se graditi zatvoreni bazen,a ne otvoreni,i sad ponovo to pitanje ide u proceduru.Dok se vi ne dogovorite naša djeca iz vrtića i škola ići će na školu plivanja u Vinkovce i Osijek.Otiđite na vinkovački bazen,pogledajte kako bi to trebalo biti i u našem gradu.Uvjeren sam da ćete sresti i neke Vukovarce.Zatvoreni bazen može nam cijele godine omogućiti školu plivanja,aerobik u vodi i ostale aktivnosti.A ljetni će skupljati lišće i mahovinu 10 mjeseci.No,nas građane ionako nitko ništa ne pita. (Mirko H.)

O: Poštovani!
Na pitanje otvoreni-zatvoreni bazen sam već odgovorio u prethodnim pitanjima.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani, molim Vas da mi odgovorite zbog čega ovoga proljeća ni jednom nije pokošena trava na javnim zelenim površinama uz Dunav od hotela Lav do luke Vukovar? Nepokošena trava nalazi se neposredno uz pješačku stazu pokraj Dunava.
Hvala unaprijed. (Bojan M.)

O: Poštovani!
Prvo su izvođači trebali završiti radove, a kako je to vodno dobro tvrtka koja je natječajem od hrvatskih voda dobila posao košnje odraditi ono za što je plaćena. Zvati ćemo ih da obave košnju trave.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani, mene jako zanima radi čega ste sada toliko zapeli da napravite otvoreni bazen, a činjenica je da nam je potreban zatvoreni. Graditi pokraj Dunava otvoreni bazen je čista glupost i bacanje novaca jer preko ljeta imamo adu i vučedol, a mi koji moramo po preporuci liječnika ići plivati tijekom cijele godine i dalje ćemo morati ići u Vinkovce i tamo ostavljati novac samo zato što se naš gradonačelnik nekome inati pa ne želi zatvoreni bazen. sa štovanjem! (Danimir M.)

O: Poštovani!
Nije to moj inat kako pišete, već se većina građana u anketi izjasnila da je za otvoreni bazen. O razlozima sam mnogo puta govorio a to su osim da građani žele otvoreni bazen i cijena zatvorenog koja bi u konačnici bila cca 80 milijuna kuna dok je cijena otvorenog sa mogućnošću natkrivanja cca 20 milijuna kuna (bez balona cca 16 milijuna). Mjesečno održavanje zatvorenog bazena izračun je preko 1 milijun kuna mjesečno i to bi svaki mjesec trebalo plaćati iz gradskog proračuna. Svi relevantni koji se ovom tematikom bave su nam također potvrdili da se i u velikim europskim gradovima ne grade zatvoreni bazeni već otvoreni. Između ostalih i naš Vukovarac Jukić Željko. Razumijem i vaše potrebe i želje, no budite uvjereni da sve ovo nije inat već razum.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Cijenjeni gradonačelniče, kada će na red doći betoniranje staza uz kuće sa obje strane ulice u Vukovaru, u ulici Tri ruže budući da ljudi koji žive na Sajmištu hodaju cestom kada žele doći u grad?
Molim vas budite konkretniji u odgovoru.
Pozdrav (Dubravka D.)

O: Poštovana!
Ne mogu biti u potpunosti konkretan. Naime postoji projekt i želja za cijelovitom rekonstrukcijom ulice Tri ruže. Pitanje koje nam se pojavljuje je problem novog cjevovoda za odvodnju (kanalizacija) koji se treba postavljati 2013/2014 godine.
Trenutno pokušavamo sa tvrtkom Vodovod utvrditi točne trase na kojima će se radovi izvoditi pa ćemo donijeti odluku. To je za sada to, u ovom mjesecu.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani gospodine gradonačelniče!
Kao što ste mogli vidjeti zovem se Nikolina, živim i radim u Sisku.
Vukovar volim. Malo je reći da obožavam taj naš prekrasan grad i cijelu njegovu povijest. Nema knjige koju nisam pročitala vezanu uz Vukovar i domovinski rat.
Prije tri godine sam prvi puta bila tu i oduševila sam se gradom i ljudima. Sada ću ponovno doći i nadam se još puno puta. Vaš radim pratim preko medija i interneta.
Želim Vam još puno uspjeha u radi i općenito u životu, samo tako nastavite svaka Vam čast.
Lijepi pozdrav Vama i našem prekrasnom Vukovaru, Nikolina iz Siska.

O: Poštovana
Hvala Vam na podršci koja će, budite uvjereni, još više ohrabriti sve nas u Vukovaru za nove uspjehe.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P:Poštovani g. Gradonačelniče, molim Vas da mi odgovorite na slijedeće pitanje:
Može li se odvojiti malo novca i popraviti pružni prijelaz kod Prve kolonije i malo crnog puta kod silosa prema Lidlu?
Naime, mi umirovljenici, a i ostali često prolazimo tim putem pješke ili biciklom i jako je teško prijeći prugu s biciklom ili to malo ceste pješke kada se ide u Lidl poslije kiše zbog blata.
Lijep pozdrav !!! (Petar M.)

O: Poštovani,
nije problem u nama, u gradu, već u HŽ-u. Na žalost sa tri predsjednika uprave i četiri direktora u HŽ-u sam razgovarao o problemima u Vukovaru. Teme, problemi, peroni u B. Naselju i Vukovaru, prijelazi u B. Naselju te izgradnja industrijskih kolosjeka.
Za lokaciju kod prve kolonije je odgovor da tamo zabranjuju prijelaz i ne žele ga nakon što su razrušili ponovno staviti u prijašnji položaj. Ostalo je na čekanju ali sam uporan. Možda ovaj novi predsjednik uprave HŽ bude sreća veća.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Gospodine Sabo prije mjesec dva grijanje je poskupilo za 40%,sada je plin poskupio za 22% a PDV je 25%...pa sad ja vas ljepo pitam kako će to ljudi plaćati,ako će uopšte moći plaćati...vi bite trebali da stanete uz građane ovog napaćenog grada,a ne da podržavate Tehnostan u njegovom djeljenju ovrha građanima,i još nešto malo više se angažrajte za grad Vukovar u saboru ,jer ja pratim redovno sabor i do sada se niste baš isprsili za taj grad,a za sjedenje u saboru dobivate i te kako dobru plaću..više rada, i dovucite te investitore u grad da se pokrene gospodarstvo,jer kad Hrvatska druge godine stupi u EU,Vukovar će postati grad duhova,mladi sigurno neće više ćekati bolje dane koji kozna dali će ikad doći... (Siniša N.)

O: Poštovani,
uskoro ćete se uvjeriti u to bolje sutra u Vukovaru, vezano za konkretne projekte. To je prioritet u razvoju Vukovara i sve akcije vezane za otvaranje novih vrijednosti, radnih mjesta imaju apsolutni prioritet.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani ,zbog čega nam vrtić u B.naselju neče raditi 7 i 8 mjesec.Supruga i ja smo obadvoje zaposleni ,supruga u Borovu a ja radim u Vinkovcima.Radim u građevini i svaki dan sam u Vinkovcima od 6-17 sati i automobil mi je neophodan za putovanje na posao a supruga nemoze dijete odvesi na sajmiste u vrtić jer nemamo dva automobila.I mislim da nije uredu da nam vrtić neradi.Hvala ! (Ivan K.)

O: Poštovani,
svake godine odgajateljice provode anketu među roditeljima o pohađanju vrtića tokom ljetnog perioda. Na osnovu dobivenih odgovora odabire se objekt koji će tokom tog perioda raditi, odnosno biti "dežurni vrtić". Tendencija je da to svake godine bude drugi objekt.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani ja ne živim u gradu heroju,ali ga često posječujem radi prijatelja i familije,moje pitanje se odnosi na jednu ulicu ČVORKOVAC naime iznenadnom smrti umro je Hrvatski Branitelj Ivan Baran,iz spomenute ulice moj prijatelj i ratni suborac,došavši iz Zagreba na sahranu,kako običaj kaže došao sam izraziti sučut obitelji i ono što me iznenadilo je to da ti žitelji te ulice nemaju asfaltiranu cestu,što je još gore nemaju uopče cestu koja bi trebala biti primjerena bar tucanikom da je nasuta,doslovce sam se zaglavio u blatu do njihove kuće.
Moje pitanje da li postoji kakva nada da i ta ulica dobije primjereni put kakav i zaslužuje s obzirom da je tu živio čovjek koji je branio ovaj naš grad. Molim vas konkretan odgovor da li hoče ili neče i kada ,da mogu dalje u Zagrebu tražiti odgovor i daljne korake ako vi nemožete tu pomoći. Hvala (Vinko K.)

O: Poštovani,
da, biti će riješeno kroz mogućnosti proračuna Grada.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani , koliko sam čula i vidjela , projekt produžetka šetnice ste započeli prošlo ljeto. Iimate li u skorim planovima dovršiti ju ? Bilo bi jako lijepo kada bi ju produžili do plaže koja je 100-200 m dalje , da se ako želimo doći do nje ne moram probijati kroz gusto granje .. :) Unaprijed hvala (Gordana M.)

O: Poštovana,
Projekt je u izradi. Hrvatske vode vode cijeli postupak u dogovoru sa Gradom Vukovarom. U planu je izrada šetnice od ušća do Vučedola. Jedno od idejnih rješenja možete vidjeti i na stranici http://www.vukovar.hr/turizam-i-informacije/informacije/galerije-slika/4896-fotogalerija-vukovar-vucedol
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Zašto se na službenoj stranici grada Vukovara na može vidjeti broj stanovnika ukupno i po nacionalnoj pripadnosti (postotci) ??? (S.M.)

O: Poštovani,
neslužbeno je 28.016 stanovnika u gradu. Ostali podaci nisu objavljeni. Kada službeni podaci budu objavljeni, biti će i na stranici Grada Vukovara.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: G.Gradonačelniče, zanima me da li je počela dodjela kuća u vukovarsko-srijemskoj županiji,ako nije kada će? (Vesna B.)

O: Poštovana,
o tome odlučuje Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN). Pokušavam ubrzati postupak.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Što se događa sa prostorima koji su u vlasništvu grada, ima li kakav natječaj za te prostore uskoro? I kome da se obratim u vezi tog pitanja. Hvala (Dario K.)

O: Poštovani,
biti će uskoro.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: ja i moja obitelj radimo i zivimo u njemackoj ali bi htjeli u skoroj buducnost kupit si jednu kucu u vukovaru.mi smo mlada obitelj sa dvoje djece,moje pitanje je da li je moguce ocekivati neku pomoc u bilo kojem smislu pri kupnji kuce u gradu vukovaru? (Tomislav M.)

O: Poštovani,
na žalost nije moguće od Grada. Postoji regionalni ured u Vukovaru te ukoliko imate pravo na stambeno zbrinjavanje možete podnijeti zahtjev.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani!
Nemam pitanje ,već jednu zamolbu! Naime, u petak, 25.5.2012. učenici OŠ Banija iz Karlovca dolaze u Vaš-naš Vukovar odati dužnu počast za sva stradanja tijekom Domovinskog rata. Bila bi nam velika čast da se osobno sretnemo i s Vama. Iako znam da imate puno obveza, jako bi nas ovime razveselili.
S velikim poštovanjem i željama za uspješan daljnji rad (Snježana M.)

O: Poštovana,
na žalost u navedeno vrijeme sam službeno odsutan. Ukoliko želite može ih primiti moja zamjenica Danijela Stanković.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani g. Sabo.
Imam kontakt sa stranim investitorom koji hoće ulagati u zbrinjavanje i reciklažu komunalnog smeća-otpada.
Ako ste zainteresirani molim Vas da mi se žurno javite i da Vam izložim njihov program.
Sa poštovanjem (Željko Š.)

O: Poštovani,
molio bih Vas da se javite gospođi Lidiji Nikšić, pročelnici zaduženoj za taj sektor. Do sada smo imali mnogo razgovora pa ćemo i ovaj.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: prije par dana sam postavio pitanje u svezi lima koji hrđa na trgu ovčare ,a nevidim odgovor sve govori da odgovarate samo na vama odgovarajuća pitanja. (Zlatko Z.)

O: Poštovani!
Ne, nije tako kako mislite. U pitanju je samo moje vrijeme zbog zaista velikih obveza i ne uspijem odgovoriti na sva pitanja isti dan. Nema zabranjenih pitanja.
Projektant je izabrao korten metal. On nakon nekog vremena kao i bakar dobije tu boju (patinu) koja sliči koroziji. Sve to ima svoju poruku, kao i drugi dijelovi trga, o čemu smo govorili prilikom otvaranja trga.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani ! Zahvaljujem na Vašem odgovoru na moje ukaze o radu izabranih turističkih radnika u našem gradu.Iz Vašeg odgovora .što mi je posebno drago,vidim da ste čuli dosta, kako Vi nazivate "priča" o turizmu u našem gradu.... Gospodine Gradonačelniče .neki od nas završili su najviše škole da bi naučili tu "priču",to stečeno znanje potvrdili u praksi ulažući mnogo truda i učeći iz dana u dan,Ljubazno me upućujete poduzetničkoj obitelji Josić ,hvala ali njima gotovo nemam što reći oni svojim upornim radom i praksom koju imaju dokazuju da znaju i da idu naprijed.Mislim da bi bilo bolje da ste me uputili do nekih turističkih radnika da njima ,kako Vi kažete ispričam neku "priču" ili možda roman. Ispričavam se ukoliko i Vi mislite da je sve što se radi ili neradi u našem gradu po pitanju turizma samo "priča" onda je red da se i priča završi i objavi.... Zahvaljujem (Petar J.)

O: Poštovani
nadam se da niste krivo protumačili moj odgovor za gospodina Josića, jer je isti i u turističkom vijeću te već radimo neke projekte sa Danubius agencijom.
Ne dvojim da su Vam otvorena vrata i direktorici Turističke zajednice grada Vukovara gospođi Jasni Babić.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani, da li imate informacije o završetku obnove odnosno fasade na bivšoj Njegićevoj slastićarni jer je stvarno ruglo i trn u oku samog centra grada i da li se planira obnova fasada objekata koja su pod zaštitom primjerice u ulici Dr. Franje Tuđmana prema Bečarskom križu, mislim da bi nam grad izgledao puno ljepše kad bi se tih nekoliko fasada obnovilo. Unaprijed hvala na odgovoru (Miroslav Ć.)

O: Poštovani
Prvi objekt je privatni i to ovisi o vlasniku. Za ostale objekte se, u dogovoru sa Ministarstvom kulture, pokušavaju pronaći financijska sredstva za obnovu.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Postovani gosp. Sabo, zasto grad Vukovar nedolazi na Dunavski festival u Ulm/Neu-Ulm ? Jedino Hrvatska nema nijednog grada prijavljeno! Ostale republike tri do cetiri grada/sela najavili sa folkl. drustvom i specijalitet.,: Molim odgovor - unaprijed hvala (Helene B.)

O: Poštovana,
dogovara se mogući odlazak u Ulm.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: poštovani gradonačelniče upučjem vam samo jedno pitanje,s nadom u skori odgovor.zašto pored sposobnih i školovanih vukovaraca vi u gradsku firmu komunalac dovodite direktora iz vinkovaca pa zar vukovarci nemaju pravo na neku prednost u svom gradu.ili če uskoro sve poslove u gradu vukovaru obavljat vinkovčani u čikem je to interesu.s poštovanjem (Alen O.)

