Grad Vukovar

Ispred Grada Vukovara počast je polaganjem vijenca odalo izaslanstvo predvođeno gradonačelnikom Ivanom Penavom

Poštovani, ovim putem Vas obavještavamo kako će povodom obilježavanja Dana grada Vukovara, 3. svibnja 2024. godine ulaz u Vukovarski vodotoranj biti slobodan za sve Vukovarke i Vukovarce uz predočenje osobne iskaznice.

Gradonačelnik Ivan Penava sa suradnicima podijelio je 1.400 porcija graha u povodu Međunarodnog praznika rada

Grad Vukovar ponovno je postao epicentar znanja i vještina kao domaćin 21. izdanja Festivala znanosti. Gimnazija Vukovar, Muzej vučedolske kulture, Veleučilište Lavoslav Ružička u Vukovaru i Gradski muzej Vukovar udružili su snage kako bi zajedno promovirali znanost i obrazovanje u lokalnoj zajednici.

Četiri različite lokacije bile su domaćini raznolikih programa, pružajući mogućnost svim zaljubljenicima u znanost mogućnost sudjelovanja. Gimnazija Vukovar - centralno mjesto susreta učenika završnih razreda osnovne škole i srednjoškolaca, otvorila je svoja vrata i organizirala prostor za interaktivne radionice, poster sekcije i predavanja koja su istraživala teme povezane s inteligencijom – Spremni za izazov (Sanja Matičić), AI u svakodnevnom životu i Kako primijeniti AI u svakodnevnom životu (Nataša Vinković, Damir Vinković, Saša Salamon), Intelektualni virtuozi povijesti i Simbioza umjetne inteligencije i medicine )Dubravko Žuvić, Jasminka Bikić), Logičke mozgalice (Karolina Dvojković, Jasmina Brkić), Human intelligence made AI (Antonija Milić, Davor Šijanović, Sanja Pavlović Šijanović), Labirint tajni (Jelena Lakić, Ana Barbara Pajić, Diana Viduka), Kreativni pristup poeziji (Ljiljana Bajac Nikolić), Juicy AI (Sanja Pavlović Šijanović), Emocionalna inteligencija (Vesna Dobrijević, Radivojka Utvić), Koja vrsta inteligencije je tvoj adut? (Suzana Osička, Sanja Pavlović Šijanović) i Vrste inteligencije (Sanja Škrabić).

Budući da je Festival znanosti za Gimnaziju Vukovar bio i Dan otvorenih vrata, održano je predstavljanje svih predmetnih područja, organiziranih po punktovima za društveno-humanistička, STEM, umjetnička i sva ostala područja. Posjetitelji su imali priliku vidjeti procese i načine poučavanja i rada u Gimnaziji Vukovar te sudjelovati u raznovrsnim aktivnostima koje su poticale znanje i kreativnost.

Istaknuti događaj u sklopu Festivala znanosti zasigurno je pozvano predavanje pod nazivom Inteligencija. Predavanje je održao Boris Jokić, ravnatelj Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu. U sklopu predavanja, posjetitelji su mogli saznati više o utjecaju tehnologije na mlade te kakve sve izazove umjetna inteligencija donosi hrvatskom obrazovnom sustavu. Dr.sc Boris Jokić naglasio je kako razvoj digitalnih tehnologija, osobito umjetne inteligencije, oblikuje ne samo sadašnjost, već i budućnost mladih generacija.

Ove aktivnosti samo su dio bogatog sadržaja Festivala znanosti u Gimnaziji Vukovar. Uz poticajnu atmosferu i obilje zanimljivih događaja, Festival znanosti u Gimnaziji Vukovar još jednom je pokazao koliko je važno poticati interes mladih za znanost i tehnologiju te im pružiti priliku za istraživanje i učenje. Radujemo se i s nestrpljenjem iščekujemo sljedeći Festival znanost kao i priliku da podržimo inicijativu usmjerenu prema razvoju znanstvenog interesa među mladima.

U subotu 20.04. u Belom Manastiru je održano 2. Kolo kvalifikacija za Kup i Prvenstvo Hrvatske, Regija Istok, Obavezni program ženska sportska gimnastika.

Povjerenstvo za provedbu natječaja za prijam u službu na radno mjesto vježbenik/ca radi osposobljavanja za obavljanje poslova radnog mjesta viši stručni suradnik za razvoj sustava unutarnjih kontrola i računovodstvo objavljuje rang listu kandidata prema ukupnom broju bodova

Povjerenstvo za provedbu natječaja za prijam u službu na radno mjesto vježbenik/ca radi osposobljavanja za obavljanje poslova radnog mjesta viši stručni suradnik za razvoj sustava unutarnjih kontrola i računovodstvo u Gradu Vukovaru Upravnom odjelu za financije i nabavu objavljuje rezultate pisanog testiranja

U subotu je u Vukovaru održan 3. šahovski turnir za djecu i mlade "Vukovaru na dar mladi igraju šah" koji se organizira povodom Dana grada Vukovara i koji je ove godine okupio 140 mladih šahista iz 25 klubova.

Povjerenstvo za provedbu natječaja za prijam u radni odnos vježbenika/ce, radi osposobljavanja za obavljanje poslova radnog mjesta viši stručni suradnik za poslove gradonačelnika, u Gradu Vukovaru, Upravnom odjelu za opće poslove, na određeno vrijeme objavljuje Obavijest o rezultatima pisanog testiranja

Radionicu je organizirao Grad Vukovar, a okupila je oko 200 učenika osnovnih i srednjih škola s područja grada