{gallery}2016/03/21/06{/gallery} Najprestižnija svjetska nagrada za poduzetnike po drugi puta je održana u Hrvatskoj.

Preko 250 uzvanika u sklopu svečane dodjele za nagradu EY Poduzetnika godine za 2015. imalo je priliku upoznati osmero finalista izabranih u konkurenciji 30 domaćih poduzetnika koji su zadovoljili kriterije programa.

Finalistima ovogodišnjeg programa proglašeni su Kristijan Milaković iz tvrtke Nicro d.o.o., Tomislav Mamić iz tvrtke Tommy d.o.o., Habiba Legac – Feroimpex automobilska industrija d.o.o., Mohamed Radwan Joukhadar – Medical Intertrade d.o.o., Davor Zidarić – Centrometal d.o.o., Stjepan Hittner – Hittner d.o.o. te Boris Žgomba – Uniline d.o.o. i Đuro Horvat – Tehnix d.o.o.

Odluku o tome koji će poduzetnik predstavljati Hrvatsku u Monte Carlu donio je nezavisni sedmeročlani žiri na čelu s Emilom Tedeschijem. Članovi žirija su kao i protekle godine bili direktorica Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Vedrana Jelušić Kašić, poduzetnici i investitori Nenad Bakić i Saša Cvetojević te dekan Ekonomskog fakulteta u Zagrebu prof. dr. sc. Lajoš Žager, kojima su se pridružili i prošlogodišnji pobjednici te prvi hrvatski EY Poduzetnici godine – Alan Sumina i Zoran Vučinić iz tvrtke Nanobit.
Prema odluci žirija novi EY Poduzetnik godine je Đuro Horvat iz tvrtke Tehnix d.o.o., vodeće eko industrije u ovom dijelu Europe za projektiranje, proizvodnju, servisiranje strojeva, opreme, postrojenja i tehnologije koji su u funkciji zaštite okoliša.

Čestitamo gosp. Joukhadaru i njegovoj tvrtki na iznimnom uspjehu, te na kontinuiranoj lijepoj riječi i promociji grada Vukovar.