O: Poštovani,
o imenovanju novog direktora Komunalca je već bilo očitovanje i sa moje strane. No, direktor imenovan od Skupštine Komunalca gospodina Mirka Ćavare nije iz Vinkovaca, već je Vukovarac koji se oženio Vukovarkom.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani !
Prošle godine primili ste me na razgovor ,a u vezi kafića u ulici 12 redarstvenika. Od ove godine otvoren je još jedan. Dakle tri kafića na prostoru od 200 metara. Molila sam Vas za pomoć, međutim do današnjeg dana niste nam baš izašli u susret. Naravno neki od njh pridržavaju se zakonskih propisa, iako buka iz svih tih kafića doporinosi sveopćoj buci i nečemu što treba doživjeti.
Prisutan je i problem parkiranja automobila ispred kuća stanovnika ulice 12 redarstvenika, vrijeđanja od strane istih, pokušaji fizičkih obračuna od strane gostiju kafića sa stanovnicima i ostali brojni problemi u svezi toga. Komunalni redari veoma su brzi i uslužni kada se radi o npr. nepokošenoj travi ispred kuća, ali kada je u pitanju takav problem nema ih.
Nadalje upućen Vam je dopis ispred dijela naselja oko Konzuma, a u koji spada i naša ulica vezano za pješački prijelaz ili semafor koji je nužno poreban.Blizina škole, Konzum, tržnica, velika cirkulacija ljudi, a i državna cesta predstavlja veliki problem.
Dakle policija na terenu je svjesna tog problema, ali papirološki trebalo je uputiti dopis Gradu i Policijskoj upravi za taj problem.
Dakle jedno vrijeme pješački je postavljen na križanju ulica, što je za laike smiješno,a u praksi jako opasno. Ako Konzum ne radi pješak bi trebao da pređe preko ulice tek kod Inine crpke ili kod Industrijske ulice.
Molim Vas da dođete na teren i na neki način razumijete u kakvoj se nezavidnoj situaciji nalazimo.
Pohvale za ljepši grad! Vidi se napredak svuda oko nas.
Pozdrav! (D.N.)

O: Poštovana,
Sve Vaše navode i probleme ću dati u zadatak na rješavanje osobama iz Grada i policije.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: poštovani gradonačelniče, javljam se u ime svih skejtera, bajkera, rolera i sl.
Javljamo se svi sa istom željom a to je skatepark u vukovaru. Ponizno je što mi idemo po gradskim trgovima,zidovima,stepenicama i tamo učimo vratolomije na terenu koji nije za to predviđen i tamo i padamo i smetamo drugima. primjer skateri i roleri skaču po gradskom trgu i kidaju mramor(ili šta je već) također roleri. A najgore za one što su željni vožnje po skateparku moraju ići u osijek ili u ćak zagreb. I to što nemamo ni skatepark da organiziramo natjecanje a toliko djece kupuje skupe bmx, skupe role, skupe skejtovi.
I ZATO VAS MOLIMO DA PODUZMETE NEŠTO U VEZI S TIM. I JEDNA DOBRA RAMPA (SKAKAONA) ĆE NAM BIT DOVOLJNA hvala (Karlo Š.)

O: Poštovani,
dođite na razgovor u Grad. Pokušati ćemo se dogovoriti oko projekta.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani, kada će početi povrat poreza gradjanima. Hvala! (Tomica P.)

O: Poštovani,
informaciju možete dobiti u poreznoj ispostavi Vukovar.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: poštovanje- zanima me koji je lik izmislio da se na trgu ovčare na spomenik postavi lim na kojem su ispisana imena žrtava .naime sa prvom kišom je izbila hrđa.hvala (Zlatko Z.)

O: Poštovani,
nije to lim i hrđa. Po projektu je postavljen metal korten koji vremenom dobija patinu.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Da li bi mogli dobiti preporuku grada Vukovara za stambeno zbrinjavanje sa obzirom da radim u javnoj ustanovi u kulturi kao kadar i kao novonastala obitelj. Unaprijed zahvaljujem. (I.B.)

O: Poštovana,
Preporuke za stambeno zbrinjavanje po kadrovskoj preporuci je moguće dobiti ali predhodno to mora učiniti ravnateljica ili direktor neke tvrtke ili ustanove. Tada kada se priloži sva dokumentacija i zamolba gradonačelniku shodno zakonskoj ovlasti ću i postupiti.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani !
Teško je nekog optužiti a pri tome da ne ostane prizvuk zlih namjera,pametovanja i slično.... No ipak kao turistički radnik stare garde imam iskustva i znanja pa čak i prava da ukažem da Vaš tim zadužen za turizam na nivou grada po meni čini malo ,nedovoljno i nestručno... Čini mi se da su "uljuljani " svakodnevnicom,dobrim plaćama,bez kreativnosti i volje da nešto naprave i turistički osvijeste ovaj grad koji to zaslužuje....U turizmu netreba otkrivati "toplu vodu" već sljediti poznato,svrsishodno i uporabljivo.Receptivni turizam je po meni krivo zastupljen.Izuzetak je Turisička agencija u gradu koja je i dobila priznanje za svoj rad...ali oni su samo odličan servis i izvor svojih interesa.Njima svaka pohvala.Turističku sliku daju službe koje nisu opterećene profitom i zaradom za sebe već za naš grad....Po meni tu se radi neprofesionalno i pitam se po kojem su to ključu postavljeni na ta radna mjesta ??? Samo da se zadovolji natječaj ,odradi to mijesto i skine sa dnevnog reda....Tako mi se čini ...Pogledajte,nazovi stara garda radnika u ugostiteljstvu i turizmu i danas postiže dobre rezultate npr. Megaron /Supružnici Josić / ....No oni su krajnji servis.Ono što nedostaje je ideja,propaganda,dolazak gostiju u Vukovar koji troše a ne prolaze....to je zadatak Vaše službe turističkih profesionalaca koje plaća grad ...Gdje su rezultati,elaborati i planovi....Kod pravih znalaca ovog zanate nesmje se dogoditi da dođe brod ,pristane i ode....dođu putnici pogledaju što znaju i što im STRANI vodiči pokažu i odu ...autobusi sa vodičima iz drugih gradova pokazuju naš grad ????? Probajte recimo u Dubrovniku povesti grupu bez lokalnog vodiča.Grupe ručaju svugdje samo ne u Vukovaru ??? Konačno da se vidi sve u ovom gradu treba nešto i da košta...tada to nešto i vrijedi. Žao mi je kao rođenom Vukovarcu što naš grad, a zaslužio je nema i turitičkog vođu i maga. Korist bi bilo sigurno veća nego sada.... (Petar J.)

O: Poštovani,
ovakvih priča sam mnogo čuo i razgovarao sam sa mnogima. Samo Vama i drugima želim reći da ste dobro došli kao aktivni učesnici u timu ljudi koji bi svojim konstruktivnim prijedlozima donijeli boljitak i u ovom vrlo važnom segmentu. Stoga odite kod gosp. Josića u Megaron i uključite se.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: postovana gospodo u najavi ovih nam malih poskupljenja, mozete li mi objasniti, a i drugima, kako osoba sa 1.074 kn moze to sve da podmiri, i jos da joj ostane sa zivot? iako je korisnik tudje nege i pomoci u hrani, i dodatnih 350 kn, sve je to malo ima li ona kakva prava na pomoc, ili ce biti prinudjena da sedi u mracnim i hladnim prostorijama? hvala (Dragan K.)

O: Poštovani,
grad kroz svoj socijalni program čini ono što može, a u odnosu na druge gradove sigurno smo pokazali da u ovim teškim vremenima nismo zaboravili one kojima treba pomoći. Javite se u Grad u Upravni odjel za društvene djelatnosti te ćete dobiti potrebne informacije.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Dragi naš gradonačelniče !
Pošto mi je račun za grijanje bio 1200 kn, a jedan 590 nisam mogla platiti na vreme , imam socijalu 1025kn, a do tada sam uredno plaćala sve račune, grad mi ne plaća ništa jer još nemam stan na meni. Mene interesira kako neki koji su u mojoj zgradi dužni 14000 kn niti su mu isključili grijanje, a ja kada sam otišla u Tehnostan da mi daju na rate da platim to ne može i ta službenica koja tamo radi toliko je bila bezobrazna da ne znam tko je uopće drži. Ima mladjih koji su stabilni sa živcima i mogu raditi, a uz to što ju je HDZ zaposlio. Molim Vas, Vi ste čovjek kojeg ja jako cijenim odgovorite mi šta raditi? Da li grad nešto može pomoći financijski i zašto ja koja hoću da izmirim svoje dugove ne mogu na par rata?
Srdačno Vas pozdravljam i želim da ste još dugo gradonačelnik našeg grada! (Daliborka B.)

O: Poštovana!
Mislim da je svakome u interesu da svoj dug plati, a i da naplati potraživanja bez sudskih postupaka. Gradska tvrtka Tehnostan osim što ima svoj djelokrug rada ima i obavezu da u suradnji sa građanima pokuša riješiti ovakve međusobne odnose. Stoga očekujem da ćete, nakon što obavite razgovor sa direktorom Tehnostana, biti zadovoljna dogovorom. Najavite se na razgovor direktoru.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani gospodine gradonačelniče, na mitnici u ulici Hrvatske nezavisnosti je u Vašem mandatu izgređen nogostup sa desne strane ceste što je pohvalno. No, zbog parkiranih automobila na ćuprijama ispred kuća, koje su pre male, vozila u potpunosti ili djelomično blokiraju nogostup te ih se mora obilaziti po cesti. Time novoizgrađeni nogostup gubi svoju funkciju te postaje samo promašena investicija. Molim Vas da se poabavite tim problemom, putem komunalnih redara ili kako već, pa da nam djeca ne idu u školu po cesti pored novog nogostupa. Hvala (Goran B.)

O: Poštovani,
vi ste potpuno u pravu. Imamo problem još u nekim ulicama gdje su parkirani automobili na kućne veže smetnja pješacima (npr. ulica 204. brigade - prema Adici). To je pitanje kulture pojedinaca, ali će komunalni redari nastojati putem upozorenja ili mogućih kazni, riješiti ovakve situacije.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: postovani,
zivim sa obitelji u ul. G. Ninskog kraj rusevine za koju sam saznao da vlasnica nije htjela potpisati ciscenje. Plac je trnutno leglo zmija stakora i lisica i preko puta placa u koji sam ulozio 3000 kn vlastitih sredstava na ciscenje uz dogovor vlasnika koji sada dolzai sa pretnjama da se to vise ne kosi zbog tuzbe sa gradom.
Ja zelim samo zdrav okolis za svoju djecu kojih je 5 i molim vas da nesto poduzmete u vezi toga (Krešo B.)

O: Poštovani,
Vaš plac i ostale će obići komunalni redar, te će me izvijestiti o mogućem rješenju.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Postovani, Zahvaljujem na Vasem brzom odgovoru.Moj problem o kojemu sam htjela s Vama razgovarati jeste vezan za stambeni problem ali se ne odnosi samo na stambeno zbrinjavanje.Kako rjesenje tog problema nisam pronasla niti kod jedne nadlezne institucije u gradu Vukovaru htjedoh ga uputiti Vama osobno.No ocito to je nemoguca misija. (Anita P.)

O: Poštovana Anita,
jedina institucija kojoj možete podnijeti zahtjev za rješenje stanovanja je Regionalni ured za stambeno zbrinjavanje, odnosno Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.
Ponavljam da je Grad Vukovar sve stanove koje je imao predao nadležnom Ministarstvu još prije mog mandata, te da nema gradskih stanova.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Štovani gradonačelniče živim u Borovu Naselju u Čakovečkoj ulici i budući da imam travnjak i posađeno voće kao i živicu u dvorištu problem mi predstavlja trava nakon šišanja kao i grane nakon orezivanja voćaka koje nemam gdje zbrinuti. Iz godine u godinu nalazim svakojaka rješenja kako ja tako i moji susjedi. Kažite mi postoji li mogućnost da taj organski otpad organizirano i periodično odvozi Komunalac. Uzgred mogli bi to i kompostirati budući da i grad ima dosta nasada zelenila i cvijeća. Sa štovanjem. (Damir B.)

O: Poštovani,
dobro razmišljate; čak odlično. Osobno sam to predlagao tvrtki Komunalac da iskoristi sav potencijal nakon radova u gradu, no oni očito još nisu spremni. Nadam se da će biti uskoro.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Dali ste vidjeli novu cestu u Fruskogorskoj ulici i nove rubnjake ? Hoće li to poglavarstvo na čelu sa vama platiti? (Damir Š.)

O: Poštovani,
Grad ništa ne plaća izvedene radove jer je to donacija.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Postovani,
zanima me primate li gradjane na razgovor u vasem uredu? Pribiljezila sam se za razgovor s Vama kod Vase tajnice u rujnu prosle godine i u veljaci ove godine no nisam jos dobila nikakav termin. (Anita G.)

O: Poštovana,
Imam informaciju da je tema i potreba za razgovorom Vaš stambeni problem.
Grad nema ingerenciju za rješavanje ovih pitanja, a nema stanova u svom vlasništvu jer ih je prenio u državno vlasništvo. Stoga je za razgovor nadležan regionalni ured sa Ministarstvom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani Gradonačelniče.
Ovim putem htio bih upitati samo jedno...
Imam 19 godina i svakako razuman sam kakvo je stanje u Vukovaru. Jednom prilikom poslao sam vam e-mail na koji sam vas upitao par pitanja ali nazalost nikada nisam dobio odgovor....
A sada zelim upitati. Da li ima kakvih planova kao sto se obecavalo na izborima za gradonacelnika grada Vukovara koji su mnogi bili odusevljeni planom o izgradnji novog Vukovarskog autobusnog kolodvora?
Naime svaki puta kada prolazim kolodvorom zgrožen sam u kakvom je stanju... Da li Vukovar koji je nekada blistao tako nesto jos uvjek ima... Naime: Svaki put kada prodem obavezno sa sobom pokupim izmet od goluba. A kada dodjem iz Osijeka autobusom pred mene dolazi hrpa ljudi koja me onako drsko i neljubazno upita trebam li prijevoz... Nakon nekoga vremena skuzio sam da mnogima ljudima to ide na zivce...
Svaka cast gradonacelnice puno ste napravili za ovaj grad. Na pocetku nisam bio uz vas vec sam vjerovao ostalima da to mogu bolje. Kada ste poceli vladati ovim gradom sam sebi sam rekao to je to....
Vjerujem u vas i vjerujem da ce Vukovar ponovo zablistati.... tj vec blista... Hvala vam (Edi M.)

O: Poštovani,
Pitanje novog autobusnog kolodvora i jednog većeg projekta na tom području je aktualno. Mogući investitor koji je izradio idejni projekt je zastao zbog gospodarske krize.
Pitanje nezakonitih taksista je za državnu inspekciju koja, eto nije pružila rezultate.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani!
Prvo da Vam se zahvalim za sve što činite za naš Vukovar.
Da li imate informaciju kada će u obnovu zgrada OŠ Nikole Andrića? Zaista je sramota da naša djeca trpe zbog raznih razmirica. Hvala i svako dobro... (Jelenko J.)

O: Poštovani,
Upravo je u subotu bio u posjeti Ministar znanosti, obrazovanja i sporta RH dr. Željko Jovanović sa kojim sam o tome razgovarao. Svakako i o školi Nikola Tesla, te obnovi sportske dvorane u srednjoj školi na Trokutu. I on se slaže da su to prioriteti, te ćemo vidjeti financijsku situaciju u državnom proračunu.
Da, to su prioriteti i na njima ću ustrajati.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Prije više od mjesec dana sam zamolio da na pješačkoj zoni dežura policajac radi biciklista i motorista koji voze po pješačkoj zoni i mogu naletiti na neko dijete. To se danas i dogodilo. Vozio je zaštitarski kombi koji ima pravo prolaza u određene sate ali i određenom brzinom. Naletio je na djevojčicu ispred slastičarnice kod Đanija. Kome to ide na dušu? Treba li netko poginuti i ostati invalid da se nekome otvore oči i da poduzme nešto za zaštitu naše djece? (Mirko H.)

O: Poštovani,
Bezbroj puta smo i ja osobno i moji suradnici ukazivali policiji koja ima nadležnost za postupanja na ova događanja koja ističete.
Ponovno ću organizirati sastanak sa predstavnicima policijske postaje Vukovar, te zatražiti rješenja.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani Gradonačelniče
imao bi nekoliko prijedloga koja bi dovela do povecanja sigurnosti prometa u gradu:
1. obilježavanje pješačkih prijelaza u ulici Domovinskog rata ( kod toplane) i ulici Blage Zadre (kod Konzuma)
2. izgradnja biciklističke staze iz smjera Borovo naselje- Vukovar, kako se biciklisti ne bi kretali Državnom cestom gdje je ograničenje brzine na nekim djelovima i 70 km/h.
S poštovanjem. (Ranko E.)

