Eko Etno centar Adica

Tel. : 032 / 456 - 571

Fax. : 032 / 456 - 570

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

U sklopu projekta „Eko-etno centar Adica“ u Adici je 22. i 23. listopada održan 4. vukovarski eko-etno sajam na kojem se okupilo 80-ak izlagača u potpuno novom sajamskom prostoru. Na sajmu, koji je bio izložbeno prodajnog karaktera, prezentirani su tradicijski i umjetnički obrti, rukotvorine, antikviteti te proizvođači hrane i pića.

Na cjelodnevnom kulturno-zabavnom programu nastupila su kulturno-umjetnička društva s područja grada Vukovara. Sajam je otvorio gradonačelnik grada Vukovara Željko Sabo, koji je ovom prigodom ujedno bio i osobni izaslanik predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića.

{gallery}adica/eko-etno-sajam{/gallery}


 

“4.VUKOVARSKI  ETNO SAJAM” – POZIV IZLAGAČIMA

S posebnim zadovoljstvom pozivamo Vas na „4.Vukovarski etno sajam", koji će se održati 22. i 23. listopada 2011. godine (subota, nedjelja) u Eko-etno centru Adica – Vukovar. Sajam će biti otvoren od 10,00 do 19,00 sati.

Sajam je zamišljen kao cjelodnevni izložbeno-prodajni sajam:

a) tradicijskih i umjetničkih obrta
b) rukotvorina
c) antikviteta
d) proizvođača hrane i pića

Izlagači bi uz izložene proizvode, prema želji, na svojim štandovima organizirali degustaciju svojih proizvoda kao i demonstraciju izrade proizvoda.

Kao popratni program organizirali smo  radionice tradicijskih zanata i rukotvorina, plesno muzički program KUD-ova sa područja Grada Vukovara kao i zabavne sadržaje za djecu i odrasle.

Za potrebe izlaganja Vaših proizvoda osigurali smo štandove koji se koriste za prigodnu prodaju u zatvorenom prostoru po cijeni od 200,00 kuna.

Stoga koristimo priliku da Vas pozovemo da izlažete na 4.Vukovarskom etno sajmu i pridonesete njegovom uspjehu!

Prijavnica za sajam

Opći uvjeti izlaganja

Molimo Vas da prijavu za sudjelovanje na sajmu pošaljete najkasnije do 17.listopada 2011., na adresu : Grad Vukovar, Dr.Franje Tuđmana 1, Vukovar, sa naznakom «Prijava za sajam» ili telefaksom na broj: 032/456- 570, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Kontakt telefon: 032/456-573, 456- 571.

{gallery}vijesti/2011-10-05/02{/gallery}

 

Galerije slika:

- 4. Eko-etno sajam Adica

- Radionica za izradu suvenira od kože i keramike

- Radovi u Adici

- Radionice Zlatoveza i Svilenog veza

- Potpisivanje ugovora o izgradnji

 

4. Eko-etno sajam Adica

{gallery}adica/eko-etno-sajam{/gallery}

Idi na vrh

 

Radionica za izradu suvenira od kože i keramike

{gallery}adica/koza{/gallery}

Idi na vrh

 

Radovi u Adici

{gallery}adica/radovi{/gallery}

Idi na vrh

 

Radionice Zlatoveza i Svilenog veza

{gallery}adica/zlatovez{/gallery}

Idi na vrh

Potpisivanje ugovora o izgradnji

{gallery}adica/potpisivanje{/gallery}

Idi na vrh

1.Pružanje tehničke pomoći Gradskoj upravi u održivom razvoju i upravljanju „ Eko-etno centrom Adica" od strane stručnjaka

2. Obuka za poduzetništvo u turizmu

3. Obuka u tradicionalnim rukotvorinama

- Zlatovez

- Svileni vez

- Izrada suvenira od kože, drveta i/ili keramike

 


 

Pružanje tehničke pomoći Gradskoj upravi u održivom razvoju i upravljanju „ Eko-etno centrom Adica" od strane stručnjaka

Projektni tim je izabrao najuspješnijeg ponuditelja (tvrtku Illyricum savjetovanje d.o.o. - direktor tvrtke je gosp. Zrinski Pelajić) koji će raditi sa Gradskom upravom na razvoju održivog programa za razvoj i upravljanje „Eko-etno centrom Adica". Rad će se sastojati od grupnih i individualnih konzultacija te od izobrazbe na radnom mjestu dostavljene Gradskoj upravi.

Stručnjak će pomoći Gradskoj upravi u sljedećim pitanjima:

1. Definiranje modela partnerstva između javnog i privatnog sektora, u izradi održivog korištenja Centra treba uključiti nekoliko različitih opcija i analize scenarija

2. Organizacijska i legalna struktura Centra za upravljanje jedinicom

3. Uvid u koncept destinacijskog menadžmenta s praktičnim implikacijama na „Mali Kopački rit" u kontekstu šire turističke destinacije, od istočne Slavonije do zapadnog Srijema – od Kopačkog rita preko Vukovara do Iloka.