O: Poštovani,
1. Rješenje je u tijeku
2. U izradi je projekt daljnje rekonstrukcije državne ceste, te se nadam da će i sama rekonstrukcija uskoro krenuti jer je to veoma bitno za sigurnost prometa.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani
zabrinjava me činjenica da Vukovar kao grad nema nikakav oblik psihološkog savjetovališta ili obiteljskog centra namijenjenog djeci, mladima i obiteljima, posebno s obzirom da se radi o građanima koji su preživjeli rat i zajednici kojoj je i dalje potrebna socijalna rekonstrukcija. Zanima me planira li se u skorije vrijeme u Vukovaru otvoriti ustanova takvog tipa što mislim da je neophodno jednom gradu, a posebno Vukovaru? (Selena N.)

O: Poštovana,
u okviru nedavne posjete ministra zdravstva dr. Rajka Ostojića Vukovaru najavljena je kako potreba tako i realizacija.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: gospodine gradonačelniće,dali ćete dozvoliti postavljanje štanda za prodaju voća i povrća kod pošte u borovu naselju.
srdačan pozdrav (K.Ć.)

O: Poštovana,
podnesite zahtjev u upravni odjel za uređenje grada, upravljanje gradskom imovinom, komunalno gospodarstvo i zaštitu okoliša !
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani
Namjeravam preseljenje iz Poreča u Vukovar. Obzirom da nismo stambeno zbrinuti koja su naša prava da bih se mogli kandidirati za dodjelu nekog stana ili kuće makar morali sami da je adaptiramo.Mi smo četveročlana obitelj. Starije dijete pohađa IV Osnovne i II raz.glazbene škole odličan je đak, drugo ima tek 16 mj. Inače ja imam roditelje koji su u obližnjem selu Bršadinu kod kojih ćemo se "stisnuti" u nekih 50m2 dok ne nađemo neko bolje riješenje. Inače nemam namjeru da se vučem po socijali nego ću se boriti da radim zaradim doprinesem društvu i gradu. Vukovar mora i hoće ponovo vratiti svoj sjaj i status velikana.
S poštovanjem (Milica V.)

O: Poštovana,
trebate se obratiti Ministarstvu mora, prometa i veza; regionalni ured za povratnike i podnijeti zahtjev za stambeno zbrinjavanje, te će Vam isti dati sve informacije. Sretno!
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: POŠTOVANI gospodine !
Zašto je zaustavljen projekt: HRVATSKI KAJAK KANU KLUB "VUKOVAR 91"
Nama je danas javljena takova informacija iz tvrtke "VOLKO" (Nikola P.)

O: Poštovani,
informacije možete dobiti u Fondu za obnovu i razvoj grada Vukovara.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Zašto se ne skrati period naplate parkiranja u gradu, primjerice, radnim danom od 07:00 do 17:00 sati i subotom od 07:00 do 15:00?
Ako postoji mogućnost da, sukladno trendu izgradnje biciklističkih staza u Gradu, zonu gradskog centra pretvorimo u tzv. biciklističku "friendly" zonu, te da se na taj način potaknu građani na korištenje bicikla, te da se smanji represija i kažnjavanje biciklista u gradu od strane MUP-a. (Saša B.)

O: Poštovani,
sukladno odluci Gradskog vijeća nadležnost za upravljanje svim parkinzima u gradu ima tvrtka Komunalac. Mislim da su sve prilagodili kao i u drugim gradovima u okruženju. Za biciklističke staze je projekt u izradi.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani gradonačelniče,
vojska je napravila pješačku stazu do kraja ulice Branka Radičevića do ulice Vijeća Europe. Kada će se nastaviti pješačka staza od ulice Branka Radičevića do kraja ulice Vijeća Europe? Trenutno svi moramo do autobusa po cesti koja je jako prometna, a ima dosta starijih ljudi i školske djece koji se boje hodati po cesti. Unaprijed zahvaljujemo. (Marija V.)

O: Poštovana,
navedena staza je u planu izgradnje za ovu godinu.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Postovani gradonacelnice,
imam proizvodnju supa u kesicama u Srbiji i hocu otvoriti firmu radi plasmana robe na Hrvatskom trzistu i uposliti iz Vukovara nekog putnika a ujedno i vlasnika pa me zanima da li je to izvodljivo.Hvala
Srdacan pozdrav Boban iz Nisa (Boban S.)

O: Poštovani
kao strani državljanin možete otvoriti firmu na području Republike Hrvatske pod istim uvjetima kao i državljani RH, te zapošljavati, a ukoliko se želite i samozaposliti u toj istoj firmi kao strani državljanin morate imati radnu dozvolu. Zahtjev za izdavanje radne dozvole strancu podnosi poslodavac (pravna ili fizička osoba) mjerodavnoj policijskoj upravi/policijskoj postaji prema sjedištu registracije firme.
Zakonom o strancima predviđene su kategorije osoba koje, pod određenim uvjetima, mogu raditi u Republici Hrvatskoj bez radne dozvole, što je uređeno člankom 95. Zakona o strancima.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: vec neznam koji put postavljam isto pitanje kada ce nama koji se rekreativno bavimo sportom na sc lijeva bara grad izaci u susret i kupiti 4 obruca i dva nova gola sa mrezama.trosak je jedva 8.000 kn a posto svi znamo da je kasa puna mislim da je ovo minimlana investicija koja je gotovo svim drugim dijelovima grada vec ispunjena.hvala (Ivan P.)

O: Poštovani,
Ne znam kako Vi znate da je "kasa" puna? Što se tiče "kase", odgovorno se ponašamo i to tražim od svih. Upravo takvo ponašanje i način planiranja je i omogućio da i ovaj Vaš zahtjev bude realiziran i to sa većim zahvatima nego što to očekujete. Stoga zahvaljujem na inicijativi, te očekujem i odgovor.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Prvo da se zahvalim za uređenje ulice Vijeća Europe u kojoj živim. Poslije onih strašnih rupa dobili smo najljepšu ulicu u gradu. Ali problema, na žalost, uvijek ima. Pored mene je napuštena, sad već i ruševna kuća. Vlasnika je puno i uglavnom van države i nitko ne održava okućnicu. Kako sam alergična na polen raznih korova, a nisam jedina u susjedstvu, imam puno zdravstvenih problema. Bila sam u komunalnom uredu i molila da makar jednom oni raskrče, a mi ćemo poslije sami održavati, ali su nam oni rekli da je to nemoguće. Može li se naći način kako riješiti ovakve probleme? Hvala unaprijed! (Aleksandra K.)

O: Poštovana,
molim Vas, pokušajte pronaći vlasnika da nam dozvoli raščišćavanje jer uskoro dolazi vojska raditi. Javite se gospođi Žaklini Pul u komunalni odjel.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani,
kada se planira nastaviti s izgradnjom potpornog zida u ulici Silvija Strahimira Kranjčevića? (Zdravko D.)

O: Poštovani,
u programu je, no iz sredstava državnog fonda. Vidjeti ćemo da li će se moći nastaviti ove godine. Volio bih to riješiti.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani, Da li nam možete reći kada se može očekivati da se krene s otkupom APN kuća u Vukovaru?
hvala (Anita M.)

O: Poštovana,
tiskam, tražim, zahtijevam! Mislim da će biti uskoro. Nadam se.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani Gradonačelniče,ja cijenim sve napore da mi se objasni od Vaše strane na moja pitanja.Zaovoljan sam i sa Vašim razumijevanjem zbog situacije u kojij se našao klub na čijem sam čelu.
Nisam zadovoljan sa nepoštenjem koje se dogodilo u proračunskoj raspodijeli. Da se to pošteno i pravedno uradilo izostala bi od moje strane ovakva pitanja.U razgovorima sa osobama koje su morale biti upoznate o načinu predlaganja nisam dobio konkretan odgovor... (Milutin L.)

(Napomena: Pitanje je skraćeno zbog preglednosti. Gradonačelniku je proslijeđeno u originalnom i cjelovitom obliku)

O: Poštovani,
kada predložite program za slijedeću raspodjelu Vaše primjedbe ću osobno pregledati.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Dobar dan. Čuo sam jednu priču, pa samo želim proveriti da li je istinita. Da li je istina da se ova godine za 1.5. u Adici neće moći biti, provesti dan uz roštiljanje sa društvom i slično, ali ne kao kamperi, nekoliko dana, već otići ujutro i biti do naveče? Hvala (Nemanja J.)

O: Poštovani,
sve je isto kao i svake godine. Sretan praznik!
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani htio bih vas upitati, da li u centru grada kod mosta moraju stajati one dvije kamp kućice. Jasno mi je da ljudi pokušavaju na bilo koji način preživjeti ali da sa kamp kućicama još više naružuju grad, to ne moraju. Neka se maknu na jedan od onih vaših štandova koji su postavljeni ili recimo na površinu pored Croatia osiguranja. Ili gdje god vi kažete, ali mislim da postavljanjem kamp kućica u stogom centru grada nije potrebno. (Petar D.)

O: Poštovani
O ovome sam se očitovao. Imate pravo. Uskoro, kada prođe Dan grada, to će se riješiti.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani Gradonačelniče,
26.03.sam predao za Vas prijedlog programa Šahovska škola-obilježavanje značajnih datuma-šahovski program sa zamolbom da budem i primljen na razgovor .Do danas nisam dobio odgovor Te Vas molim da dobijem odgovor od Vas kada ću biti primljen -radi obrazloženja zamolbe-kada do sada nisam dobio odgovor na uručeni zahtjev i zamolbu/uručeno u prijemnoj kancelariji soba 8- Očekujem da budem primljen u Vašem uredu-pod hitno zbog kalendara zacrtanog programa zahvaljujem i pozdravljam Vas
Milutin Lukić-predsjednik š.k."borovo 1937" Vukovar

O: Poštovani
Ne znam u čemu je problem. Odobrio sam isplatu koju ste zatražili u iznosu koji je moguć.
Konkretne aktivnosti u odjelu vodi gospodin Vjekoslav Karaula.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani Gradonačelniče, ovih dana u čitamo i slušamo kako će Amerika graditi pješački most preko Vuke, a lani ste objavili da će taj most graditi grad Rijeka i da će biti otvoren 02.05.2012 godine. To ste objavili na ovoj stranici: http://www.vukovar.hr/grad-vukovar/upravni-odjeli/opci-poslovi/4353-grad-rijeka-poklanja-pjesacki-most-vukovaru
Za par dana bi trebalo biti otvaranje ili je to onda bila vijest samo za izbore da SDP dobije koji glas više.
U našem Vukovaru je zadnjih godina toliko toga obećavano, prije par godina u vukovarskim novinama je bilo objavljeno kako ispod tržnog centra postoji masovna grobnica i da će se tržni centar rušiti, pa čak je dat i rok za pražnjenje korisnicima lokala, ali i to je sve bilo pred jedne izbore. (Ilija L.).

O: Poštovani
Mostovi - Raspisan je natječaj za izgradnju pješačkog mosta čiju će izgradnju financirati Grad Rijeka. Za drugi most će se također, kako je najavljeno, pokrenuti radnje za izgradnju. Činjenica je da je prvi most zbog pripremne dokumentacije i čekanja suglasnosti zakasnio sa izgradnjom. Očekujem ipak da ćemo zajedno ove godine prošetati preko njega.
Ovo nema veze sa izborima već je to želja za realizacijom projekata.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Postovani gospodine gradonacelnice, da li nam mozete reci da li ce se i kada poceti sa ciscenjem rusevina od kuca. U Padobranskoj ulici br.54 je rusevina gdje narod baca razno smece i nije za izdrzati smrad koji se siri kad sunce prigrije. Potpisali smo peticiju prosle jeseni i da li trebamo ponovo pisati ove godine da bi se to ocistilo.
Unaprijed vam zahvaljujemo na vasem odgovoru. Veliki pozdrav od gradana padobranske ulice (Zora V.).

O: Poštovana
Da, svakako nastavljamo. Uskoro trebamo potpisati ugovor sa MORH-om, te će Hrvatska vojska nastaviti raščišćavati ruševine. Komunalnom redaru sam dao nalog za Padobransku broj 54.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Postovanje!
Obraćam Vam se u nadi rješenja našeg problema sobzirom da niti jedna ustnova nema sluha za ovaj problem, naime konkretno radi se o mojoj mami kojoj je vještačenjem utvrđeno 90% invalidnosti i 88% gubitak sluha te 5 cm ima kraću desnu nogu dobila je invalidsku mirovinu od 779 kuna sobzirom na tako malu mirovinu koja nije dostatna za život obratili smo se centru za socijalnu skrb u nadi ostavrivanja prava za pomoć i njegu, nakon izvršenog vještačenja (u kojem navode kako je invalid, kako joj je potrbna pomoć pri odjevanju, higijeni) da bi ju nakraju ODBILI i nisu priznali pravo na doplatak za pomoć i njegu. Pošto niti preko zavoda za mirovinsko osiguranje nije mogla ostvariti dodatak na invalidnost i preko narečenog centra za socijalnu skrb nema pravo: Ovim putem želim pitati dali preko Grada Vukovara (koja joj je zadnja nada) moja mama mogla ostvriti ikakvo pravo na dodatak ili naknadu na svoju mirovinu koja je mizerno mala i kao što sami znate nije dostatna za život? U nadi pozitivnog ishoda, srdačan pozdrav! (Željka B.)

O: Poštovani,
nažalost ne. U socijalnom programu imamo neke druge programe.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: poštovani gospodine gradonaćelniće
imam nekoliko pitanja pa mi odgovorite na njih , svi travnjaci ispred kuca su gradsko vlasništvo , ujedno i drveće, pa vas pitam dali ste razmišljali posto se placa komunalna naknada ,slivne vode da počnete davati ljudima gorivo za kosilice plaćati popravke kupovati grablje metle vreće za lisce i travu lopate za snijeg i da ne nabrajam dalje .
posto je to vlasništvo grada vukovara i posto se pita grad vukovar bilo sto da se zasadi ili kao sto lokali plaćaju korištenje tog zemljišta tako bi trebalo da grad plati održavanje i sredstva gradjanima vukovara i okoline za sredjivanje tih površina . a ne da naplate komunalni redari kaznu sto nije pokošeno ispred kuće a to je gradsko zemljište .
to je prvo pitanje , a drugo sto planirate da bi zaposlili vukovarce i kako mislite privuci strane ulagače u ovaj grad ili da vukovar odnosno vi i ostali u poglavarstvu napravite za bolje ovih gradjana.
trece pitanje je . zalosno je da ljudi nemaju i da stare osobe traze po kontejnerima da se prehrane kada planirate napraviti jednu kuhinju za takve osobe ?
sa postovanjem cekam vase odgovore.(Bogdan B.)

O: Poštovani,
Člankom 9. Odluke o komunalnom redu Grada Vukovara ("Službeni vjesnik" Grada Vukovara br. 1/02, 6/02, 9/05 i 6/09) propisana je obveza održavanja zelenih površina (košnja trave i dr.) vlasnicima, odnosno korisnicima objekata i zemljišta ispred objekata ili zemljišta koje koriste, a člankom 20a iste odluke propisana je obveza vlasnicima, posjednicima i korisnicima okućnica, neizgrađenog građevinskog zemljišta i poljoprivrednog zemljišta stalnog uklanjanja i uništavanja ambrozije i drugih štetnih korova, te građevinskog i drugog otpada sa tih površina.
Grad Vukovar ne otvara tvornice ili tvrtke, ali radi na stvaranju preduvjeta za privlačenje ulagača. Uskoro ćete imati informaciju, a i putem medija sam obavijestio građane o budućim ulaganjima.
Grad Vukovar po odluci Gradskog vijeća izdvaja značajna financijska sredstva za pomoć socijalno ugroženim građanima. Uvođenje kuhinje se za sada ne planira nakon neuspjelog prijašnjeg pokušaja.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani,
Šaljem Vam prijedlog o izgradnji Optičke (Svjetlovodne) infrastrukture na području grada Vukovara.
Naime, kao što vjerojatno znate spor između regulacijskog tijela (HAKOM), te Hrvatskog Telekoma o izgradnji svjetlovodne mreže, te zašto je Hrvatski Telekom zaustavio svoja ulaganja u daljnu izgradnju.
Kao trenutni student u Vukovaru, govorim u ime svih mladih ljudi koji su tehnološki osvješteni i koji koriste tehnologiju u svakodnevnom životu.
Uspoređujući Hrvatsku s ostatkom svijeta, te pogotovo zemljama Europske Unije, internet u Hrvatskoj je skup i spor pošto se zasniva na sada već staroj tehnologiji.
Izgradnja svjetlovodne infrastrukture omogućava puno veći protok informacija, tj. veće brzine interneta, kvalitetniji pristup, te ostale usluge kao što su HD IPTV sa više od jednog prijamnika u kući, telefon sa više telefonskih brojeva na jednom priključku itd.
Istraživanja su pokazala kako izgradnja širokopojasne optičke mreže pozitivno utječe na gospodarstvo, BDP, te povećava vrijednos nekretnina ukoliko je dostupan optički priključak.
Brz internet omogučuje i lagani rad na daleko, tako da bi mladi ostajali u Vukovaru, te čak otvarali nove firme. Veliki problem za nove firme je kvalitetan internet, pošto iznajmljivanje voda kod nekog Operatera košta više od nekoliko desetaka tisuća kuna mjesečno za vezu koja ima dovoljnu brzinu (pogotovo upload).
Smartram da bi optička infrastruktura koju izgradi grad imala dosta prednosti nad onom koju izgradi određeni Operater.
Prednosti su:
1. Brža izgradnja. Telekomi bi uglavnom gradili mrežu tamo gdje im je najisplativije, tj. zgrade, te mjesta sa puno stanovnika. Privatne kuće bi vjerojatno trebale još čekati.
2. Mogućnost iznajmljivanja ostalim Operatorima. Grad Vukovar bi iznajmljivao tu mrežu operatorima po boljoj cijeni nego Telekom koji gradi tu mrežu. Rezultat? Veći izbor krajnjih operatora korisnicima, jeftinije usluge, te neogranićeni izbor paketa i brzina, tj. nije zavisno o glavnom telekomu.
3. Zarada kod iznajmljivanja. Grad Vukovar bi profitirao iznajmljivanjem vlastite infrastrukture dugi niz godina, te bi se nakon nekoliko godina invensticija isplatila.
Zašto mislim da bi ovo bio dobar potez?
1. Optička mreža je jako zahvalna što se tiče održavanja. Vremenske nepogode ne utječu na kablove pošto optičko vlakno nije vodič, nego je izolator. U slučaju nevremena, grom ne bi uništio optički kabel.
2. Grad Vukovar ima izgrađenu DTK (Distributivnu Telekomunikacijsku Kanalizaciju). Kopanje kanala je 80% cijene postavljanja optičke mreže. Pošto Vukovar već ima kanalizaciju, taj problem je u većini slučajeva zanemariv.
3. Mnogi građani imaju stare parice, te su im brzine jako niske, nestabilne (pucanje veze) ili je propusnost nedovoljna pa ne mogu imati dodatne usluge kao što je IPTV. Optika ima skoro neograničenu propusnost, tj. informacije putuju brzinom svjetlosti, što je najbrži način prijenosa podataka. Kod optike ne postoje tzv. "loše parice"
4. Optika je najbolje moguće riješenje. Velika propusnost koja neće biti usko grlo dugo vremena, ako ikad, tako da nije potrebno ponovno ulaganje kod novih tehnologija (Uspoređujući sa bakrenim ili koaksijalnim kablom, koji su sada već zastarjeli).
5. Jeftinije održavanje pošto optika ima daleko veći domet, te nisu potrebni repetitori. Za optiku postoji i pasivni mrežni elementi koji su ekonomičniji, tj. ne troše struju te se ne griju.
6. Brzi internet bi omogućio lakšu informatizaciju grada, njegov napredak, te obrazovanje.
Švedska, jedna od zemalja koja je počela koristiti svjetlovode kao standard još prije deset godina, izgradila je svoju mrežu na ovaj način. Svaki grad ili lokalna samouprava je financirala u vlastitu optiku koja je neovisna o telekomima o koja omogućuje slobodnije tržište.
Sredstva za ovaj projekt mogu se dobiti iz fondova EU, koja nudi nepovratna sredstva za izgradnju vlastite optičke mreže u vlasništvu države putem njihovog projekta EU 2020., U kojem je navedeno kako bi svugdje u EU do 2020., uključujući i ruralna područja morala imati barem 50mbit vezu, te da 100mbit postane standard.
Mislim da je Poreč i Rovinj u Istri počeo graditi vlastitu optičku mrežu, koju će moći koristiti u vlastite svrhe, svrhe građana, te turističke svrhe.
Vukovar ima priliku izgraditi optičku mrežu na razini grada, koja bi se ubrzo isplatila, te bi onda grad profitirao. Ako se iskoriste fondovi EU, onda se jako brzo počinje isplaćivati.
Vukovar bi bio grad koji bi se mogao ponositi svojom visokom tehnologijom, te bi postao mjesto u kojem bi se firme otvarale, pošto bi im skupi internet postao mnogo jeftiniji.
Mladi bi ostajali živjeti ovdje ako bi se Vukovar informatizirao te tako otvorio nova radna mjesta u informatičkom sektoru.
Vukovar bi se mogao ponositi mrežom koja bi mogla omogućiti drugim operatorima jeftinje iznajmljivanje infrastrukture, te tako ponudile puno veće brzine i bolje usluge jeftinije u odnosu na one koje bi mogle ponuditi u odnosu na mrežu koju bi iznajmili od konkurentskog telekoma.
Nadam se Vašem odgovoru!
Hvala, Student iz Vukovara

O: Poštovani,
svaka Vam je na mjestu i u okviru izjava novog Ministra Siniše Hajdaš Dončića idemo sa planovima koje i Vi navodite
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Gradonačelniče koga ćete nam dovesti za Dan grada od pjevača ? (Sara R.)

O: Poštovana,
Za Dan grada Hari Mata Hari će Vukovarcima darivati besplatni koncert. Koncert će biti 03.05. na trgu sa početkom u 21 sati.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: poštovanje...kao i vi svjedok sam da masa radno sposobnog stanovništva ili je na HZZ ili na socijali..mišljenja sam da je najgore da se čovjek osječa beskoristan i da ne radi..neki dan sam gledao prilog iz Baranje u kojoj su sredstvima iz EU omogučena podizanja plastenika,proizvodnja paprike kao i edukacija....moje pitanje iako smo bili industrijski grad do 90tih zašto se ne napravi neki vid zadruge,partnerstva i omoguči bilo kakva zarada??'...mislim da bi ipak povrće sa ovoga područja moglo se plasirati na more,ako ne ovu sezonu vjerujem iduče godine.. (frex)

O: Poštovani,
Svaka inicijativa koja će ostvariti dodatne vrijednosti i otvaranje radnih mjesta je dobro došla i ima apsolutnu potporu. Kako moju, tako i odjela za gospodarstvo. Inicijative i primjeri koje navodite moraju poteći od osoba koje se žele time baviti. Nedostaju nam privatnici koji će inače pokretati poslove. Nadam se da će se to promijeniti, a mi putem edukacija organiziramo i ulažemo napore da se ovakvi projekti ostvaruju u još većem obimu.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Kada se možemo nadati otvorenju restorana u Eko-Etno-parku Adica?
Srdačan pozdrav najboljem gradonačelniku!!! (Senka E.)

O: Poštovana,
Danas 20.04. je posljednji dan za prijave zainteresiranih koji bi stavili Adicu u funkciju građanima.
Nadam se da će to biti uskoro, te Vam mogu reći da i ja jedva čekam popiti kavu na terasi.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani.
Dana 16.04.2012 vozio sam pacijenticu u opću bolnicu Vukovar koja je bila u lošem zdravstvenom stanju i trebala je hitan prijem na kirurgiji te sam ne znajuči da smijem parkirati vozilo ( BM - 333 - BF ) u krugu bolnice isto parkirao preko puta ulaza u bolnicu ispred zgrade Ministarstva branitelja između i ostalih parkiranih vozila ondje.Kada sam nakon hitnih pretraga dok je pacijentica primala infuziju izašao sam iz bolnice u namjeri da nešto uzmem za jelo i našao ispisanu kaznu za parkiranje na zelenoj površini. Odmah sam otišao u vaše gradsko poglavarstvo gdje su mi rekli da kaznu ne mogu pništiti jer će dobiti po nosu od Vas ( to su riječi voditelja komunalnih redara ).Pošto sam prvi puta bio sa osobnim vozilom u Vašem gradu nisam znao da je to zelena površina te Vam se zbog toga ispričavam ali i smatram da je i učinjena diskriminacija jer od 6 vozila samo je moje imalo kaznu a ostalih 5 ne jer su svi bili Vukovarskih tablica.Ja vas molim da mi tu kaznu stornirate jer u 15 g vozačkoga staža nisam imao ni jedan prometni prekršaj a i da uzmete u obzir da sam prvi puta bio u Vašem gradu osobnim vozilom i to da pošto sam mislio na pacijenticino zdravlje nisam primjetio da je to zelena površina. Ako je potrebno skenirati ću Vam i dokument koji dokazuje da smo toga dana hitno zaprimljeni u Vašoj bolnici. (Danijel S.)

O: Da gospodine ponekad se dogode neki prekršaji za koja imamo opravdanja. No činjenica je da su počinjeni. Ja želim da se zakoni primjenjuju na sve jednako, a navod da ste Vi dobili kaznu, a 5 automobila pored Vas ne, ću ozbiljno provjeriti.
Ako Vam može to biti utjeha Vaša kazna će ići u proračun grada, te ćemo je kao i druge prihode namjenski utrošiti.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani.
na stranici zavoda za zapošljavanje danas je osvanuo oglas da grad Vukovar prima dvojicu volontera na onaj program stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa i to za posao višeg stručnog suradnika za prostorno uređenje! Uvjeti su da ima fakultet građevine ili arhitekture. Ja sam završio u 7.mjesecu prošle godine građevinski fakultet u Osijeku i stekao naziv magistar inženjer građevinarstva. Imam 26 godina, bez radnog iskustva, 9 mjeseci sam već na birou.... Sada me zanima ostalo: Pošto dolazim iz Đakova -meni problem nije putovanje, samo želim raditi....Zanima me dali svejedno mogu podnjeti zahtjev tj zamolbu za to radno mjesto, i nigdje niste naveli što se sve mora poslati na adresu (znači životopis, domovnica,diploma i ostalo )
Zahvaljujem unaprijed na odgovoru i srdačno Vas pozdravljam! (Darko M.)

O: Poštovani,
Mislim da vas točno informiram kada kažem da volontiranje obuhvaća mjesto prebivališta, tako da iste mjere treba koristiti i grad Đakovo, te ćete tamo imati mogućnost natjecanja.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani.
Čestitam Vam na vašem dosadašnjem radu koji je za svaku pohvalu. Imamo problem u Sotinskoj ulici na Mitnici. Zgrada koja je u vlasništvu Vupika stoji zatrpana otpadom. Djeca skaču po njoj i neprestano su izložena opasnosti. Zvali smo gradske redare i čistoću no nitko nam nije mogao pomoći stoga se ovim putem obraćam Vama da poduzmete nešto kako bi se barem taj otpad očistio iz te zgrade. Doslovce je zatrpana otpadom i ugrožava zdravlje građana u okolnim zgradama. Molim Vas da nam pomognete.
Srdačan pozdrav (Sandra B.S.)

O: Poštovana.
Uputiti ćemo Vupiku oštro upozorenje da riješe navedeni problem. Ako ga ne rješe, onda će uslijediti kazna i prijava inspekciji.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: poštovanje evo javljam se iz Rijeke imam 32 god. bavim se automehanikom,autolimarijom,autolakiranjem,varenje konstrukcija radovi na stroju ,pjeskarenje drva,metala,i svega šta se može pjeskarit. radim to več godinama tako reč od rođenja pošo nam je u familiji da su svi sa očeve strane automehaničari i limari jedini je problem što sam ja zbog okolnosti u familiji razvoda roditelja nisam mogo natavit školu jer sam moro ić radit i uzdržavat majku i sebe jer nije mogla radit zbog zdrastvenih razloga i tako da sam radio od svoje 14 god. i nikad nisam stigo riješit srednju školu a volio bi otvorit svoju radionu i prenest svoje znanje ali zakon mi to neda a za šk. treba puno novaca a imam 2 djece i radim več godinama aute kod privatnika bez prijave i staža i podstanar sam meni je sat rada 35 kn plaća je milina ali dok platim stan i ostala davanja jer kod nas na moru je jako skupa hrana i stanovi. i sad najbitnije gledo sam na tv. da grad traži ljude koji bi došli u Vukovar i živjeli i stvarali nešto i da im grad pomogne oko smještaja i još nešto ali neznam i nisam siguran dali je sve to točno. pa bi me zanimalo dali se može nešto napravit da se meni pomogne tako da ja mogu pomoć gradu i mladeži da neodlaze u druge gradove jer bavim se tim autima i vozio sam i trke i znam da bi mogo pridonjet vašem gradu samo problem je što nemam školu.izvinite ako sam nešto loše napiso ili vas uvrijedio.pozz (Mirsad S.)

O: Teško mladiću jer u ovom trenutku stambeno rješenje u gradu Vukovaru očekuje 1800 osoba, a stanova nema dovoljno. Jedino rješenje bi Vam bila privatna kupovina kuće, koje su u ponudi sa prilično niskim cijenama.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani, kao prvo Vam se moram zahvaliti za sve što ste učinili za ovaj grad.
Postavio bih pitanje u vezi sjedišta državnih firmi u našem gradu. Grad Vukovar je sjedište županije a sve državne tvrtke i institucije imaju sjedište u Vinkovcima. Nekad su te institucije (HEP, Hrvatska pošta, policija itd ) bile smještene u Vukovaru, ali su jedna za drugom izmještene u Vinkovce. Dobro znamo pod čijom vlašću i kome možemo za to zahvaliti.
Mene zanima dali Vi kao naš gradonačelnik i saborski zastupnik možete nešto učiniti da se to ispravi i da se sjedišta tih tvrtki vrate tamo gdje im je mjesto, a to je u našem gradu u sjedištu županije. Mislim da je to jako bitno za nas Vukovarce i našu djecu jer se tu radi i o njihovim radnim mjestima i budućnosti grada. (Veljko J.)

O: Poštovani,
Da. Dobro znamo o čemu govorimo, no danas nije lako preko noći sve to vratiti natrag. Posebno iz razloga jer tu i Županija i Župan također imaju značajnu ulogu. Vjerujte mi da pokušavam!
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani,
Ovo što je napravljeno u ulici Vijeća Evrope je odlično samo šteta što su radovi stali. Zanima me da li će slijediti nastavak radova ili je to gotovo?
Ovo što se borite za studente da dobivaju stipendije kao i to što stipendije dolaze na vrijeme je neprocijenjivo i za nas roditelje i studente i svaka Vam čast zbog toga. (Željko Ž.)

O: Poštovani,
Planirano je izvođenje radova u I fazi od križanja ulica Vijeća Europe-Duga-Vatroslava Lisinskog do iza križanja ulica Vijeća Europe i Radnička.
Druga faza izvođenja radova planirati će se za 2013. g.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani,
Kada će slastičarnica Djani moći napraviti čvrsti građevinski objekt i ukloniti ono ruglo u središtu grada i je li moguće da se Vi osobno založite za to?
Isto, pitam Vas, je li moguće da naložite uklanjanje one dvije kamp prikolice koje stoje na mostu u centru grada, na mjestu na kome nikada tako nešto ne bi smjelo stajati? Ipak bi centar grada trebalo zaštiti od isluženih i nakaradnih montažnih objekata. Hvala na odgovorima. (Josip B. T.)