4. Strateška razina planiranja – Razvoj izjava vizije i misije za Centar i strateških ciljeva u roku od 3 – 5 godina, uključujući vježbe strateškog planiranja , SWOT i PEST analizu

5. Operativna razina planiranja – razvoj poslovnog plana za razdoblje od 3 godine i godišnji akcijski plan sa svim aktivnostima koje se provode na godišnjoj razini , uključujući i praktične obuke.

6. Marketing i promocija destinacija, alata i metoda, uključujući vježbe marketing planiranja i razvoj marketinškog akcijskog plana

7. Izrada optimalnog korištenja javnih resursa kroz razvoj suradnje sa lokalnim, regionalnim i nacionalnim dionicima.

8. Razvoj soft vještina – uključujući organizaciju , komunikaciju, pregovaranje i prezentacijske vještine izgradnje kapaciteta

Stručnjak će napraviti srednjoročni poslovni plan Centra, priručnik ili uzance koje obuhvaćaju sva gore navedena pitanja i predložene akcije koje će se koristiti kao referentni vodič.

Radionice su održane te je stručnjak gosp. Zrinski Pelajić obavio sve svoje kako Projektom tako i ugovorom definirane obveze.

 

Obuka za poduzetništvo u turizmu

Obuku za poduzetništvo u turizmu vodi stručnjak gosp. Siniša Bronić. Predviđeno je da svaki trening traje 1 dan ( ukupno 5 dana obuke) sa mogućim individualnim konzultacijama nakon svake radionice. Sa ovom aktivnosti , Projekt će obuhvatiti lokalne poduzetnike, nezaposlene, udruge, strukovne škole i „svježe" diplomante koji bi mogli biti ili su zainteresirani da postanu poduzetnici. Radionice će također biti otvorene za sve institucije uključene u razvoj i promociju turizma. Cilj Projekta je osposobljavanje najmanje 35 malih i srednjih poduzeća, 20 nezaposlenih, 20 učenika/studenata i 5 ustanova.

Predložene moduli radionice su:

1. Poduzetništvo u kontinentalnom turizamu i institucionalna podršku

2. Razvoj proizvoda u kontekstu razvoja destinacije - domaća hrana, revitalizacija rukotvorina, običaji, folklor

3. Standardi kvalitete, pakiranje i označavanje

4. Marketing i promocija, uključujući suradnju i formiranje zadruga, klastera

5. Razvoj soft vještina u turizmu, uključujući komunikaciju, prezentaciju i prodajne vještine

Sljedeća radionica će se održati 15.09.2011. Svi sudionici će na vrijeme biti obaviješteni o mjestu I vremenu održavanja radionice. Nakon uspješnog završetka, svaki sudionik će dobiti certifikat.

(LINK NA PRIJAVNI OBRAZAC – ZA PODUZETNIŠTVO)

 

Obuka u tradicionalnim rukotvorinama (zlatovez, svileni vez i izrada suvenira)

Aktivnost će uključivati organizaciju i isporuku 3 treninga uključujući zlatovez, svileni vez i izradu suvenira. Tehnika zlatoveza datira od sredine 19. stoljeća, došla je u Slavoniju iz Bosne, u početku se koristila kao dekoracija na odjeći za posebne prilike. Danas se uglavnom koristi u srednjoj i istočnoj Slavoniji. Tehnika svilenog veza datira od 18. stoljeća i većinom je korištena u cijeloj Slavoniji. Radionica u zlatovezu je započela 25.05.2011., a završila je 01.08.2011.

Radionica u svilenom vezu je započela 20.06.2011., a završila je 08.08.2011. Obje radionice su se održavale dva puta tjedno po tri sata. Radionice je vodila gospođa Marija Đukić koja raspolaže sa znanjem i iskustvom u navedenim tehnikama. Sav materijal i alat potreban za održavanje radionica osiguran je iz Projekta.

Treća radionica- izrada suvenira od kože, drveta, slame i/ili keramike. Trening će voditi osoba s iskustvom u navedenoj tehnici. Predviđeni početak radionice je kraj kolovoza/početak rujna. Predviđeno trajanje radionice je 2 mjeseca. Broj polaznika od 20-25.

Po uspješnom završetku radionice, svaki sudionik će dobiti certifikat.

Prijavni obrasci (link na kojem se mogu preuzeti obrasci)

 

Idi na vrh


 

- Izgradnja komunalne infrastrukture Eko - etno centra Adica - Vukovar

(natječaj je završen)

 

- Nabava turističkog vlakića

- Pitanja i odgovori (Eng.)

- (SUPPLY PROCUREMENT NOTICE_corrigendum no 1.doc)

- (corrigendum no 2 - NOVO)

Natječajna dokumentacija:

Natječajna dokumentacija za nabavu turističkog vlakića

alica_slika

Proin imperdiet, tellus luctus pulvinar euismod, elit lectus elementum purus, a hendrerit nibh ligula at nunc. Duis ut magna sit amet dui consectetur auctor. Pellentesque vel libero augue, ac tincidunt magna. Mauris sem lorem, imperdiet eu aliquet ac, tincidunt et lorem. Praesent pellentesque sodales pulvinar.

Primjeri uspješnih EU projekata u RH

U izradi...