O: Poštovani,
pokušao sam posredovati u slučaju Đani-Velepromet, ali bezuspješno. Imaju rješenje za rušenje. Pokušavam postići da se nekako dogovore, jer je to potrebno zbog njih, ali nema napretka.
Nadam se da neće biti tako dugo isto kao i pokretni obrti. Ljudi teško žive i eto, to su i 4 radna mjesta, a i malo kapne u blagajnu Grada. No, u svakom slučaju to je privremeno, a ne trajno.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani gosp.Sabo
Molim vas da mi što hitnije odgovorite kada će se izvršiti popunjavanje i sadnja zaštičenog četveroreda lipa i kestena novim stablima koja nedostaju.
Naime , ispred naše kuće (Županijska 47) , uklonjena su sva pripadajuća 4 stabla jer su bila oštećena ratnim razaranjima i kao takva opasnost za ljude , automobila i zgrade. Moram napomenuti da sam tijekom ovih godina bila u kontaktu sa gosp. Domagojem Togonalom koji je na sve moje upite odgovorio , bio je u obilasku oštećenih stabala i dao nalog da se izvrši njihovo uklanjanje. Zadovoljna sam sa komunikacijom i odrađenim poslom. Sada je naša obiteljska kuća potpuno nezaštićena sa strane ulice tj. uslijed gustog prometa buka i prašina su izuzetno velike, a stabla bi nam omogućila bar malenu zaštitu. Starije dijete mi boluje od težeg oblika astme koju prašina dodatno pogoršava. Vjetar je isto pojačan jer su se s druge strane ulice čistile ruševine tako da ni sa strane Dunava nemamo zaštitu.U zadnjem razgovoru sa gosp. Togonalom nije mi bio u mogućnosti odgovoriti kada će se izvršiti popunjavanje stablima, a mi ne smijemo samoinicijativno ništa saditi.
Drugo moje pitanje je hoće li se nastaviti radovi na zaštiti zelenih površina u našoj ulici, jer je djelomično postavljena ograda (od bijelih stupića- konstrukcija) i dali ćemo je dobiti ispred našeg kućnog broja. Mislim da Vam je o problemima parkiranja u našoj ulici suvišno govoriti.
Hvala i nadam se brzom odgovoru.
Lijepo Vas pozdravljam i želim puno uspjeha u Vašim (i našim) nastojanjima da naš grad bude ljepši, obrazovaniji, zaposleniji...

O: Poštovani,
u Županijskoj ulici uskoro trebaju početi veći komunalni radovi tako da će u okviru svega to, pa i više, biti riješeno.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani gradonačelniče,
iskreno se nadam da ste osobno vi tu i da vi odgovarate na ovo pitanje i da cete procitati ovo moje pismo, ja imam jedno osobno pitanje koje se ne odnosi na ceste i na takve stvari kao prethodna pitanja na stranici, objasnit cu ukratko tko sam i sta sam, ja sam rodjeni Vukovarac imam 22 godine, moji su zivjeli u Iloku do 91 godine tada smo ja i mama ratom protjerani otisli na otok Losinj i do dana danasnjeg ostali tu, a otac je ostao u vinkovcima na bojistu, tu zivimo kao podstanari i na rubu egzistencije, ako se to tako moze nazvati kad je ovakva situacija da imas posla preko ljeta dva tri mjeseca i onda sa tim novcem moras prezimiti, zna se dogoditi da jednostavno nemamo za kruh, a zalosno je to jel je i moj otac bio branitelj i on se borio za ovu drzavu a ova drzava dize ruke od njega sada kada je njemu potreban krov nad glavom.
E sad ono radi cega sam se i odlucio obratiti vam se i pitati osobno vas, cak bi volio i telefonski kada bi mogao jel bi vam puno lakse mogao objasniti o cemu se radi, ali ukratko je ovo moje pitanje: predali smo zahtijev prosle godine za stan u Vukovaru jel mi je receno da preko agencije vise nije moguce doci do kuce, jel smo trazili ako je moguce dobiti kucu u Iloku gdje su moji prije i zivjeli, ali opet ja kazem pristao bi i na zivot u Vukovaru, to je grad za mene jako poseban i volio bi sudjelovati u izgradnji grada i zelim vidjeti grad kakav je nekada bio. Kontaktirao sam nedavno ured kojemu smo i bili dostavili sve podatke za dodjelu stana i samo sam saznao da je 6 zena koje su tamo radile a koje su bile odgovorne za nase zahtijeve dobilo otkaz i da ove koje su sada tamo neznaju nista o nasim zahtijevima, pa sam zelio direktno vas pitati i zamoliti ako mozete nekako dijelovati i shvatiti situaciju u kojoj se nalazim i pomoci ako je u vasoj moci, moj otac je jako razocaran i sve ove godine nije htio predati taj zahtijev za stan ili kucu jel je uvijeren kako je on bio spreman poloziti zivot za svoju zemlju a drzava sada dize ruke od njega, bio bih vam jako zahvalan ako mi mozete dati neku informaciju a jos zahvalniji ako mozete dijelovati i pomoci mi, jel mi je velika zelja da se i moja djeca rađaju u Vukovaru i da mogu ponosno reci ovaj nas grad treba i ovdje pripadamo. unaprijed sam vam zahvalan i nadam se da cete mi pomoci, jel vijerujem da je i vama stalo da se vratimo mi koji smo dio vukovara i koji volimo taj grad a nemamo mogucnosti da se sa vlastitim sredstvima vratimo tamo jel je puno toga izgubljeno sa tim ratom i nepovratno, ali moramo raditi na tome da Vukovar napravimo jos boljim mjestom za zivot a kako drugacije nego zivotom u njemu. hvala vam sto ste me saslusali i vijerujem da cete dijelovati sto prije! (Darko V.)

O: Poštovani,
stambeno zbrinjavanje hrvatskih branitelja i invalida domovinskog rata u nadležnosti je Ministarstva hrvatskih branitelja. Nažalost, Grad Vukovar nema nadležnost za vaš slučaj.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani gradonačelniče,
želim Vam se obratiti jer sam zbunjen nelogičnošću navoda u kojima se iznosi to kako u Vukovaru nedostaje visokoobrazovanih kadrova. Naime, ja sam magistar struke, dok mi je supruga dipl. ing. prehrambene tehnologije i želim da moja obitelj (sin 1 godinu starosti) živi u Vukovaru jer se potiče da mladi visokoobrazovani kadrovi ostaju u gradu, ali jednostavno nema mogućnosti da se zaposlimo i da trajno budemo u Vukovaru (trenutačno podstanar u Osijeku), jer iako imam veliko iskustvo rada u poznatim međunarodnim korporacijama (T-HT, Studio Moderna,Transcom) i na voditeljskim pozicijama, na skoro svakom natječaju se zapošljava po već poznatim političkim i obiteljskim vezama. Supruga ima iskustvo rada u industriji i ima ponudu za rad u Zagrebu, ali želimo živjeti u Vukovaru jer svi danas idu za Zagreb ili u inozemstvo. Mi to ne želimo jer smo rođeni i odrasli u Vukovaru. Svjestan sam da je stanje u državi teško, pogotovo u gradu Vukovaru, ali smatram da mogu pružiti svoj doprinos razvoju grada, samo jednostavno priliku za dokazivanje ne želi dati nitko. Želim samo odgovor postoji li uopće mogućnost i da li se radi na na tome da se takve stvari prestanu događati i da li postoje neke mjere kojima se potiče zapošljavanje mladih i stručnih kadrova u Vukovaru koji će se angažirati na razvoju istoga. (Dražen D.)

O: Poštovani,
Da, kadrova nedostaje ali kojih? Nekih ima a nekih nema. Stvarajući preduvjete za razvoj gospodarstva u gradu, vjerujem da će mnogi naći i radno mjesto.
Ne znam koje ste Vi struke i molim Vas da mi pošaljete svoj životopis na službeni mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani,
Cula sam da ce ove godine u Vukovaru biti dunavska regata u 7 mjesecu. Na stranicama grada nema nikakavih informacija o tome. Mozete li reci kad ce se o tome nesto znati.
Lijepi pozdrav (Ivana)

O: Poštovana,
Tid regata (Tour International Danubien 2012. – Međunarodna dunavska kajak-kanu regata čamcima) održava se u 7. mjesecu, a najava za istu objavljena je na stranicama Grada Vukovara početkom ove godine.
Glavnu medijsku najavu kontinuirano ćemo objavljivati dva tjedna prije samog dolaska navedene regate.
U privitku Vam šaljemo link na kojem možete vidjeti i druga događanja u našem gradu.
http://www.vukovar.hr/images/stories/files/uod/vodic_kultura_2012.pdf
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani,
Zamolio bih da mi se isplati odobreni godišnji iznos iz proračuna u cijelosti za š.k."Borovo 1937"-pošto prvi krug 2 lige igramo u Našicama. 21-22.04. ekipa mi odlazi na prvenstvo u petak popodne 20.04.
Mislio sam i očekivao da ćete me primiti,a vjerovatno niste imali vremena. Za drugi dio lige moraću se snalaziti na jesen -ako mi se ne pomogne u Gradu. Očekujem da budem primljen na razgovor,o ponuđenom programu koji sam Vam dostavio.
Zahvaljujem i hvala unapred. (Milutin L.)

O: Poštovani,
kao i svaki predsjednik udruge za ovakve zahtjeve se trebate obratiti pročelnici Upravnog odjela za društvene djelatnosti, zdravstvo, socijalnu skrb, branitelje i nacionalne manjine, gospođi Dragici Holoker-Radumilo, te ćete se, vjerujem, dogovoriti, kao i sa gospodinom Vjekoslavom Karaulom višim referentom zaduženim za sport.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani,
Kao prvo, želim Vam čestitati na ustrajnosti koju ste pokazali obnovom ovoga našeg napaćenog grada. Svaka čast, grad je sve ljepši i ljepši.
Pitala bih Vas, što će biti sa ruševinama kuća koje nemaju ili imaju gazdu. Konkretno.. na Lijevoj Bari još uvijek ima ruševina koje su itekako opasne za ljude pogotovo za djecu kojih hvala Bogu ima na spomenutoj adresi. Zanima me da li će vojska i dalje sklanjati ruševine i da li je potrebno napisati zamolbu?
Isto tako čula sam za akciju čišćenja bio otpada po gradu. Što se radi po pitanju tog otpada i da li će "Komunalac" počistiti spomenuti otpad i sa lokacije Lijeva bara? (Duška H.)

O: Poštovana,
Nastavljamo i ove godine sa aktivnostima. Ministar obrane RH gospodin Ante Kotromanović je u svom posjetu Vukovaru to potvrdio. Svi vlasnici trebaju predati zahtjev u Upravni odjel za uređenje grada, upravljanje gradskom imovinom, komunalno gospodarstvo i zaštitu okoliša, gospođi Žaklini Pul.
Na Lijevu baru ću poslati komunalne redare da izvide situaciju, te da mi podnesu izvješće nakon kojega ću donijeti odluku o daljnjem postupanju.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani gradonačelniče, lijepi pozdrav iz Daruvara i Gradske uprave Daruvar.
Ispričavam se što Vas ometam. Ne mogu pronaći podatak o visini komunalnog doprinosa u Vukovaru, a ne znam koji odjel te podatke ima, pa Vas molim da me uputite na osobu koja mi te podatke može dati. Moj sin je doselio k Vama u Vukovar i planira dogradnju objekta pa nas interesira koliko se plaća komunalni doprinos.
Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru.
S poštovanjem, (Milada S.)

O: Poštovana,
Odlukom o komunalnom doprinosu ("Službeni vjesnik" Grada Vukovara 12/11) određuju se uvjeti i način utvrđivanja visine komunalnog doprinosa, te visina komunalnog doprinosa u gradu Vukovaru. Odlukom se utvrđuju područja zona za plaćanje komunalnog doprinosa ovisno o pogodnosti položaja određenog područja i stupnju opremljenosti objektima i uređajima komunalne infrastrukture, te jedinična vrijednost komunalnog doprinosa utvrđena po m3 građevine po pojedinim zonama.
Navedena odluka dostupna je na slijedećem linku. 
Zahtjev za utvrđivanje komunalnog doprinosa potrebno je predati u Upravni odjel za uređenje grada, upravljanje gradskom imovinom, komunalno gospodarstvo i zaštitu okoliša, Ured br. 1, a sve dodatne informacije mogu se dobiti na tel. broj 032/456-558 ili 032/456-548
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani,
Kao prvo htio bih vam izraziti cestitke na odlicnom radu. Puno se toga napravilo i postiglo(mada je to sticajem okolnosti nemoguce vratiti na razinu koja je bila prije rata). Razlog mog javljanja je u vezi problema sa psima lutalicama koje je udruga za zastitu zivotinja "velikodusno" locirala izmedju neobnovljenih kuca u ulici izmedju stadiona i tenis kluba (bivsa Mitroviceva kuca, Omera Bajramovica i Pavica). Naime stanari tog dijela imaju veliki problem sa ne bas pitomim i ne bas malim psima kojima je netko nasao "dom" na tom dijelu. Stanari koji tu zive imaju velikih problema sa tim psima o kojima nitko ne brine,koji slobodno napadaju prolaznike.... Moja majka zivi isto tamo i boji se izaci iz svog stana. Pokusala je pricati sa mjerodavnima ali rezultata nema. Molio bih vas da ucinite nesto kako bi se taj problem rijesio na zadovoljstvo svih! Nisu zivotinje krive nego ljudi koji ih odbacuju kad uvide da je to previse brige oko njih.
Hvala vam jos jednom i nadam se da cete biti u stanju da rijesite taj problem. Jos jednom pohvala za sve sto ste ucinili za grad Vukovar. (Vladimir M.)

O: Poštovani,
uputio sam nalog da komunalni redari obiđu navedenu lokaciju te daju prijedlog rješenja. Inače Grad ima potpisan ugovor sa veterinarskom stanicom Vukovar za ovu problematiku.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani Gradonačelniče,
ima li ikakvih planova za sanaciju cesta na području brda (Milovo Brdo, Mala ulica, Bogdanovačka, Trg drvena pijaca)? Ovo trenutno stanje prometnica je uistinu očajno-blago rečeno.
Hvala (Damir P.)

O: Poštovani,
ulice Milovo brdo, Mala ulica, Bogdanovačka i Trg drvena pijaca nalaze se u aplikaciji za EU fondove za rekonstrukciju vodovoda i odvodnje otpadnih voda - IPA/EU projekti 2012/2013. godine.
Grad Vukovar uvrstio je rekonstrukciju ulice Milovo brdo u plan izgradnje za 2012. godinu. Kako financijska sredstva za postavljanje odvodnje otpadnih voda i vodovoda nisu velika u navedenoj ulici prema mogućnostima, Grad Vukovar planira financirati rekonstrukciju u cjelosti tako da se ne bi čekalo sa provođenjem IPA/EU 2012/2013. godine.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani
Zanima me kada će krenuti u obnovu 20 stanova u ulici Jana Bate (od Doma tehnike prema selu Borovu) te da li je u planu čišćenje i održavanje te ulice na potezu prema Domu tehnike, krčenje korova i postavljanje javne rasvjete.
Želim Vam uspješan daljnji rad. Lijep pozdrav (Igor S.)

O: Poštovani,
za obnovu 20 stanova u ulici Jana Bate izrađena je dokumentacija za ishođenje Lokacijske dozvole. Nakon ishođenja započeti će postupak izrade Glavnog projekta za ishođenje Potvrde glavnog projekta i sama realizacija - obnova.
Grad Vukovar do početka mjeseca svibnja 2012. godine planira uključiti cca 75 osoba iz programa javnih radova za uređenje javnih površina na području grada. U planu uređenja javnih površina nalazi se i površina kod Doma tehnike.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani gradonačelniče Željko!
Molio bih Te za pojašnjenje: da li je u akciji uređenja parking prostora u Borovu naselju, iza zgrade u kojoj je prodavnica "Borovo" predviđena lokacija gdje će se prenijeti dosadašnje limene garaže. Ako nije bilo bi dobro da se odredi.
Iskoristio bih ovu priliku da pitam: da li će biti uređivan prostor na kojem su sada limene i zidane garaže, kod solitera u Borovu nas. obzirom da sam do 1991. imao na tom mjestu garažu?
Srdačno Te pozdravljam i zahvaljujem na odgovoru! (Vladimir N.)

O: Poštovani,
Nije u planu izgradnja garaža već parking prostora. Ocjena je struke da takvi objekti nisu primjereni prostoru.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani gospodine Gradonačelniče,
Moje pitanje je dali se što poduzima vezano za problem mladih ljudi u Vukovaru kojih je sve manje i manje.
Isključivo je to tako što je život u našem gradu jako težak. Mnogi ne rade, a i oni koji rade rade za minimalac dok cijene životnih sredstava odlaze u nebo! Ja i supruga radimo ali plaće su katastrofa za standard življenja u našem gradu. Svake godine se govori o tom republičkom prosjeku plaća, a sramota je da mnogi braćni parovi uključujući i mene i suprugu nemaju ni zajedno taj republički prosjek. Pogotovo ako još imate malo djete onda je život stvarno težak. Bojim se da ću i ja, a i mnogi djele moje mišljenje zbog takvih situacija ostati na jednom djetetu, a planiram i odseliti van države u potrazi za nekim boljim životom barem za svoje djete. Mislim da ako se ovakvi problemi nastave zanemarivati da će Grad Vukovar biti grad starih. S obzirom da je vaša stranka na vlasti u državi ja vas molim da u ime svih mladih u gradu Vukovaru ozbiljno popričate sa premijerom i da rješite da život u našem gradu postane bolji, da ljudi budu pošteno plaćeni za svoje znanje i svoj rad i da uspjemo omogućit bolji život našoj djeci. Hvala ! (D.H.)

O: Poštovani,
Da, svakako da stanje koje navodite u svojoj obitelji, te uopće socijalna slika grada Vukovara i Republike Hrvatske je zabrinjavajuća. Ne želim politizirati i tražiti krivce zbog čega nije mnogo, mnogo bolja. No svakako da kako Vlada pa tako i Grad Vukovar ulažu maksimalne napore da se pokrene gospodarstvo, što je sigurno prioritet. U okviru tih aktivnosti najavio sam moguća velika ulaganja u gradu, što nam treba dati optimističnija razmišljanja. Vjerujte mi da ih ja imam i očekujem da će doći do novih investicija.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani gospodine,
Da li možete razgovarati sa HŽ da nam osiguraju da stignemo na brzi vlak za Zagreb iz Vinkovaca u 17 i 12 ? Vlak iz Borova koji kreće u 16 i 45 više ne stiže na vrijeme već stiže u 17 i 24. Znači kasni 12 minuta. Da bi stigli na Brzi za Zagreb sada moramo tražiti prijevoz do Vinkovaca što baš i nije neko jeftino rješenje. Možda je to slučajna, a možda i namjerna greška u izradi Voznog reda HŽ-a.
Unaprijed zahvaljujem na odgovoru, Lijep pozdrav (Nenad K.)

O: Poštovani,
Da, poznata mi je ova informacija koja sigurno nema valjanog opravdanja.
Stoga ću na skorom sastanku sa novim predsjednikom uprave HŽ-a, uz druge zahtjeve, imati i ovu promjenu.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani,
Živim u prigradskom naselju Lipovača i zanima me kada ćemo dobiti više dobiti kanalizaciju. (Boris Ž.)

O: Poštovani,
U okviru projekta odvodnje u gradu Vukovaru i rekonstrukciji snabdijevanja pitkom vodom, Vodovod grada Vukovara će aplicirati projekt za financiranje iz EU fondova - IPA 3C-2012/2015.
Uvjereni smo da će se aplikacija prihvatiti, te se radi o velikim financijskim sredstvima (cca 42 mil. Eura). Sastavni dio projekta je i Lipovača.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani,
niste Vi u sporu sa udrugom stanara ,nego sa građanima koji su putem suda zatražili i ostvarili svoje pravo na povrat novca od nezakonito naplaćene pričuve.Više stotina zahtjeva je upućeno na Vas i nalaze se kod referenta da oni građani koji nisu tužili barem mogu jeftinije otkupiti stan.
Nejasno mi je što pokušavate s prozivanjem g. Damira Barna kad ste nasledili ovlasti poglavarstva kao gradonačelnik te Vas molim da se tako i ophodite.
Niste odgovorili iz kojih sredstava će te iznači i isplatiti građane odvjetnike kamate i drugo jer je to naraslo na višemilionsku svotu i nije samo tehnostan odgovoran. Statutom grada Vukovar u čl.2o lijepo piše kad gradski vijećnici bez obzira na političko opredeljenje imaju pravo i moraju pozvati na odgovornost odgovorne ljude u gradu.
Od 13.o9.2o11 godine zatražili smo što direktno od gradske tvrtke tehnostan a i Vas kao gradonačelnika i Vaše službe da se očituje na koji način je gradska tvrtka tehnostan postala vlasnik u višestambenim zgradam podstanica i kotlovnica za isporuku toplinske enrergije te na osnovu toga digla kredit a kvarovi koji nastaju u podstanici pokušava naplatiti iz sredstava pričuve.
Srdačan pozdrav
Sretan Uskrs (Mirko Dragun)

O: Poštovani,
Posljednji odgovor !
Sve što sam rekao je istina i vi to znate. Ne želim sa Vama politizirati jer je očito da Vi imate samo jedan cilj i interes.
Srdačan pozdrav, te sretan i Vama uskrs.
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani,
svjesna sam da prema novome zakonu Grad više nema niti pravo niti obvezu rješavanja problema pasa lutalica. No, problem je ostao. I ove godine neodgovorni vlasnici pasa pred godišnje cijepljenje, napuštaju svoje ljubimce i prepuštaju njihovu sudbinu ulici. Očito je da udruge za zaštitu životinja (prema mojem mišljenju) ne odrađuju svoju dužnost: njihove aktivnosti su sve više vezane za primitivnu samoreklamu, bez uočavanja pravih problema i pronalaženja njihovih rješenja.
Sada niti Grad ima ovlasti zaštiti komunalni red niti Udruge spašavaju napuštene životinje, a građanima ostaje da se smiluju prema životinjama, čiste za njima, a na koncu se i brane od njih. Istovremeno gledamo jednako neodgovorne vlasnike pasa koji ih, doduše još nisu napustili, ali se ne brinu dovoljno o njima: psi su zatvoreni u male stanove, gdje se neminovno i unišstava gradsko i državno vlasništvo; drže ih zatvorene i nezaštićene u malim okućnicama po svim vremenskim uvjetima; oni koji ih i šetaju ne čiste za njima, pa nam uništavaju i onako ugrožena,¸a prijeko potrebna dječja igrališta; vlasnici ne dresiraju pse pa su psi preglasni i nesocijalizirani....
Može li Grad prigodno organizirati akciju za istinske ljubitelje životinja i poučiti neodovorne Udruge, vlasnike, buduće male vlasnike odgovornom ponašanju te tome kako se istinski voli i brine o psima? Mogućnosti su velike: od potrage za pravim sponzorima akcije, uključenja obrazovnih institucija, poziva svim registriranim vlasnicima, uređenja šetice za pse, besplatnog čipiranja, steriliziranja, škole dresure, kviza o lijepom ponašanju za pse i njihove vlasnike... Možda se netko posrami, netko nešto nauči, a nagodinu mirno spavamo i mi i naši ljubimci... (Marina F.)

O: Poštovana Marina,
Sve što ste rekli je točno. Da. Imamo problem. Veliki problem.
Molim Vas dođite u komunalni odjel i sa pročelnicom Lidijom Nikšić porazgovarajte o svojim prijedlozima. Ja sam za.
Sretan Uskrs,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Gospodine Gradonačelniče ujedno i saborski zastupniče, prođe 100 dana vašeg bitisanja u našem Hrvatskom saboru, a od vas niti jednog jedinog zbora, ni na jednoj sjednici nismo vas čuli. Znači li to da u našem dragom gradu cvjetaju samo cvjetići, znači li to da svi trkamo silnim šetnicama, vježbamo na igralištima i usput kopamo po našim lijepim kontejnerićima.
Kada ste već tamo gdje smo vas mi vukovarci između ostalog izabrali, nebiste li mogli biti onakvi ili bar približno, dok niste stigli gdje ste htjeli. Jeste li ikad razmišljali da vukovarce izbavite iz građana drugog reda (otkup stanova, ne cijena, takva je kakva je, ali famozni članak ugovora o otkupu gdje platiš svoj takozvani stan, koji nije tvoj) nigdje ama baš nigdje u našoj lijepoj Hrvatskoj to nije bio slučaj. Nije moguće još nešto, da vam već dvije godine treba sastati se sa predstavnicima Hrvatskih željeznica za jedan normalan peron na želj. postaji, za vašu informaciju ovih dana putovala sam Zagorjem, i gle čuda niti jedno ni najmanje selo nije bez perona. Znam grohotom se smijete jer što će vama peron. Mogla bih ovako u nedogled, ali vi i tako ni ovo nećete vidjeti, sretno vam bilo (Danica R.)

O: Poštovana,
Nisam se niti malo nasmijao, već sam iznenađen.
Po svim pitanjima i tvrdnjama vidim da Vam nedostaju točne informacije. Za moju aktivnost u Saboru su mi brojni Vukovarci čestitali.
Kod dosadašnjih predsjednika uprava HŽ-a tražio sam izgradnju perona, nadožnjaka (prijelaza). O tome sam putem radio emisija govorio mnogo puta. No sada me čeka razgovor i sa četvrtim predsjednikom uprave HŽ na istu temu, jer su prethodni bili što u zatvoru, što smijenjeni.
Sretan Uskrs,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani !
Poštovani, zanima me kada će se omogućiti parkiranje brodica i čamaca u cijelom području zimske luke, kao što je bilo prije rata. Veći brodovi (Golubica), brodice policije, carine i ostalih službi, koji su do rata bili smješteni kod restorana "Mornar" u prostoru Luke Vukovar zauzeli su polovicu prostora iako oni imaju mogućnosti usidriti se i na otvorenom Dunavu. Ljubav vukovaraca prema ovoj našoj velikoj rijeci, koja se očituje u kupovini čamaca i brodica za boravak na vodi u zadnje vrijeme je onemogućen jer se nemaju gdje vezati. Nova lučica kod klaonice po Vašim najoptimističnijim prognozama će biti za 5 godina. Što raditi do tada?
S poštovanjem, (Mario D.)

O: Poštovani,
Da. Nažalost Grad nije u vrijeme bivše vlasti (Gradonačelnik Štengl) prihvatio vlasništvo nad lučicom i sada je to u nadležnosti Lučke uprave.
Moja želja je da Grad preuzme ingerenciju, a nadam se i bržoj realizaciji nove riječne marine na Dunavu.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani !
zamolio bih Vas da uzmete i pročitate neke od presuda koje su proslijeđene sa vrhovnog suda i u kojem se spominje decidirano Vaše ime i prezime jer Vi tužite u ime grada a građani su dobili parnicu. Molim Vas da odgovorite s čijim novcima imate namjeru isplatiti građane odvjetnike i sve troškove koji su abnormalno visoki. a pošto je Vama podređen g. I.Kamerla jer Vi ste gradonačelnik i Vama se odgovara izvolite ih i smeniti ako su nesposobni na kraju krajeva Vi ste to kazali na sjednici gradskog vijeća.
P.S.
Dao sam da završite cestu,a ostalo pozovite na razgovor ponudite jer Vi ste dobili ponudu na koju se niste očitovali (Mirko Dragun)

O: Gospodine Dragun,
Dao sam Vam odgovore za Tehnostan. Pozovite svog koalicijskog partnera gospodina Damira Barnu i sa njim riješite odgovore.
Molim Vas da u okviru i pitanja i odgovora koristimo točne informacije.
Moji odgovori su točni i istiniti.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani !
zamolio bih Vas da uzmete i pročitate neke od presuda vrhovnog suda i tamo decidirano piše da u ime grada Vukovara (željko Sabo)zastupa,a u ime Tehno stana g. I. Kamerla.Tužite građane, Što se tiće sporazuma sa HDZ-om on je i dalje na snazi a što se tiče Vaših predizbornih obećanja da će te sesusretati s građanima OBAVEŠTAVAM Vas ono što znate. Skup stanara na koji ste bili pozvani Vi i svi predstavnici grada prvo se trebao održati u Radničkom domu,ili bašti ili u holu sportske dvorane "Što mislite tko je zabranio,nadam se da znate isto kao što i građani znaju. (Mirko Dragun)

O: Poštovani,
O vašim sastancima i organizaciji ne znam ništa. Vas kao udrugu Grad ne može prihvatiti kao partnera jer smo u sudskom sporu i svaki odaziv na vaš poziv bi bilo priznavanje Vašeg djelovanja.
Niste mi odgovorili za Nuštarsku ulicu.
Sa građanima imam redovnu komunikaciju i o tome oni odlučuju kada i kako.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani gradonačelniče.
Imam par pitanja za vas te se nadam da ću dobiti odgovor. Predstavnik sam stanara u zgradi 204 Vukovarske brigade 89 ( Rupe), te ste nam nedavno obnovili cestu i napravili mali dječiji park na čemu smo vam beskrajno zahvalni.
U dječjem parku nisu napravljene staze kao na olajnici pa kada bude kišilo djeca ne mogu u park dok se zemlja ne osuši.
Bili bismo sretni da nam napravite staze od šljunka u našem parku.
Stanari su pitali zašto u tom istom parku nemamo zidani roštilj kao na Olajnici.
Pa vas stoga molim da li možemo dobiti staze od šljunka i montažni roštilj koji možemo sami ozidati ako je potrebno?
Unaprijed zahvalni stanari iz "Rupa" (Danijel S.)

O: Poštovani Danijel,
U okviru nastavka radova, dio radova koje navodite će se vjerujem uvažiti.
Što se roštilja tiče, ako stanari imaju takvu želju, molim Vas da jedan dopis sa više potpisa stanara uputite na mene, te ćemo i to riješiti.
Sretan Uskrs,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani gospodine gradonačelniče,
Svakog dana sam do sada gledao “Webcam” našega grada, takav je “uživo” predstavljen samo u Vukovaru. Već ga dugo vremena više nema, a nema niti objašnjenja zašto. Pretpostavljam da je samo na popravci, a Vi ćete sigurno znati kad će opet proraditi. Rado to gledam budući da živim u Francuskoj ali sam maturirao u vukovarskoj Gimnaziji, generacija Ljiljane Gehrecke. Molio bih Vas da nam javite kad će (otprilike) biti sve opet na svojem mjestu. Zahvaljujem na pažnji.
Srdačni pozdrav Vama i svim Vukovarcima. (Ivan Č.)

O: Poštovani,
Za vrijeme nadogradnje web stranice bilo je kraćih prekida u radu web kamere uzrokovanih tehničkim poteškoćama. U posljednjih 10-15 dana nemamo saznanja da ima bilo kakvih problema sa web kamerom.
Provjerite imate li ispravnu poveznicu na kameru, jer su se nakon nadogradnje stranice i neki linkovi promijenili.
Web kamera Grada Vukovara se sada nalazi na adresi http://www.vukovar.hr/turizam-i-informacije/informacije/web-kamera
Ako i dalje budete imali poteškoća, molim Vas obratite se na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., pa će Vam naši djelatnici sa zadovoljstvom pomoći.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Kad ćete odstupiti sa vlasti? (Marinela K.)

O: Draga Marinela,
Ne znam što sam Vam se zamjerio, no odgovoriti ću Vam.
Na prvim neposrednim izborima, 2009. godine, u svibnju mjesecu, su me izabrali građani Vukovara na mandat od 4 godine. Nakon toga biti će lokalni izbori, te će građani Vukovara imati mogućnost odabira.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani gospodine gradonačelniče!
Stanujem na Priljevu, između Našeg doma i Dalmacijavina (početak stare Kudeljare) i zanima me da li je ikako moguće da dvanaest godina nakon povratka dobijemo pristupnu cestu. Naime Vi znate da smo jedan dio ceste imali, ali je Vodovod prilikom uvođenja kanalizacije uništio i nije vratio u prvobitno stanje kako nam je bilo obećano. Svjesni smo da nas je tamo jako malo i ne tražimo nemoguće, ali makar da nam se ponovo stavi tucani asfalt (kojega bi trebalo i nabiti valjkom), jer nam je cesta sva u rupama i automobili nam stradavaju. Isto tako da li je moguće spojiti nogostup od zone do priljeva (bivšeg ress imobilesa)?
Unaprijed hvala i srdačan pozdrav! (Branko L.)

O: Poštovani,
U okviru nadolazećih radova za priključnu cestu trgovačkog centra Kaufland, koji uskoro trebaju početi sa izvođenjem, planiraju se izvesti i radovi koje Vi navodite
Nadam se da ćete biti zadovoljni.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: U ime grada Vi ste utuživali građane za povrat pričuve a direktor Tehno stana isto tako?
S obzirom da ste bili upozoreni da nećete dobiti revizije presuda na Vrhovnom sudu,na koji način i iz kojih sredstava planirate ispšlatiti građane,odvjetnikle i drugo'? (Mirko Dragun)

O: Poštovani,
nikada Grad, od kada sam postao gradonačelnik, nije tužio nikoga za pričuvu. To vi u udruzi vrlo dobro znate. Ujedno grad Vukovar, kao što znate, nikoga ne isplaćuje već je to tvrtka Tehnostan, pa pitanje postavite direktoru tvrtke gospodinu Kamerli i skupštini Tehnostana gospodinu Damiru Barni.
Mislim da vi sve to znate. Uostalom imate i koalicijski sporazum sa HDZ-om, pa ga pročitajte.
P.S.
Ujedno i Vama jedno pitanje. Kada ćete dozvoliti da se izgradi nogostup u Nuštarskoj ulici ispred Vašeg objekta, a i ukloniti onu olupinu ispred Vaše kuće?
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: poštovani,
molim vas kad će se nasuti cesta u lijevoj supoderici i očistiti potok koji prolazi do Vuke ?? (Radojka T.)

O: Poštovana,
Upravni odjel za komunalno uređenje izdao je nalog tvrtki Komunalac d.o.o. za nasipavanje i uređenje pristupne ceste - Lijeva supoderica, te će se radovi izvesti u utorak 03. travnja 2012. godine.
Za uređenje potoka do Vuke nadležne su Hrvatske vode, te ćemo predmetni potok predložiti u njihov plan održavanje za 2012. godinu.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Dragi gradonačelniče,
Postavio sam Vam dva pitanja i dobio odgovore sa kojima nisam zadovoljan. Možda niste dovoljno shvatili PRAVO PITANJE-a to je PRAVEDNOST. uopće se tu ne radi o situaciji u Državi, ja je dobro razumijem-već o nepravdi. Zašto se situacija /a to nije slučajno/ samo primjenjuje prema meni kontinuirano bez obzira u kojem sam klubu. Ja i do sada svojim naporima odrađivao sam zacrtane šahovske programe i služio šahu,pa to neki moraju shvatiti u mom Gradu i odgovorni da se zapitaju DO KADA TAKO PREMA NJEMU. moram svoju satisfakciju potražiti na drugom mjestu,zaista moram i ako uspijem da /imam materijale i argumente/ dokažem da sam u pravu DA LI ĆE SE NEKO ZACRVENITI-od srama. Do sada sam podržavao neke ljude a među njima i Vas dragi Gradonačelniče ali sam duboko razočaran na nerazumjevanju. Vi ste prema izbornom sloganu "NAŠ GRADONAČELNIK"- Pozdravljam Vas sa pitanjem da li ste i MOJ GRADONAČELNIK (Milutin L.)

O: Poštovani,
Odgovori na prijašnja pitanja su bili iskreni. Ne želim i neću govoriti ono što netko želi čuti, već ono što je moguće da izvršim. Poznam Vas od svog djetinjstva, susrećemo se u gradu i na ovu temu smo bezbroj puta razgovarali. Nikad Vam nisam uskratio podršku u okviru mojih zakonskih ovlasti.
Stoga na postavljeno mi zadnje pitanje si objektivno pokušajte odgovoriti.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: ne zelim nikakvo pitanje samo da vas pohvalim da radite svoj posao jako profesionalno i da volite svoj grad, to sto mi svi zelimo od vas i vasi sugradjani i mi u inozemstvu.
HVALA. (A.P.)


P: Poštovani Gradonačelniče,
Evo iskoristio bih ovu mogućnost i pitao Vas nešto.
Na službenim stranicama HZZ-a izašao je Javni poziv da i ove godine sve javne ustanove imaju mogućnost primanja kandidata za stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa (volontere) pa bih Vas pitao da li postoji šansa da volontiram u gradu Vukovaru? Ili ako ne to radio bih bilo što, jer znate i sami da je danas svaka kuna bitna.
Hvala Vam (Milan K.)

O: Poštovani,
Grad Vukovar će kao i do sada koristiti ovu mogućnost zapošljavanja volontera po planu koji smo predali u HZZ Vukovar. Po potrebnoj stručnoj spremi, a nakon uvida o raspoloživim kandidatima koji su prijavljeni na zavod, izvršit ćemo odabit.
U okviru navedenog, nadam se da ćete dobiti cjelovitu informaciju od Vašeg referenta za zavoda.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Lijepo vas molim da omogućite našoj djeci da se mirno šetaju korzom tj. središtem grada. Iako je zabranjen promet neoprezni i brzi biciklisti jure kroz centar nimalo ne pazeći, tako da se djeca ne mogu mirno i bezbrižno šetati, a policajaca u tom dijelu grada niotkud. (Mirko H.)

O: Poštovani,
Slažem se sa Vama u cjelosti.
Nazvao sam načelnika policije više puta i danas, te imam obećanje još veće angažiranosti policije u pokušaju rješenja navedenog.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani,
Udruga "Hrvatski vitezovi - ratni veterani 1991" Zagrebačke županije planira posjeti Vaš grad nadnevka 19.05.2012. ali u malo drugačijem sastavu nego prije. Naime, kao branitelji smo već bili u Vašem gradu a ovaj put želimo to obaviti u pratnji supruga i djece. Ovim Vas putem zamoljavam ako ste u mogućnosti nas primiti na pola sata, a kao i do sada ne dolazimo praznih ruku već bi htjeli darivati djecu dječjih vrtića.
Sam plan posjete će biti utanačen sa brigadirom Čavarom, a za sve detalje možemo se čuti telefonom.
S poštovanjem

O: Poštovani,
Sa radošću sam primio vašu obavijest o dolasku u Vukovar
Ukoliko budem u Vukovaru; tj. ukoliko ne budem na sjednici Sabora RH rado ću se susresti sa vama, svojim prijateljima.
Molim vas da svoj dolazak potvrdite i najavite na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani gradonačelniče
Po koji puta Vas molim da ispravite nepravdu u raspodijeli sredstava iz proračuna Grada Vukovara. Vi imate mogućnosti ,da kao odgovorna osoba "popravite" nečije namjerne ili nenamjerne greške-koje su zasigurno vidljive u svakoj prezentaciji programa koju mogu pregledati neutralna neka arbitraža koja može usporediti sličnu aktivnost. Ovaj vid ocjene koji daju stručne službe ili komisije nije dovoljno vodio računa ili je htio da tako bude. Molim Vas da me pod hitno primite na razgovor za po koji puta obrazloženje da ovaj slučaj se ponavlja svake godine što je dokaz da to nije slučajno. Kao sportski djelatnik sa dugogodišnjim radom ne mirim se sa ovakvim načinom raspodjele proračunskih sredstava. Danas sam Vama i Predsjedniku vijeća proslijedio materijale i zahtjev da se odobre bar sredstva iz pričuve da ovu godinu bar donekle završimo sa programima. Razgovarao sam i sa gospodinom Tomislavom Džankom,predsjednikom Gradskog vijeća i upoznao ga sa ovim problemom. Želim da se ovaj slučaj riješi ,jer ne volim probleme koji se mogu ovdje riješavati prenositi putem žalbi i nezadovoljstva nekim drugim institucijama izvan grada. Želim da ovdje profunkcionira pravednost i da drugi načini budu iza nas. (Milutin L.)

O: Poštovani,
Moje mogućnosti što se tiče odluke Gradskog vijeća o proračunu su jasne. Odluke moram poštivati.
Što se tiče pričuve to je stavka kao mogućnost ako u proračunu ima dovoljno prihoda. Sada ga nema. U ovom trenutku bitka se vodi da ispunimo obveze za stipendije, socijalno ugrožene građane, a i za starije od 65 godina koji imaju besplatne karte za prijevoz u gradu, kao i učenici i studenti.
Stoga Vas molim da shvatite u kojoj se situaciji nalazi Hrvatska država i Grad Vukovar.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Štovani g. gradonačelniče!
Zanima me da li se može riješiti pitanje stavljanja semafora na Trpinjskoj cesti kod tenka. Iako ima zebra i djeca žele prijeći kad idu iz škole Blage Zadre niti jedan auto ne želi propustiti djecu, djeca čekaju dugo da bi mogla prijeći ili moraju pretrčavati preko ceste. Unaprijed zahvaljujem na vašem odgovoru. (Dubravka P.)

O: Poštovana,
upoznati smo sa problemom regulacije prometa na državnoj cesti D2 – ulica Trpinjska cesta u Vukovaru. Grad Vukovar izradio je projektnu dokumentaciju za postavljanje svjetlosne signalizacije – semafora za lokaciju Trpinjska cesta te ćemo ovisno o prihodima u proračunu nastojati u 2012.g. i započeti sa izvođenjem radova.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani gradonačelniče,kada će u izletištu Adica proraditi sanitarni čvor? (Slavica D.)

O: Poštovana,
U tijeku su radnje na postavljanju dva pokretna WC-a koji će poslužiti dok sanitarni čvor u objektu Eko-Etno centra Adica ne bude u funkciji.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani, postavio bih pitanje u vezi ulice Frana Kršinića u Vukovaru odnosno njezinom kolnikom koji je u vrlo lošem stanju. Svjesni smo situacije u kojoj se grad financijski nalazi te Vas stoga molimo da se bar rupe koje su nastale na kolniku saniraju da bi mogli nesmetano vozilima prometovati. Unaprijed se zahvaljujemo. (Ivan Ć.)

O: Poštovani,
upoznati smo sa problemom oštećenja kolnika (udarnih rupa) u ulici Frana Kršinića, te smo u fazi sanacije istih. Isto tako u Proračunu 2012.g. planirali smo kompletnu sanaciju kolnika.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani!
Kada i da li će se nastaviti asfaltiranje ulice V.Europe (tkzv. 2. faza ) i zašto se staje sa rekonstrukcijom iste, s obzirom da u nekim drugim dijelovima grada upravo započinju radovi na rekonstrukciji cesta. (Zdenko Č.)

O: Poštovani,
Molimo pogledajte odgovor gospođi Danijeli H. (odgovor ispod) gdje je objašnjeno sve vezano za Vašu ulicu.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: živim u ulici Vijeća Europe, u toj ulici se gradi nova cesta. Za svaku pohvalu!
Zanima me da li se rekonstruira cijela ulica, ili do spoja s ulicom B. Radićevića. Predpostavljam da su radovi podjeljeni u faze. Svakodnevno prolazim trenutnim gradilištem. Sada se izvode završni radovi ( predpostavljam) 1. faze koja završava s raskrižjem s Radničkom ulicom.
Ako je tako da je ovo kraj 1. faze: onda me zanima da li ste upoznati sa stanjem na terenu? Postojeća cesta koja je u nastavku nekih 30-ak metara od granice završetka radova je u katastrofalnom stanju.
Zanima me da li će se taj dio ceste privremeno sanirati, ili se odmah nastsvlja s 2. fazom. (Danijela H.)

O: Poštovana,
U tijeku je izvođenje radova na rekonstrukciji ulice Vijeće Europe I faza u Vukovaru. Planirano je izvođenje radova u I fazi od križanja ulica Vijeća Europe-Duga-Vatroslava Lisinskog do iza križanja ulica Vijeća Europe i Radnička. Isto tako sanirati će asfaltni sloj i narednih 30 m koji su predmet Vašeg pitanja, ali na način uklapanja novog u asfalta u postojeći. Tako da neće biti udarnih rupa koje su sada trenutno na kolniku.
Druga faza izvođenja radova planirati će se za 2013. g.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Kao što znate ove zime imali smo velikih problema sa snijegom, pa tako i poplavama u stanovima. Pri tome došlo je do velikih šteta u tim stanovima, koje ti stanari ne mogu sami financirati. Po informacijama iz Tehnostana kao upravitelja, stanari nemaju pravo na naknadu štete, mada nisu krivi za nastalu štetu,nego izvođač sa lošom izvedbom izolacije.
Da li nam tko može pomoći?
Lijep pozdrav (Josip H.)

O: Poštovani,
Obzirom da u pitanju nije navedena konkretna adresa, a isti problem se javlja na više zgrada, dajemo slijedeći odgovor:
Obnova zgrada rađena je pod nadležnošću Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva (danas Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU). Ministarstvo je provodilo natječaje i ugovaranje projektiranja, obnove i nadzora. Nažalost, u velikom broju slučajeva radovi nisu izvedeni u potrebnoj kvaliteti, što je uzrok i Vašeg problema. Jamstveni rok na izvedene radove je dvije godine, te je na većini zgrada gdje se problemi javljaju istekao. Jamstveni rok za krovišta je 10 godina, tako da se ukoliko taj rok za Vašu zgradu nije istekao, možete se obratiti Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU, a dodatne detalje možete naći na Internet stranicama Vlade RH i navedenog ministarstva
Drugi način za popravak krova ako je jamstveni rok istekao je iz sredstava pričuve preko Tehnostana, a ako su sredstva nedostatna, onda se stanari mogu organizirati i svojim dodatnim sredstvima dopuniti sredstva pričuve.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Dragi gradonačelniče,
Kada će biti izgrađen most preko Vuke koji će povezivati Olajnicu sa ulicom I.G.Kovačića? (Zoran C.)

O: Poštovani,
projektna dokumentacija je u završnoj fazi i mislim da će u jesen ove godine biti moguće otvoriti most.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani gradonačelniče,
kada će se početi primjenjivati pravednost pri raspodjeli sredstava iz proračuna u sportu.
Zašto ne spriječavate u okviru nadležnog resora razne negativnosti da se ne sumnja u javnosti i priča o jedinoj krivnji gradonačelnika.
Ja ne podržavam takva mišljenja sportske javnosti i želim odgovor zašto morate da uzimate u zaštitu Vaše suradnike ako ne rade dobro. Mi građani Vukovara koji imaju slične probleme a djelujemo u sportu želimo /to su mišljenja i mnogih drugih/ da se već jednom "prljavi igrači" dobiti crveni karton. (Milutin L.)

O: Poštovani,
Povjerenstvo za provedbu Poziva za javne potrebe proslijeđuje prijedlog financiranja javnih potreba Gradskom Vijeću koje donosi odluku. Za tekuću 2012. godinu Odluka o financiranju javnih potreba je konačna.
Nažalost zahtjeva je više nego sredstava, te Vas molimo za razumijevanje.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Dragi gradonačelniče,
prije 4 god sam bila korisnica plaćanja troškova stanovanja. Pošto još nisam dobila rješenje za stan nemam pravo na to. Samohrana sam majka živim sa kćeri u stanu od 42m2. Nas dvije imamo socijalnu pomoć 1.025kn i dječji doplatak. Do poskupljenja grijanja sve sam račune redovno plaćala medjutim sad mi je mjesečna rata grijanja 1200kn.
Moje je pitanje da li preko grada ima kakve mogućnosti za neku jednokratnu pomoć u novcu ili nešto drugo. Moja kćer pohadja (osobni podaci uklonjeni radi zaštite identiteta) škole, kojoj je potrebno svaki dan makar 10 kn za jauznu.
Unapred zahvalna (D.B - podaci poznati redakciji)

O: Poštovana,
sva pitanja možete postaviti pročelnici Upravnog odjela za društvene djelatnosti, zdravstvo, socijalnu skrb, branitelje i nacionalne manjine, Dragici Holoker-Radumilo na broj telefona 456-543 i na njih dobiti točne odgovore.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani gradonačelniče Grada heroja Vukovara, gospodine Željko Sabo!
Imamo čast pozvati Vas kod nas u goste na treću manifestaciju USKRS U PRIMORJU - KLIŠEVO 2012. koja će se održati 1.4.2012.g. na Cvijetnicu ispred Župne crkve sv. Mihajla u Kliševu od 10 - 16 sati.
Rado ćemo vas ugostiti u našim Dubrovačkim Gornjim selima.
Molimo javite nam dolazak.
U očekivanju srdačno Vas pozdravljamo!
Predsjednik Udruge DPS:
Pero Moretić, branitelj Dubrovnika puk. HV

O: Poštovani,
zahvaljujem Vam na pozivu, ali Vas moram izvijestiti da zbog ranije ugovorenih obveza nisam u mogućnosti prisustvovati Vašoj manifestaciji.
Srdačan pozdrav,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani Gradonačelniče,
pitam vas u vezi obnove nebodera u ulici Županijska 106. Sav materijal se nalazi kod vas. Molim vas pomozite nam.
Puno vas pozdravljamo i očekujemo da ćete nam pozitivno odgovoriti. (Ivica S.)

O: Poštovani,
sav materijal koji se tiče Vaše zgrade sam predao nadležnom ministarstvu.
S poštovanjem,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani,
zanima me kada će biti podjela stanova. (Daliborka T.)

O: Poštovana,
Stanovi, kao i sva ingerencija nad istima su u nadležnosti Ministarstva regionalnog razvoja.
O dinamici izgradnje i obnove istih ovisi kada će biti vršena podjela slobodnih stanova.
S poštovanjem,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani,
Kada će i da li će uopće biti javnih radova u Vukovaru u sklopu Komunalca Vukovar. Predao sam zamolbu za ovu godinu jer sam prošle godine radio i sada tražim posao jer mi je prijeko potreban.
Hvala unaprijed. (Vitomir K.)

O: Poštovani,
Dana 15.ožujka 2012.g. dobili smo obavijest od Hrvatskog zavoda za zapošljavanje - Područne službe Vukovar, o početku provedbe mjere javni radovi u okviru Nacionalnog plana za poticanje zapošljavanja za 2011. i 2012.g., te Grad Vukovar i ove godine, kao inicijator programa planira koristiti navedenu mjeru zapošljavanja nezaposlenih osoba s područja grada Vukovara u suradnji s tvrtkom Komunalac kao izvršiteljem programa. U pripremi su plan i program rada te se nadamo da ćemo ubrzo krenuti s realizacijom mjere javni radovi.
Napominjemo da je ciljana skupina za zapošljavanje u javnom radu nezaposlene osobe prijavljene u evidenciju nezaposlenih najmanje 12 mjeseci, a samo osobe koje su u 2011.g., poslije 15.rujna 2011.g. bile uključene u javni rad u trajanju kraćem od 6 mjeseci, imati će mogućnost ponovnog uključivanja u javni rad, ukoliko zadovolje uvjete sukladno planu i programu javnog rada.
S poštovanjem,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Cijenjeni,
interesira me koje su trgovine u planu da budu u Nami koja se obnavlja pored hotela "Lav", i da li se možda otvara i kasino, budući da radim u istom, pa da se prijavim na natječaj.
Lijep pozdrav (Dajana P.)

O: Poštovana,
Osim trgovine "Konzum" predviđene su i poznate trgovine, svjetske i poznate tvrtke. Također su predviđene i tri dvorane Cinestar, no kasino ne.
S poštovanjem,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Dragi gradonačelniče kako vas nije sramota da ministra odvedete u tvrtku Res Imobiles (za proizvodnju pvc stolarije) i na televiziji izjavljujete da je ovo jedna uspješna sredina kad djelatnici Resa još nisu primili niti plaću za 11. mjesec, a porez i ostale obaveze prema državi HDZ vlast u visini od milion i sedamsto tisuća je oprostila istima. Strašno oni opraštaju dugove vi ih podržavate svojim izjavama oko neisplaćivanja plaća. Molim vaš komentar i izvinjenje. (Tijana I.)

O: Poštovana,
Upoznat sam sa određenim problemima navedene tvrtke (da li sa svima to ne znam). Ono što znam je to da je investitor u Gospodarskoj zoni i da pokušavamo u okviru zakonskih propisa pomoći u rješenjima kako bi tvrtka, na zadovoljstvo svih, uspješno poslovala i zaposlila Vukovarce. Stoga me nije sramota pokušati stvoriti preduvjete kako bi ipak takvih problema bilo što manje. Možda smo i na tragu rješenja bez ikakvih otpisivanja bilo koga.
S poštovanjem,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Kada će saživiti mjera za gospodarstvenike pri zapošljavanju visoko-obrazovanih osoba? (Igor G.)

O: Poštovani,
Grad će koristiti program volontiranja visokoobrazovanog kadra koji je program Vlade RH. Brojne mjere koje najavljuje Vlada RH za gospodarstvenike su u pripremi, te očekujem da će polučiti rezultatima.
Ako pitate za program financiranja pripravničkog staža, on nije u planu za ovu godinu.
S poštovanjem,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Molim da mi date odgovor vezani za ugovore sa Tehnostanom. Kada će postojati mogućnost da nebudem prisiljen da plaćam Tehnostanu njihove usluge ako ih neću koristiti tj. ako se grijem na struju? Zašto moram plaćati snagu za dvosoban stan od 188 kuna, te kada ćete smeniti Kamerlu jer građani su glasali za promjene a nisu ih dobili. (Dragan Đ.)

O: Poštovani,
Koristim prigodu da Vam djelatnik Gradske uprave odgovori na prvi dio Vašeg pitanja. Što se drugog dijela pitanja tiče, gospodin Damir Barna je skupština Trgovačkog društva Tehostan d.o.o. i on je nadležan za poslovanje i smjene u Tehnostanu, pa ćete to pitanje morati postaviti njemu.
S poštovanjem,
Željko Sabo, Gradonačelnik

Slijedom Vašeg upita koji ste kao tarifni kupac toplinske energije uputili Gradonačelniku grada Vukovara o izdvajanju iz toplinskog sustava grada Vukovara, uvidom u zakonodavstvo koje regulira energetske djelatnosti, dostavljamo Vam svoje očitovanje.
Zakonodavstvo određuje postupanje po upitu za tarifne kupce na zajedničkom mjerenju toplinske energije (zgrade koje imaju ugrađene alokatore za razdiobu troškova), tako da je potrebno podnijeti zahtjev za izdvajanje iz toplinskog sustava koji podnosi ovlaštena osoba (vlasnik nekretnine/stana) ili korisnik koji mora imati pisanu suglasnost ovlaštene osobe (vlasnika), sukladno čl. 39. I čl. 40. Općih uvjeta za opskrbu toplinskom energijom (u daljem tekstu „Opći uvjeti“, NN 129/06. Članak 23. Zakona o proizvodnji, distribuciji i opskrbi toplinskom energijom (NN 42/05 i dopune istog NN 20/10) definira uvjete za izdvajanje iz toplinskog sustava, te članak 30. Općih uvjeta. Zakon propisuje da se tarifni kupci sa zajedničkim mjerenjem toplinske energije ukoliko ispune sve zakonom propisane radnje mogu isključiti iz distribucijskog sustava, ali im ostaje obveza plaćanja tarifne stavke za snagu, dok ne plaćaju tarifnu stavku za energiju i fiksne troškove (čl. 30., st. 2. Općih uvjeta.) Zahtjev za izdvajanje iz toplinskog distribucijskog sustava grada Vukovara može podnijeti energetskom subjektu Tehnostan d.o.o. Vukovar, gdje se mogu dobiti sve dodatne informacije.
Neven Genčić, dipl.ing.stroj.


P: Poštovani,
zanima me do kada ce se vrtici i osnovne skole djeliti na hrvatska i srpska odeljenja? Ja mislim da treba da budu mjesani razredi. Kada ce to biti? Pravi se razlika od malih nogu! Hvala na odgovoru. Pozdrav (Žarko D.).

O: Poštovani,
stav Grada Vukovara, mojih suradnika i mene osobno je isti kao i Vaš. U nekoliko navrata smo pokušali to promijeniti, no struktura bivše vlasti koja je tada bila u poziciji da o tome odlučuje nije imala sluha niti interesa za takve promjene u sustavu odgoja i obrazovanja u našem gradu. Mi ćemo i dalje ustrajati u našim namjerama da se djeca u vrtićima i školama više ne dijele.
S poštovanjem,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani,
zanima me koje mogućnosti imaju mladi bračni parovi za naseljavanje u Vukovaru? Dajete li još poticaje za izgradnju kuća ili ustupate li stanove? Postoje li određeni uvjeti za dobijanje poticaja za izgradnju ili ustupanje stana? (Iva B.).

O: Poštovana,
Grad Vukovar ne upravlja stambenim jedinicima na području grada.
Vaše stambeno zbrinjavanje ovlašteno je riješavati Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU.
Zahtjev za stambeno zbrinjavanje uputite predmetnom ministarstvu - Uprava za područja posebne državne skrbi - Regionalni ured u Vukovaru,Olajnica 19. Kontakt telefon 032 442 122.
S poštovanjem,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Štovani
Bavimo se ekološkim uzgojem divlje ruže za proizvodnju šipka. Tražimo poljoprivredno zemljište za uzgoj.
Divlja ruža je radno intenzivna kultura, i omogučili bi sezonska radna mjesta, kao i nekoliko stalnih. Zbog rokova sadnje molim da nam što prije odgovorite ukoliko postoji mogućnost najma zemljišta. Također bi se otvorila radna mjesta u preradi i prodaji proizvoda (Damir B.).

O: Poštovani,
u pripremi je i uskoro će biti objavljen Natječaj za zakup građevinskog zemljišta i zemljišta izvan građevinske zone u vlasništvu Grada Vukovara radi poljoprivredne obrade.
Za sva dodatna pitanja možete se obratiti pročelnici Upravnog odjela za uređenje grada, upravljanje gradskom imovinom, komunalno gospodarstvo i zaštitu okoliša, Lidiji Nikšić, dipl.iur. na broj tel. 032/456-561 ili Višem stručnom suradniku za imovinske-pravne poslove, Igoru Antoloviću, dipl.iur. na broj tel. 032/456-595.
S poštovanjem,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Postavio bi pitanje u vezi nesređenog parkiranja automobila na trgu Slavija ispred Vupikove zgrade. U prijepodnevnim satima je gotovo nemoguće proći trgom od parkiranih automobila. Dali gradsko poglavarstvo može nešto poduzeti po tom pitanju (Veljko J)?

O: Poštovani,
upoznati smo sa problemom nedostatka parkirališnih mjesta na području Slavije. U planu za ovu godinu je obilježavanje parkirnih mjesta na Trgu Slavija, te će nakon toga komunalna služba u suradnji sa policijom započeti represivno djelovati.
S poštovanjem,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Štovani g. gradonačelniče!
Zanima me kao građanina ovog grada što Vi možete poduzeti s nadležnim službama oko vožnje automobila i dostavnih vozila po pješačkoj zoni u vremenu od 7,00 do 22,00 sati, kada je po korzu puno pješaka? Što se može poduzeti po pitanju parkiranja vozila na nogostupima i prometnoj traci, ispred pojedinih kafića u centru grada, kafići Tao, Best, Pub...i zašto nitko ništa ne poduzima što puno vozača parkira na invalidskim mjestima a nemaju znak pristupačnosti, nego na taj način izbjegavaju plaćanje parkinga.
Još na kraju i jedna pohvala na primjedbu čišćenja snijega i popravka javne rasvjete na parkingu ispred SRC Lijeva Bara. Gospodin Togonal reagirao je istog dana kada mu ukazano na problem.
Nadam se odgovoru i nekakvom rješenju. Hvala (Darko R).

O: Poštovani,
upoznati smo sa problemom pješačke zone odnosno vozila koja prometuju istom. U Odluci o komunalnom redu u Gradu Vukovaru stoji da je moguće izvršiti dostavu robe za potrebe trgovačkih i ugostiteljskih objekata na području pješačke zone u vremenskom razdoblju od 06,00 do 09,30 sati uz odobrenje Grada Vukovara. Veći dio dostavnih tvrtki pridržavaju se navedenog vremenskog razdoblja određenog za dostavu te jedan manji dio (tvrtke koje vrše dostavu iz udaljenijih gradova) ne poštuje. U suradnji sa policijskim službenicima represivno djelujemo prema prekršiteljima i nadalje ćemo isto reagirati.
Isto tako komunalni redari Grada Vukovara represivno djeluju prema prekršiteljima koji parkiraju vozila na nogostupima, ali i prihvaćam Vašu konstataciju da je potrebno još češće djelovanje. Uputit ću kritiku nadležnom Odjelu za učestalije represivno djelovanje komunalnih redara.
Zahvaljujem Vam na pomoći na način uočavanja problema na području Grada Vukovara te stojim na raspolaganju i u buduće u zajedničkom rješavanju problema.
S poštovanjem,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani gradonačelniče...
Možete li mi odgovoriti kada će nam vratiti dječije igralište na Trpinjskoj cesti? Hvala. (Željka B.)

O: Poštovana gospođo,
u tijeku je izvođenje radova na izgradnji Športskog centra Trpinjska cesta. Projektom je predviđena izgradnja teniskih, nogometnih i košarkaških terena te pratećih prostorija. Kako je za izgradnju potrebno izvesti grube radove – iskope odnosno uređenje terena, nije moguće postaviti dječje igralište. Nakon završetka radova iskopa vratiti ćemo dječje igralište ponovno na istu lokaciju, ali naravno obnovljeno i prošireno sa više sprava za igru djece.
Zahvaljujem Vam na pomoći na način uočavanja problema na području Grada Vukovara te stojim na raspolaganju i u buduće u zajedničkom rješavanju problema.
S poštovanjem,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Zanima me kada će škola u Sotinu početi sa nastavom i zašto radovi sada stoje? Da li će naša djeca i na jesen u Vukovar u školu? (Dajana S.)

O: Poštovana gospođo,
Ingerenciju, odnosno osnivačka prava, za sve škole u Vukovaru ima Županija. Stoga svoje pitanje morate uputiti Županu, pročelniku Grgi Kraini ili ravnatelju škole. Osobno sam se založio da se obnova završi što prije kako bi omogućili da se djeca školuju u Sotinu.
S poštovanjem,
Željko Sabo, Gradonačelnik


P: Poštovani gospodine gradonačelniče - da li postoji mogućnost da se u naselju Olajnica, oko atomskog skloništa privremeno napravi kružni tok za vozila. Jer kada su ulazi u to naselje prema ulazu 1,ako dolazi vozilo iz suprotnog smjera, koje ima prvenstvo prolaza, vozilo koje ide u smjeru prema ulazu 1 - mora se vraćati unazad / na rikverc / i do 80 - 100 m. Rješenje je jednostavno - vozila koja idu iz smjera od ulaza 1 prođu desnom stranom pored skloništa a vozila koja idu prema ulazu 1 tada imaju slobodan prolaz i to je sve. Investicija - nekoliko kamiona odgovarajučeg kamena i 2 saobračajna znaka. (Drago J.)

O: Poštovani gospodine,
upoznati smo sa problemom nedostatka parkirališnih mjesta na području Olajnice. Protekle godine započeli smo sa izgradnjom dodatnih parkirališnih mjesta te ćemo nastaviti i ove godine, ali sa većim brojem. Razmotriti ćemo Vaš prijedlog o regulaciji prometa oko atomskog skloništa koji smatramo prihvatljivim te ćemo ga prilikom planiranja izgradnje budućih parkirališnih mjesta nastojati i uvrstiti u projekt.
Zahvaljujem Vam na pomoći na način uočavanja problema na području Grada Vukovara te stojim na raspolaganju i u buduće u zajedničkom rješavanju problema.
S poštovanjem,
Željko Sabo, Gradonačelnik